X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka jest mega zdrowa, ma dużo Wit C, więcej jak cytrusy, więc czemu miałaby szkodzić :)
    Ja skończyłam ćwiczyć, oczywiście ćwiczenia dla przyszłych mam :) wypiłam koktajl z truskawek, banana i maślanki i zaraz będę ogarniać pyszną zapiekankę z makaronem, cukinią i brokułami. Dodam kurczaka. Ble, coś może go dziubne, ale to bardziej dla mojego. Ja nie mogę ani ryb, ani tym bardziej mięsa, coś mi się z rybami pomerdało, jak kochałam tak jadła bym tylko warzywa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wyczytałaś, że nie można pietruszki ze względu na co?

tak z ciekawości pytam :)

ja dziś mam gołąbka z mega pysznym kwaśnym sosem pomidorowym, ale ogólnie to nic mi nie smakuje jakoś, na nic nie mam ochoty ani zachcianek, ale jak już zaczynam jeść to wtedy mi smakuje wszystko :)

wczoraj u mamy zjadłam młode ziemniaczki ze skwarkami, gdzie zawsze byłam ich przeciwnikiem i nie lubiłam, tak mi smakowało że zjadłam podwójną porcję ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    a wyczytałaś, że nie można pietruszki ze względu na co?

tak z ciekawości pytam :)

ja dziś mam gołąbka z mega pysznym kwaśnym sosem pomidorowym, ale ogólnie to nic mi nie smakuje jakoś, na nic nie mam ochoty ani zachcianek, ale jak już zaczynam jeść to wtedy mi smakuje wszystko :)

wczoraj u mamy zjadłam młode ziemniaczki ze skwarkami, gdzie zawsze byłam ich przeciwnikiem i nie lubiłam, tak mi smakowało że zjadłam podwójną porcję ;)

że ma właściwości poronne oO po utracie bliźniaków teraz czytam wszystko co moge... wiem że to trochę paranoja ale niestety nie potrafię inaczej :(

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, lepiej dmuchać na zimne :*
    ale na spokojnie wszystko, będzie dobrze :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • joa65121 Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !! mogę się dołączyć ?? Termin na 26 grudnia :)

madalena1103, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

6sutpc0zansui1cp.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj joa65121:) Prezent świąteczny :D

Ja dziś zrobiłam pierogi ze szpinakiem i fetą i drugą turę to na słodko z serem.

Dziewczyny uwaga! Byłam dzisiaj ratownikiem! Moja sunia boi się odkurzacza więc za każdym razem ucieka pod wannę do łazienki. Dzisiaj mój mały nieszczęśnik zaklinowała się pod wanną i wyje! Pół godziny się męczyłam żeby ją wyciągnąć! A mój już dawno miał czymś zatkać tę dziurę z pod wanny. Szarą taśmą zakleiłam całą tę dziurę!

Mam do Was pytanie: pisałam wcześniej o dużej ilości bakterii w moczu. Gin kazał żurawinkę i Urinal 3x1tbl. Nie wydaje mi się by coś pomogło... Nawet wydaje mi się że jest gorzej bo nie czuję ulgi po opróżnieniu pęchęrza a za 2-3 minuty znowu lecę.... Gina mam w przyszły piątek a rodzinna nic nie chce przepisać....

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa ja mam idealnie na wigilie :D także odbierzemy swoje prezenty na porodówce;)

diana kurczę nie wiem, ja przed ciążą na to poza nospą piłam fitolizyne (taka pasta ziołowa którą miesza się z wodą i pije) ale nie wiem jak teraz:(
    w przeciwwskazaniach nie ma nic o ciąży, więc może zapytaj rodzinną czy to byś mogła? W smaku średnie, ale pomaga ;)

8p3ougpjlgadfyph.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nei dam rady wypić nic co ziołowe:( od razu zwrot nawet przed ciążą tak miałam :(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może babka w aptece Ci pomoże? Coś doradzi...

Psinka uratowana, cudownie :) kocham wszystkie zwierzątka!!!!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie będziemy mieć pierwsze w tym gronie święta i Sylwestra ;) prezenty nasze mikołajkowo-świąteczne niech zdrowo nam rosną :)

madalena1103, Nasca lubią tę wiadomość

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia ja mam termin na 1 grudnia a mały jest większy i lekarz twierdzi że całkiem możliwe że jeszcze w listopadzie się zobaczymy na porodówce :D a że forum grudniówek jest sympatyczniejsze to zostałam tutaj :D

Kolia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś już po badaniach, maluszki zdrowe pierwszy: 70 mm, drugi 78 mm.
    Serduszka oba 162/min, żołądki widoczne, przepływy, powłoki brzuszne, kręgosłupy prawidłowe, kości nosowe, rączki, nóżki, uda wszystko jest :) Mało tego wg usg dzieciaczki ciut starsze 13,2 tyg i 13,6 tyg. Wody płodowe w normie.
    Kamień z serca, cały dzień się denerwowałam.
    Jeden maluszek spał idealnie odwrócony do badania, za to drugi pomachał nam rączką, początkowo wypiął się dupką, ale po chwili ładnie się odwrócił i dał się obejrzeć.

diana0501, framtid, Izieth, Edziuuuuuuuunia, Nasca lubią tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po prenatalnych. Trochę dzieć urósł więcej niż wskazuje wiek z OM i niby termin porodu mi się przyspieszył o kilka dni. Ale byłam u innej pani niż moja prowadząca i ta moja ma sobie to zweryfikować. Przechodząc co meritum: kość nosowa jest, przezierność 1,6. Jupi!

Izieth, diana0501, Edziuuuuuuuunia, Nasca lubią tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, Milmarta super wieści :)!!!

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidek jest starszy o 4 dni niż wskazuje Om:)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści dziewczyny :)
    Moje maleństwo było młodsze, niż wskazywałaby OM, co właściwie zgadzało się z datą owulacji. Na prenatalnych jednak podgoniło i wychodzi równo z OM :) Ciekawe jak będzie na następnej wizycie?

Siwa1001 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • madalena1103 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje usg dzisiaj. Trochę się denerwuje,czy z maluchem wszystko dobrze. Do 10.40 niedługo na szczęście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 07:13

madalena
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszczę wizyt już... Ja dopiero w poniedziałek. Do tego czasu usiłuje sobie zajęcia wynajdywać ;)

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja USG genetyczne mam dopiero 23.06 bo moja pani ginekolog idzie na urlop :/
    Normalnie nie wiem jak ja wysiedzę. To oczekiwanie na wiadomość że Maluszek będzie zdrowy jest okropne!

Jutro egzamin...Chyba zwariuję.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle jakiś konkretny trening robisz ? Ja myślałam o Ewie Chodakowskiej o treningu dla kobiet w ciąży Be Active . Zaczęłam właśnie 2 trymestr wiec mogę zacząć coś ćwiczyć pi w pierwszym lekarz kazał mi sie powstrzymać od wysiłku. Co prawda do czasu sprzed ciąży aktywnie spędzałam czas trenując z Ewa i biegając. Myślałam jeszcze o basenie ponoć to najlepsza opcja. A w wodzie czuje sie jak ryba ;)

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ