X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam ochotę to pije zimną puszkę coli raz na jakiś czas, zwłaszcza przy jakimś spadku ciśnienia, senności. Faktycznie może wcześniej piłam jej mniej, ale jakoś nie czuję wyrzutów, gdy ja teraz pije ;) tym bardziej, że poza wodą w ciągu dnia i herbatą do śniadania nie piję nic innego :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli. Zwlaszcza po nocy, juz nawet spimy na innym lozku. RudaKara mnie bardzoooo ciagnie do rzeczy,ktorych nie moge.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • framtid Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara jakbyś postawiła przede mną butelkę coca coli to uczyniłabyś mnie bardzo szczęśliwym człowiekiem :D u mnie dramat jeśli chodzi o niezdrowe jedzenie i napoje .. tylko coca colę i chipsy cebulkowe mogłabym jeść yhh :P dwa dni temu skusiłam sie na puszkę coli a wczoraj miałam takie wyrzuty ze kupiłam sobie sok marchewkowy i uwaga: zwróciłam go co do mililitra :P w ogole nie było mi niedobrze, nie mdliło mnie, a jak weszłam do toalety to poszedł mega pawik, także soczki marchewkowe narazie odpuszczam :P malutkiemu chyba nie smakują hehe

co do bólu krzyża mam to samo! juz sie zaczęłam zastanawiać czy wszystko ok bo boli strasznie i do tego czasem brzuch po bokach, ale to chyba od rozciągania. W dodatku mam prace siedząca i chyba to pogarsza sprawę ;/ moim sposobem na to jest leżenie na podłodze i robienie głębokich powolnych wdechów i wydechów. Relaksuje sie przy tym a krzyż przestaje bolec chociaż na troche :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszyłyście mnie trochę, że nie tylko mnie ciągnie :D bo tak to woda/herbata/ ew. jakiś sok i to tyle z napojów... ale jakiś czas temu na ognisku do kiełbaski wzięłam piwo bezalkoholowe i potem i tak wyrzuty sumienia. Ale pani ginekolog raz na jakis czas pozwoliła

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też krzyż boli i do tego brzuch, pociesza mnie, że nie jestem sama :)

Ja wczoraj chipsy jadłam :) Chyba od nie ma się czym chwalić ;) Od czasu do czasu pozwalam sobie na niezdrowe rzeczy, nie powinno zaszkodzić. Przed ciążą raczej sobie nie pozwalałam, ale teraz daję maleństwu różnych rzeczy popróbować ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dałam skusić na zimniuteńką pyszną colę, to potem przez następne dwa dni miałam taką zgagę, że niemal ziałam ogniem. Mdłości się zaogniły i w ogóle była jakaś porażka. Stwierdziłam że nie będę się katować i jakoś przeboleję.
    Ja jestem na diecie bezglutenowej i bezbiałkowej to w sumie nauczyłam się " kontrolować żądze" jedzeniową. Ale chipsa to zjadłabym zawsze...
    Tak Wam zazdroszczę że możecie jeść wszystko! Dziś w Biedronce zobaczyłam serek wiejski na półce i aż się zatrzymałam i pomyślałam :" muszę go zjeść" i teraz mam go w myślach... eh

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli krzyż, ale raczej się już przyzwyczaiłam. Zazwyczaj siadam wygodnie lub się kładę i odpoczywam. Wykonuje też ćwiczenia na kręgosłup.

Mnie ciągnie najczęściej do pizzy. Jakoś parcia nie mam np na cole bo nigdy nie przepadałam, słodycze na mnie nie działają ani np truskawki :P lubię Jeść albo pizze albo kebaba, ale wege, czyli warzywa w bułce i czasami jest smak na chińczyka ale kurde bez parcia :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągnie najbardziej do ogórków kiszonych. Mogłabym je jeść cały czas. I wszystko nimi przegryzam.
    Pewnie to troche dziwnie z boku wyglada:p

• RudaKara Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle szczerze Ci zazdroszczę. I o ile do pizzy, maca czy tego typy pociągu nie mam tak ostatnio się prawie rozryczalam że chcę kanapkę z subway z dodatkiem awokado. I napada mnie chęć na jedzenie w poznowieczornych porach co jest dla mnie od zawsze nie do przyjęcia ( trochę to głupie ale jak się najem na noc to śnią mi się koszmary oO)

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero co zjadłam kolację i...idę spać. Głupio mi, że jem na noc, ale wcześniej nie miałam ochoty na nic.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    No z czegoś co lubię i piję czasami uto kawa :)

Serio nie mam takich zachcianek, czasami mam głód ok 22, a np kolacje zjem 19-20. To staram się jednak hamować z jedzeniem. W. Nocy mnie często budzi ssanie, ale staram się napić wodę i spać dalej. Na pewno nie mam tak, że jak tylko poczuje głód jem od razu coś... Bo gdybym się nie opanowała... Ważyłabym ze 150 kg :P, taka tendencja. :(

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachcianki to ja mam...i owszem, ale co z tego jak spełniać nie wolno, bo dietka. U mnie póki co -3kg, waga spada, ale brzuch rośnie :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że brzuszek odrobinkę rośnie, ale chop się śmieje że to tłuszczyk a nie dzidzi :P

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawa jest nie jeść za dwoje lecz dla dwojga ;) U mnie waga ruszyła do przodu 1,5 kg. Ńie ukrywam że pozwalam sobie na co tylko mam ochotę , większość rzeczy sprzed okresu zajścia w ciąże mi obrzydły a teraz objadam sie młodymi ziemniaczkami z koperkiem, młoda kapustka i kalafiorem . Na śniadanie tost z dżemem to podstawa ;) a okres letni jaki mamy przed sobą spowodował ze prawie codziennie lody ;) co do coli nigdy nie byłam fanka no może do drinka. A teraz popijam wodę z cytryna i mięta, mrożona kawkę i koktajle z truskawek. Na wspólne wypady ze znajomymi polecam Warkę 0 procent. Smakuje jak lemoniada i do tego jak jest zimna - pychota. No to lecę przygotowywać obiadek i smacznej niedzieli Wam zycze ;)

• RudaKara Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze polecam wodę z bazylią swieżą (wbrew pozorom jest niesamowicie pyszna i orzeźwia), oczywiście z lodem, bo przy tych upałach się nie da inaczej. A waga zmieniła mi się o całe 300 gram w 3 tygodnie (między jedną a drugą wizytą ) także jakoś na szczęście szalenie nie tyję :D
    a lody to podstawa! zakochana jestem w lodach frugo:
    1. jest to mrożony sok
    2. są kwaśne <3

8p3ougpjlgadfyph.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem to na co mam ochotę czyli gteraz praktycznie wszystko co zdrowe :D nie mam pokus na fast-foody itp :D Nosi mnie głównie na kwaśne i słone :D

Co do tych bóli- ja mam w odcinku lędźwiowym coś w rodzaju napadu ataku szpileczek przez co ruszyć się nie mogę. 2 lata znaleźli mi w odcinku piersiowym przepuklinę która szła do lędźwiowego i coś na lędźwiowym znaleźli ale już nie pamiętam i czeka mnie konsultacja i kolejne badania w szpitalu u neurochirurga :/

I wiecie co? Wysypało mnie! Na nogach, plechach, dekoldzie, zgięciu łokci i lekko na twarzy! I to dosłownie na następny dzień po truskawkach! Podobno wapno można na to pić

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na wszelkie objawy alergiczne tylko wapno (różnie na jedzenie czasem reaguje więc już się dopytałam). Nie wiem jak Wy Ale też mam straszny odczyn alergicznych na durne komary- rumień i na 10 cm średnicy potrafi być... Na coś takiego spokojnie factum można smarować a w przypadku takim jak mój- cienka warstwa hydrocortysolu w kremie ( nie przechodzi do krwiobiegu). Może którejś z Was się ta wiedza przyda, acz życzę żeby jednak nie.
    I udanego poniedziałku wszystkim:)

8p3ougpjlgadfyph.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną ciągle "chodzą" lody i truskawki...a mój lekarz rodzinny stwierdził, że nie powinnam jeść truskawek bo uczulę dziecko...

f2w343r8au6frwux.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz powiedział że wapna nie pić bo działa ono bardziej jak placebo wg ostatnich badań a w ciąży może spowodować zwapnienia w lozysku. Więc ja wapno odpuszczam.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • madalena1103 Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem nowa na forum. Czytam je od dłuższego czasu. Też będę mamą grudniowego maluszka. Termin 25 grudnia
    f2w3dqk31j2psnst.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 08:36

katek88, diana0501 lubią tę wiadomość

madalena
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ