X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa u nas miała być Natalka. I szczerze też się waham bo zaczął podobać mi się Igorek.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana na szczescie mamy jeszcze czas na zmiane imienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:02

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedynym typem co do którego się zgadzaliśmy była Lidia :-) no i po 10tym tygodniu zrobił się problem ;-) szczerze myślałam, że wybieranie imienia będzie jedną z przyjemniejszych rzeczy, a tu męka i przeprawa z mężem.

r9bzabd.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, moi sąsiedzi mają parkę i jest Jaś i Małgosia ;)

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 wrote:
    Siwa, moi sąsiedzi mają parkę i jest Jaś i Małgosia ;)
    Ta propozycje tez juz slyszelismy :) W formie zartu padlo jeszcze Jacek i Agatka i Romeo i Julia.
    Campari tez myslalam ze wybor imion bedzie prosty.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z mężem i zostaje Szymonek. Nie dał się namówić na Igorka, ale jak to powiedziała Siwa -jeszcze mamy czas na zamiany :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cukrzycowe, któraś z was mówiła że raz w tygodniu mierzy cukier w nocy - kiedy to się zaleca? Ja jutro idę do poradni patologii ciąży (tam mnie skierowała moja lekarka zamiast do diabetologa) i powiedziała że na pewno dadzą mi insulinę na noc, bo na czczo mam podwyższony cukier. Ale ja nie wiem, może jeszcze jakoś dietą by to spróbować i nie godzić sie na insulinę?
    W ogóle mam tak, że na czczo mam zawsze ponad 90 (tuż po obudzeniu), ale jeżeli nie zjem od razu śniadania i zmierzę np pół godziny albo godzinę później to już mam poniżej 90. Dlatego nigdy w laboratorium mi nie wyszedł podwyższony cukier. Ja to jakaś dziwna chyba jestem.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, zdecydowanie Szymon fajniejsze :) mnie się bardzo podoba :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie mam wątpliwości, bo jak wybieraliśmy imię i padło na Szymonka to mój z takim tekstem: "Szy...Szy... Szyyyyyymooooonnnnn spadł" w sensie że jąkanie a akurat mój brat, który będzie ojcem chrzestnym się jąka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    U nas jedynym typem co do którego się zgadzaliśmy była Lidia :-) no i po 10tym tygodniu zrobił się problem ;-) szczerze myślałam, że wybieranie imienia będzie jedną z przyjemniejszych rzeczy, a tu męka i przeprawa z mężem.

Ciężko jest, mój chłopak tylko Maksyma zaakceptował.Natomiast problemu nie było, bo nie podobają nam się stare imiona więc tu nie było żadnej spiny :P
    ja i tak wychodzę z założenia, że dla dziewczynki jest bardzo dużo ładnych imion, natomiast dla chłopaka szału nie ma :P a jak są fajne to w rodzinie zajęte, jak np Bartosz,no mega, ale już mojego chrześniak to Bartosz i dupa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:

Ciężko jest, mój chłopak tylko Maksyma zaakceptował.Natomiast problemu nie było, bo nie podobają nam się stare imiona więc tu nie było żadnej spiny :P
    ja i tak wychodzę z założenia, że dla dziewczynki jest bardzo dużo ładnych imion, natomiast dla chłopaka szału nie ma :P a jak są fajne to w rodzinie zajęte, jak np Bartosz,no mega, ale już mojego chrześniak to Bartosz i dupa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    A ja właśnie mam wątpliwości, bo jak wybieraliśmy imię i padło na Szymonka to mój z takim tekstem: "Szy...Szy... Szyyyyyymooooonnnnn spadł" w sensie że jąkanie a akurat mój brat, który będzie ojcem chrzestnym się jąka
    No ale z drugiej striny można się przy Igorze też zająknąć :) brat na pewno znajdzie jak fajnie na niego wołać :)Szymon tez u nas odpada, bo jest w rodzinie hehe. Ja mam masakrę, że imię mi się kojarzy z daną osobą i koniec. Mam to w głowie i stop...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Dziewczyny cukrzycowe, któraś z was mówiła że raz w tygodniu mierzy cukier w nocy - kiedy to się zaleca? Ja jutro idę do poradni patologii ciąży (tam mnie skierowała moja lekarka zamiast do diabetologa) i powiedziała że na pewno dadzą mi insulinę na noc, bo na czczo mam podwyższony cukier. Ale ja nie wiem, może jeszcze jakoś dietą by to spróbować i nie godzić sie na insulinę?
    W ogóle mam tak, że na czczo mam zawsze ponad 90 (tuż po obudzeniu), ale jeżeli nie zjem od razu śniadania i zmierzę np pół godziny albo godzinę później to już mam poniżej 90. Dlatego nigdy w laboratorium mi nie wyszedł podwyższony cukier. Ja to jakaś dziwna chyba jestem.

Ja mam takie zalecenie z poradni od pierwszej wizyty, że raz w tygodniu oprócz po głównych posiłkach dodatkowo mierzę o 22.00 i o 3.00 w nocy (dowolny dzień, byleby raz w tygodniu było). W poradni zadecydują, pewnie też dadzą Ci jakieś wytyczne - wiesz ja też się bałam insuliny, ale po insulinie nic dziecku nie będzie, a Ty będziesz spokojniejsza.
    To Twoja pierwsza wizyta w poradni? Może mają tam też diabetologa i dietetyka.
    Ruch pomaga spalić cukier, pewnie stąd ten spadek u Ciebie rano, pewnie robisz coś w domu i dlatego, ale cukrzyca jest na tyle głupia, że właśnie posiłku nie powinno się przekładać.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Szymon też się bardziej podoba. Bartosza, Mateusza mamy w rodzinie, Kubusia u znajomych, wiec odpada. A też nam się nie podobają stare imiona.

• wianna Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ja opcjuje za Igorem, mąż jeszcze niezdecydowany. Jemu podoba się Aleksander, ale w zdrobieniu Alek, a nie Olek, mi też się olek nie podoba, no a nie ma siły, żeby Na Aleksandra Olek nie wolali :) Maksymilian mi się podoba, ale Maksiu co drugi pies na wsi :P i koło się zamyka na Igorze :) imion dla dziewczynki za to.mnóstwo mam, jak będzie drugi chłopak to chyba oszaleję :P ooo Wiktor ładnie, ale mój brat tak ma, więc odpada, Poza tymi żadne męskie mi się nie podoba...

Agusza jak tam zdrówko??

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie chyba bedzie Olek, Oluś :) choc to jeszcze temat otwarty. Mi się dużo imion podoba i męskich i żeńskich. Nie chcemy tylko takich bardzo popularnych i pierwszego nazwaliśmy Szymon, po czym okazalo się to trzecim najpopularniejszym imieniem. A oprócz Olka to mi się jeszcze Jędrzej i Adrian podoba-oba nieakceptowalne przez małża.

Siwa dzięki za odpowiedź. Tak, pierwszy raz tam idę jutro

• wianna Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj milmarta to uwazaj, bo Aleksander to chyba jedno z popularniejszych :) przynajmniej tak mi się wydaje. Mi Alek też się bardzo podoba jak mężowi ale chyba nie ma aż takiej dowolnosci w nadawaniu imion. Kojarzy któraś cos?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander mnie się też podoba, ale Maksym zostaje. I ja wiemu, że psy to Maksie buhahahaha, ale no cóż. Będzie Max. Ostatnio chłopak w parku wolał na psa Bartek, padłam. Koleżanka miała kota Maćka haha. A znajoma ma żółwia Karolinke haha.
    Także moje kochane, wszystko nas może zaskoczyć.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrian też mega imię, ale jak wiecie u mnie spalone grubo haha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta daj znać jak będzie po wizycie i co Ci powiedzieli, swoją drogą ja też mam jutro do diabetologa.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ