Duphaston w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie powinnaś dostać okresu po odstawieniu duphastonu jeśli jesteś w ciąży. Jeśli masz dobry poziom progesteronu to duphaston w ciąży też Ci nie jest potrzebny. Często lekarze duphaston dają profilaktycznie na początku ciąży nawet jak nic się nie dzieje. Ale w UK z tego co wiem to nie tak łatwo dostać leki z progestronem. Ale nie martw się na pewno będzie dobrze No i gratuluję ciąży.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Ania0306 wrote:Nie powinnaś dostać okresu po odstawieniu duphastonu jeśli jesteś w ciąży. Jeśli masz dobry poziom progesteronu to duphaston w ciąży też Ci nie jest potrzebny. Często lekarze duphaston dają profilaktycznie na początku ciąży nawet jak nic się nie dzieje. Ale w UK z tego co wiem to nie tak łatwo dostać leki z progestronem. Ale nie martw się na pewno będzie dobrze No i gratuluję ciąży.10.09.2019 Marcel
-
Teraz to faktycznie trochę wcześnie. Ja miałam pierwsze usg w 5 tygodniu i 1 dniu dokładnie. Ale byłam u doktora w 4 tygodniu, nie zrobił usg bo mówił, że za szybko ale dostałam wtedy receptę na duphaston bo progesteron był niski ale ja i przed ciążą miałam problemy z hormonami. Jeśli boisz się odstawić nagle duphaston to spróbuj zmniejszać dawkę stopniowo08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Ania0306 wrote:Teraz to faktycznie trochę wcześnie. Ja miałam pierwsze usg w 5 tygodniu i 1 dniu dokładnie. Ale byłam u doktora w 4 tygodniu, nie zrobił usg bo mówił, że za szybko ale dostałam wtedy receptę na duphaston bo progesteron był niski ale ja i przed ciążą miałam problemy z hormonami. Jeśli boisz się odstawić nagle duphaston to spróbuj zmniejszać dawkę stopniowo
Noo ale tak ok. 5,6tyg juz bedzie cos widac, slychac? Liczac od owulacji?10.09.2019 Marcel -
Ja w 5 tygodni i 1 dniu licząc od ostatniej miesiączki jak byłam to był pęcherzyk i mała kropeczka czyli dzidzia. Potem byłam w 6 tygodniu i chyba 4 dniu to biło już serduszko . Także może już być widać08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Oleczka masz rację. Na usg idź nie szybciej niż w 5 tygodniu bo szybciej nie ma sensu. A co do duphastonu to ja Ci się przyznam, że do 20 tygodnia byłam na duphastonie. Od tygodnia jestem na luteinie dopochwowej. Pani doktor mówi, że jeśli to poprawia mój komfort psychiczny to mogę brać. Ja miałam duże problemy z hormonami przed ciążą a biorąc preparaty z progesteronem czuję się bezpieczniej .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 07:21
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Tutaj dziewczyny sprzedają nie raz leki. Może coś sobie dokupisz. Chociaż na te kilka pierwszych tygodni . Duphastonu już nie mam na zbyciu, mam tylko zastrzyki Prolutex z progesteron na 14 dni. Jeśli byłabyś zainteresowana to mogę sprzedać.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Ania0306 wrote:Tutaj dziewczyny sprzedają nie raz leki. Może coś sobie dokupisz. Chociaż na te kilka pierwszych tygodni . Duphastonu już nie mam na zbyciu, mam tylko zastrzyki Prolutex z progesteron na 14 dni. Jeśli byłabyś zainteresowana to mogę sprzedać.10.09.2019 Marcel
-