Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Madalena
Truskawki można jest nieprawdą że uczulają, miałam też żywienie w ciąży na studiach i nic podobnego nie było na wykładach.
Co do wapna, to też mi wapno odradzono także zgadzam się Agusza, że powinno się unikać ale truskawki ? Eee niekatek88, Edziuuuuuuuunia, Anula1986 lubią tę wiadomość
-
Kurdę , to nie wiem. Wapno i rodzinny poleecił a na truskawki zrobiłam test- z nóg zeszło wszystko, pójdę dzisiaj kupić truskawek i jak po zjedzeniu znowu mnie wysypie to będą one. A znajoma mówiła że dziecku do 3 roku życia nie daje się truskawek bo uczulają
-
Hej kobiety pytanie czy was boli podbrzusze czasem..okresowo ale tak lekko jestem w 12 tc i strach bo dziś mnie tak boli leżę cały dzień...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Weźcie może sobie nospe jak ciągnie brzusio, wiem że może boleć, rośnie wszystko.
Mój gin powiedział że tak po bokach może boleć. Mnie też dziś coś pobolewa tam i uwdzie a do tego z boku jakby prąd przechodził co jakiś czas.
Leżę i tyle. Na nospe jeszcze nie ciągnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:47
-
Przepraszam ale słownik zmienił ci słowo i się uśmiałam... No ja to samo... Zadzwoniłam do sióstry i ona mi mówiła że może to kości i to wszystko się tam rozciąga....A krzyż to masakra... Już niewiem czy to krzyż czy nerki... Poleguje cały dzień...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Hej dziewczyny witam też kolejna Nową
U mnie weekend intensywny, wesele było, poszalałam trochę, ale wszystko ok. Co prawda nocki jeszcze nie odespałam i dziś rano ciężko było mi zwlec, ale dziś jeszcze nadrobię
Byłam dziś też u dentysty. Znieczulenie podane najbezpieczniejsze, pani doktor objęła mnie ciepłą opieką, bardzo miło. Powiedziała, że najlepszy czas na leczenie zębów to właśnie drugi trymestr, bo najważniejsze struktury Dzidzi są już ukształtowane, a w trzecim trymestrze się nie zaleca, żeby nie stresować się dodatkowo itp pani z rejestracji jak dowiedziala się, że jestem w ciąży to na następne wizyty poza kolejnością poumawiała i to na wszystko na NFZ. Można?? Można!
Także która zalega z jakimiś dziurami, to śmigać teraz do dentysty. Ponoć przy karmieniu się sypią bardzo...Shantelle lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ja dziś zjadłam rogalika maślanego i bardzo tego pozalowalam.. tak mi siadł na żołądku ze cały dzień odruchy wymiotne i niedobrze mi zaczęły tez mnie swędzieć piersi, czytałam ze tak sie dzieje gdy skóra sie rozciąga, wiec troche sie cieszę bo to znaczy ze rosną ogólnie nigdy nie posiadałam okazałego biustu wiec bede sie cieszyć nawet jak podrosną o pol rozmiaru i fajnie by było gdyby takie zostały na zawsze hah poza tym wczoraj miałam przypływ energii, wysprzatalam dom, zrobiłam obiad, upiekłam ciasto, wstawiłam pranie, fajnie w końcu poczuć sie jak kiedyś juz tak sie zaczęłam przyzwyczajać do mdłości i zmęczenia ze zapomniałam jak to jest gdy człowiek poprostu dobrze sie czuje
-
Hej dziewczyny! Ja wczoraj miałam urodziny, ale miałam ich nie świętować, bo egzamin za 2 dni i żyję teraz tylko nim, ale mąż zrobił mi najpiękniejszą niespodziankę EVER: SAM zrobił pizzę bezglutenową wiedząc o tym, że mi chodziła po głowie już chyba od miesiąca (a nie mogę jeść zwykłych pizz )
I była tak niesamowicie pyszna, chyba lepsza niż zwykła. Niesamowite, bo zazwyczaj "zamienniki bezglutenowe" są w smaku 100 razy gorsze niż oryginały potraw mącznych. Tak, że wczorajszy dzień na plus:)
Co do bóli w podbrzuszu to mu mnie są od 2 dni i tez się zastanawiałam czy Maluszek się wierci czy o co chodzi, bo to są jakby chwilowe pociągnięcia brzucha. Ale jak Wy też macie, to znaczy, że to nic niepokojącego.
-
Ja z samego rańca wstałam i poleciałam do mięsnego... po prostu zwykłej golonki mi się zachciało
Własnie: czy Wy normalnie szamiecie pietruszkę w zupie?Bo ja sie naczytałam że niebezpieczna, gdzie indziej piszą że wolno no i zgłupłam.Na pewno będę jeszcze na wizycie u lekarza dopytywać, ale to dopiero w poniedziałek,a w międzyczasie Was podpytam -
RudaKara nawet bym nie pomyślała żeby sprawdzać gdziekolwiek czy moge wrzucić pieruszke do zupy dwa dni temu robiłam pomidorowa oczywiście pietruszka tez tam była, zjadłam ze smakiem, umylam garnek, zostało dobre wspomnienie - taka była dobra
Ogólnie nie mam w zwyczaju za każdym razem gdy chce coś zjeść, sprawdzać czy moge. Nie dajmy sie zwariować, produkty które są 'niebezpieczne' musiałybyśmy pożerać chyba kilogramami i to codziennie żeby ich 'złe' działanie rzutowało na zdrowie dzidzi. Takie moje zdanie