X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut ladny przyrost:) ja gdy poronilam ostatnia ciaze mialam 3,5 ...teraz biore letrox dla bezpieczenstwa. Skondultuj wynik z endokrynologiem :)

bobo_frut lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje początkujące oko - jest SUPER :-) Może TSH troszke niższe może być... Ale ogólnie super jak dla mnie :-)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma1985 wrote:
    bobo_frut ladny przyrost:) ja gdy poronilam ostatnia ciaze mialam 3,5 ...teraz biore letrox dla bezpieczenstwa. Skondultuj wynik z endokrynologiem :)

ja mam 3.8 :( na euthyrox 125. Masakra

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Staram się...czekam na wyniki....
    O ktorej beda? Daj znac!

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    moje wyniki betki, ta ostatnia z dziś, więc wydaje się być tutaj wszystko w porządeczku :))))
    14 dpo 184
    17 dpo 574,8
    21 dpo 1980!!! (89,5% przyrostu) ale się mega cieszę :))))

natomiast robiłam jeszcze TSH, FT3 i FT4 i wygląda to tak:
    TSH 2,4
    FT3 3,31 pg/ml 2,00 — 4,40
    FT4 1,21 ng/dl 0,93 — 1,70

czytałam, że dla kobiet w I trym. TSH powinno być poniżej 2,5 no i u mnie jest, ale dość tak blisko tego 2,5, ale znów FT4 jest okey, więc powiedzcie, czy mam powody do obaw? czy powinnam się cieszyć ładnie rosnącą beta? :)
    Wszystko jest swietnie.

2016 🩷

2020 🩵

• Agsha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    O ktorej beda? Daj znac!
    Dzis 188.

Czyli:

14.12. - 46
    16.12. - 108
    18.12. - 188

Szalu nie ma

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...

Hm, po 1. Przyrost wg kalkulatora belly Masz 77.4% swieci sie na zielono i jest napisane, ze jest w normie.

Poza tym Przyrost jest faktycznie w normie ponieważ minimalny prawidłowy Przyrost to 66%
    Nie u kazdej ciezarnej jak np u mnie podwajala sie zawsze o 120% kazdy organizm jest inny;)

A po drugie bardzo wazna rzecz. Czy robiąc badanie 16.12 np o godzinie 8:00, dnia 18.12 powtorzylas to badanie 8:00-8:10? Baaaaaaaaaaaardzo ważne jest aby minęły równe 24h...

Ja bym proponowała poczekać na koniec grudnia/początek stycznia, wtedy beta dobije do 1500 i bedzie widac kropka.
    Ewentualnie sprawdz 23.12 jeszcze Przyrost bety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 05:55

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    To jak miód na moje serce... wchodzę w fazę wariowania a wiem że to szkodzi...

I tak strasznie brzuch okresowo mnie boli :-(
    Tak sobie czytam i mnie do tej pory brzuch boli okresowo, bo na to Ci Nie odpowiedziałam. Vo prawda bardzo rzadko, na początku bardziej. Wez sobie nospe i bedzie spokoj.

2016 🩷

2020 🩵

• judyta-1986 Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie. Jestem po usg i niestety moje przeczucia się potwierdziły. Ciąża obumarła albo pozamaciczna, nie można jeszcze dokładnie stwierdzić :-( lekarz każe czekać. Hcg cały czas rośnie ale bardzo wolniutko, cały czas mam ją monitorować. Kolejna wizyta dopiero 29 grudnia także święta nie miną mi miło. Potrzebuję pomocy czy ktoś był w takiej sytuacji, boję się że do czasu wizyty mogę dostać krwotoku, nie wiem co już robić i mysleć. Moje marzenie o maluszku legło w gruzach :-(

Judyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja beta przypomina moją w ciąży pozamacicznej. Miałam podobne wartości, raz beta mi spadła, potem znów nieznacznie wzrosła. Lekarz nie widział zarodka no i doszło do krwotoku, bo nawet pozamacicznej nie podejrzewał. Nie chcę Cię absolutnie straszyć - to nie znaczy, że masz przeżyć to samo, pytałaś czy ktoś miał taką sytuację - to odpowiadam. Oprócz bety inne objawy masz? Plamienie, krwawienie, ostre bóle brzucha?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Tak sobie czytam i mnie do tej pory brzuch boli okresowo, bo na to Ci Nie odpowiedziałam. Vo prawda bardzo rzadko, na początku bardziej. Wez sobie nospe i bedzie spokoj.

Mnie też nawet wczoraj bolał... poszłam za zakupy i dosć się zmęczyłam... dlatego dziś leżę i dyryguję mężem, który sprząta. :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Mnie też nawet wczoraj bolał... poszłam za zakupy i dosć się zmęczyłam... dlatego dziś leżę i dyryguję mężem, który sprząta. :)
    Pozazdroscic, my ze swoim mamy obecnie konflikt na temat jego mamusi i Tam tez mieszka narazie:D

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia choinka gotowa :D Kocia, bo naliczyłam aż 4 bombki szklane... jak się ma dwa koty to trzeba zrezygnować z tradycyjnych na rzecz plastiku, drewna i styropianu :)

Elvi lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, to masz za wczasu doświadczenie, bo z dzidziusiem bombki albo będą plastikowe i styropianowe albo będą zaczynały się od połowy choinki :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam kota, ktorego musze oddac ale bombki sa mieszane:p

2016 🩷

2020 🩵

• Agsha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    judyta-1986 wrote:
    Witam ponownie. Jestem po usg i niestety moje przeczucia się potwierdziły. Ciąża obumarła albo pozamaciczna, nie można jeszcze dokładnie stwierdzić :-( lekarz każe czekać. Hcg cały czas rośnie ale bardzo wolniutko, cały czas mam ją monitorować. Kolejna wizyta dopiero 29 grudnia także święta nie miną mi miło. Potrzebuję pomocy czy ktoś był w takiej sytuacji, boję się że do czasu wizyty mogę dostać krwotoku, nie wiem co już robić i mysleć. Moje marzenie o maluszku legło w gruzach :-(

Judytka mocno tulę i współczuję...
    Wiem, tzn. myślę że wiem co przeżywasz, bo u mnie też beta nie robi szału... :-(
    I wiem jaki to ból i stres..
    Mam nadzieję i bardzo Ci życzę żeby ten przykry koniec szybko i bezproblemowo minął i by szybciutko pojawiła się nowa kropunia - już bez problemów :-* Ściskam i jakbyś chciała się wygadać to śmiało do mnie pisz :-***

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu musisz oddać?

• Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkad Jestem w ciazy, zrobila sie jakas dzika. To bylo kot przytulak. A teraz? Dzikus 100% skacze mi na brzuch, wali mnie po nim lapami, wcale nie lekko... dodatkowo zdziczala do mojego psa, z ktorym potrafili w jednym poslaniu spac... On sie zrobil zas Kochany, ogrzewa mi brzuch, spi ze mna, chodzi za mna do toalety.. moze dlatego i do niego zmienila stosunek...

2016 🩷

2020 🩵

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    judyta-1986 wrote:

Ja miałam taka sutuacje w lutym. Ciaza biochemiczna, ale beta tak samo wolno przyrastała do ponad 1000, nie widac było zarodka ani serduszka. lekarz kazał mi poczekac i w 10 tyg poronilam. To bedzie po prostu mocny i bardziej bolesny okres. U mnie tez dłuzej trwał. Jakos to przezyłam i teraz jestem w 4 tyg ciazy, po 2 badaniach bety. Az sie boje o wynik trzeciej ale staram sie myslec pozytywnie. Trzymaj sie kochana, to okropna sytuacja ale do przeżycia.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 tc to Chyba nie byla ciaza biochemiczna? One Chyba nie trwaja tak dlugo.

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ