Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Diana, ja właśnie bóli mocnych nie miałam tylko skurcze. Ciągle brzuch twardy jak skała i się wyprostować nie mogłam czasem.
Okazało się wczoraj na usg że z Emusiem wszystko dobrze, serduszko okej, przepływy też w porządku tylko że mimo pessara zrobiło się rozwacie i pęcherz płodowy wchodzi powoli do kanału rodnego wczoraj jeszcze walczyliśmy z cukrem bo było ciągle ponad 200 po tych sterydach. No mówię wam że skaranie boskie z tą cukrzycą
Ale dzisiaj idziemy do domku bo na ktg nie było skurczów. A gdyby coś się działo to mam jechać szybciej na kontrolę do swojego lekarza i będziemy myśleć. Oczywiście zalecenie - leżeć.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Hej kobietki ale straszne te przygody wasze . Najważniejsze ze macie sie dobrze. Trzymam kciuki. Ja przedwczoraj miałam walkę z ogromnym katarem a właściwie woda lecąca z nosa a do tego przypominałam upiora oczy załzawione i okropne kichanie. Przez cały dzień zużyłam 6 rolek papieru. Ale maz po pracy przywiózł witaminie c i wapno i jakoś udało sie przejść do świata żywych. Generalnie czytałam ze ten katar atakuje ok 20% kobiet w ciąży i związany jest ze zmianami hormonalnymi i wrócić wszystko do normy winno po porodzie. Shantelle z małym opznieńiem heh to ja Ci narobiłam ochoty na te kopytka Za to teraz kulinarnie mam straszna ochotę na żurek. Chyba ostre smaki mi sie wyświetlają . Co do brzuszków twardych mi sie zdarzyło 3 razy że wstać nie mogłam brzuch strasznie twardy i do tego ból ogromny od brzucha po kręgosłup. Zaczęłam dodatkowo brać magnez i poki co cisza. Kiedy planujecie ostatnie szczegółowe usg w ostatnim trymestrze ?
-
Riri też miałam pobudkę o 4 rano i zasnąć nie mogłam. To chyba z nerwów. Zadzwoniła do mnie promotorka z informacją że puściła (po terminie złożenia pracy w dziekanacie) przes OSA system antyplagiatowy i mam pracę poprawić. We wtorek obrona a jak nie poprawię to nie dopuści do obrony. Super, zamioast się uczyć muszę poprqwić i jeszcze ona nie wysłała w mailu co jest do poprawy a ja nie mam dostępu do OSY.
Brzuch boli, całe krocze boli. Skąd? Nie mam pojęcia.
Agusza leż i dasz radę, który masz tc? -
Nerwy Diana spokojnie wypić sobie meliske nie denerwuj się nie warte twoich nerwów i dzidziusia to wszystko ale powiem ci ze ta promotorka jak ja odbieram to zamiast trochę pójść ci na rękę to tak jakby Ci utrudniala.. Ja dziś na spacerku sobie biegam... Trochę mi przeszło ale mam takie pragnienie jakby woda go nie gasila ;)7Jej
-
Nosz kuźwa, żeby tak kobietę w ciąży gnębić, co to za sucz niewyżyta jakaś, zazdrosna czy co? Diana nie denerwuj się bo nie warto przez głupią babę narażać siebie i malucha. Musi Cię dopuścić i wszystko będzie dobrze, a obrona mam nadzieję, to będzie formalność. Trzymam kciuki
-
Są takie baby niestety. Ja miałam taką recenzentke kuwa, która na obronie powiedziała mi, że moja praca się do niczego nie nadaje a moja promotorka nawet mnie nie broniła. Siedziałam wryta i już miałam wszystko w dupie, oby tylko wyjść,nawet jakby mnie cała trójka oblała, miałam bym to gdzieś.
-
A ja glupia żyłam w przekonaniu, że obrona to formalność, jak u mnie. Broniło się nas sześć jednego dnia i każdy, łącznie z komisją myślał tylko o torcie czekającym w lodówce, a za drugim razem były wakacje i wszyscy mieli wszystko gdzieś
Ech, może czasy się zmieniły bo to dawno, dawno temu było -
Ja już mam wywalone. Pozwoliła drukować i myślę że to jej wina będzie jak coś. Jest suka cały rok. Ze dwa razy aż dało się z nią porozmawiać. Tu też mówią że obrona to już tylko formalność. Ale przez jej podejście odechcialo mi się próbować na doktorat gdzieś za 2-3 lata. Bo nie chciałam na raz aplikacji i doktoratu robić
-
Zaglądam czasami na forum na którym, że tak napiszę, starałam się I dziecko, była tam Wianna m. In, Agusza. I dziś czytam, że laski mąż zrobił badania, bo im starania nie szły i chłopak ma ilość plemników 0,00.....jak to zobaczyłam to mnie zatkało. Ani jednego... Mają powtarzać badania, ale sam fakt, jakie to jest smutne... VI co chcą, to mają pod górę