beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja bym sprawdzała bete tylko na samym początku, czy ten przyrost jest w normie, w celu wykluczenia np pozamacicznej albo innych nieprawidłowości, pozniejsze badanie, przynajmniej wedlug mnie jest pozbawione sensu troche ;p pozniej i tak roznie przyrastaBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Emma1985 wrote:Bobo_frut slyszalam ze wolniej rosnie ale zeby az takie spowolnienie...
W poniedzialek ostatni raz beta przed usgbobo_frut lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Kochane,
martwię się o moją betę....
w sobotę 9dpo - 11.4
w poniedziałek 11 dpo - 43.6 (piękny i wielki przyrost)
dzisiaj 13 dpo (25 dc) - 106... Przyrost znacznie mniejszy....
Niby w normie ale martwi mnie że najpierw buchnęło 400% a teraz tak mało...szczególnie że cykle mam 26-27 dniowe...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Ja się na maksa boję biochemicznej...więc jak na szpilkach czekam na termin @ - bo ta jutro/pojutrze...ale pocieszam sie że skoro dziś przyrost 100% to raczej nie powinna przyjść? ech ech ale ze mnie panikara...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Kochana, mam nadzieje, ze bedzie dobrze Ale wrozka niestety Nie Jestem... Ale trzymam kciuki, A Ty musisz wierzyc, ze bedzie dobrze. zarodek Juz sie zagniezdzil, wiec Wszystko zalezy czy ciaza jest mocna. Ale ttzeba wierzyc Kochana:)2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Staram się z całych sił.... Biorę duphaston 2x dziennie, dużo odpoczywa. Ale stres jest silniejszy. Szczególnie że nie podoba mi się że pierwszy przyrost to 400% a drugi tylko 150%...Aż taka różnica?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:Staram się z całych sił.... Biorę duphaston 2x dziennie, dużo odpoczywa. Ale stres jest silniejszy. Szczególnie że nie podoba mi się że pierwszy przyrost to 400% a drugi tylko 150%...Aż taka różnica?2016 🩷
2020 🩵
Tak Kochana ja Jestem z Warszawy.
No niestety, u nas w ciagu tygodnia wyszly 4 aniolkowe mamy...
Ja prowadze ciaze w Septima med na wroclawskiej u Dr. Wojciecha Boruckiego.
Lekarz ten jest po 40, prowadzil 14 lat temu ciaze mojej mamy, Ktora byla zagrozona, 7 i 4 lata temu mojej siostry. dodatkowo na 1 wizycie ciazowej dowiedzialam sie, ze mam stara nadzerke.... gdzie miesiac wczesniej mialam takowe usg i niby nic nie bylo widac. Tylko lekarz powiedzial, ze to nie byla kwestia roku, A conajmniej trzech.
Najpierw chcialam chodzic na nfz do Dr. Grabosza Ale to cham, burak i prostak wraz ze swoją położną. W 6 tc ciąży powiedzial mi, że moje dziecko ma tetno 130 i nie wytrzyma.... jak widac Jestem 10t6d i jest dobrze, bynajmniej bylo w niedziele na usg. Ale nie polecam.2016 🩷
2020 🩵
No włąśnie strasznie dużo Aniołków a i u mnie optymistycznie się nie zapowiada....
Ja chodzę do dr Żaboklickiej Kurowskiej. Anioł. Znosi moje smsy w nocy o północy że mnie brzuch boli albo beta nie rośnieOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Patutka wrote:No moj lekarz podobnie. Ale teraz w 11tc jakos spokojniejsza sie zrobilam. I Juz tak nie wypisuje.
Czy Ty nie umiesz pozytywnie myslec?:p
Staram się...czekam na wyniki....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualnymoje wyniki betki, ta ostatnia z dziś, więc wydaje się być tutaj wszystko w porządeczku )))
14 dpo 184
17 dpo 574,8
21 dpo 1980!!! (89,5% przyrostu) ale się mega cieszę )))
natomiast robiłam jeszcze TSH, FT3 i FT4 i wygląda to tak:
TSH 2,4
FT3 3,31 pg/ml 2,00 — 4,40
FT4 1,21 ng/dl 0,93 — 1,70
czytałam, że dla kobiet w I trym. TSH powinno być poniżej 2,5 no i u mnie jest, ale dość tak blisko tego 2,5, ale znów FT4 jest okey, więc powiedzcie, czy mam powody do obaw? czy powinnam się cieszyć ładnie rosnącą beta?