Dziewczyny ile płacicie za wizytę w ciązy :)?
-
WIADOMOŚĆ
-
Za wizytę + usg 150 zł ale mam kontakt z lekarzem 24 godziny na dobę. Za usg prenatalne + krew i amniopunkcje nie płacę bo mam translokacje chromosomów
-
Ja płacę 100zł za wizytę badania robię na nfz z jego skierowaniem i mi odbiera wyniki sam bo pracuje w szpitalu gdzie robię badania i przywozi do swojego gabinetu:)
Chica Mala, Malagosia lubią tę wiadomość
-
Ja płacę chyba najwięcej bo 180 zł za wizytę i 200 zł za usg. W poprzedniej ciąży płacilam 150 zł, ale teraz u tego lekarz podrożało a ja koniecznie chciałam tego samego. Ale gość jest po prostu super i bardzo mnie uspokaja. To dla mnie bardzo ważne.
-
nick nieaktualnyJa płacę 130 za wizytę z usg Badania żeby mieć później bezpłatne to musze leciec po skierowanie do innego lekarza Ech no nasza polska kochana
Ale mój lekarz jest ordynatorem oddziału na którym będę rodzić Więc myślę że opieke będe miała dobrą No i uratował życie mojej mamie jak 16 lat temu urodziła mojego brata -
Ja w Warszawie 160 z usg w klinice leczenia nieplodnosci, do lekarza na nfz od polowy roku nie ma miejsc,wiec znalazlam lekarza pod Warszawa za 110zl+usg. Lekarz pracuje w warszawskim szpitalu i jest tam zastepca ordynatora,wiec nie narzekam. Badania I trymestru mialam juz na nfz z uwagi na wiek. Pozostale prywatnie.
-
nick nieaktualnyUłatwiłybyście dziewczyny innym życie, gdybyście poza "ja płacę xxx zł" dopisywały np. miasta i/lub nazwy placówek Ja teraz poszukuję jakiegoś dobrego pierwszego lekarza i podejrzewam, że najpierw przejrzę dostępne opcje z NFZ, bo nie lubię przepłacać. Skoro i tak opłacam składki, to mi się do cholery należy i będę się tego trzymać.
joka789 lubi tę wiadomość
-
Ja ostatecznie też wybiorę na NFZ lekarza. Byłam prywatnie i placilam 100 zł z usg ale skierowanie nabadania to też odpłatnie, kasowo za dużo by nas to wynioslo a jak byłam u mojej dawnej ginekolog to bardzo fajnie mnie przyjęła, zbadala itp więc zostanę u niej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:28
08.-09.2020 r. 💔
06.07.2015 r.
08.02.2018 r.
05.11.2020 ll 🥰
-
ja sobie kupiłam abonament w swiss med i mam w nosie, wszystko mam w cenie, 200 zł co miesiąc, chodzę do lekarza co 4 tyg, zawsze mam usg, pomiar wagi, ciśnienie, + wszystkie badania za które nie płace dodatkowo, co wizyta badania podstawowe, typu krew mocz + badania specjalistyczne i takie jakie sobie zażyczę.
-
Też mam abonament w swissmedzie, ale za 110. Pracowałam tam i wiem że na ciążę akurat nie opłaca się rozszerzony. Tym bardziej że najwcześniej możesz zakończyć umowę po 15 miesiącach.... Na pewno opłaca się bardziej niż płacić za każdą wizytę bo wtedy to jest 120zł wizyta plus 100 usg = 220 za wizytę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 22:35
Nasze Maleństwo cs -
Na wizyty chodzę prywatnie do tego samego lekarza, który prowadził moją pierwszą ciążę. Za wizytę płacę 120zł (w tym jest wywiad, badanie na fotelu, pomiar wagi i ciśnienia, co wizytę usg, od 12 tc lekarz włącza też na chwilę podgląd w 3d/4d)
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
a ja do tej pory płaciłam 80zł wizyta plus usg , dziś miałam pierwszą "ciążową" wizytę i jak usłyszałam cene 150zł dokładnie za to samo to aż mnie w krzesło wbiło a i tak nic nie powiedziała sensownego na wizycie chciałam tylko plan ustalić i za 2 tyg znowu mam iść żeby było coś widać już na usg plus wszystkie dodatkowe badania płatne oczywiście martwi mnie że lekarze na NFZ to wszystko mężczyźni jakoś się nie mogę przełamać żeby do nich iść ale chyba będe musiała w końcu bo zbankrutuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kocimięta wrote:Też mam abonament w swissmedzie, ale za 110. Pracowałam tam i wiem że na ciążę akurat nie opłaca się rozszerzony. Tym bardziej że najwcześniej możesz zakończyć umowę po 15 miesiącach.... Na pewno opłaca się bardziej niż płacić za każdą wizytę bo wtedy to jest 120zł wizyta plus 100 usg = 220 za wizytę
wiesz ja chodzę tez w ramach abonamentu do internisty jak mam potrzebę, byłam u okulisty, poza tym sprawdzałam zakres badań i musiałabym zapłacić za wiele dodatkowo więc od razu wzięliśmy ten za 200. Umowę mamy na rok czyli do lipca 2015. Akurat 2 miesiące po porodzie, więc zdążę jeszcze iść na wizytę kontrolną po porodzie.