X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    to ja czytałam inaczej i gin co robił usg mówił że na tym etapie trudno dostrzeć narząd jako narząd, jest widoczny wyrostek płciowy i jeśli jest bardziej poziomo (równolegle do kręgosłupa) to raczej dziewczyna a jeśli jest skierowany do góry na chłopaka

super że wszystko ok :)
    Nie pamietam teraz w jakiej to płaszczyźnie było, jak była Dzidzi ułożona, bo tez punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D mam koleżankę, której na prenatalnych siusiak się potwierdził ;) także różnie bywa, przede wszystkim zależy od wielkości Dzidzi, ona była akurat kończyła 13 tydzień, więc i przyrodzenie siłą rzeczy też było większe :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, przydały się :) Dzidzia ma 63mm, serduszko bije 167 ud/min :) NT 1,6mm, kość nosowa obecna i cała reszta w porządku :) Widziałam maleńkie rączki, nóżki i stópkę i paluszki :D Cudowne chwile :)
    Na 70% dziewczynka, ale wszystko może się jeszcze zmienić :)

Irmelin, wianna, Magdalia lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara wrote:
    A w ogóle to straszny stres mnie dopadł przed jutrzejszą wizytą :( boję się że znowu coś się stanie :(:( a nie wiem czy drugi raz dam rade, za pierwszym dosłownie serce mi pękło... i teraz histeryzuje na zapas...

Przed wizytą miałam gdzieś tam w głowie to, co się rok temu wydarzyło, ale staram się przestawić na pozytywne myślenie, to naprawdę dużo daje :) Nie martw się na zapas, tylko powtarzaj sobie, że będzie dobrze, jeśli w to uwierzysz to tak się stanie :) No musi być dobrze, tyle tu na forum pozytywnej energii, że nie ma innej opcji :)

Ja na każde badanie zabieram mojego mężczyznę, niech też ma tyle radości, co ja z podglądania maluszka :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mam jeszcze pytanie do Was... czy któraś z Was borykała się z anginą ropną? Od kilku godzin okropnie boli mnie gardło, nic przełknąć nie mogę... no i standardowo biało-żółte plamy na ścianie gardła... Macie może jakieś domowe sposoby na chociaż złagodzenie bólu?
    Pozwiedzam sobie jutro gabinety lekarskie, nie ma co :/

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izeith gratuluję.

Izieth lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara wrote:
    W sumie to mam jeszcze pytanie do Was... czy któraś z Was borykała się z anginą ropną? Od kilku godzin okropnie boli mnie gardło, nic przełknąć nie mogę... no i standardowo biało-żółte plamy na ścianie gardła... Macie może jakieś domowe sposoby na chociaż złagodzenie bólu?
    Pozwiedzam sobie jutro gabinety lekarskie, nie ma co :/

Lepiej idź do dobrego lekarza. Ja jak złapałam w ubiegłym roku to konował przepisał mi duomox , tydzień później znowu przyszłam i to samo dał mimo że zgłaszałam że nic nie ustąpiło. Do dziś dnia mam te ropy na obu migdałach! I żaden nie widzi tego mimo że ślepy by zobaczył! Laryngolog też nie widzi! I tak z tym chodzę 1,5 roku!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam dziewczyny zazdroszczę tych wizyt..!!
    U mnie poki co tylko kropek.
    Ja poki co chodze co tydzien na USG chodz wszystko w porzadku.
    Mniej jednak jeszcze nic konkretnego nie widac niemoge sie jyz doczekac konca trymestru zeby zobaczyć stopki i rączki..
    :))

• Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka spokojnie! Ujrzenie łapek to kwestia 2-3 tygodni, dasz radę. Ja 3 dni temu widziałam małe nóżki, choć mój Maluszek spał i nie chciał zbytnio współpracować:)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna, Izieth wielkie gratulacje!

Trzymam kciuki za jutrzejsze...

I nie mogę się doczekać pojutra :)

wianna, Izieth lubią tę wiadomość

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jutro, idę spać aby szybciej minęło...
    Dobranoc :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle trzymam kciuki :) I za wszystkie wizytujące dzisiaj :)
    Ja od dzisiaj wracam do pracy, ciekawe jak wytrzymam po takiej przerwie ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy sobie radzicie z nocnym sikaniem :( wstaję co najmniej 3 razy a rano jestem półprzytomna po tych nocnych wycieczkach do toalety. Mam nadzieję że niedługo to przejdzie (choć troszeczkę) bo o 14 jestem przez to półprzytomna i w pracy nie majà ze mnie większego pożytku a i o jakąś pomyłkę nie trudno :/

Powodzenia na badaniach:* wszystko będzie ok więc się nie stresujcie.

Diana jak tam Twoje kolejne badania NT? Chyba przeoczyłam jakiś post.

4c3tskjo1yg3vuj2.png

https://www.maluchy.pl/ci-72440.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudakara ja miałam ten sam problem z gardłem. Udało sie z płukaniem gardła z letnia woda z sola i woda utleniona . Piłam tez herbatkę z miodem i przeszło bez leków . Także polecam

• Riri Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wylądowałam wczoraj na IP, bo nic nie jadłam, piłam, a wymiotowalam, kręcilo mi się w głowie, bolała mnie niewiarygodnie, nie przyjmowałam nic wystraszylam się i kroplowa....Ale potem poczułem się lepiej,
    Badali mnie przy okazji już przez brzuch, i.jest dobrze tylko zmartwilo mnie jedno maluszek na 3,67 to nie za mało jak na 11 tc? Może to przez to moje odwodnienia? Ehhh jeszcze dwa tyg i porządne usg...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Oto i jest ten dzień!!! Byle do 18. Mam stresa, nie ukrywam a zwykle staram się trzymać zimną krew.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zbieram na badania... A dzień mi się tak zaczął że się dedenerwuje... Otóż zadzwoniła szefowa ze mi umowy nie przedłuży... Także czekając na maleństwo zostałam bezrobotna...

8p3ougpjlgadfyph.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, ja miałam 10t1d i mały/a miał 3,12 cm, a lekarz powiedział że wszystko ok, więc postanowiłam się nie stresować :)
    Przy okazji obalam głupi mit, że "na witaminach prenatalnych rodzą się większe dzieci" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 08:53

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    A ja wylądowałam wczoraj na IP, bo nic nie jadłam, piłam, a wymiotowalam, kręcilo mi się w głowie, bolała mnie niewiarygodnie, nie przyjmowałam nic wystraszylam się i kroplowa....Ale potem poczułem się lepiej,
    Badali mnie przy okazji już przez brzuch, i.jest dobrze tylko zmartwilo mnie jedno maluszek na 3,67 to nie za mało jak na 11 tc? Może to przez to moje odwodnienia? Ehhh jeszcze dwa tyg i porządne usg...

Może maluszek jest młodszy o tydzień tak jak mój. Nie masz co się martwić jeżeli lekarze nie zwrócili na to większej uwagi, czasem też pojawiają się błędy w pomiarach bo przecież mierzą mm więc wystarczy żeby ręka zadrgała.
    Wracaj szybko do siebie i choć wmuszaj wodę, bez jedzenia wytrzymasz ale z odwodnieniem nie ma żartów ani dla Ciebie ani dla maluszka.

4c3tskjo1yg3vuj2.png

https://www.maluchy.pl/ci-72440.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiaj, dziewczyny!!! :)

RudaKara - a masz umowę o pracę? Bo taka umowa jest chyba automatycznie przedłużana do rozwiązania?
    https://prawastronakobiety.com/2015/03/07/pracownica-w-ciazy-pod-ochrona/

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalia czekam na wyniki. Miały być pon-wt i wczoraj dzwoniłam i jeszcze nie przyszły. W Lublinie będę koło 10 czerwca to tam zajadę i popytam od razu lekarzy- zawsze tak lepiej niż przez telefon.

RudaKara właśnie jaki rodzaj umowy miałaś? Bo ja np miałam śmieciówkę bez opłacanych składek żadnych i też na bezrobociu jestem już koło 2 tygodni, za to staram się po obronie pójść na staż w kancelarii w której miałam obiecane plus objęcie patronatem przez tego samego mecenasa jeśli zdam egzaminy na aplikację a zobaczymy czy w ciąży dalej będzie chciał.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ