Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też 7-8 tydzień, na ovu jeszcze piszą coś takiego w Cotygodniowe informacje:
Możesz odczuwać łagodne bóle, podobne to tych w trakcie miesiączki. Są one spowodowane powiększaniem się macicy. Twoja macica wykonuje teraz intensywną pracę.
Niektóre kobiety odczuwają w tym czasie gwałtowny, przeszywający ból w dolnej części pleców, w pośladkach lub w bocznej części nóg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 20:40
coliberek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny , jestem tu nowa , to moja druga ciąża , pierwszej niestety nie donosiłam poroniłam w 7tc , teraz puki co mam 4 testy ciążowe pozytywne , od piątku bolał mnie brzuch jak na miesiączkę , przychodził i przechodził , zadzwoniłam do lekarza , na ból kazał łyknąć nospę , no i mam od wczoraj takie beżowe plamienia , wczoraj raz je zauważyłam na papierze toaletowym ,a dziś już 3 razy ,ale tylko na papierze wkładka czysta i wczoraj i dziś , jutro mam iść do ginekologa kazał też brać luteinę 2 razy na dzień , u nas na IP jest tragedia w weekendy dlatego najpierw poczekałam jak będzie po nospie i przeszedł ból , dziś odpukać już nie boli , natomiast ten śluz mnie niepokoi , wiem ,że to temat tylko o bólu brzucha ,ale nie bardzo wiem jeszcze gdzie napisać o tym , w poprzedniej ciąży nic takiego się nie działo , dopiero dzień przed tragedią bolał mnie brzuch podobnie tylko ,że regularnie i miałam wysoką gorączkę , mój dawny lekarz kazał ją zbić i przyjechać następnego dnia ,a mogłam jechać na IP tylko ,że u nas jak kobieta nie ma jeszcze karty ciąży to robią z niej idiotkę ,której może się wydaje ,że w ciąży jest i nie chcą robić badań , wręcz się wykręcają z tego co słyszałam, dodam ,że jestem w obecnie w 4 tygodniu i 1 dniu ciąży , wczoraj miałam termin miesiączki i lekarz wspominał ,że czasemc w dniu spodziewanej miesiączki mogą się dziać takie rzeczy ,ale mimo wszystko go to niepokoi.
-
Kochana, to chyba b wczesnie, aby cos doradzic, ja tez czulam sie jak na @, nawet jak zrobilam test i wyszedl pozytywnie, caly czas taki sam bol...ale zadnych plamien, nic, pozniej bylo troche spokoju, a od ok tygodnia kluje, ciagnie, pobolewa i tyle...co ponoc normalne...jednak ja schziuje! biore duphaston, acard i nospe w razie bolu...jutro zobacze co powie gin na te bole...ale jak dzwonilam i mowilam, to kazal brac nospe, duphaston, duzo odpoczywac i lezec jak bedzie to sie powtarzac...
mi bol zwieksza sie na wieczor...hmm..dziwne...
Moze niech wypowiedza sie dziewczyny, ktore mialy plamienia...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 22:58
-
Kochane wróciłam od ginia, na usg ok...takie bóle to norma na takim etapie ciazy, mam brac nospe 3x dziennie, duphaston, czyli tak jak do tej pory i jak cos to polegiwać.
Takze tyle w temacie...ponoc macica rosnie i sie rozszerza..dlatego tak...maximka84, Ann_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylolka83 wrote:Kochane wróciłam od ginia, na usg ok...takie bóle to norma na takim etapie ciazy, mam brac nospe 3x dziennie, duphaston, czyli tak jak do tej pory i jak cos to polegiwać.
Takze tyle w temacie...ponoc macica rosnie i sie rozszerza..dlatego tak...
to super
a ta no-spa jest konieczna ...? chodzi mi o to czy jak pobolewa - to dobrze jest wziąść no-spę czy ''przeczekać'' ból ?
mnie przez dzień nic nie bolało, dopiero pod wieczór, zas kluje no ale ... nie jest to jakiś mega ból, a niech sobie kłuje jak musi -
maximka84 wrote:to super
a ta no-spa jest konieczna ...? chodzi mi o to czy jak pobolewa - to dobrze jest wziąść no-spę czy ''przeczekać'' ból ?
mnie przez dzień nic nie bolało, dopiero pod wieczór, zas kluje no ale ... nie jest to jakiś mega ból, a niech sobie kłuje jak musi
Zapytalam czy brac jak zaboli, to powiedział, że lepie brać 3 x dziennie zapobiegawczo.
Jak boli lepiej nie czekać aż przejdzie tylko nospę.
-
hej byłam wczoraj u lekarza , zrobił usg widać mały punkcik w macicy , przepisał luteinę dopochwowo, w razie nasilającego się bólu nospa , obecnie mam bóle typu zaboli i mija na resztę dnia takie są podobno nie groźne ,a w razie silnego bólu pogotowie się kłania, to samo w razie krwawienia , plamienia ustały, kontrola za tydzień.
-
Hej:) Ja jestem w 5tyg ciąży i od terminu @ strasznie mnie boli brzuch, nospa max nie pomaga często:/ do tego apap:/ gin mam 9.12 dopiero. Byłam u ogólnego i mam podejrzenie kamieni nerkowych 2.12 mam mieć usg. PozdrawiamCC 2014
Starania od 2017r.
👧Amh 2,6
👦wyniki ok
Marzec 2022 Polip-histeroskopia
Sierpień 2022 hsg- jajowody niedrożne😔
Listopad 2022 start in vitro
Zapłodniono 6komórek: przetrwaly 4❄❄❄❄
Transfer swieży po punkcji ❌
28.03.2023 transfer 6dniowej blastki
7dpt beta 20,2 🤔
9dpt 16,5
10dpt 9,7
14dpt <2.0
Zostały ❄❄
Histeroskopia 09.05.23
Wysokie cd 56- 284/1
Nowy plan działania: wit D 6tys
encorton
acofil wlew
21.07.23 transfer ❄ 4BC
Silne bole brzucha 3dpt 😔 (nospa maks)
4dpt prog 38,37
6dpt beta hcg <2,3
Została ostatnia ❄
IMMUNOLOGIA
Allo MLR 0
Immunosupresja + szczepienia limfocytami (oby pomogły)
Wzrost Allo 25,6% (luty 2024)
Transfer 12.03.24r. (Ostatni)
Atosiban + acard
2dpt - bóle brzucha i w nocy + brązowy śluz (aby raz w dzień )
Progesteron 3dpt : 59,84
5dpt sikany negatyw
6dpt beta: 2,5 -
nick nieaktualny
-
A ja już prawie bóli nie czuje, cos tam kilka razy pokuje w dzien i koniec...teraz zaczynam sie zastanawiać czy to normalne, ze tak sobie ten bol poszedł...kurcze, jak boli zle, jak nie boli tez, eh za to teraz zaczelo sie cos dziwnego w smaku, wszystko co zjem czuje jako gorzko, budze sie rano ze smakiem gorzkim...wczesniej byl kwasny a teraz gorzki
-
Hej lolka ja też mam jakiś dziwny smak w ustach, nawet nie bardzo umiem go określić, a co do bóli podbrzusza to mam je prawie codziennie, głównie wieczorem, do tego jeszcze dochodzą bóle krzyża, wiem że podbrzusza normalne, ale czy jedno z drugim też ok?
-
Paula_29 wrote:Hej lolka ja też mam jakiś dziwny smak w ustach, nawet nie bardzo umiem go określić, a co do bóli podbrzusza to mam je prawie codziennie, głównie wieczorem, do tego jeszcze dochodzą bóle krzyża, wiem że podbrzusza normalne, ale czy jedno z drugim też ok?
tak, ja tak mialam w 7 tyg nasiliły mi sie bole podbrzusza i do tego krzyza, masakra, a w tym tygodniu tylko pokuwa i koniec...
smak okropienstwo ;/Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Witam
Mnie tez brzuch pobolewa, przez cały dzień. Pracę mam siedzącą. Do terminu @ jeszcze 2 dni.
Sama nie wiem jaki to ból, trochę jak przed @ ale inny bardziej rwący i rozlewający się na cały brzuch. ( Nie mówiąc że brzuch jest wzdęty więc nie wiem czy to wzdęcie boli czy macica ) -
topa42 wrote:Mnie teraz od paru dni boli brzuch i krzyże właśnie dziś idę dogina więc zapytam czy wszystko ok. Brzuch to wiem że macica się rozciąga i może boleć ale krzyże ? Może od siedzenia, przemęczenia ?