X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Kolia,kupiłam trening Chodakowskiej ale prowadzi go laska która ćwiczy z kobietami w ciąży w jej studiu i jest na płytce. Są to ćwiczenia typowe dla kobiet w ciąży.
    Na YouTube jest też dużo propozycji. Angelika Pióro prowadzi te ćwiczenia i jest jeden trening, która prowadzi nieznana laska, bardzo go lubię.
    Ja ćwiczyłam i biegałam dużo przed ciąża. Nawet w dniu kiedy miałam dostać okres poszłam biegać i byłam pewna że w trasie dostanę @ ale nic :) miałam tylko dziwną zadyszke ale nie myślałam że jestem już w ciąży. A od trafionej owulacji to ćwiczyłam ciężko, biegałam będąc w ciąży a nie widząc o niej.
    Stawiam na ruch, nie umiem inaczej, lepiej się czuje i w ogóle endorfiny latają :)

Kolia lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynamy drugi trymestr :)

diana0501, Kolia lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratki dobrych wieśći :)

Irmnelin trzymamy kciuki za jutrzejszy egzamin :D

A Wy trzymajcie za mnie dzisiaj , żebym teorię na prawko zdała ....W końcu zdała .....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Dziewczyny gratki dobrych wieśći :)

Irmnelin trzymamy kciuki za jutrzejszy egzamin :D

A Wy trzymajcie za mnie dzisiaj , żebym teorię na prawko zdała ....W końcu zdała .....
    Trzymajmy za siebie na wzajem kciuki - w kupie siła!
    Będzie dobrze, bo inaczej być nie może!

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki!!!

Tak się zastanawiam, już drugi trymestr, może powinnam się przenieść na inne forum.. :P tylko co ja bez Was zrobię :)???

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostań z nami :P, ja też tu zostaję i nie mam zamiaru iść na inne :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostańcie zostańcie! Fajnie tu jest :D
    Ja od rana katusze... stwierdziłam że na śniadanie zrobie naleśniki... i na sam zapach smażonego ciasta poleciałam opróżnić żołądek :<:<:<a takiego smaka na nie miałam:(

Ancyk lubi tę wiadomość

8p3ougpjlgadfyph.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny ;)

Nie no coś Ty Shantelle. Sama założyłas tu wątek to teraz siedź na końca na nim razem z nami ;) drugi trymestr rzeczywiście wiąże się z przyplywem energii, ja choć nie narzekalam w pierwszym czuje ogromną różnice i przede wszystkim trochę też dlatego, że jestem spokojniejsza o Dzidzie ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Ancyk Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaczynam II trymestr :-)
    Poza tym dziś o 20 mam prenatalne, troszkę się denerwuje, bo bardzo bym chciała żeby wszystko było w porządku.

Dziewczyny czy wyjezdzacie gdzieś na wakacje czy zostajecie w domu ze względu na ciążę? Ja z mężem na koniec czerwca wybieramy się nad morze, co prawda podróż będzie trwała 6-7h, a jak powiedziałam znajomej ze jedziemy to była bardzo zdziwiona ze się w ciąży wybieram tak daleko.

km5szbmh2jx2g578.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! Ja 12t3d zbliżamy się do badań prenatalnych, stracha mam,mdłości odrobinkę puściły ale nadal są.. Dziś np koncertowalam z samego rana...miałam pusty żołądek to myślałam że oczy mi wyjdą tak rwalo... Ja bym tak chciała pojechać do rodziców na parę dni na wieś poodychac, poodpoczywac ale mam zakaz od lekarza, kazał siedzieć na tyłku narazie...;( no i siedzę.. Dziewczyny macie nadal taki posmak w buzi, ja już sama niewiem co to może być... Mam taką gorycz w buzi jakbym cyckala antybiotyk nawet czasem mam taki smak.... I ciągła gorycz jak.jem nie czuję jej jak przestaje to MASAKRA i też od tego tak mnie mdli bo polykam ta gorycz... Aż czuje zdretwialy język

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal wymiotuje i to za każdym razem po czymś innym....
    Waga dobija już do minus 5kg...

f2w343r8au6frwux.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta ;)

a ja siedze w pracy z mega bólem głowy, już dwa dni mnie nie bolało a teraz znowu (ostatnio tydzień mnie bolała:()

na wakacje nigdzie nie jedziemy, wykańczamy teraz mieszkanie i nie mamy ani czasu ani kasy, do końca wakacji chce się już przeprowadzić na nowe mieszkanko ;) byłoby super ;)
    i będe mogła pomyśleć o wydatkach dla dziecka
    Póki co własnie na działke na wieś w weekendy jeździmy, ale to tylko godzina jazdy ;)

Ja posmaków nie mam, ani zachcianek, ani wymiotów, więc nie jestem dobrym przykładem na oceniane tych dolegliwości ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katek a Ty na kiedy masz termin?

Ja mam na 5 - 8 grudnia, ale z USG na 30 listopada bo dzidziuś większy o tydzień jakby ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • framtid Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tez mam gorszy dzień, nie mogłam wyjsć z łóżka, leżałam chyba do 10 a zazwyczaj wstaje o 7. Niby mnie nie mdli, ale nie mam na nic ochoty, jestem jakaś słaba i w dodatku od tygodnia meczy mnie suchość w ustach, cały czas czuje jakbym była spragniona, bez względu na to co wypije i w jakich ilościach ;/

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • joa65121 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli troche brzuch , tak lekko ciagnie i jajnik raz prawy raz lewy więc leżeć , mam krwiak podkosmówkowego w piatek wizyta u ginekologa mam nadzieje że powie że wszystko ok , na to licze :)

6sutpc0zansui1cp.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas termin jest dość płynny- 30.11/3.12.
    Bo to ciąża po poronieniu i za każdym razem mamy inny termin:p

f2w343r8au6frwux.png
  • joa65121 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid na temat lenistwa się nie wypowiadam, u mnie tragedia aż wstyd, może długo nie śpie, ale mogłabym cały czas leżeć i leżeć , cos strasznego , nawet ciężko jest mi wstać i zrobić śniadanie o obiedzie nie wspomnę ;)

6sutpc0zansui1cp.png
  • joa65121 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , jedno pytanie co myslicie na temat farbowania włosów w ciązy ?? Nie ukrywam , przydałaby mi się mała wizyta u fryzjera, ale opinie na ten temat są różne ...

6sutpc0zansui1cp.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa65121 ja niestety muszę pracować i nie moge sobie pozwolić na wylegiwanie wiec moja rozpacz sięga zenitu :P
    Co do farbowania włosów to nawet dziś na belly w 'poradach dnia' wyczytałam ze farbowanie włosów jest bezpieczne, farba w żaden sposób nie dociera do dzidzi i jest nieszkodliwa wiec śmiało możesz sobie sprawić troche przyjemności :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że zostanę :)

Ja normalnie farbuje włosy, farba dostaje się tylko do włosa, nie do ciała itd.
    Wróciłam z marszo biegów, matko ale mnie nosiło aby biec i biec :) tylko już mi się koszulki pociągają do góry, muszę coś większego ogarnąć.

Ja mam dziś dużo energii, wczoraj było gorzej.
    Wypiłam koktajl z truskawek i banana i idę do sklepu bo mam ochotę na makaron z suszonymi pomidorami :)

Na wakacje jedziemy do moich rodziców na Mazury i nad morze. Niestety ja do samolotu nie wsiadam w tym stanie, ponieważ nie dam rady. Nie będąc w ciąży panicznie bałam się latać i wiecznie wydawało mi się że się silnik palił a to że spadamy :P mój nie miał łatwych lotów ze mną :D

A moja kumpela leci do Hiszpanii w 6 msc ciąży i luz, Lekarz pozwolił więc korzysta z wcześniej zaplanowanych wakacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:58

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ