X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara Nasca dobrze pisze jak masz umowe o prace to musi Ci przedluzyc do porodu.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi Ci przedłużyć umowę pod warunkiem że nie jest to umowa zlecenie :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny wszystkim dziś wizytujacym :) widok maluszka wynagrodzi Wam te wszystkie stresy, chciałoby się jeszcze raz popatrzeć ;)

Izieth lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowa na okres próbny do 31 maja. Nie przedłużyła bo próg chroniony to skończone 12 tyg

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kurde na poprzednich usg odpowiadał Om i usg... Urósł tylko 1,03 od ostatniej wizyty dwa tyg temu.... Ale czytam że ponoć są błędy w pomiarach właśnie a czasem sir skuli... Nie stresuje się..... Oby wytrzymać dwa tyg

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna mam taką nadzieję :)!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara wrote:
    Umowa na okres próbny do 31 maja. Nie przedłużyła bo próg chroniony to skończone 12 tyg
    To faktycznie lipa, a może pokombinuj i porozmawiaj z ginekologiem, może da rade wystawić Ci zaświadczenie, że ciąża jest dwa tygodnie starsza, powiedz jaką masz sytuację, prywatnie może się uda.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Właśnie kurde na poprzednich usg odpowiadał Om i usg... Urósł tylko 1,03 od ostatniej wizyty dwa tyg temu.... Ale czytam że ponoć są błędy w pomiarach właśnie a czasem sir skuli... Nie stresuje się..... Oby wytrzymać dwa tyg

niczym się nie stresuj. pomiar zależy od tego jak maluszek się ułoży.
    ja wczoraj byłam na badaniu i z jednego pomiaru wyszlo, że maluch ma 5,9 a z innego juz 1 cm więcej :) także głowa do góry i trochę więcej luzu :)
    pozdrawiam

Riri lubi tę wiadomość

Jago
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I potem będzie ze jeden lekarz mówi tak drugi inaczej... Raczej tego nie łykną... Poza tym kierowaliby mnie do jakiegoś ichniego lekarza :/ ale przynajmniej z maluszkiem wszystko dobrze :) ok 42mm od głowy do pupy :) ale lekarka nie jest dokładnie pewna bo tak się wiercił że ciężko było coś uchwycić. I 13go na prenatalne idę :) czy jest tu może jakaś kobitka z Katowic która była u doktora Jackiewicza?

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    edziuuuunia pytałaś o szpital do porodu w wawie
    ja pierwsze cc miałam planowane na madalińskiego, było ok, poprawnie, dobre mam wspomnienia ale też ze mną i dzieckiem było wszystko w porządku, trafiłam wtedy na niewyremontowany oddział więc warunki pobytowe średnie, teraz już cały jest po remoncie i jest jak w hotelu
    teraz też pewnie będę mieć planowane cc i długo myślałam że też na madalińskiego, ale od niedawna rozważam jeszcze orłowskiego na czerniakowskiej
    warunki dramatyczne ale opieka lekarska super i nad matką i nad dzieckiem, każdy bobas wychodzi super przebadany
    no i mam dylemat czy wybrać to co znane i liczyć że tym razem też będzie wszystko ok czy zmienić
    dobrze że to jeszcze pół roku
    innych szpitali ze swojego doświadczenia nie znam, tyle co z opowieści koleżanek - generalnie każdy ma plusy i minusy ;)

tak, każdy ma coś swojego, bo można trafić na super lekarza czy położne a można na beznadziejne albo na zły dzień... Ja bardzo bym chciała Żelazną, wiem że opieka cudowna, położne wspaniałe, nie nacinają od razu jak inne tylko czekają jeśli trzeba w ostatecznym momencie, dziecko lezy na brzuchu 2h po porodzie i określają skalę Apgar na brzuchu, nei zabierają tak jak w innych szpitalach, no i jest miło i kameralnie a położne mega pomocne - tak mi opowiadają koleżanki.
    Ale dostać się tam graniczy z cudem, trzeba mieć lekarza albo jeśli ciąża z problemami to nie odsyłają, nawet jak masz położną to moga Cię odesłać :(

No i cóż, lekarza mam z Madalińskiego, położną też tam mam znajomą, szpital ma dobre opinie i faktycznie warunki super ;) tylko jakoś cos mnie ciągnie na siłe na Żelazną ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    Gratuluję zdrowych Kropciów!!!
    Ja na badania NT muszę zaczekać do 23.06 - kurczę kawał czasu...
    Zastanawiałam się czy robię dobrze chodząc prywatnie na wizyty i jednocześnie do LUX- MEDU, bo mam abonament i badania w cenie więc aż głupio nie skorzystać. Podczas każdej wizyty mam robione USG i zastanawiałam się czy to nie jest za często dla Maluszka. Niby ultrasonografia jest bezinwazyjna, ale czort wie jak jest na prawdę...

ja chodze identycznie, do LX i na NFZ i w LX robi mi za każdym razem usg, teraz jak już wiem po prenatalnych że jest ok, to chyba mu powiem żeby mi nie robił tak często? też sie zastanawiam czy to nie jest szkodliwe, koleżanka mi mówiła ze wyczytała że to stresuje dziecko...

Irmelin lubi tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara ale Cię załatwili :( świnie!
    Znajdziesz coś lepszego :*

Najważniejsze że maluszek zdrowy ;) Ściskam!

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy położną się wybiera?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się dowiedziałam już wygląda to tak że niby umowy nie mam Ale świadczenia wypłaca mi ZUS. No bo niby kto zatrudni ciężarówkę?

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś jeden lekarz powiedział, że nie zaleca robić usg często bo jest to tak nowe badanie że jeszcze nie zdążono zaobserwować skutków ubocznych, nie jest to w pełni znane...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edziuuuunia do kogo chodzisz? ja poprzedniego lekarza i obecną lekarkę też mam z madalińskiego

82doroeqdnooy9dr.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG jest nieinwazyjne, co najwyżej LEKKO podnosi temperaturę otoczenia dziecka. Nie ma jednak wpływu na sam płód.
    Czy ja wiem czy to nowe badanie? 30 lat temu moja mama też już miała USG i tadaam, nic mi nie jest ;)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi lekarz mówił kilka lat temu. W medycynie jest to nowe badanie. Tak samo jak z ultradźwiękami. Jak się ściąga kamień z zębów itd. Niby nie szkodzą ale do końca nie wiadomo jak to jest.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie popadajmy w paranoję. Gdyby szkodziły to by nie było tego badania to raz a dwa bez USG nie da się sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok. Rozumiem że są wady i zalety ale weźmy na chłopski rozum-dacie radę 9 m-cy bez podejrzenia czy z dzidzi jest w porządku? Albo 3D/4D żeby zobaczyć jak wygląda? A poza tym ile trwa takie zwykłe USG? Raptem kilka minut, więc cieszmy się tym że dzięki temu możemy zobaczyć jak fika koziołki :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię że szkodzą i że będę unikać. Piszę tylko opinie jakie słyszałam od lekarzy.

Jadę na badania.
    Fajnie, zobaczymy co tam słychać.

jagooo90, Irmelin lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ