X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ile razy mam kapcie kupować? A co będzie jak będą zabawki małego na podłodze?

Patrzę teraz gryzaki, może trudniejszy poziom

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... a jakieś zabawkowe kości do gryzienia, albo takie faktyczne?

PS. Myślałam że po wczorajszym zobaczeniu maluszka spokojnie sobie doczekam prenatalnych (13 czerwca), ale jednak nie.... ja chce już :P

8p3ougpjlgadfyph.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma i szybko się nudzi, węzełek jest też juz do wyrzucenia.

Ja też nie mogę się doczekać na kolejną wizytę-17 czerwca

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Ancyk Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam prenatalne 8 czerwca. Mam nadzieję, że z Malenstwem będzie wszytsko super i że poznamy płeć :-) oczywiście najważniejsze jest to żeby było zdrowe, choć podswiadomie chciałabym dziewuszke :-D teraz w poniedziałek byłam na wizycie i dzidzi ma prawie 5cm i widziałam jak rusza rączkami, super widok :-)

km5szbmh2jx2g578.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    ma i szybko się nudzi, węzełek jest też juz do wyrzucenia.

Ja też nie mogę się doczekać na kolejną wizytę-17 czerwca
    Ja tez ide na wizyte 17 czerwca. Juz nie moge sie doczekac.

j36regz209hdv9cb.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Powiedzcie mi czy jak chodzicie prywatnie i na NFZ do gina to macie dwie osobne karty ciąży, czy jedną?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    Hejka! Powiedzcie mi czy jak chodzicie prywatnie i na NFZ do gina to macie dwie osobne karty ciąży, czy jedną?
    Si, ja mam jedną prywatną u swojego gina i drugą z Lux Medu, jakby mój gdzieś wyjechał a coś bym chciała z LM (mam opiekę z zakładu pracy).

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z pracy piszę, więc tylko szybko napiszę, że z małym/małą wszystko w porządku, choć za bardzo brykał, żeby go dokładnie obmierzyć, więc będziemy robić drugie podejście za 2 tygodnie...

Ale ma nóżki, rączki, serduszko bije, mózg jest :)

Doktórka powiedziała, że dawno nie miała takiego ruchliwego maluszka na USG...

Więc ulga, ale czeka nas jeszcze jedno badanie :)

Dzięki za wszystkie kciuki!

Izieth, Irmelin, Magdalia, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca super :)

Ja wracam kontroli od mojego Dr, dał zwolnienie, przepisał euthyrox u mam większą dawkę 50, krew super także badał mnie tylko, usg już nie robiliśmy. Muszę się umówić do okulisty bo mam wadę wzroku i muszę ogarnąć kwestię porodu.

Nasca lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle jaką masz wadę? I co Ci lekarz powiedział o tym?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, Nasca - super i gratuluję z całego serca :)
    Ja też mam wadę wzroku tzn noszę minusy i mam astygmatyzm i przez to że jestem cukrzykiem muszę kontrolować dno oka co miesiąc i okulisty. Ale nie wiem jak mają dziewczyny bez cukrzycy.

Shantelle - przypomniała mi się super pozycja godna polecenia. 'Słowik' Morgany Gallaway. Przeczytaj jak będziesz miała możliwość. W ogóle to wszystkim polecam jakby co :P

Nasca, Shantelle lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Si, ja mam jedną prywatną u swojego gina i drugą z Lux Medu, jakby mój gdzieś wyjechał a coś bym chciała z LM (mam opiekę z zakładu pracy).
    Z Krakowa jesteś ? :)

Jago
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze zasiegnac opini okulisty bo mam minusy i astygmatyzm ale nie nosze okularow bo mnie draznia. Tyle co ja jade samochodem.

j36regz209hdv9cb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Super, że wszystko jest w porządku, świetnie się czyta same pozytywne wieści :)

Od wczoraj znów w pracy i trochę ciężko mi się przyzwyczaić po takiej przerwie ;) Ale na dzień dobry dostałam wielki karton soków i owoców, okazało się, że każdy kto choruje ponad miesiąc (czyli L4 ponad miesiąc) dostaje taką zdrowotną paczkę :) Miłe i na pewno przyda się dodatkowa porcja witamin ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam - 3.00 i - 3,25 i mój Doktor powiedział że to nie dioprie mówią o porodzie ale stan siatkówki i idę za kilka dni do okulisty i zobaczymy co mi powie.

Agusza dzięki, postaram się przeczytać książkę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth miłą niespodzianka :)

Ja mam bardzo duże minusy plus astygmatyzm i bez okularów lub soczewek nie widzę dosłownie nic. Kiedyś na treningu stłukłam okulary( wtedy nie nosiłam jeszcze soczewek a gdyby nie to pewnie dalej bym nie nosiła) pójście do optyka kilka ulic dalej była dla mnie drogą ślepca. Szłam bardzo powoli i może to jest śmieszne ale obraz był tak nie wyraźny że jak wchodziłam do gabinetu to z pomocą lekarza. Pech chciał że nie miałam z kim pójść i wiem teraz jak czują się niewidomi. A mój były-obecny ginekolog nie widzi przeciwskazań i niczego co miałoby związek wada+poród a ciekawe co mi powie nowy. To samo z przepukliną kręgosłupa-też zbagatelizował i nawet nie spojrzał na wyniki rezonansu.

Dzisiaj w ogóle jest taki dzień że ledwo od weta wróciłam tak mi słabo i chyba nie dobrze....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam minusy -7,75 i boją się o kwestie wzroku i porodu.
    W rodzinie mamy przypadek odklejenia siatkówek przy porodzie.
    Poczekamy jeszcze trochę i będę szukać konsultacji w Poznaniu, co powiedzą okuliści.

f2w343r8au6frwux.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oła, widze że nie jestem jedyną okularnicą!:D
    póki co jutro idę się umówić na przegląd stomatologiczny (niestety mam strasznie słabe zęby :( ) i w pon też będę się umawiać do okulisty... bardziej zapobiegawczo ale moja ginekolog stwierdziła, że lepiej sprawdzić za dużo niż coś pominąć

Magdalia lubi tę wiadomość

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam minusy i astygmatyz. Nie ukrywam że chciałabym rodzić siłami natury, dużo kobiet mówi mi że się nie szybciej dochodzi do siebie niż po cesarce. No ale wzrok ważny jest także zobaczymy co powie okulistyka de facto moja znajoma :)
    Chodzę tylko w soczewkach bo w okularach czuję się jak głupek, zresztą mnie ograniczają np przy bieganiu czy ćwiczeniach, nie umiem w nich funkcjonować :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle skąd ja to znam :D W soczewkach jest mega w ygodnie ale w domu siedzę w okularkach i daję oczom się zregenerować

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ