X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa u nas miała być Natalka. I szczerze też się waham bo zaczął podobać mi się Igorek.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana na szczescie mamy jeszcze czas na zmiane imienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:02

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedynym typem co do którego się zgadzaliśmy była Lidia :-) no i po 10tym tygodniu zrobił się problem ;-) szczerze myślałam, że wybieranie imienia będzie jedną z przyjemniejszych rzeczy, a tu męka i przeprawa z mężem.

r9bzabd.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, moi sąsiedzi mają parkę i jest Jaś i Małgosia ;)

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 wrote:
    Siwa, moi sąsiedzi mają parkę i jest Jaś i Małgosia ;)
    Ta propozycje tez juz slyszelismy :) W formie zartu padlo jeszcze Jacek i Agatka i Romeo i Julia.
    Campari tez myslalam ze wybor imion bedzie prosty.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z mężem i zostaje Szymonek. Nie dał się namówić na Igorka, ale jak to powiedziała Siwa -jeszcze mamy czas na zamiany :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cukrzycowe, któraś z was mówiła że raz w tygodniu mierzy cukier w nocy - kiedy to się zaleca? Ja jutro idę do poradni patologii ciąży (tam mnie skierowała moja lekarka zamiast do diabetologa) i powiedziała że na pewno dadzą mi insulinę na noc, bo na czczo mam podwyższony cukier. Ale ja nie wiem, może jeszcze jakoś dietą by to spróbować i nie godzić sie na insulinę?
    W ogóle mam tak, że na czczo mam zawsze ponad 90 (tuż po obudzeniu), ale jeżeli nie zjem od razu śniadania i zmierzę np pół godziny albo godzinę później to już mam poniżej 90. Dlatego nigdy w laboratorium mi nie wyszedł podwyższony cukier. Ja to jakaś dziwna chyba jestem.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, zdecydowanie Szymon fajniejsze :) mnie się bardzo podoba :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie mam wątpliwości, bo jak wybieraliśmy imię i padło na Szymonka to mój z takim tekstem: "Szy...Szy... Szyyyyyymooooonnnnn spadł" w sensie że jąkanie a akurat mój brat, który będzie ojcem chrzestnym się jąka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    U nas jedynym typem co do którego się zgadzaliśmy była Lidia :-) no i po 10tym tygodniu zrobił się problem ;-) szczerze myślałam, że wybieranie imienia będzie jedną z przyjemniejszych rzeczy, a tu męka i przeprawa z mężem.

Ciężko jest, mój chłopak tylko Maksyma zaakceptował.Natomiast problemu nie było, bo nie podobają nam się stare imiona więc tu nie było żadnej spiny :P
    ja i tak wychodzę z założenia, że dla dziewczynki jest bardzo dużo ładnych imion, natomiast dla chłopaka szału nie ma :P a jak są fajne to w rodzinie zajęte, jak np Bartosz,no mega, ale już mojego chrześniak to Bartosz i dupa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:

Ciężko jest, mój chłopak tylko Maksyma zaakceptował.Natomiast problemu nie było, bo nie podobają nam się stare imiona więc tu nie było żadnej spiny :P
    ja i tak wychodzę z założenia, że dla dziewczynki jest bardzo dużo ładnych imion, natomiast dla chłopaka szału nie ma :P a jak są fajne to w rodzinie zajęte, jak np Bartosz,no mega, ale już mojego chrześniak to Bartosz i dupa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    A ja właśnie mam wątpliwości, bo jak wybieraliśmy imię i padło na Szymonka to mój z takim tekstem: "Szy...Szy... Szyyyyyymooooonnnnn spadł" w sensie że jąkanie a akurat mój brat, który będzie ojcem chrzestnym się jąka
    No ale z drugiej striny można się przy Igorze też zająknąć :) brat na pewno znajdzie jak fajnie na niego wołać :)Szymon tez u nas odpada, bo jest w rodzinie hehe. Ja mam masakrę, że imię mi się kojarzy z daną osobą i koniec. Mam to w głowie i stop...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Dziewczyny cukrzycowe, któraś z was mówiła że raz w tygodniu mierzy cukier w nocy - kiedy to się zaleca? Ja jutro idę do poradni patologii ciąży (tam mnie skierowała moja lekarka zamiast do diabetologa) i powiedziała że na pewno dadzą mi insulinę na noc, bo na czczo mam podwyższony cukier. Ale ja nie wiem, może jeszcze jakoś dietą by to spróbować i nie godzić sie na insulinę?
    W ogóle mam tak, że na czczo mam zawsze ponad 90 (tuż po obudzeniu), ale jeżeli nie zjem od razu śniadania i zmierzę np pół godziny albo godzinę później to już mam poniżej 90. Dlatego nigdy w laboratorium mi nie wyszedł podwyższony cukier. Ja to jakaś dziwna chyba jestem.

Ja mam takie zalecenie z poradni od pierwszej wizyty, że raz w tygodniu oprócz po głównych posiłkach dodatkowo mierzę o 22.00 i o 3.00 w nocy (dowolny dzień, byleby raz w tygodniu było). W poradni zadecydują, pewnie też dadzą Ci jakieś wytyczne - wiesz ja też się bałam insuliny, ale po insulinie nic dziecku nie będzie, a Ty będziesz spokojniejsza.
    To Twoja pierwsza wizyta w poradni? Może mają tam też diabetologa i dietetyka.
    Ruch pomaga spalić cukier, pewnie stąd ten spadek u Ciebie rano, pewnie robisz coś w domu i dlatego, ale cukrzyca jest na tyle głupia, że właśnie posiłku nie powinno się przekładać.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Szymon też się bardziej podoba. Bartosza, Mateusza mamy w rodzinie, Kubusia u znajomych, wiec odpada. A też nam się nie podobają stare imiona.

• wianna Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ja opcjuje za Igorem, mąż jeszcze niezdecydowany. Jemu podoba się Aleksander, ale w zdrobieniu Alek, a nie Olek, mi też się olek nie podoba, no a nie ma siły, żeby Na Aleksandra Olek nie wolali :) Maksymilian mi się podoba, ale Maksiu co drugi pies na wsi :P i koło się zamyka na Igorze :) imion dla dziewczynki za to.mnóstwo mam, jak będzie drugi chłopak to chyba oszaleję :P ooo Wiktor ładnie, ale mój brat tak ma, więc odpada, Poza tymi żadne męskie mi się nie podoba...

Agusza jak tam zdrówko??

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie chyba bedzie Olek, Oluś :) choc to jeszcze temat otwarty. Mi się dużo imion podoba i męskich i żeńskich. Nie chcemy tylko takich bardzo popularnych i pierwszego nazwaliśmy Szymon, po czym okazalo się to trzecim najpopularniejszym imieniem. A oprócz Olka to mi się jeszcze Jędrzej i Adrian podoba-oba nieakceptowalne przez małża.

Siwa dzięki za odpowiedź. Tak, pierwszy raz tam idę jutro

• wianna Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj milmarta to uwazaj, bo Aleksander to chyba jedno z popularniejszych :) przynajmniej tak mi się wydaje. Mi Alek też się bardzo podoba jak mężowi ale chyba nie ma aż takiej dowolnosci w nadawaniu imion. Kojarzy któraś cos?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander mnie się też podoba, ale Maksym zostaje. I ja wiemu, że psy to Maksie buhahahaha, ale no cóż. Będzie Max. Ostatnio chłopak w parku wolał na psa Bartek, padłam. Koleżanka miała kota Maćka haha. A znajoma ma żółwia Karolinke haha.
    Także moje kochane, wszystko nas może zaskoczyć.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrian też mega imię, ale jak wiecie u mnie spalone grubo haha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta daj znać jak będzie po wizycie i co Ci powiedzieli, swoją drogą ja też mam jutro do diabetologa.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ