beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny jestem od niedawna po tej fioletowej stronie W zeszłym tygodniu robilam bete dla potwierdzenia braku @.. miałam wtedy 09.12. 60,34 niestety musiałam wyjechać i nie udało mi sie powtórzyć po 42h i zrobiłam dopiero dzis 14.12 i mam 817 .. czy to prawidłowy przyrost? Czy ciezko okreslić? na który to tydzień wskazuje ? według ostatniej @ na 6 tydzien..ponowie bete w srode zobacze jak to będzie ..w czwartek mam tez pierwsza wizyte u lekarza ale ze względu na TSH podwyższone ..Myślicie że moze być juz coś widać?
-
Hej dziewczyny juz pisałam,
ale jeszcze raz pod pytam
robiłam Heta HCG w 5tyg ciązy była 3000 miu
zrobiłam teraz w 11 tygodniu wyszlo 110 000 miu
czy w ogóle jest sens robić - chodzi mi o to, że między dwoma pomiarami minęło ok 6tyg.... czy to jest w ogóle stanie coś powiedzieć?
wiecie martwię się o maluszka czy wszystko ok i poleciałam zrobiłam druga betę - jutro ginekolog.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Izula nie ma co się martwić. W 11 tygodniu ciąży juz po prostu nie opłaca się robić bety bo rozbieżność między wynikami jest duża. Skoro jutro ginekolog to zrób usg i wszystko się okaże ja nigdy nie robiłam tego testu bo wg mnie za bardzo stresujący. Dziewczyny chodzą i myślą czy jest dobry przyrost. Lepiej pójść do lekarza i wykonać usg w tym okresie
izulala lubi tę wiadomość
-
Przy takiej wysokiej nie ma sensu robić, bo w 11 tyg przyrasta bardzo różnie, a nawet moze lekko opadac bo ten tydz (11,12,13, różnie) to moment kiedy funkcje zaczyna przejmować łożysko i hcg nie jest juz, tak jak wcześniej, aż tak niezbędne do utrzymania ciąży, bo ciąża przyjęła sie, rozwija się i wszystko jest dobrze. Wzrost HCG się sprawdza na początku ciąży, teraz i tak nie jest miarodajny a czasem jak Ci wynik wyjdzie lekko niższy albo na podobnym poziomie to się wystraszysz ;p
izulala lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Hej ;p Nie znam, ulożyl sie boczkiem na badaniu, a jak spytałam moją ginekolog czy mi na badaniu w tym tyg moglaby podac plec, to spojrzala na mnie i powiedziala "Natala, a może też ci z fusów powrozyc?" wedlug niej dopiero w 20 sie podaje, bo wczesniej za duzy margines bledu i nie ma sensu strzelanie. A dzieciaszek mnie kopie, rozpycha się i tam sobie jakies wesołe miasteczko robi, bo czasem mam wrazenie jakby biegał na tych małych nóziach Mega uczucie ❤️
izulala, bobo_frut lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
Wszystko będzie dobrze, serducho bije a w czw zobaczysz na ekranie jak się rusza ;p tez piękny widok:) Czas leci, tez przed chwilą zaczynałam 13 i nie moglam sie doczekac tych ruchów Zaraz bedziemy na porodówkach:DBartuś❤️
Dalilie tak działa, narazie raz próbowaliśmy w niedziele czyli jak był dokładnie 12 tydzien. Było słychać i to napewno nie było moje serduszko tylko dzidzi bardzo szybko biło 165 na minutę nie używam zbyt często ze względu ze teraz znowu usg, za tydzień robie 4d dla rodziców na swieta. Ja wrócę z Polski po świętach to znowu się pobawie detektorem z raz potem już będzie 15-16 tydzień wiec myślę że zacznę czuć dzidzie i obejdzie się bez detektora
Nati Ty mi nic o porodowce nie mów bo jestem przerażona wybrałaś czy chcesz SN czy cc a może inne urozmaicenia? Ja chyba bym chciała rodzic w wodzie -
Nie, nie mam pojęcia, cc jesli zajdzie konieczność a tak to naturalnie, z jakims znieczuleniem najlepiej, zebym tam nie padła, choc az tak bólu sie nie boje, zeby ekstra na to naciskaćBartuś❤️
Witam.
Jestem tu mowa. Z mężem staramy się o dziecko od 6 lat i w końcu się udało (bynajmniej mam taką nadzieję). Robiłam baranie beta hcg i niestety wyniki mnie przerażają mianowicie:
8 grudnia - 192
10 grudnia - 235
12 grudnia - 275
15 grudnia - 376
Ostatnią miesiączkę miałam 1 listopada czy może ktoś mi pomóc?? Wizytę u ginekologa mam dopiero w piątek i umieram już ze strachuJudyta -
nick nieaktualny
-
judyta-1986 wrote:Witam.
Jestem tu mowa. Z mężem staramy się o dziecko od 6 lat i w końcu się udało (bynajmniej mam taką nadzieję). Robiłam baranie beta hcg i niestety wyniki mnie przerażają mianowicie:
8 grudnia - 192
10 grudnia - 235
12 grudnia - 275
15 grudnia - 376
Ostatnią miesiączkę miałam 1 listopada czy może ktoś mi pomóc?? Wizytę u ginekologa mam dopiero w piątek i umieram już ze strachu
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Pierwsze dwa badania były robione w jednym laboratorium a kolejne w innym jeszcze w piątek idę na jedno.
A czy jest możliwe że przy np anemii beta tak wolno rośnie??
Teraz żałuję że w ogóle robiłam tą betę.
Mam nadzieję że wszystko ułoży się dobrze, a jak nie to i tak jest dla mnie jakaś szansa że po 6 latach w ogóle coś się ruszyło.Judyta -
nick nieaktualnyEmma1985 wrote:Dziewczyny zrobilam dzisiaj kolejny wynik. Strasznie spadlo mi tempo wzrostu. Troche sie tym martwie:( Czy Wy tez tak mialyscie?
13dpo 168
17dpo 1221 sredni dwudniowy przyrost 165 %
23 dpo 8133 sredni dwudniowy przyrost 90%
beta później wolniej przyrasta, więc bym się nie stresowała, spokojnie wszystko będzie dobrze
a powiedzcie, do którego momentu warto sprawdzać betę? czy jak będzie pęcherzyk? czy dopiero jak zobaczy się serduszko? czy jeszcze dłużej? wiecie może?