Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chce zainwestować w soczewki na moje minusy i astygmatyzm... ale przeraża mnie cena. Tzn tych co chce kupić. Bo przy zwykłych szlag mnie trafia dlatego chce miesięczne, ale takie day&night : zakładasz 1 dnia miesiąca rano, a zdejmujesz ostatniego wieczorem
Jiji lubi tę wiadomość
-
Same okularnice tutaj hehe ja też minusy, ale malutkie dopiero -1,0, do tego mój tata jest optykiem, więc okulary uwielbiam mam ich kilka w różnych kolorach, zależy w co się ubieram takie zakładam, ha! Wiem, chwalę się, ale bardziej tym jaki to mój Tata jest fajny
I jako córka optyka potwierdzam, że w ciąży przy takich wadach trzeba skonsultować z okulistą oczy bo to nie ma żartów.
Powiem Wam, że podoba mi się strasznie być w ciazy, zwłaszcza, że brzuszek już widać i widzę jak inni się o mnie troszczą, to jest takie słodkie
A kolega z pracy nazwał mnie Boginia, bo skoro tylko Bóg daje nowe życie, a ja noszę w sobie maleństwo to znaczy że jestem Boginia. Haha
Także Boginie jesteśmy boskieIzieth, agusza, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
A ja mam całkiem trudne pytanie. Moje drogie... używacie jakiś preparatów do biustów? Wcześniej nosiłam 70E i teraz w żaden już nie wchodzę, tylko sportowe. I czuję że skóra jest taka... naciągnięta i swędząca. Póki co używam oliwki dla niemowląt, ale chyba musiałabym za czymś się już rozejrzeć. Poza tym boję się co będzie dalej oO
-
RudaKara wrote:Ja chce zainwestować w soczewki na moje minusy i astygmatyzm... ale przeraża mnie cena. Tzn tych co chce kupić. Bo przy zwykłych szlag mnie trafia dlatego chce miesięczne, ale takie day&night : zakładasz 1 dnia miesiąca rano, a zdejmujesz ostatniego wieczorem
-
RudaKara wrote:A ja mam całkiem trudne pytanie. Moje drogie... używacie jakiś preparatów do biustów? Wcześniej nosiłam 70E i teraz w żaden już nie wchodzę, tylko sportowe. I czuję że skóra jest taka... naciągnięta i swędząca. Póki co używam oliwki dla niemowląt, ale chyba musiałabym za czymś się już rozejrzeć. Poza tym boję się co będzie dalej oO
-
Ja stosuje tylko wieczorem po kąpieli palmers do brzuszka i piersi. Kilka osób polecalo to kupiłam i ja tylko ma jedną wadę - ma strasznie intensywny zapach. Myślę że jakbym nie była w ciąży to podobałby mi się on a tak ledwo wytrzymuje wieczorne kremowanie...Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Początkowo w szkole jak byłam to oczywiście szukałam okazji i wymowek żeby okularów nie nosić, a tata pilnował teraz są fajnym dodatkiem do ubioru i w końcu rozumiem, że powinnam je nosić, przynajmniej nie mrużę oczu i nie pogłębiam zmarszczek mimicznych
Co do soczewek mój tata w swoim salonie nie prowadzi nawet ich regularnej sprzedaży, zdarza się, że komuś zamawia, ale bardzo rzadko. Sam powiedział, że mi nigdy nie zamówi, bo nie jest ich zwolennikiem, bo to jednak ciało obce w oku, że wysusza itp itd bla bla bla starej daty w sumie jest, więc wszystko pewnie co nowe, to opór jakiś tam u niego powoduje ale ma takie swoje przekonania i jest im wierny
Dla mnie niestety wszystkie spodnie w rozmiarze S są za duże. Mam bardzo szczupłe nogi i wszystko na mnie wisi. Póki co tam gdzie mogę chodzę w leginsiki tych ciążowych, ale do pracy ze spodni dawno już zrezygnowałam, kombinuje z sukienkami, ale te znowu podnoszą się już na brzuchu i są za krótkie. Teraz taki czas przejściowy, i w tych i w tych ciuchach niedobrze
A dlaczego Ci zwiększył? Badalas znowu tsh? Jaki wynik? I jakie witaminy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:12
katek88 lubi tę wiadomość
Hej
Jeżeli chodzi o spodnie to ja już musiałam kupić jakieś bo w legginsach czuję się jakbym w rajstopach chodziła samych hehe.
Właśnie zrozumiałam wczoraj na wizycie że mam za wysokie tsh (utrzymuje mi się na poziomie 2,46), koleżanka też mówiła że miała 3 coś a teraz ma 1 coś ale tego nie rozkminiam, jakoś tak nie dopytałam ale w necie zaraz zobaczę.
A witaminy już kazał włączyć takie Prenatal Duo np, zamiast kwasu, witaminyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 08:32
-
Już wiem, poziom tsh wg norm dla kobiet w ciąży jest za duży i musi go lekarz obniżyć, mam 2, 46 z norma dla kobiet w ciąży jest U2, 50 jakoś tak coś i jest za wysoki, a to ponoć jest źle dla dziecka
Dlatego obniżamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 08:43
-
Ja mam Hashimoto wiec jak mam 2 to już się mega cieszę z wyników. Przed zajściem w ciążę udało mi się obniżyć TSH do 1,05 więc możliwe że dlatego udało mi się i teraz jestem w ciąży:)
Na własnej skórze przetestowałam i wiem,że wysoki poziom nie jest wskazany. Teraz mam dawkę 50/25mg na zmianę, ale robiłam tydzień temu badania to już mi wynik podskoczył do 1,5Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 09:05
-
jagooo90 wrote:Ogolne tsh powinno byc kolo 1 do 1.5. Czy to w ciazy czy w trakcie starań o zajście w ciążę.
Jutro zaczynam 13 tc. Chyba największe ryzyko utraty dziecka minęło!Irmelin lubi tę wiadomość