beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo Ci dziękuję SDM!
Rozmawiałam dziś z moją Panią Ginekolog, i zaprasza jutro na USG. Jeśli w poniedziałek miałam BHCG 590 to już jutro powinno być ponad 1000. Od 1000 podobno można już coś zauważyć w macicy
Także z niecierpliwością czekam na jutro
Pozdrawiam,
Ola -
nick nieaktualnyOlkaBdg wrote:Bardzo Ci dziękuję SDM!
Rozmawiałam dziś z moją Panią Ginekolog, i zaprasza jutro na USG. Jeśli w poniedziałek miałam BHCG 590 to już jutro powinno być ponad 1000. Od 1000 podobno można już coś zauważyć w macicy
Także z niecierpliwością czekam na jutro
Ja byłam dwa tygodnie po terminie,w który miałam dostac okres i zobaczyłam wtedy serduszko,wiec zawsze powtarzam,żeby byc cierpliwym -
A no ja staram się wykazać cierpliwością i dlatego na wizytę zapisałam się dopiero na 21.09 ... liczę na to że będzie już serduszko.. ale na bete chodzę co poniedziałek i środę .. tak dla własnego spokoju ducha.. jakoś muszę te 2 tygodnie przetrwać
Pozdrawia i Powodzenia -
Hej:)
Laski prosze o pomoc;) dzis mam najprawdopodobniej 16dpo (moze 15dpo) i wg mnie dzisiaj powinnam spodziewac sie miesiaczki wynik beta hc z dzisiaj 9,53. w 7 dpo (moze to byl 6 dpo) prg byl na poziomie 13,85.. Myslicie ze bedzie dobrze? Jest sens robic bete jutro czy poczekac do piatku??? Wiem ze przyrost jest najwazniejszy ale czy ten wynik nie jest zbyt niski i nie mam sie co cieszyc??? -
nick nieaktualnyMarta_NE wrote:Hej:)
Laski prosze o pomoc;) dzis mam najprawdopodobniej 16dpo (moze 15dpo) i wg mnie dzisiaj powinnam spodziewac sie miesiaczki wynik beta hc z dzisiaj 9,53. w 7 dpo (moze to byl 6 dpo) prg byl na poziomie 13,85.. Myslicie ze bedzie dobrze? Jest sens robic bete jutro czy poczekac do piatku??? Wiem ze przyrost jest najwazniejszy ale czy ten wynik nie jest zbyt niski i nie mam sie co cieszyc??? -
Hej dziewczyny właśnie zaczynam moja przygodę z Belly wczoraj byłam u ginekologa, ale tylko dlatego że wizytę miałam umówiona już jakiś czas temu. Pp wizycie trochę się zamartwilam, bo przedstawiłam wyniki mojej bety lekarzowi i widząc po minie nie był zbyt optymistycznie nastawiony. Ostatnia miesiączke miałam 08.08, zazwyczaj były nieregularne. Betę zrobiłam 2 dni przed spodziewana miesiączka i było 20,23 po 48h powtórzyłam i było już 47,82. Wiem, że ważny jest przyrost ale lekarz gadał mi dużo o ciazach pozamacicznych, że przy tak niskich wartościach bety może tak się zdarzyć. Nie mogę teraz przestać się martwić, choć wiem że nie powinnam. Czy któraś z Was też miała tak niskie wyniki a ciąża rozwijała się prawidłowo do samego końca?
-
Hej Tosiakowa, pewnie że powinnaś być dobrej mysli, najwalniejszy jest przyrost, także spokojnie obserwuj się powtórz znowu betkę i jak wynik bedzie powyżej 1000 na USG lekarz już będzie mógł okreslić ile jest zarodków i gdzie się znajdują. Także kochana spokojnie dobrze że Twój lekarz powiedział Tobie o ciązy pozamacicznej, najważniejsze by jak najwcześniej ją wykryć ja niestety przez to przeszłam, ale puki co zbadaj jeszcze raz przyrost bety i bądz dobrej mysli pewnie ze zwględu na nieregularne miesiączki miałas póżniej owulację tak się zdaża także spokojnie:)
-
Nawet nie chce sobie wyobrażać przez co przeszlas. cieszę się, że był ze mną szczery jednak jak to kobietki mają w zwyczaju po prostu zaczęłam rozmyślać, szukać, czytać i wiem już ze nie potrzebnie. Mam właśnie taką cicha nadzieję, że to owulacja się przesunela stąd tak niska wartość. A jak myślisz słońce kiedy sprawdzić poraz kolejny przyrost bety? :*
-
Nie powtarzaj już. Sprawdza się przyrost po 48h, ale przy takich wysokich betach, ten przyrost może nie być prawidłowy, bo przy wysokiej becie, przyrasta już wolniej, a na początku szybciej.
Spaść może zawsze, ale nawet tak nie myśl, bo i po co? Gratulacje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Tola, co prawda ja dopiero zaczynam tu swoją przygodę, ale wydaje mi się, że pierwszy przyrost z 10dpo to 12dpo jest ok. Natomiast ten drugi jest chyba ciut poniżej normy. Progesteron wydaje się być ok u mnie na normach do 12 tygodnia jest od 9-47. Powiem Ci tyle, nic się nie stresuj bo to na pewno nie pomaga a szkodzi. Pewnie na Twoim miejscu powtórzyłabym betę około poniedziałku, wtorku bądź skonsultowala to z lekarzem. Ale może niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony. Dużo zdrówka i zero nerwów!
-
Hej dziewczyny, pewnie już było milion takich niecierpliwych ja, ale się bardzo denerwuje, bo nie wiem co myśleć o mojej sytuacji. Od miesiąca staramy się z mężem bejbi. Prowadzę obserwacje: mierze tempke, sprawdzam śluz (ponad rok) i aktualnie jestem w 31 dc., a cykle mam 32-36 dniowe. Wszystko sprzyja, aby ten cykl zakończył się ciążą. Tylko problem w tym, że nie wiem jak mam interpretować swoje wyniki. Dzisiaj - w 11 dniu po owu nie wytrzymałam - zrobiłam test najpierw w domu, a nawet dwa testy i obydwa wyszły pozytywnie, chociaż z baaaardzo bladą drugą kreseczką. Poszłam na betę z krwi i mój wynik to 5,2... Co myślicie?Kicia92
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:a ja znowu z tym samym beta nr 1 223,7 po 48h 337 (((( nic z tego nie będzie
Nie u każdej z nas przyrost jest odrazę to 66 procent teraz może wolniej przyrasta a potem będzie duży skok w górę ! Glowa do gory