Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pietruszka jest mega zdrowa, ma dużo Wit C, więcej jak cytrusy, więc czemu miałaby szkodzić
Ja skończyłam ćwiczyć, oczywiście ćwiczenia dla przyszłych mam wypiłam koktajl z truskawek, banana i maślanki i zaraz będę ogarniać pyszną zapiekankę z makaronem, cukinią i brokułami. Dodam kurczaka. Ble, coś może go dziubne, ale to bardziej dla mojego. Ja nie mogę ani ryb, ani tym bardziej mięsa, coś mi się z rybami pomerdało, jak kochałam tak jadła bym tylko warzywa.
-
a wyczytałaś, że nie można pietruszki ze względu na co?
tak z ciekawości pytam
ja dziś mam gołąbka z mega pysznym kwaśnym sosem pomidorowym, ale ogólnie to nic mi nie smakuje jakoś, na nic nie mam ochoty ani zachcianek, ale jak już zaczynam jeść to wtedy mi smakuje wszystko
wczoraj u mamy zjadłam młode ziemniaczki ze skwarkami, gdzie zawsze byłam ich przeciwnikiem i nie lubiłam, tak mi smakowało że zjadłam podwójną porcję
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Edziuuuuuuuunia wrote:a wyczytałaś, że nie można pietruszki ze względu na co?
tak z ciekawości pytam
ja dziś mam gołąbka z mega pysznym kwaśnym sosem pomidorowym, ale ogólnie to nic mi nie smakuje jakoś, na nic nie mam ochoty ani zachcianek, ale jak już zaczynam jeść to wtedy mi smakuje wszystko
wczoraj u mamy zjadłam młode ziemniaczki ze skwarkami, gdzie zawsze byłam ich przeciwnikiem i nie lubiłam, tak mi smakowało że zjadłam podwójną porcję
że ma właściwości poronne oO po utracie bliźniaków teraz czytam wszystko co moge... wiem że to trochę paranoja ale niestety nie potrafię inaczej -
Witaj joa65121:) Prezent świąteczny
Ja dziś zrobiłam pierogi ze szpinakiem i fetą i drugą turę to na słodko z serem.
Dziewczyny uwaga! Byłam dzisiaj ratownikiem! Moja sunia boi się odkurzacza więc za każdym razem ucieka pod wannę do łazienki. Dzisiaj mój mały nieszczęśnik zaklinowała się pod wanną i wyje! Pół godziny się męczyłam żeby ją wyciągnąć! A mój już dawno miał czymś zatkać tę dziurę z pod wanny. Szarą taśmą zakleiłam całą tę dziurę!
Mam do Was pytanie: pisałam wcześniej o dużej ilości bakterii w moczu. Gin kazał żurawinkę i Urinal 3x1tbl. Nie wydaje mi się by coś pomogło... Nawet wydaje mi się że jest gorzej bo nie czuję ulgi po opróżnieniu pęchęrza a za 2-3 minuty znowu lecę.... Gina mam w przyszły piątek a rodzinna nic nie chce przepisać....
Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
Joa ja mam idealnie na wigilie także odbierzemy swoje prezenty na porodówce;)
diana kurczę nie wiem, ja przed ciążą na to poza nospą piłam fitolizyne (taka pasta ziołowa którą miesza się z wodą i pije) ale nie wiem jak teraz:(
w przeciwwskazaniach nie ma nic o ciąży, więc może zapytaj rodzinną czy to byś mogła? W smaku średnie, ale pomaga -
A ja dziś już po badaniach, maluszki zdrowe pierwszy: 70 mm, drugi 78 mm.
Serduszka oba 162/min, żołądki widoczne, przepływy, powłoki brzuszne, kręgosłupy prawidłowe, kości nosowe, rączki, nóżki, uda wszystko jest Mało tego wg usg dzieciaczki ciut starsze 13,2 tyg i 13,6 tyg. Wody płodowe w normie.
Kamień z serca, cały dzień się denerwowałam.
Jeden maluszek spał idealnie odwrócony do badania, za to drugi pomachał nam rączką, początkowo wypiął się dupką, ale po chwili ładnie się odwrócił i dał się obejrzeć.diana0501, framtid, Izieth, Edziuuuuuuuunia, Nasca lubią tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Ja też po prenatalnych. Trochę dzieć urósł więcej niż wskazuje wiek z OM i niby termin porodu mi się przyspieszył o kilka dni. Ale byłam u innej pani niż moja prowadząca i ta moja ma sobie to zweryfikować. Przechodząc co meritum: kość nosowa jest, przezierność 1,6. Jupi!
Izieth, diana0501, Edziuuuuuuuunia, Nasca lubią tę wiadomość
-
Świetne wieści dziewczyny
Moje maleństwo było młodsze, niż wskazywałaby OM, co właściwie zgadzało się z datą owulacji. Na prenatalnych jednak podgoniło i wychodzi równo z OM Ciekawe jak będzie na następnej wizycie?Siwa1001 lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Shantelle jakiś konkretny trening robisz ? Ja myślałam o Ewie Chodakowskiej o treningu dla kobiet w ciąży Be Active . Zaczęłam właśnie 2 trymestr wiec mogę zacząć coś ćwiczyć pi w pierwszym lekarz kazał mi sie powstrzymać od wysiłku. Co prawda do czasu sprzed ciąży aktywnie spędzałam czas trenując z Ewa i biegając. Myślałam jeszcze o basenie ponoć to najlepsza opcja. A w wodzie czuje sie jak ryba