X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego właśnie nigdy nie zrozumiem :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, spokojnie na pewno obędzie się bez większych kłopotów na obronie, trzymam kciuki.

Ja jutro zaczynam 28tc. Jesteśmy już w domu i odpoczywamy we troje z mężem.. Spokojnego wieczorku:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywajcie :)!

agusza lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozpacz bierze na ten cukier, odrobina płatków owsianych z jogurtem i pół śliwki a cukier 167 już latam jak chomik co dziennie po posilkach jeden dzień mam kryzyys i proszę...

Jutro nie mierzę tego cukru w ogóle w poniedziałęk poradnia i zobaczymy co powiedzą. Boże jak ja mam dotrwać do końca tj ciąży>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 21:30

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, świetne wieści. Uważajcie na siebie :)

Do mnie przyszły fanty, które sobie online zamówiłam, jakie te bambusowe pieluszki są milusie! Szok!

Jeżeli chodzi o wyprawkę, to jeszcze sporo nas czeka, czekam na ciuszki, które mam dostać, żeby wiedzieć, czego mi brakuje. Z praniem i drobiazgami również muszę poczekać, bo musimy zacząć od zbudowania szafy, zakupu komody, przemeblowania i wtedy dopiero będzie miejsce, żeby wszystko ogarnąć... No i na nową pralkę poczekam :) Ech... Myślę, że to będzie październik...
    Więc ja też w sumie w polu...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, śliwka i jogurt to kiepskie połączenie zwłaszcza na wieczór..spróbuj jutro z kanapką lepiej.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się, ale wydaje mi się że ta śliwka ma cukru sporo. Owoc. Nie wiem, oczywiście się nie wtryniam bo się nie znam :)

Ja pieluszki bambusowe mam dwie, ale małe.
    Może jeszcze dokupię większe.
    Dziś zamówiłam dwie flanelowe grube i 4 tetry kolorowe, do tego mam 4 białe i te dwie bambusowe, więc pewnie styknie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zamówiłam w końcu pieluszki, 2 bambusowe, 5 flanelowych, 5 tetrowych mniejszych i 2 tetrowe duże, chyba wystarczy ;) Zamówiłam też 2 ręczniki z kapturkiem i część wyprawki dla mnie do szpitala :)
    Ubrań dostałam tyle, że nic właściwie nie muszę kupować, pozostało tylko wyprać i wyprasować :)

A termin coraz bliżej... Już czuję radosną ekscytację, ale i lekki strach :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana bedzie dobrze zobaczysz.
    Agusza super ze juz w domku.
    Co do pieluch to ja na moja dwojke mam 4 flanelowe i 18 tetrowych, i wiecej nie kupuje.
    Michaela daj znac co powiedza w poradni diabetologicznej. U mnie tez zaczyna szalec cukier, niby mnie ostrzegali w poradni, ze tak moze byc, ale i tak mam nerwa. Insulina nocna zwiekszona, cukier na czczo 82-89, ale tym razem po sniadaniu powyzej120. Jak mi nie minie po ciazy ta cukrzyca to sie pochlastam.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Coś ostatnio rano wstaje...
    Campari, a Ty czekasz na chłopa czy babiczke :)?

Siwa widzę że zmiana imion. Michał i Natalia to moi faworyci. Strasznie chciałam Michała, ale mój szef Michał, kolega z pracy drugi Michał, przyjaciel mojego Michał, mój brat Michał. Za dużo u nas. Ale ja strasznie chciałam. A szefowa, żona Michała hehe Natalia właśnie. Tak się złożyło i mi to imię się mega podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 10:03

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chłopaka :-) i też chciałam Michała, ale mój mąż nosem kręci, z resztą na każde inne też, na Dawida, Mikolaja... więc dzieć ciągle bezimienny.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał super. Macieja nie przeforsuje też, Karol nie, Radzio nie..
    Maksym i koniec :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dzisiaj super pobudke:) malutka stópka Szymonka odcisnieta tuż po lewej stronie pępka:) 3 razy tak zrobił i dazylam męża obudzić żeby poczuł i zobaczył a na zdjęcie było za późno

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ale było widać stópkę odciśniętą? Tak jak na zdjęciach w necie, naprawdę??

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobre :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, ta promotorka to prawdziwa pipa, ale mi się zdaje że jak praca już złożona w dziekanacie (a tak chyba pisałaś?) to teraz nie może nie dopuścić. Program antyplagiatowy puszcza się przed dopuszczeniem pracy i ustaleniem terminu. Na szczęście już we wtorek będziesz miała z głowy i odetchniesz.
    Pieluchy tetrowe mam po synku jeszcze, trochę sprane i porozciągane ale co tam, no i niedawno dotykałam bambusowych i muślinowych - to niebo a ziemia. Te tertrowe takie twarde, szorstkie a bambusowe mięciutkie. Także tetrowych na pewno nie będę kupować. Zostawię te co mam i to pewnie będą służyły do bardziej do wycierania plam z podłogi a nie z dziecka.
    Michaela ty przy takim cukrze bierzesz insulinę?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza a Ty kobieto leż i z łózka nie wstawaj!

agusza lubi tę wiadomość

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wszystko mam złożone, został tylko jej i recenzenta podpis na podaniu o dopuszczenie do egzaminu. Mam to już gdzieś. Czekam na maila od niej i poprawie . Niech ma. A stopka nie była tak wyraźną jak na zdjęciach w sieci, to był bardziej wyraźny zarys stopki i nie dało się tego pomylic. Za drugim razem nie było aż tak widać jak za pierwszym a za trzecim razem było widać i czuć ze to stopka. :) mojemu aż się oczy świeciły :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super:-) mój to się chyba tylko dupką wystawia, taką mam czasem górkę wyraźną po lewej stronie.

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wlasnie ostatnio zaczelismy sie wachac co do imion, bo strasznie nam marudza w rodzinie na pierwsze wybrane imiona, niby to my wybieramy, ale jak sie co wizyta slyszy zmiencie to sie czlowiek wacha i dlatego pojawily sie nowe pomysly wlasnie Natalka i Michał :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ