X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce zainwestować w soczewki na moje minusy i astygmatyzm... ale przeraża mnie cena. Tzn tych co chce kupić. Bo przy zwykłych szlag mnie trafia ;) dlatego chce miesięczne, ale takie day&night : zakładasz 1 dnia miesiąca rano, a zdejmujesz ostatniego wieczorem ;)

Jiji lubi tę wiadomość

8p3ougpjlgadfyph.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same okularnice tutaj hehe ;) ja też minusy, ale malutkie dopiero -1,0, do tego mój tata jest optykiem, więc okulary uwielbiam ;) mam ich kilka w różnych kolorach, zależy w co się ubieram takie zakładam, ha! Wiem, chwalę się, ale bardziej tym jaki to mój Tata jest fajny :D
    I jako córka optyka potwierdzam, że w ciąży przy takich wadach trzeba skonsultować z okulistą oczy :) bo to nie ma żartów.
    Powiem Wam, że podoba mi się strasznie być w ciazy, zwłaszcza, że brzuszek już widać i widzę jak inni się o mnie troszczą, to jest takie słodkie :D
    A kolega z pracy nazwał mnie Boginia, bo skoro tylko Bóg daje nowe życie, a ja noszę w sobie maleństwo to znaczy że jestem Boginia. Haha :D
    Także Boginie jesteśmy boskie ;)

Izieth, agusza, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam całkiem trudne pytanie. Moje drogie... używacie jakiś preparatów do biustów? Wcześniej nosiłam 70E i teraz w żaden już nie wchodzę, tylko sportowe. I czuję że skóra jest taka... naciągnięta i swędząca. Póki co używam oliwki dla niemowląt, ale chyba musiałabym za czymś się już rozejrzeć. Poza tym boję się co będzie dalej oO

8p3ougpjlgadfyph.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara wrote:
    Ja chce zainwestować w soczewki na moje minusy i astygmatyzm... ale przeraża mnie cena. Tzn tych co chce kupić. Bo przy zwykłych szlag mnie trafia ;) dlatego chce miesięczne, ale takie day&night : zakładasz 1 dnia miesiąca rano, a zdejmujesz ostatniego wieczorem ;)
    Nie polecam takich. Oko nie oddycha i po około tygodnia masz wrażenie suchości w oku. Ja w takich max 2 tyg dałam radę chodzić. Dlatego kupuje 2 tygodniowe z opcją mega nawilżenia

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara wrote:
    A ja mam całkiem trudne pytanie. Moje drogie... używacie jakiś preparatów do biustów? Wcześniej nosiłam 70E i teraz w żaden już nie wchodzę, tylko sportowe. I czuję że skóra jest taka... naciągnięta i swędząca. Póki co używam oliwki dla niemowląt, ale chyba musiałabym za czymś się już rozejrzeć. Poza tym boję się co będzie dalej oO
    Ja po wieczornej kąpieli też oliwka Nivea Baby a rano serum na biust i balsam na brzuch, uda i pośladki oba z serii dla kobiet ciężarnych z perfekty

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje tylko wieczorem po kąpieli palmers do brzuszka i piersi. Kilka osób polecalo to kupiłam i ja :) tylko ma jedną wadę - ma strasznie intensywny zapach. Myślę że jakbym nie była w ciąży to podobałby mi się on a tak ledwo wytrzymuje wieczorne kremowanie...

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle byłam w ZUSie dzisiaj i jakoś myślę dam radę. Po prostu póki jestem na zwolnieniu lekarskim świadczenia będę dostawać z zusu

8p3ougpjlgadfyph.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna - oficjalnie Ci zazdroszczę ;)

wianna lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara dołączę się do postu powyżej nie polecam takich soczewek sama z uwagi na dość grube szkła miała takie a później nawet już tylko jednodniowe a i tak skończył się zapalenie spojówki i rogówki w konsekwencji....

f2w343r8au6frwux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo w szkole jak byłam to oczywiście szukałam okazji i wymowek żeby okularów nie nosić, a tata pilnował :P teraz są fajnym dodatkiem do ubioru i w końcu rozumiem, że powinnam je nosić, przynajmniej nie mrużę oczu i nie pogłębiam zmarszczek mimicznych :D
    Co do soczewek mój tata w swoim salonie nie prowadzi nawet ich regularnej sprzedaży, zdarza się, że komuś zamawia, ale bardzo rzadko. Sam powiedział, że mi nigdy nie zamówi, bo nie jest ich zwolennikiem, bo to jednak ciało obce w oku, że wysusza itp itd bla bla bla :P starej daty w sumie jest, więc wszystko pewnie co nowe, to opór jakiś tam u niego powoduje :P ale ma takie swoje przekonania i jest im wierny :P

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez soczewek nie dała bym rady, serio :)
    Na skórę używam właśnie Palmersa, olej migdałowy i olejek z rosmana i jest rewelacja wszystko.
    Do tego kupiłam spodnie w H&M z gumą i normalnie tak zajebiscie się w nich chodzi, ogromna różnica od zwykłych :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, też po domu chodzę w okularach itd :)
    Agusza nie mów że Palmersa Ci nie podszedł, ja uwielbiam go :)

Lekarz mi zwiększył euthyrox do 50. Muszę kupić też witaminy.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie niestety wszystkie spodnie w rozmiarze S są za duże. Mam bardzo szczupłe nogi i wszystko na mnie wisi. Póki co tam gdzie mogę chodzę w leginsiki tych ciążowych, ale do pracy ze spodni dawno już zrezygnowałam, kombinuje z sukienkami, ale te znowu podnoszą się już na brzuchu i są za krótkie. Teraz taki czas przejściowy, i w tych i w tych ciuchach niedobrze :P

A dlaczego Ci zwiększył? Badalas znowu tsh? Jaki wynik? I jakie witaminy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:12

katek88 lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jeżeli chodzi o spodnie to ja już musiałam kupić jakieś bo w legginsach czuję się jakbym w rajstopach chodziła samych hehe.

Właśnie zrozumiałam wczoraj na wizycie że mam za wysokie tsh (utrzymuje mi się na poziomie 2,46), koleżanka też mówiła że miała 3 coś a teraz ma 1 coś ale tego nie rozkminiam, jakoś tak nie dopytałam ale w necie zaraz zobaczę.
    A witaminy już kazał włączyć takie Prenatal Duo np, zamiast kwasu, witaminy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 08:32

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, poziom tsh wg norm dla kobiet w ciąży jest za duży i musi go lekarz obniżyć, mam 2, 46 z norma dla kobiet w ciąży jest U2, 50 jakoś tak coś i jest za wysoki, a to ponoć jest źle dla dziecka
    Dlatego obniżamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 08:43

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin ma też specjalizacje z endokrynologii więc mu ufam na bank :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolne tsh powinno byc kolo 1 do 1.5. Czy to w ciazy czy w trakcie starań o zajście w ciążę.

Jago
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Mi Palmers też nie podpasował ze względu na zapach - kupiłam Mustele i tez śmiało mogę polecić.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hashimoto wiec jak mam 2 to już się mega cieszę z wyników. Przed zajściem w ciążę udało mi się obniżyć TSH do 1,05 więc możliwe że dlatego udało mi się i teraz jestem w ciąży:)

Na własnej skórze przetestowałam i wiem,że wysoki poziom nie jest wskazany. Teraz mam dawkę 50/25mg na zmianę, ale robiłam tydzień temu badania to już mi wynik podskoczył do 1,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 09:05

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagooo90 wrote:
    Ogolne tsh powinno byc kolo 1 do 1.5. Czy to w ciazy czy w trakcie starań o zajście w ciążę.
    Dokładnie. Ja miałam na poziomie 1,1 jak zaszłam w ciążę :) Ładnie mnie moja endo wyprowadziła :)
    Jutro zaczynam 13 tc. Chyba największe ryzyko utraty dziecka minęło! :)

Irmelin lubi tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ