X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję SDM!

Rozmawiałam dziś z moją Panią Ginekolog, i zaprasza jutro na USG. Jeśli w poniedziałek miałam BHCG 590 to już jutro powinno być ponad 1000. Od 1000 podobno można już coś zauważyć w macicy :)
    Także z niecierpliwością czekam na jutro :):)

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Bardzo Ci dziękuję SDM!

Rozmawiałam dziś z moją Panią Ginekolog, i zaprasza jutro na USG. Jeśli w poniedziałek miałam BHCG 590 to już jutro powinno być ponad 1000. Od 1000 podobno można już coś zauważyć w macicy :)
    Także z niecierpliwością czekam na jutro :):)
    08 sierpnia ostatnia miesiączka,tak wiec myślę,ze cos powinno być,chociaż to tylko miesiąc od ostatniej miesiączki.
    Ja byłam dwa tygodnie po terminie,w który miałam dostac okres i zobaczyłam wtedy serduszko,wiec zawsze powtarzam,żeby byc cierpliwym :-)

• SDM Nowa

Wysłany: 8 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no ja staram się wykazać cierpliwością i dlatego na wizytę zapisałam się dopiero na 21.09 ... liczę na to że będzie już serduszko.. ale na bete chodzę co poniedziałek i środę .. tak dla własnego spokoju ducha.. jakoś muszę te 2 tygodnie przetrwać :P
    Pozdrawia i Powodzenia

• Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Laski prosze o pomoc;) dzis mam najprawdopodobniej 16dpo (moze 15dpo) i wg mnie dzisiaj powinnam spodziewac sie miesiaczki wynik beta hc z dzisiaj 9,53. w 7 dpo (moze to byl 6 dpo) prg byl na poziomie 13,85.. Myslicie ze bedzie dobrze? Jest sens robic bete jutro czy poczekac do piatku??? Wiem ze przyrost jest najwazniejszy ale czy ten wynik nie jest zbyt niski i nie mam sie co cieszyc???

• Pinesska Debiutantka

Wysłany: 9 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też się zwracam o opinię. W 25 dc wynik 8,2 a dziś 27 dc 38,9 - chyba jest dobrze mimo, że taka malutka?

• OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam 31.08 2mlU/ml a 2.09 27mlU/ml a 4.09 już 110 :)
    Także bądźcie dobrej myśli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:23

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_NE wrote:
    Hej:)
    Laski prosze o pomoc;) dzis mam najprawdopodobniej 16dpo (moze 15dpo) i wg mnie dzisiaj powinnam spodziewac sie miesiaczki wynik beta hc z dzisiaj 9,53. w 7 dpo (moze to byl 6 dpo) prg byl na poziomie 13,85.. Myslicie ze bedzie dobrze? Jest sens robic bete jutro czy poczekac do piatku??? Wiem ze przyrost jest najwazniejszy ale czy ten wynik nie jest zbyt niski i nie mam sie co cieszyc???
    Hm liczy sie dwudniowy przyrost bety, natomiast progesteron masz bardzo niski..

• Tosiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny właśnie zaczynam moja przygodę z Belly :) wczoraj byłam u ginekologa, ale tylko dlatego że wizytę miałam umówiona już jakiś czas temu. Pp wizycie trochę się zamartwilam, bo przedstawiłam wyniki mojej bety lekarzowi i widząc po minie nie był zbyt optymistycznie nastawiony. Ostatnia miesiączke miałam 08.08, zazwyczaj były nieregularne. Betę zrobiłam 2 dni przed spodziewana miesiączka i było 20,23 po 48h powtórzyłam i było już 47,82. Wiem, że ważny jest przyrost ale lekarz gadał mi dużo o ciazach pozamacicznych, że przy tak niskich wartościach bety może tak się zdarzyć. Nie mogę teraz przestać się martwić, choć wiem że nie powinnam. Czy któraś z Was też miała tak niskie wyniki a ciąża rozwijała się prawidłowo do samego końca?

• fo09czka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tosiakowa, pewnie że powinnaś być dobrej mysli, najwalniejszy jest przyrost, także spokojnie obserwuj się powtórz znowu betkę i jak wynik bedzie powyżej 1000 na USG lekarz już będzie mógł okreslić ile jest zarodków i gdzie się znajdują. Także kochana spokojnie dobrze że Twój lekarz powiedział Tobie o ciązy pozamacicznej, najważniejsze by jak najwcześniej ją wykryć ja niestety przez to przeszłam, ale puki co zbadaj jeszcze raz przyrost bety i bądz dobrej mysli pewnie ze zwględu na nieregularne miesiączki miałas póżniej owulację tak się zdaża także spokojnie:)

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• Tosiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie chce sobie wyobrażać przez co przeszlas. :( cieszę się, że był ze mną szczery jednak jak to kobietki mają w zwyczaju po prostu zaczęłam rozmyślać, szukać, czytać i wiem już ze nie potrzebnie. Mam właśnie taką cicha nadzieję, że to owulacja się przesunela stąd tak niska wartość. A jak myślisz słońce kiedy sprawdzić poraz kolejny przyrost bety? :*

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzisiaj zrobiłam bete i wynik ponad 15tys. czyli ze muszę jeszcze powtórzyć, bo może spaść tak? nawet przy takim wysokim wyniku?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powtarzaj już. Sprawdza się przyrost po 48h, ale przy takich wysokich betach, ten przyrost może nie być prawidłowy, bo przy wysokiej becie, przyrasta już wolniej, a na początku szybciej.

Spaść może zawsze, ale nawet tak nie myśl, bo i po co? Gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mój przyrost bety jest prawidłowy? 10dpo 46 , 12dpo 128,7 ; 15dpo 226,7
    progesteron 12dpo 31,2 , 15 dpo 31,9
    ale się denerwuje, że beta przestanie rosnąć :( i ciąży pozamacicznej :(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam, że jestem w 4 tyg i 3 dniu ciazy

• Tosiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tola, co prawda ja dopiero zaczynam tu swoją przygodę, ale wydaje mi się, że pierwszy przyrost z 10dpo to 12dpo jest ok. Natomiast ten drugi jest chyba ciut poniżej normy. Progesteron wydaje się być ok :) u mnie na normach do 12 tygodnia jest od 9-47. Powiem Ci tyle, nic się nie stresuj bo to na pewno nie pomaga a szkodzi. Pewnie na Twoim miejscu powtórzyłabym betę około poniedziałku, wtorku bądź skonsultowala to z lekarzem. Ale może niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony. Dużo zdrówka i zero nerwów! :)

• Tosiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się strasznie bałam kilka postów wyżej, że miałam zbyt niska wartość bety a dziś powtórzylam i z 47 wzrosła do 1243 :)

• Kicia92 Znajoma

Wysłany: 14 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pewnie już było milion takich niecierpliwych ja, ale się bardzo denerwuje, bo nie wiem co myśleć o mojej sytuacji. Od miesiąca staramy się z mężem bejbi. Prowadzę obserwacje: mierze tempke, sprawdzam śluz (ponad rok) i aktualnie jestem w 31 dc., a cykle mam 32-36 dniowe. Wszystko sprzyja, aby ten cykl zakończył się ciążą. Tylko problem w tym, że nie wiem jak mam interpretować swoje wyniki. Dzisiaj - w 11 dniu po owu nie wytrzymałam - zrobiłam test najpierw w domu, a nawet dwa testy i obydwa wyszły pozytywnie, chociaż z baaaardzo bladą drugą kreseczką. Poszłam na betę z krwi i mój wynik to 5,2... :( Co myślicie?

Kicia92
    eiktpc0zk372jtcz.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtorz za kilka dni, jest za wczesnie.

Kicia92, Tosiakowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu z tym samym beta nr 1 223,7 po 48h 337 :((((( nic z tego nie będzie

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a ja znowu z tym samym beta nr 1 223,7 po 48h 337 :((((( nic z tego nie będzie

Nie u każdej z nas przyrost jest odrazę to 66 procent teraz może wolniej przyrasta a potem będzie duży skok w górę ! Glowa do gory

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ