X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z zakupów załamana! Żeby nic sobie nie kupić?? Chciałam już spodnie ciążowe albo sukieneczka jakieś luzniejsze. A tu nic. A jeszcze ponad 2 tygodnie pracy. Co rano przeżywam koszmar i nerwy chodząc z myślą "w co się ubrać" masakra!
    Ale o znizce w Reserved nie wiedziałam, pojadę jeszcze w tym tygodniu, coś kupię, na siłę, ale kupię! Trudno.

Wakacje zaplanowaliśmy od 10 lipca, najwcześniej jak to możliwe. Jedziemy na 5 dni na mazury i potem na 5 nad morze prosto. Celowo nie chciałam w jedno miejsce dłużej, bo co tam tyle czasu robić... Lekarz pozwolić planować wakacje za granicą, ale zrezygnowałam, bo i tak z większość przyjemności musiałaby mnie ominąć. Poza tym kochamy polskie morze i Mazury, a zimą góry :) przynajmniej dopóki się pogoda nie popsuje :D

Usg prenatalne miałam i przez brzuch i dopochwowe, żeby wszystko ładnie zmierzyć i przypatrzec si, u mnie badanie trwało niecałe pół godziny, wydaje mi się, że im dłużej i dokładniej bada w tym przypadku to akurat lepiej :) noni zależy od Dzidzi czy będzie chciała współpracować i sie prezentować :)

Kolia lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ostatnio miałam intensywne dni... Pomagałam mężczyźnie w robocie, impreza rodzinna u nas na 15 osób, a potem dwudniowa delegacja w Warszawie... Ufff. Ale chyba już energia II trymestru już się ujawniła, inaczej bym nie podołała ;)

Ja już od tygodnia mieszczę się tylko w spodnie ciążowe... Dobrze, że pożyczyłam komplet od przyjaciółki, więc tylko ewentualnie coś sobie dokupie...

Ech, a ja jutro mam powtórkę USG prenatalnych, może tym razem maluch nie będzie szalał i uda się coś zmierzyć... Trzymajcie kciuki :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Ancyk Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem po prenatalnych i wszystko super, maleństwo ma 6 cm i waży 8,5 grama. Kość nosowa uwapniona, przezierność 1,6mm. Wszystkie przepływy, serce, mózg ok. Pani doktor chwalila i mówiła że dzidzi współpracuje, mnie przed badaniem powiedziano żeby nie siedzieć tylko chodzić i tak też zrobiłam :-) ci do płci to mówiła nam że nic nie widzi żeby wystawało do góry, ale się tam trochę rączkami zaslanialo, według niej na 60-70% dziewczynka :-)
    Ja bym bardzo chciała dziewuszke hihi :-) A mój mąż stwierdził że wstydliwa to się zasłania :-)

Edziuuuuuuuunia, Izieth lubią tę wiadomość

km5szbmh2jx2g578.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super :)!!! Świetne wieści :)

Mnie ciągle kicha, nos zatkany, jakaś alergia czy katar?

Hej :)!!

Wstałam po 7, nie idzie spać. Zaraz może zrobię małą kawkę i włącze tv bo ma coś Lewandowska opowiadać o książce. Nie przepadam za nią bo mnie irytuje, ale obczaje :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś mam spotkanie z położną, będzie wypytywać o choroby w rodzinie i inne takie. Ogółem dwugodzinny wywiad i wypisywanie papierków. Na tym spotkaniu w końcu dowiem się kiedy w końcu zrobią mi prenatalne. Nie mogę się doczekać. Mam w planach wywalczyć jak najszybszy termin, choćby w sobotę :P

Dziś mam dobry dzień, bo z okazji wizyty u położnej wzięłam dzień wolny więc mogę trochę poleniuchować :)
    Miłego dnia kochane! :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Ancyk Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kichanie masakryczne:-P Ale u mnie zawsze tak w czerwcu jest :-) nie wiem czy to od traw czy drzew, ale nigdy nic specjalnie na to nie bralam. Rano tylko lekki katar jak wstaje, oproznie nos i to wszystko. Tylko potem kicham cały dzień :-)

km5szbmh2jx2g578.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)

bo zatkany nos w II trym to podobno norma ;) ja też mam ;)

A ja dziś wyjątkowo pospałam dłużej, dziwne bo w I trym wcale spać nie mogłam a teraz jakoś chce mi się spać rano ;)

My teraz jesteśmy na walizkach bo się niedługo przeprowadzamy do naszego mieszkanka nowego i zostawiłam sobie kilka różnych bluzek luźniejszych, kilka kupiłam, a spodnie dostałam od koleżanek ;) już od dawna nie mieszcze się w inne a zwykłe leginsy mnie piły w brzuch.

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona grudniówek :)
    Termin mam na 10 grudnia. Moja pierwsza ciąża, praktycznie bezobjawowa :) zero wymiotów, mdłości ani złego samopoczucia. Aż czasami się zastanawiałam czy brak objawów jest dobrym objawem...
    Jestem po prenatalnych 25.05- wszystko z dzidzią ok. na 90% będzie dziewczynka.

Co do ostatnich forumowych wątków:
    - 40% do niedzieli jest też w medicine po pobraniu kuponu przez fb
    - słyszałam, że w ciąży, a już tym bardziej w II trym można, jeśli nie ma przeciwskazań lekarza, spokojnie wybrać się na wyjazd wakacyjny max 10 godzin samochodem, z przerwami co ok. 2 godziny lub max 4 godziny lotu samolotem.

Zastanawiam się tylko jak to jest z kąpaniem w jeziorze, morzu. Można bez przeszkód? Czytalam gdzieś, że dziewczyny zakładają tampony żeby bakterie żadne się nie przedostały.

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie kupiłam na allegro czarne zwykłe legginsy ciążowe, niestety w zwykłych chodzę po domu, opuszczone ta po pępek, jak sierota wyglądam :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrałam sobie kupon w Reserved, trzeba wykorzystać :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od koleżanek wiem że gdzieś na dniach ma być dobra promocja H&M :d

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię dziś na obiad i krupniczek i krem z marcewki i ziemniaka- nie mogłam się zdecydować do robię 2 :P

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Medicine jest -40% do 12.06 właśnie maila dostałam :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Meg ;););)

jak już robiłaś prenatalne i jest wszystko dobrze to nie martw się, że nie masz objawów, ja właściwie też ich nei mam ;)

Myśle że z tym jeziorem, morzem to trzeba ostrożnie, ja np ryzykować nie będe, bo już miałam bakterie w moczu więc nie chce ich więcej złapać :)

o krem z marchewki i ziemniaka, pycha!

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas liczne bakterie w moczu i nie mogę się ich pozbyć. W sierpniu jedziemy nad Białe i nie wiem co ja tam robic będę- do wody nie wejdę( mówią że to najczysztrze jezioro) a nie chcę ryzykować jakąś infekcją. Też słyszałam o tamponie ale nie wiem w ilu % to się sprawdza....

Lecę po marchewki :d

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, a Ty masz ślub 18.06? :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam apetytu!!!!!?!mogłabym zjeść bułkę i nic więcej.... Jak korek w żołądku a to już 12 tc... ;(

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam liczne bakterie aż się wystraszylam zrobiłam posiew i czysciutko....

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Diana, a Ty masz ślub 18.06? :)
    tak :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi lekarz tłumaczył, że te bakterie to sa z krocza (jeśli w posiewie jest czysto). Mówił, że żeby wynik wyszedł dobrze to trzeba się 3 razy umyć, wytrzeć papierowymi ręcznikami i włożyc tampon. Mówił mi żebym się nimi nie przejmowała jesli w posiewie nic nie będzie

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ