Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie wróciłam z zakupów załamana! Żeby nic sobie nie kupić?? Chciałam już spodnie ciążowe albo sukieneczka jakieś luzniejsze. A tu nic. A jeszcze ponad 2 tygodnie pracy. Co rano przeżywam koszmar i nerwy chodząc z myślą "w co się ubrać" masakra!
Ale o znizce w Reserved nie wiedziałam, pojadę jeszcze w tym tygodniu, coś kupię, na siłę, ale kupię! Trudno.
Wakacje zaplanowaliśmy od 10 lipca, najwcześniej jak to możliwe. Jedziemy na 5 dni na mazury i potem na 5 nad morze prosto. Celowo nie chciałam w jedno miejsce dłużej, bo co tam tyle czasu robić... Lekarz pozwolić planować wakacje za granicą, ale zrezygnowałam, bo i tak z większość przyjemności musiałaby mnie ominąć. Poza tym kochamy polskie morze i Mazury, a zimą góry przynajmniej dopóki się pogoda nie popsuje
Usg prenatalne miałam i przez brzuch i dopochwowe, żeby wszystko ładnie zmierzyć i przypatrzec si, u mnie badanie trwało niecałe pół godziny, wydaje mi się, że im dłużej i dokładniej bada w tym przypadku to akurat lepiej noni zależy od Dzidzi czy będzie chciała współpracować i sie prezentowaćKolia lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ależ ostatnio miałam intensywne dni... Pomagałam mężczyźnie w robocie, impreza rodzinna u nas na 15 osób, a potem dwudniowa delegacja w Warszawie... Ufff. Ale chyba już energia II trymestru już się ujawniła, inaczej bym nie podołała
Ja już od tygodnia mieszczę się tylko w spodnie ciążowe... Dobrze, że pożyczyłam komplet od przyjaciółki, więc tylko ewentualnie coś sobie dokupie...
Ech, a ja jutro mam powtórkę USG prenatalnych, może tym razem maluch nie będzie szalał i uda się coś zmierzyć... Trzymajcie kciuki -
Dziewczyny ja jestem po prenatalnych i wszystko super, maleństwo ma 6 cm i waży 8,5 grama. Kość nosowa uwapniona, przezierność 1,6mm. Wszystkie przepływy, serce, mózg ok. Pani doktor chwalila i mówiła że dzidzi współpracuje, mnie przed badaniem powiedziano żeby nie siedzieć tylko chodzić i tak też zrobiłam ci do płci to mówiła nam że nic nie widzi żeby wystawało do góry, ale się tam trochę rączkami zaslanialo, według niej na 60-70% dziewczynka
Ja bym bardzo chciała dziewuszke hihi A mój mąż stwierdził że wstydliwa to się zasłaniaEdziuuuuuuuunia, Izieth lubią tę wiadomość
-
No i super !!! Świetne wieści
Mnie ciągle kicha, nos zatkany, jakaś alergia czy katar?
Hej !!
Wstałam po 7, nie idzie spać. Zaraz może zrobię małą kawkę i włącze tv bo ma coś Lewandowska opowiadać o książce. Nie przepadam za nią bo mnie irytuje, ale obczaje
-
Hej ja dziś mam spotkanie z położną, będzie wypytywać o choroby w rodzinie i inne takie. Ogółem dwugodzinny wywiad i wypisywanie papierków. Na tym spotkaniu w końcu dowiem się kiedy w końcu zrobią mi prenatalne. Nie mogę się doczekać. Mam w planach wywalczyć jak najszybszy termin, choćby w sobotę
Dziś mam dobry dzień, bo z okazji wizyty u położnej wzięłam dzień wolny więc mogę trochę poleniuchować
Miłego dnia kochane! -
hej dziewczyny
bo zatkany nos w II trym to podobno norma ja też mam
A ja dziś wyjątkowo pospałam dłużej, dziwne bo w I trym wcale spać nie mogłam a teraz jakoś chce mi się spać rano
My teraz jesteśmy na walizkach bo się niedługo przeprowadzamy do naszego mieszkanka nowego i zostawiłam sobie kilka różnych bluzek luźniejszych, kilka kupiłam, a spodnie dostałam od koleżanek już od dawna nie mieszcze się w inne a zwykłe leginsy mnie piły w brzuch.
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Hej Dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona grudniówek
Termin mam na 10 grudnia. Moja pierwsza ciąża, praktycznie bezobjawowa zero wymiotów, mdłości ani złego samopoczucia. Aż czasami się zastanawiałam czy brak objawów jest dobrym objawem...
Jestem po prenatalnych 25.05- wszystko z dzidzią ok. na 90% będzie dziewczynka.
Co do ostatnich forumowych wątków:
- 40% do niedzieli jest też w medicine po pobraniu kuponu przez fb
- słyszałam, że w ciąży, a już tym bardziej w II trym można, jeśli nie ma przeciwskazań lekarza, spokojnie wybrać się na wyjazd wakacyjny max 10 godzin samochodem, z przerwami co ok. 2 godziny lub max 4 godziny lotu samolotem.
Zastanawiam się tylko jak to jest z kąpaniem w jeziorze, morzu. Można bez przeszkód? Czytalam gdzieś, że dziewczyny zakładają tampony żeby bakterie żadne się nie przedostały.Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
Witaj Meg
jak już robiłaś prenatalne i jest wszystko dobrze to nie martw się, że nie masz objawów, ja właściwie też ich nei mam
Myśle że z tym jeziorem, morzem to trzeba ostrożnie, ja np ryzykować nie będe, bo już miałam bakterie w moczu więc nie chce ich więcej złapać
o krem z marchewki i ziemniaka, pycha!
04.12.2015 [*] 7tc
-
Ja mam cały czas liczne bakterie w moczu i nie mogę się ich pozbyć. W sierpniu jedziemy nad Białe i nie wiem co ja tam robic będę- do wody nie wejdę( mówią że to najczysztrze jezioro) a nie chcę ryzykować jakąś infekcją. Też słyszałam o tamponie ale nie wiem w ilu % to się sprawdza....
Lecę po marchewki :d -
a mi lekarz tłumaczył, że te bakterie to sa z krocza (jeśli w posiewie jest czysto). Mówił, że żeby wynik wyszedł dobrze to trzeba się 3 razy umyć, wytrzeć papierowymi ręcznikami i włożyc tampon. Mówił mi żebym się nimi nie przejmowała jesli w posiewie nic nie będzie
04.12.2015 [*] 7tc