beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
jestem tu nowa. 2 razy poroniłam, raz ciąża biochemiczna, raz ciąża zatrzymała się na 4 tygodniu. W zeszły poniedziałek tj. 17.08 (31dc) zrobiłam test ciążowy, wyszedł pozytywny. Od razu tel do gin, w środę miałam wizytę. Pęcherzyk ciążowy był ale malutki (wczesna ciąża). W czwartek (34dc) 20.08 zrobiła betę i to moje wyniki:
20.08.2015: 313mlU
22.08.2015: 758mlU (inne laboratorium niż badanie 1 i 3)
24.08.2015: 1576mlU
Między 1 a 2 badaniem przyrost ok. 120%, natomiast między 2 a 3 niewiele ponad 100%. Czy to oznacza coś złego? Martwię się... Boję się kolejnego poronienia... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, pomożcie prosze w interpretacji bo boje sie ze cos jest nie tak. To moja pierwsza ciąza
11dpo beta hcg wynosila- 73,80 mIu/ml
13dpo beta juz 214,50 mIU/ml
Wzrost w ciagu 48 h prawie 3 krotny. To nie za duzo? Wyniki robione o tej samej porze w tym samym laboratorium. Dzisiaj dopiero powinnam dostac okres .. Lekarz dopiero za dwa tyg" Nigdy nie mów nigdy"
-
Witam Wszystkich..
Powiedzcie mi proszę, jestem 5 tygodniu ( 4 tydzień 2 dzień), 14 albo 15 dpo, dzień spodziewanej miesiączki.. moja beta to 129,4 .. boję się ze to za mało.. wiem że muszę iść za 2 dni na kolejną żeby sprawdzić wzrost.. ale czy nie wydaje się wam że to mało ... mam obawy bo już raz moje jajeczko nie rozwinęło myślicie??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny!
Mam na imię Ola i jestem nowa na tym forum.
O tym,że będę mamą dowiedziałam się w zeszłym tygodniu.
Przy cyklach 28-dniowych, ostatnią miesiączkę miałam 8 sierpnia.
Jako,że lekarz zapisał mi Augmentin a nie chciałam ryzykować, 31. sierpnia tj. 23 dc. wykonałam pierwsze badanie BHCG - wynik 2mlU/ml. Nie dawało mi to spokoju więc 2.09 kolejne badanie i wynik 27,3 mlU/ml i ostatnia beta kolejne 48h później tj 4.09. 110,6 mlU/ml. Wydaje mi się,że na tą chwilę przyrosty są ładne
Lekarz ze względu na wczesne poronienie w poprzednim cyklu i lekkie plamienie w tym cyklu, zapisał mi Luteinę. Wydaje mi się,że licząc od dnia ostatniej miesiączki właśnie dziś mija 4 tydzien i 1 dzien. Czy pod koniec tego tygodnia jest szansa,że zobaczę pęcherzyk na USG?
Trzymam kciuki za wasze Fasolki!
Pozdrawiam,
Ola -
Witaj Olu
Też tydzień temu się martwiłam.. jak tylko zrobiłam bete (4 tydzień) to od razu poleciałam do gina... nic nie było widać.. Pani doktor powiedziała że jest za wcześnie bo to dzień spodziewanej miesiączki ..
Myślę że jeżeli będziesz po wizycie spokojniejsza to powinnaś iść ale raczej nic nie będzię widać oprócz zgrubienia endometrium ( czy jak to się tam nazywa)..
Jeżeli jeszcze wytrzymasz to poczekaj do przyszłego tygodnia zrób jeszcze betę żeby upewnić się że wszystko jest ok..
Powodzenia :] Trzymam kciuki za majowe dzieciątko :]