X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pełna Nadziei:)

Ja też mam tyłozgięcie ale podobno ono nie ma nic do bóli krzyżowych, ja tylko słyszałam o trudniejszym zajściu w ciąążę.....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam ;) a o bólach wyczytałam w internecie więc dlatego napisałam podobno :) niestety mi ten ból dokucza i nie mogę leżeć na plecach,a zaczeło sie to od 9tc

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, piękna sukienka :)

Witaj Pełna Nadziei, ja też miałam mdłości, wymioty i ogólnie brak sił do normalnego funkcjonowania, ale już jest super, dużo więcej energii i tylko lekkie mdłości bez wymiotów :) Jeszcze chwila cierpliwości i będzie dużo lepiej :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle kręgoslupa tak że czasami podnieść się nie mogę czy przekręcić z jednej strony na drugą ale to dlatego że mam chory odcinek piersiowy i lędźwiowy.... a podobno pod koniec ciąży każda cierpi na bóle krzyżowe i aż mnie przeraża co na to mój kręgosłup....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do tej sukienki-ona ma bardzo gołe plecy nie wiem co z włosami a mam długie, bo aż niemal do pasa. Chciałabym wykorzystać odsłonięte plecy a pustka w głowie co z włosami? Pomożecie?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pełna Nadziei :) Ja mam termin na 22.12 :)

Diana, a fale masz, czy proste? Może jakieś fantazyjne upięcie albo kok? Tylko koniecznie wypróbuj wcześniej, żeby nie było :)

Maluszek na drugim USG już dał się pomierzyć, wszystko ok, więc dzięki za wszystkie kciuki :D

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Przy Nadziei :)

Byłam w Reserved i kupiłam na zniżkę czarne, gumowe sandały, dałam 29.99 zamiast 49.90. Niestety nic mi sie nie podobało więcej, jakoś tam nie wiem, nie moja bajka :/

paolcia88 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Tez niestety kręgosłup zaczyna doskwierać..
    Ja dZus ba obiad zrobiłam krem z pomidorków i papryki.. Pycha
    I duszone z kasza.
    Do tego poprawiłam 0,5 kg czereśni
    A teraz kończę porcje arbuza...
    Ostatnio Non stop jestem głodna!!

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez całą ćwiartkę arbuza pochłonęłam :d

Po ile u Was są czereśnie? Bo mnie wczoraj na bazarze zatkało i pytałam czy dobrze cenę widzę. A babsko że tak jak widać, no 50 zł za kg!
    Pogięło ich!!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozwalił worek bobu za 20 zł, pff, na pewno :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzieczynki <3 te czereśnie to rzeczywiście mega drogie, ja u siebie ostatnio kupowałam i płaciłam 16 zl za kg :) taką miałam ochotę wiec nie mogłam sobie odmówić :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nigdy nie przepadałam za owocami, jadłam bo trzeba.
    Teraz odrzuciło mnie od ryb a mięso to w ogóle im mało jem, ale na siłę się chyba nie da.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 zł to nie majątek ale 50??? To jakie one są? No sorki ale w zeszłym roku były po 30 i cena stopniowo spadała... Kto im kupi kg czereśni za 50 zł?? Zgniją a nie sprzedadzą taniej?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czereśnie po 25 zł kupowałam, bób po 15. Strasznie drogie póki co to wszystko, ale cóż zrobic jak Dzidzia się domaga :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresnie od 15zl u mnie. Witam kolejna osobe na forum. Ale sie rozpisalyscie :) Diana fajna sukienka.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Długo zastanawiałam się czy w ogóle się odzywać i być może niepotrzebnie złe emocje włożyć w czas, który winien być spokojny i błogi. Niestety, nam się raczej nie powiodło. Dziecko nie rozwija się prawidłowo. Jest maleńkim punkcikiem... Najgorsze jeszcze przed nami. Nie, nie chcę Was denerwować ani zrzucać swoje żale. Później może nie będę miała sił, a przecież czytam Was każdego dnia i kibicuję! Chciałam przesłać Wam pozdrowienia, uściskać każdą z osobna i życzyć duuużo energii, samych pozytywnych wizyt i zdrowia dla Was i Waszych Szkrabów.
    Wszystkiego dobrego Mamuśki!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocia Jola, ile ma Twój dzidziuś? Może jeszcze nadgoni, zdarzały się sytuacje, że dziecko malutkie, słabo się rozwijało, a później podgoniło.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ja właśnie nigdy nie przepadałam za owocami, jadłam bo trzeba.
    Teraz odrzuciło mnie od ryb a mięso to w ogóle im mało jem, ale na siłę się chyba nie da.
    Mam podobnie, mnie praktycznie od wszystkiego odrzuciło co kiedyś jadłam :) a najbardziej od mięsa i wszelakich fast foodów.. jak tylko poczuje to aż mam zawroty głowy :) za to owoce wciągam kilogramami :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam swoje drzewko z czereśniami na działce :) zapraszam Dziewczyny :)
    Na bób czekam z utęsknieniem, tak samo jak na fasolkę szparagową, ale ceny jak na razie zabijają.
    Truskawki już mi chwilowo obrzydły.

CiociaJola współczuję z całego serca :* to już potwierdzone na 100%?

eikt43r804tnuk7g.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Teraz cywilny i tylko rodzice i rodzeństwo. Obiad i koniec zabawy. W ubiegłym roku zaklepaliśmy salę na konkordatowy na maj przyszłego a w między czasie oszukali nas z salą, z drugą to samo tyle że przy podpisaniu umowy z drugą salą kazałam podpisać aneks do umowy że gdyby któraś ze stron wycofała się to płaci 5 tys kary. No i ta sala "poinformowała" nas że albo przenosimy się na górną salę-termin 6.05 albo przenosimy na 20.05 i robimy tylko 1-dniowe bo komunie. Tak mnie to w kurzyło, powiedziałam parę słów i zarządałam zwrotu zadatku i kary. Nie chciała babba kary zapłacić. Ale nie miała wyjścia bo to nie my zmieniamy tylko oni. I tak musielismy szukać trtzeciej sali. Terminu na 6 nie było, wzieliśmy 13.05.2017 , 1-dniowe i babka nie bardzo chce ani umowy ani aneksu podpisać. Jedziemy pojutrze podpisać dokumenty. Jak jestem baaaardzo spokojna, ugodowa tak tego nie odpuszczę

ojej ale przygody z salą, a z jakich stron Polski pochodzisz? tzn gdzie wesele miałoby być?

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ