Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kalina123 wrote:to ja czytałam inaczej i gin co robił usg mówił że na tym etapie trudno dostrzeć narząd jako narząd, jest widoczny wyrostek płciowy i jeśli jest bardziej poziomo (równolegle do kręgosłupa) to raczej dziewczyna a jeśli jest skierowany do góry na chłopaka
super że wszystko okmam koleżankę, której na prenatalnych siusiak się potwierdził
także różnie bywa, przede wszystkim zależy od wielkości Dzidzi, ona była akurat kończyła 13 tydzień, więc i przyrodzenie siłą rzeczy też było większe
Igor - nasze szczęścieur. 9.12.2016 r.
3430 g
54 cm
-
Dzięki za kciuki, przydały się
Dzidzia ma 63mm, serduszko bije 167 ud/min
NT 1,6mm, kość nosowa obecna i cała reszta w porządku
Widziałam maleńkie rączki, nóżki i stópkę i paluszki
Cudowne chwile
Na 70% dziewczynka, ale wszystko może się jeszcze zmienićIrmelin, wianna, Magdalia lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
RudaKara wrote:A w ogóle to straszny stres mnie dopadł przed jutrzejszą wizytą
boję się że znowu coś się stanie
a nie wiem czy drugi raz dam rade, za pierwszym dosłownie serce mi pękło... i teraz histeryzuje na zapas...
Przed wizytą miałam gdzieś tam w głowie to, co się rok temu wydarzyło, ale staram się przestawić na pozytywne myślenie, to naprawdę dużo dajeNie martw się na zapas, tylko powtarzaj sobie, że będzie dobrze, jeśli w to uwierzysz to tak się stanie
No musi być dobrze, tyle tu na forum pozytywnej energii, że nie ma innej opcji
Ja na każde badanie zabieram mojego mężczyznę, niech też ma tyle radości, co ja z podglądania maluszka
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
W sumie to mam jeszcze pytanie do Was... czy któraś z Was borykała się z anginą ropną? Od kilku godzin okropnie boli mnie gardło, nic przełknąć nie mogę... no i standardowo biało-żółte plamy na ścianie gardła... Macie może jakieś domowe sposoby na chociaż złagodzenie bólu?
Pozwiedzam sobie jutro gabinety lekarskie, nie ma co -
RudaKara wrote:W sumie to mam jeszcze pytanie do Was... czy któraś z Was borykała się z anginą ropną? Od kilku godzin okropnie boli mnie gardło, nic przełknąć nie mogę... no i standardowo biało-żółte plamy na ścianie gardła... Macie może jakieś domowe sposoby na chociaż złagodzenie bólu?
Pozwiedzam sobie jutro gabinety lekarskie, nie ma co
Lepiej idź do dobrego lekarza. Ja jak złapałam w ubiegłym roku to konował przepisał mi duomox , tydzień później znowu przyszłam i to samo dał mimo że zgłaszałam że nic nie ustąpiło. Do dziś dnia mam te ropy na obu migdałach! I żaden nie widzi tego mimo że ślepy by zobaczył! Laryngolog też nie widzi! I tak z tym chodzę 1,5 roku! -
Ale wam dziewczyny zazdroszczę tych wizyt..!!
U mnie poki co tylko kropek.
Ja poki co chodze co tydzien na USG chodz wszystko w porzadku.
Mniej jednak jeszcze nic konkretnego nie widac niemoge sie jyz doczekac konca trymestru zeby zobaczyć stopki i rączki..
)
-
Dziewczyny jak Wy sobie radzicie z nocnym sikaniem
wstaję co najmniej 3 razy a rano jestem półprzytomna po tych nocnych wycieczkach do toalety. Mam nadzieję że niedługo to przejdzie (choć troszeczkę) bo o 14 jestem przez to półprzytomna i w pracy nie majà ze mnie większego pożytku a i o jakąś pomyłkę nie trudno
Powodzenia na badaniach:* wszystko będzie ok więc się nie stresujcie.
Diana jak tam Twoje kolejne badania NT? Chyba przeoczyłam jakiś post. -
A ja wylądowałam wczoraj na IP, bo nic nie jadłam, piłam, a wymiotowalam, kręcilo mi się w głowie, bolała mnie niewiarygodnie, nie przyjmowałam nic wystraszylam się i kroplowa....Ale potem poczułem się lepiej,
Badali mnie przy okazji już przez brzuch, i.jest dobrze tylko zmartwilo mnie jedno maluszek na 3,67 to nie za mało jak na 11 tc? Może to przez to moje odwodnienia? Ehhh jeszcze dwa tyg i porządne usg...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Riri, ja miałam 10t1d i mały/a miał 3,12 cm, a lekarz powiedział że wszystko ok, więc postanowiłam się nie stresować
Przy okazji obalam głupi mit, że "na witaminach prenatalnych rodzą się większe dzieci"Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 08:53
-
Riri wrote:A ja wylądowałam wczoraj na IP, bo nic nie jadłam, piłam, a wymiotowalam, kręcilo mi się w głowie, bolała mnie niewiarygodnie, nie przyjmowałam nic wystraszylam się i kroplowa....Ale potem poczułem się lepiej,
Badali mnie przy okazji już przez brzuch, i.jest dobrze tylko zmartwilo mnie jedno maluszek na 3,67 to nie za mało jak na 11 tc? Może to przez to moje odwodnienia? Ehhh jeszcze dwa tyg i porządne usg...
Może maluszek jest młodszy o tydzień tak jak mój. Nie masz co się martwić jeżeli lekarze nie zwrócili na to większej uwagi, czasem też pojawiają się błędy w pomiarach bo przecież mierzą mm więc wystarczy żeby ręka zadrgała.
Wracaj szybko do siebie i choć wmuszaj wodę, bez jedzenia wytrzymasz ale z odwodnieniem nie ma żartów ani dla Ciebie ani dla maluszka. -
Magdalia czekam na wyniki. Miały być pon-wt i wczoraj dzwoniłam i jeszcze nie przyszły. W Lublinie będę koło 10 czerwca to tam zajadę i popytam od razu lekarzy- zawsze tak lepiej niż przez telefon.
RudaKara właśnie jaki rodzaj umowy miałaś? Bo ja np miałam śmieciówkę bez opłacanych składek żadnych i też na bezrobociu jestem już koło 2 tygodni, za to staram się po obronie pójść na staż w kancelarii w której miałam obiecane plus objęcie patronatem przez tego samego mecenasa jeśli zdam egzaminy na aplikację a zobaczymy czy w ciąży dalej będzie chciał.