Beta hcg wyniki pomocy!!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny...
Mam problem a właściwie jestem zdezorientowana. Wczoraj zrobiłam beta hcg ponieważ od kilku dni miałam mdłości , bóle podbrzusza , parcie na pęcherz i częste oddawanie moczu. Z mężem staramy się o dziecko od roku.... Dziś odebrałam wynik beta hcg i jest 7,33 mlU/ml.
Powiedzcie mi czy to ciąża? Bo nie wiem czy mam się cieszyć czy nie. Pani w ośrodku zdrowia mówi że jest to pozytywny wynik ale żeby powtórzyć betę za dwa dni....
Ktoś coś??Paula. -
Paulina Grudzien
Na tak wczesnym etapie ciązy beta powinna rosnąć w przciągu 48h , wiec jeden wynik nic nie da, musisz badanie powtórzyć i wtedy zobaczysz czy wzrasta...czego ci życze!!na spokojnie powtorz badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 19:21
monik84111 -
Bardzo się stresuje.... Bardzo długo czekaliśmy z mężem na tą wiadomość.... Jutro rano ide do ginekologa ... Co mam zrobić? Czy dostanę zwolnienie do pracy? Pracuje w Biedronce a tam trzeba się nadzwigac więc muszę jutro poprosić o zwolnieniePaula.
-
Paulina
Spokojnie, wiem przez co przechodzisz! porozmawiaj z lekarzem , powinien Ci dac zwolnienie , noi przede wszystkim powtorzyc badanie... Ja juz niepowtarzam tylko czekam 6/7 tyg zeby isc na usg...wiec ttzymamy kciuki za wszystkie walczące , starające sie o maleństwo.monik84111 -
Dziewczyny ginekolog kazal czekać na wynik drugiej bety , powiedział że przy takiej becie jaka mi wyszła ta pierwsza czyli 7,33 może to być dopiero 2tydz a jeśli druga beta nie wyjdzie większa i miesiączka przyjdzie to ciąży nie ma jestem załamana... Teraz tylko modlę się i czekam na wynik drugiej bety. Będę miała dziś po 16.Paula.
-
Dam znać na przerwie w pracy. Dziewczyny a jeszcze jedno pytanie mam które mnie nurtuje.... O czytałam się juz tyle tego że masakra. Norma beta hcg niby jest od 5-50mlU/ml to jest 3,4 tydzień. Czyli na to wyglada że jestem w ciąży? Raczej nie może to byc fałszywy alarm?Paula.
-
Paulinko
Bardzo mi przykro!
Czasami się tak dzieje...czekaj teraz na miesiączke i idz najlepiej do ginekologa , czy bierzesz moze jakies leki ''wspomagające '' zajście w ciąże?bo piszesz , ze z mezem staracie się już ponad rok więc warto się przebadać i na spokojnie zacząć starania....wiem, że to Cie teraz niepociesza, ze mialaś nadzieje, ale musisz byc silna- wiem co mówie!monik84111 -
Biorę tylko kwas foliowy.... Teraz to już odpuszczam totalnie bo im bardziej chce tym chyba gorzej mi to wychodzi... A później rozczarowanie takie jak dziś.... Byłam niemalże pewna.. a tu pech... Mam nieregularne @ i nie wiem za bardzo jak liczyć te cykle, dni płodne owulacja itd.....Paula.