X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madalena :)

Truskawki można jest nieprawdą że uczulają, miałam też żywienie w ciąży na studiach i nic podobnego nie było na wykładach.
    Co do wapna, to też mi wapno odradzono także zgadzam się Agusza, że powinno się unikać :) ale truskawki :)? Eee nie

katek88, Edziuuuuuuuunia, Anula1986 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena witamy na forum.
    Też myślę, że truskawki są ok, nawet przy swojej cukrzycy ciążowej mam wypisane przez dietetyka, że truskawki jak najbardziej mogę jeść.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wypiłam pyszny koktajl truskawki i banan, polecam, pycha :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę , to nie wiem. Wapno i rodzinny poleecił a na truskawki zrobiłam test- z nóg zeszło wszystko, pójdę dzisiaj kupić truskawek i jak po zjedzeniu znowu mnie wysypie to będą one. A znajoma mówiła że dziecku do 3 roku życia nie daje się truskawek bo uczulają

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może dziecko mogą uczulić, ale przecież w ciąży zjem ja, a nie dziecko...

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety ;) pytanie czy was boli podbrzusze czasem..okresowo ale tak lekko jestem w 12 tc i strach bo dziś mnie tak boli leżę cały dzień...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do pytania Riri! Ja jestem w 11tc i dzisiaj mam masakre... Zazwyczaj to było takie tu coś zaboli tam pociągnie i tyle. A dzisiaj całe Podbeskidzie boli ( tak kilka cm poniżej pępka) i krzyż na dokładkę :(

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie może sobie nospe jak ciągnie brzusio, wiem że może boleć, rośnie wszystko.
    Mój gin powiedział że tak po bokach może boleć. Mnie też dziś coś pobolewa tam i uwdzie a do tego z boku jakby prąd przechodził co jakiś czas.
    Leżę i tyle. Na nospe jeszcze nie ciągnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:47

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale słownik zmienił ci słowo i się uśmiałam... No ja to samo... Zadzwoniłam do sióstry i ona mi mówiła że może to kości i to wszystko się tam rozciąga....A krzyż to masakra... Już niewiem czy to krzyż czy nerki... Poleguje cały dzień...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bywa ze zakuje w dole mnie co jakis czas 3-4 razy w ciagu dnia, ale zeby tak ciagle to nie. Za to w krzyzu to ciagle, zwlaszcza wieczorem i w nocy.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też krzyże, podbrzusze raz mocniej, raz trochę słabiej, okolice pępka trochę ciągną, chyba trzeba się przyzwyczaić ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też się uśmiałam z Podbeskidzie :) uroki słownika :)

Riri lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam też kolejna Nową ;)
    U mnie weekend intensywny, wesele było, poszalałam trochę, ale wszystko ok. Co prawda nocki jeszcze nie odespałam i dziś rano ciężko było mi zwlec, ale dziś jeszcze nadrobię ;)

Byłam dziś też u dentysty. Znieczulenie podane najbezpieczniejsze, pani doktor objęła mnie ciepłą opieką, bardzo miło. Powiedziała, że najlepszy czas na leczenie zębów to właśnie drugi trymestr, bo najważniejsze struktury Dzidzi są już ukształtowane, a w trzecim trymestrze się nie zaleca, żeby nie stresować się dodatkowo itp :) pani z rejestracji jak dowiedziala się, że jestem w ciąży to na następne wizyty poza kolejnością poumawiała i to na wszystko na NFZ. Można?? Można! ;)
    Także która zalega z jakimiś dziurami, to śmigać teraz do dentysty. Ponoć przy karmieniu się sypią bardzo...

Shantelle lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dentystę mam na kilka godzin po prenatalnych :)

A w ogóle to właśnie odkryłam że cały dzień nie bolały mnie cycki! Miła odmiana choć nieco niepokojąca

8p3ougpjlgadfyph.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam rogalika maślanego i bardzo tego pozalowalam.. tak mi siadł na żołądku ze cały dzień odruchy wymiotne i niedobrze mi :( zaczęły tez mnie swędzieć piersi, czytałam ze tak sie dzieje gdy skóra sie rozciąga, wiec troche sie cieszę bo to znaczy ze rosną :D ogólnie nigdy nie posiadałam okazałego biustu wiec bede sie cieszyć nawet jak podrosną o pol rozmiaru i fajnie by było gdyby takie zostały na zawsze hah :D poza tym wczoraj miałam przypływ energii, wysprzatalam dom, zrobiłam obiad, upiekłam ciasto, wstawiłam pranie, fajnie w końcu poczuć sie jak kiedyś :P juz tak sie zaczęłam przyzwyczajać do mdłości i zmęczenia ze zapomniałam jak to jest gdy człowiek poprostu dobrze sie czuje :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja wczoraj miałam urodziny, ale miałam ich nie świętować, bo egzamin za 2 dni i żyję teraz tylko nim, ale mąż zrobił mi najpiękniejszą niespodziankę EVER: SAM zrobił pizzę bezglutenową wiedząc o tym, że mi chodziła po głowie już chyba od miesiąca (a nie mogę jeść zwykłych pizz :( )
    I była tak niesamowicie pyszna, chyba lepsza niż zwykła. Niesamowite, bo zazwyczaj "zamienniki bezglutenowe" są w smaku 100 razy gorsze niż oryginały potraw mącznych. Tak, że wczorajszy dzień na plus:)

Co do bóli w podbrzuszu to mu mnie są od 2 dni i tez się zastanawiałam czy Maluszek się wierci czy o co chodzi, bo to są jakby chwilowe pociągnięcia brzucha. Ale jak Wy też macie, to znaczy, że to nic niepokojącego.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja zaraz pranie nastawiam, zrobię sobie trening i szukam dobrego przepisu na zapiekanke z brokułami, bo mam smaki :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z samego rańca wstałam i poleciałam do mięsnego... po prostu zwykłej golonki mi się zachciało :)
    Własnie: czy Wy normalnie szamiecie pietruszkę w zupie?Bo ja sie naczytałam że niebezpieczna, gdzie indziej piszą że wolno no i zgłupłam.Na pewno będę jeszcze na wizycie u lekarza dopytywać, ale to dopiero w poniedziałek,a w międzyczasie Was podpytam ;)

8p3ougpjlgadfyph.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara nawet bym nie pomyślała żeby sprawdzać gdziekolwiek czy moge wrzucić pieruszke do zupy :P dwa dni temu robiłam pomidorowa oczywiście pietruszka tez tam była, zjadłam ze smakiem, umylam garnek, zostało dobre wspomnienie - taka była dobra :D

Ogólnie nie mam w zwyczaju za każdym razem gdy chce coś zjeść, sprawdzać czy moge. Nie dajmy sie zwariować, produkty które są 'niebezpieczne' musiałybyśmy pożerać chyba kilogramami i to codziennie żeby ich 'złe' działanie rzutowało na zdrowie dzidzi. Takie moje zdanie :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od rana szamam ananasa...bo od makreli mnie odrzuciło:)

f2w343r8au6frwux.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ