X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, to będzie się działo ;););) na ile osób wesele?

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybierzemy się chyba gdzieś na północ Chorwacji (mieszkam we Wrocławiu więc droga nie powinna nam zająć długo). Wydaje mi się, że morze jest bezpieczniejsze mimo wszystko od jezior... muszę dopytać lekarza.

co do jedzenia do króluje u mnie nieprzerwanie od kilku dni chlebek z twarożkiem i szczypiorkiem. wędliny w ogóle mi nie wchodzą.

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Diana, to będzie się działo ;););) na ile osób wesele?
    Teraz cywilny i tylko rodzice i rodzeństwo. Obiad i koniec zabawy. W ubiegłym roku zaklepaliśmy salę na konkordatowy na maj przyszłego a w między czasie oszukali nas z salą, z drugą to samo tyle że przy podpisaniu umowy z drugą salą kazałam podpisać aneks do umowy że gdyby któraś ze stron wycofała się to płaci 5 tys kary. No i ta sala "poinformowała" nas że albo przenosimy się na górną salę-termin 6.05 albo przenosimy na 20.05 i robimy tylko 1-dniowe bo komunie. Tak mnie to w kurzyło, powiedziałam parę słów i zarządałam zwrotu zadatku i kary. Nie chciała babba kary zapłacić. Ale nie miała wyjścia bo to nie my zmieniamy tylko oni. I tak musielismy szukać trtzeciej sali. Terminu na 6 nie było, wzieliśmy 13.05.2017 , 1-dniowe i babka nie bardzo chce ani umowy ani aneksu podpisać. Jedziemy pojutrze podpisać dokumenty. Jak jestem baaaardzo spokojna, ugodowa tak tego nie odpuszczę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jedzeiniem u mnie też tragedia. Mogę tylko pomidory zjeść i zupę. A waga cały czas w dół. Mięsa w ogóle ruszyć nie mogę. z 2 dni temu miałam doła z tego powodu i wyłam przez telefon do mojego bo jest teraz w delegacji i mówił że u lekarza będziemy rozmawiać.

W posiewie też rewelacji nie ma bo wyszły jakieśtam bakterie. W przyszłym tyg idę powtórzyć krew, mocz i posiew i nie wiem co dalej

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam zatkany nos :)

Diana, ale przygody z weselem! O jaaaa! W głowie się nie mieści, że takie cyrki...
    A teraz na cywilny jaka sukienka? To już niedługo :) czekamy na zdjęcia :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się z zatkanym nosem :D

Od wczoraj ochota na truskawki niemożebna... Jak je dzisiaj dorwałam... :D :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś wszystko grubo denerwuje....

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Potwierdzam zatkany nos :)

Diana, ale przygody z weselem! O jaaaa! W głowie się nie mieści, że takie cyrki...
    A teraz na cywilny jaka sukienka? To już niedługo :) czekamy na zdjęcia :)
    Cyrki straszne, tu masz już trochę spraw załatwionych np zespól i dzięki Bogu mieli wolny termin na 13 i byli bardzo zaskoczeni jak nas potraktowali. Tym bardziej że babsko zrobiła tak bo przyjęła rezerwację na 200 osób a u nas ma być 170. Pazerna na kasę bo weżmie 6 tys więcej od nas.... Dla mnie to jest żałosne....

Na teraz mam ładną różową krótką sukienkę, postaram się jakoś załączyć

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nn5ppu.jpg

tu jest link do sukienki

Izieth, Irmelin lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyjazdów - końcem lipca jedziemy nad morze. Nie zamierzam sobie odmawiać, to nie choroba :)
    Ja od 3 dni czuję się super, czuć że wkraczam w II trymestr, bo energia wróciła, mdłości zerowe, apetyt taki że aż mnie straszy, WSZYSTKO bym jadła :D sprzątam chałupę, latam na wysokich obrotach, wszystko mnie cieszy. Waga na razie stanęła sobie w miejscu, ale brzucho rośnie.
    Na razie 2,5 kg do przodu :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana sukienka śliczna :) delikatna taka, super :)

Ale w góle jak tak można komuś termin zabierać, nie no szok. Biznes jest biznes.

Shantelle, ja ostatnio też tak miałam. Tyle że na wszystko co mnie denerwowalo to reagowalam płaczem, jakby z bezradności i bezsilności, że nie mam na to wplywu. Ale przeszło ;) pocisnij jakiś trening. Będzie Ci lepiej ;)

• agusza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie zgadłybyście co ja sobie dzisiaj zrobiłam na obiad :D kapustę wigilijną! Taki mnie smak naszedł że myślałam że zwariuję dlatego od rana stałam w garach ;) a do tego młode ziemniaczki. O jezu dawno sobie tak nie dogodziłam :)

Dołączam do zacnego kichającego grona z zatkanym nosem.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • agusza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie też miałam pisać, że sukienka śliczna :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka kot!
    Agusza masz może przepis na taką kapustę, jak robisz, też mam smaka :)

Wianna, mnie normalnie wsio denerwuje. Tylko że u mnie wszystko lata :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle - nic prostszego. Gotuję grzby (im więcej tym lepiej ale min. jedna szklanka) i kroję na małe kawałeczki. 1kg kapusty kiszonej siekam i gotuję do miękkości z wodą z grzybów. A grzyby zanim dodam do kapusty to duszę na maśle z cebulką :) dodaje do kapusty i wszystko się pyrka na małym gazie aż będzie miękkie i przepyszne ;) w razie W podlewam przegotowaną wodą ale małymi porcjami żeby nic tam potem nie pływało :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam, mam smaka na to i to właśnie jutro zrobię to jedzenia:)!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) JAk zobaczyłam tę sukienkę to musiała być moja a dopiero potem zaczęłam się zastanawiać czy się w nią zmieszcze 2 m-ce później :D

Teraz to i ja mam smaka na taką kapustkę.....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kapustę uwielbiam, pod każdą postacią :D też jutro chyba sobie coś przyrządze kapuscianego :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na różnych stronach z produktami dla dzieci i niemowląt są pakiety startowe lub próbki min pampersy, mleko itp. Popatrzcie sobie te stronki i zamówcie sobie takie gratisy. Mi dzisiaj z Bobowity przyszedł pokrowiec na książeczkę zdrowia.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, dlugo czekalam by sie do was dołączyć bo bardzo się bałam ,nie chciałam sie przedwcześnie cieszyć :) ale dzis 10tc termin porodu na 23 grudnia mdłości ,wymioty straszne brak energi i do tego ból krzyża czemu winne jest chyba tylozgiecie. Tyle o mnie ;) pociesza mnie to że u wielu z was samopoczucie polepszyło sie wraz z wejsciem w drugi trymestr mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie. :)

bl9cdf9hc1bxboyf.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ