Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja mam prenatalne 8 czerwca. Mam nadzieję, że z Malenstwem będzie wszytsko super i że poznamy płeć oczywiście najważniejsze jest to żeby było zdrowe, choć podswiadomie chciałabym dziewuszke teraz w poniedziałek byłam na wizycie i dzidzi ma prawie 5cm i widziałam jak rusza rączkami, super widok
-
Irmelin wrote:Hejka! Powiedzcie mi czy jak chodzicie prywatnie i na NFZ do gina to macie dwie osobne karty ciąży, czy jedną?
-
Dziewczyny, z pracy piszę, więc tylko szybko napiszę, że z małym/małą wszystko w porządku, choć za bardzo brykał, żeby go dokładnie obmierzyć, więc będziemy robić drugie podejście za 2 tygodnie...
Ale ma nóżki, rączki, serduszko bije, mózg jest
Doktórka powiedziała, że dawno nie miała takiego ruchliwego maluszka na USG...
Więc ulga, ale czeka nas jeszcze jedno badanie
Dzięki za wszystkie kciuki!Izieth, Irmelin, Magdalia, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość
-
Nasca super
Ja wracam kontroli od mojego Dr, dał zwolnienie, przepisał euthyrox u mam większą dawkę 50, krew super także badał mnie tylko, usg już nie robiliśmy. Muszę się umówić do okulisty bo mam wadę wzroku i muszę ogarnąć kwestię porodu.Nasca lubi tę wiadomość
-
Shantelle, Nasca - super i gratuluję z całego serca
Ja też mam wadę wzroku tzn noszę minusy i mam astygmatyzm i przez to że jestem cukrzykiem muszę kontrolować dno oka co miesiąc i okulisty. Ale nie wiem jak mają dziewczyny bez cukrzycy.
Shantelle - przypomniała mi się super pozycja godna polecenia. 'Słowik' Morgany Gallaway. Przeczytaj jak będziesz miała możliwość. W ogóle to wszystkim polecam jakby coNasca, Shantelle lubią tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Gratuluję udanych wizyt Super, że wszystko jest w porządku, świetnie się czyta same pozytywne wieści
Od wczoraj znów w pracy i trochę ciężko mi się przyzwyczaić po takiej przerwie Ale na dzień dobry dostałam wielki karton soków i owoców, okazało się, że każdy kto choruje ponad miesiąc (czyli L4 ponad miesiąc) dostaje taką zdrowotną paczkę Miłe i na pewno przyda się dodatkowa porcja witamin
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth miłą niespodzianka
Ja mam bardzo duże minusy plus astygmatyzm i bez okularów lub soczewek nie widzę dosłownie nic. Kiedyś na treningu stłukłam okulary( wtedy nie nosiłam jeszcze soczewek a gdyby nie to pewnie dalej bym nie nosiła) pójście do optyka kilka ulic dalej była dla mnie drogą ślepca. Szłam bardzo powoli i może to jest śmieszne ale obraz był tak nie wyraźny że jak wchodziłam do gabinetu to z pomocą lekarza. Pech chciał że nie miałam z kim pójść i wiem teraz jak czują się niewidomi. A mój były-obecny ginekolog nie widzi przeciwskazań i niczego co miałoby związek wada+poród a ciekawe co mi powie nowy. To samo z przepukliną kręgosłupa-też zbagatelizował i nawet nie spojrzał na wyniki rezonansu.
Dzisiaj w ogóle jest taki dzień że ledwo od weta wróciłam tak mi słabo i chyba nie dobrze.... -
oła, widze że nie jestem jedyną okularnicą!
póki co jutro idę się umówić na przegląd stomatologiczny (niestety mam strasznie słabe zęby ) i w pon też będę się umawiać do okulisty... bardziej zapobiegawczo ale moja ginekolog stwierdziła, że lepiej sprawdzić za dużo niż coś pominąćMagdalia lubi tę wiadomość
-
Ja mam minusy i astygmatyz. Nie ukrywam że chciałabym rodzić siłami natury, dużo kobiet mówi mi że się nie szybciej dochodzi do siebie niż po cesarce. No ale wzrok ważny jest także zobaczymy co powie okulistyka de facto moja znajoma
Chodzę tylko w soczewkach bo w okularach czuję się jak głupek, zresztą mnie ograniczają np przy bieganiu czy ćwiczeniach, nie umiem w nich funkcjonować