SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z zakupów załamana! Żeby nic sobie nie kupić?? Chciałam już spodnie ciążowe albo sukieneczka jakieś luzniejsze. A tu nic. A jeszcze ponad 2 tygodnie pracy. Co rano przeżywam koszmar i nerwy chodząc z myślą "w co się ubrać" masakra!
    Ale o znizce w Reserved nie wiedziałam, pojadę jeszcze w tym tygodniu, coś kupię, na siłę, ale kupię! Trudno.

Wakacje zaplanowaliśmy od 10 lipca, najwcześniej jak to możliwe. Jedziemy na 5 dni na mazury i potem na 5 nad morze prosto. Celowo nie chciałam w jedno miejsce dłużej, bo co tam tyle czasu robić... Lekarz pozwolić planować wakacje za granicą, ale zrezygnowałam, bo i tak z większość przyjemności musiałaby mnie ominąć. Poza tym kochamy polskie morze i Mazury, a zimą góry :) przynajmniej dopóki się pogoda nie popsuje :D

Usg prenatalne miałam i przez brzuch i dopochwowe, żeby wszystko ładnie zmierzyć i przypatrzec si, u mnie badanie trwało niecałe pół godziny, wydaje mi się, że im dłużej i dokładniej bada w tym przypadku to akurat lepiej :) noni zależy od Dzidzi czy będzie chciała współpracować i sie prezentować :)

Kolia lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ostatnio miałam intensywne dni... Pomagałam mężczyźnie w robocie, impreza rodzinna u nas na 15 osób, a potem dwudniowa delegacja w Warszawie... Ufff. Ale chyba już energia II trymestru już się ujawniła, inaczej bym nie podołała ;)

Ja już od tygodnia mieszczę się tylko w spodnie ciążowe... Dobrze, że pożyczyłam komplet od przyjaciółki, więc tylko ewentualnie coś sobie dokupie...

Ech, a ja jutro mam powtórkę USG prenatalnych, może tym razem maluch nie będzie szalał i uda się coś zmierzyć... Trzymajcie kciuki :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Ancyk Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem po prenatalnych i wszystko super, maleństwo ma 6 cm i waży 8,5 grama. Kość nosowa uwapniona, przezierność 1,6mm. Wszystkie przepływy, serce, mózg ok. Pani doktor chwalila i mówiła że dzidzi współpracuje, mnie przed badaniem powiedziano żeby nie siedzieć tylko chodzić i tak też zrobiłam :-) ci do płci to mówiła nam że nic nie widzi żeby wystawało do góry, ale się tam trochę rączkami zaslanialo, według niej na 60-70% dziewczynka :-)
    Ja bym bardzo chciała dziewuszke hihi :-) A mój mąż stwierdził że wstydliwa to się zasłania :-)

Edziuuuuuuuunia, Izieth lubią tę wiadomość

km5szbmh2jx2g578.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super :)!!! Świetne wieści :)

Mnie ciągle kicha, nos zatkany, jakaś alergia czy katar?

Hej :)!!

Wstałam po 7, nie idzie spać. Zaraz może zrobię małą kawkę i włącze tv bo ma coś Lewandowska opowiadać o książce. Nie przepadam za nią bo mnie irytuje, ale obczaje :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś mam spotkanie z położną, będzie wypytywać o choroby w rodzinie i inne takie. Ogółem dwugodzinny wywiad i wypisywanie papierków. Na tym spotkaniu w końcu dowiem się kiedy w końcu zrobią mi prenatalne. Nie mogę się doczekać. Mam w planach wywalczyć jak najszybszy termin, choćby w sobotę :P

Dziś mam dobry dzień, bo z okazji wizyty u położnej wzięłam dzień wolny więc mogę trochę poleniuchować :)
    Miłego dnia kochane! :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Ancyk Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kichanie masakryczne:-P Ale u mnie zawsze tak w czerwcu jest :-) nie wiem czy to od traw czy drzew, ale nigdy nic specjalnie na to nie bralam. Rano tylko lekki katar jak wstaje, oproznie nos i to wszystko. Tylko potem kicham cały dzień :-)

km5szbmh2jx2g578.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)

bo zatkany nos w II trym to podobno norma ;) ja też mam ;)

A ja dziś wyjątkowo pospałam dłużej, dziwne bo w I trym wcale spać nie mogłam a teraz jakoś chce mi się spać rano ;)

My teraz jesteśmy na walizkach bo się niedługo przeprowadzamy do naszego mieszkanka nowego i zostawiłam sobie kilka różnych bluzek luźniejszych, kilka kupiłam, a spodnie dostałam od koleżanek ;) już od dawna nie mieszcze się w inne a zwykłe leginsy mnie piły w brzuch.

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona grudniówek :)
    Termin mam na 10 grudnia. Moja pierwsza ciąża, praktycznie bezobjawowa :) zero wymiotów, mdłości ani złego samopoczucia. Aż czasami się zastanawiałam czy brak objawów jest dobrym objawem...
    Jestem po prenatalnych 25.05- wszystko z dzidzią ok. na 90% będzie dziewczynka.

Co do ostatnich forumowych wątków:
    - 40% do niedzieli jest też w medicine po pobraniu kuponu przez fb
    - słyszałam, że w ciąży, a już tym bardziej w II trym można, jeśli nie ma przeciwskazań lekarza, spokojnie wybrać się na wyjazd wakacyjny max 10 godzin samochodem, z przerwami co ok. 2 godziny lub max 4 godziny lotu samolotem.

Zastanawiam się tylko jak to jest z kąpaniem w jeziorze, morzu. Można bez przeszkód? Czytalam gdzieś, że dziewczyny zakładają tampony żeby bakterie żadne się nie przedostały.

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie kupiłam na allegro czarne zwykłe legginsy ciążowe, niestety w zwykłych chodzę po domu, opuszczone ta po pępek, jak sierota wyglądam :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrałam sobie kupon w Reserved, trzeba wykorzystać :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od koleżanek wiem że gdzieś na dniach ma być dobra promocja H&M :d

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię dziś na obiad i krupniczek i krem z marcewki i ziemniaka- nie mogłam się zdecydować do robię 2 :P

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Medicine jest -40% do 12.06 właśnie maila dostałam :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Meg ;););)

jak już robiłaś prenatalne i jest wszystko dobrze to nie martw się, że nie masz objawów, ja właściwie też ich nei mam ;)

Myśle że z tym jeziorem, morzem to trzeba ostrożnie, ja np ryzykować nie będe, bo już miałam bakterie w moczu więc nie chce ich więcej złapać :)

o krem z marchewki i ziemniaka, pycha!

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas liczne bakterie w moczu i nie mogę się ich pozbyć. W sierpniu jedziemy nad Białe i nie wiem co ja tam robic będę- do wody nie wejdę( mówią że to najczysztrze jezioro) a nie chcę ryzykować jakąś infekcją. Też słyszałam o tamponie ale nie wiem w ilu % to się sprawdza....

Lecę po marchewki :d

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, a Ty masz ślub 18.06? :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam apetytu!!!!!?!mogłabym zjeść bułkę i nic więcej.... Jak korek w żołądku a to już 12 tc... ;(

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam liczne bakterie aż się wystraszylam zrobiłam posiew i czysciutko....

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Diana, a Ty masz ślub 18.06? :)
    tak :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi lekarz tłumaczył, że te bakterie to sa z krocza (jeśli w posiewie jest czysto). Mówił, że żeby wynik wyszedł dobrze to trzeba się 3 razy umyć, wytrzeć papierowymi ręcznikami i włożyc tampon. Mówił mi żebym się nimi nie przejmowała jesli w posiewie nic nie będzie

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ