Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie kurde na poprzednich usg odpowiadał Om i usg... Urósł tylko 1,03 od ostatniej wizyty dwa tyg temu.... Ale czytam że ponoć są błędy w pomiarach właśnie a czasem sir skuli... Nie stresuje się..... Oby wytrzymać dwa tyg
30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
RudaKara wrote:Umowa na okres próbny do 31 maja. Nie przedłużyła bo próg chroniony to skończone 12 tygNatalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Riri wrote:Właśnie kurde na poprzednich usg odpowiadał Om i usg... Urósł tylko 1,03 od ostatniej wizyty dwa tyg temu.... Ale czytam że ponoć są błędy w pomiarach właśnie a czasem sir skuli... Nie stresuje się..... Oby wytrzymać dwa tyg
niczym się nie stresuj. pomiar zależy od tego jak maluszek się ułoży.
ja wczoraj byłam na badaniu i z jednego pomiaru wyszlo, że maluch ma 5,9 a z innego juz 1 cm więcej także głowa do góry i trochę więcej luzu
pozdrawiamRiri lubi tę wiadomość
Jago -
I potem będzie ze jeden lekarz mówi tak drugi inaczej... Raczej tego nie łykną... Poza tym kierowaliby mnie do jakiegoś ichniego lekarza ale przynajmniej z maluszkiem wszystko dobrze ok 42mm od głowy do pupy ale lekarka nie jest dokładnie pewna bo tak się wiercił że ciężko było coś uchwycić. I 13go na prenatalne idę czy jest tu może jakaś kobitka z Katowic która była u doktora Jackiewicza?
-
kalina123 wrote:edziuuuunia pytałaś o szpital do porodu w wawie
ja pierwsze cc miałam planowane na madalińskiego, było ok, poprawnie, dobre mam wspomnienia ale też ze mną i dzieckiem było wszystko w porządku, trafiłam wtedy na niewyremontowany oddział więc warunki pobytowe średnie, teraz już cały jest po remoncie i jest jak w hotelu
teraz też pewnie będę mieć planowane cc i długo myślałam że też na madalińskiego, ale od niedawna rozważam jeszcze orłowskiego na czerniakowskiej
warunki dramatyczne ale opieka lekarska super i nad matką i nad dzieckiem, każdy bobas wychodzi super przebadany
no i mam dylemat czy wybrać to co znane i liczyć że tym razem też będzie wszystko ok czy zmienić
dobrze że to jeszcze pół roku
innych szpitali ze swojego doświadczenia nie znam, tyle co z opowieści koleżanek - generalnie każdy ma plusy i minusy
tak, każdy ma coś swojego, bo można trafić na super lekarza czy położne a można na beznadziejne albo na zły dzień... Ja bardzo bym chciała Żelazną, wiem że opieka cudowna, położne wspaniałe, nie nacinają od razu jak inne tylko czekają jeśli trzeba w ostatecznym momencie, dziecko lezy na brzuchu 2h po porodzie i określają skalę Apgar na brzuchu, nei zabierają tak jak w innych szpitalach, no i jest miło i kameralnie a położne mega pomocne - tak mi opowiadają koleżanki.
Ale dostać się tam graniczy z cudem, trzeba mieć lekarza albo jeśli ciąża z problemami to nie odsyłają, nawet jak masz położną to moga Cię odesłać
No i cóż, lekarza mam z Madalińskiego, położną też tam mam znajomą, szpital ma dobre opinie i faktycznie warunki super tylko jakoś cos mnie ciągnie na siłe na Żelazną
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Irmelin wrote:Gratuluję zdrowych Kropciów!!!
Ja na badania NT muszę zaczekać do 23.06 - kurczę kawał czasu...
Zastanawiałam się czy robię dobrze chodząc prywatnie na wizyty i jednocześnie do LUX- MEDU, bo mam abonament i badania w cenie więc aż głupio nie skorzystać. Podczas każdej wizyty mam robione USG i zastanawiałam się czy to nie jest za często dla Maluszka. Niby ultrasonografia jest bezinwazyjna, ale czort wie jak jest na prawdę...
ja chodze identycznie, do LX i na NFZ i w LX robi mi za każdym razem usg, teraz jak już wiem po prenatalnych że jest ok, to chyba mu powiem żeby mi nie robił tak często? też sie zastanawiam czy to nie jest szkodliwe, koleżanka mi mówiła ze wyczytała że to stresuje dziecko...Irmelin lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Dziewczyny nie popadajmy w paranoję. Gdyby szkodziły to by nie było tego badania to raz a dwa bez USG nie da się sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok. Rozumiem że są wady i zalety ale weźmy na chłopski rozum-dacie radę 9 m-cy bez podejrzenia czy z dzidzi jest w porządku? Albo 3D/4D żeby zobaczyć jak wygląda? A poza tym ile trwa takie zwykłe USG? Raptem kilka minut, więc cieszmy się tym że dzięki temu możemy zobaczyć jak fika koziołki