beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiunia! Kochana! Po co ta bava Cie pozamaciczna straszy...Matko Bosko!! Co za baba!
Przeciez to jest młodziutka ciaza:-)to jest oczywiste,ze nic jeszcze nie ma:-) Co ona kurde nie wie o tym? Ja tambym poszła do innego lekarza,bo będzie Cie cala ciaze straszyć. Każdy gin zleca badania,wiec to ze jest endokrynologiwm to jest mniej ważne niż to jak Cie juz od samego poczatku nastawia.
U mnie w 6-7tygodniu bylo widac serduszko,wiec czekaj cierpliwie do tego wlasnie tygodnia. Wiem,ze jiz chcialabys,żeby byl zarodek itd,ale potrzeba czasu zanim sie wykluje:-)trzymam kciuki:-) -
Asiunia, ja jak wyszedł mi pozytywny test ciążowy to zadzwoniłam do mojego ginekologa i on kazał mi przyjść dopiero za 3 tygodnie, ale że kończyła mi się luteina, którą brałam przed zajściem już, to kazał przyjechać za tydzień. Zrobił mi usg dopochwowe, na moją prośbę ale uprzedził, abym się nie denerwowała, bo może nic nie wyjść. Był zdziwiony, że jest już pęcherzyk, ale zarodek zobaczyłam dopiero w 6 tygodniu wg USG, bo według miesiączki to był 7 tydzień. Także u Ciebie był to 4 tydzień, ale od zapłodnienia minął 2 tydzień.
Wiem, że o cierpliwość trudno, ale to tak będzie niestety chyba przez całą ciążę. Ja teraz już panikuje bo za 2 tygodnie mam badania prenatalne i tak sobie myślę, że uspokoje się dopiero po nim, a potem to będę czekała na ruchy dziecka. Bycie w ciąży ma być darem od Boga, a tu ciągłe stresy. Gdyby nie mój mąż już dawno bym zwariowała -
Dziękuję dziewczyny za te wszystkie dobre słowa;* dam Jej jeszcze jedną szansę.. kazała mi przyjść we wtorek, nie wiem czy dać zrobić sobie wówczas usg, czy poczekać? za tydzień we wtorek będzie 5 tyg od ostatniej miesiączki i 3 tyg od poczęcia. Nie chce się znowu rozczarować i usłyszeć podobne słowa o pozamacicznej, zamiast się cieszyć ciążą to żyje w strachu. Achhhh;(
-
U kobiet po przejściach często towarzyszy uczucie niepokoju, strachu i lęku w oczach..
To jest takie silne..
Asiunia, skorzystałabym jeszcze z wizyty u innej osoby.
Ja tak robiłam i robię..
Mam do porówniania 2 lekarzy..
Napisz jak zrobisz bhcg i będzie wynik.dddodiii lubi tę wiadomość
-
asiunia - nie ma co porównywać, proszę kobietki, nie róbcie takich rzeczy Bo potem się stresujecie, czemu ja mam tyle a ktoś więcej... Różne dni owulacji, różne terminy zagnieżdżenia... Po co się stresować? W jednej ciąży wydziela się więcej hormonu w innej a obydwie rozwijają się prawidłowo Liczy się wasza beta i przyrost czy a nie porównywanie z innymi
asiunia1012 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
To prawda, Jacqueline;)
Każda ma inne poziomy bhcg i inne przyrosty.
Każda z nas jest indywidualna pod tym względem.
Asiunia, u mnie rozpoczęło się od 139. A już mi mówili, że mały poziom. A potem dopiero się zaczyna;)
Też będziesz miała wysokie bety;)
Także sprawdzaj sobie przyrost bety, albo co 48 h ( przyrost 66%), albo co 72 h ( 114%), lub co 96 h ( 175%).
-
Ja to się w ogóle zastanawiam czy robić betę jak ujrzę II No bo przyrastać nie musi książkowo a może być dobrze to wtedy się niepotrzebnie się będę nakręcać, a jak wiadomo stres nie pomaga. Beta a raczej jej prawidłowy przyrost to niby taki wyznacznik zdrowej ciąży dopóki się serduszka nie ujrzy na usg, ale im dłużej się nad tym zastanawiam, to coraz mniej jestem ku temu przekonana. Jak wiadomo przyrost poniżej normy nie musi świadczyć o źle rozwijającej się ciąży a i taki w normie lub ponad też nam niczego nie gwarantuje na 100%, choć oczywiście wtedy czujemy się spokojniejsze
Moje postanowienie na tą chwilę jest takie, że jak ujrzę kiedyś dwie kreski to nie lece na bete, a tylko progesteron sobie zbadam (ciekawe czy wytrzymam12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016