X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frantid mam to samo, ale odkąd mam te duża piłkę i posiedze na niej w rozkroku trochę jeżdżąc tak biodrami kółka jest o niebo lepiej. Gdyby nie to ćwiczenie nog nie mogłam podnieść tak bolało.

Mi jak we wtorek ginekolog powiedział że kwestia miesiąca i synek z nami będzie to odliczamy każdy dzień i szukam nawet najmniejszego zwiastunu porodu

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała małego mieć koło siebie. Mam bóle bioder jak Framtid. Dlatego że jak śpię to nie całkiem una brzuchu i się obciąża biodrowo. Nawet z rogalem mi nie jest już wygodnie. Nie wiem, czy toto, ale czasami czuję ucisk pod żebrem, co sądzę nóżka małego się wbija. I ten mocz.... Wiecznie jazda z tym moczem.
    Ale nie ukrywam, niech siedzi jak najdłużej aby się tam rozwiną dobrze :)

Diana, nie wywołuj wilka z lasu hehe :) ale wiem o czym mówisz :) ja mam też czasami myśli, a co jeżeli urodze wcześniej :)??
    Ale się nie nakręcam :P w sensie nie myślę

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już zaczyna męczyć ta ciaza .. w pachwinach mnie boli zwłaszcza jak chodzę . Wczoraj szłam do sklepu i myslałam ze nie dojdę co kawałek musiałam stanąć bo tam mnie bolało z prawej strony ze szok .. jak chwile postałam to przechodziło .
    Pozatym w nocy juz się mega nie wygodnie spi :D kręgosłup mnie boli i to wstawanie po 6 razy w nocy na siku ..
    Ja mam cicha nadzieje ze odejdą mi wody tak jak z pierwszym dzieckiem w 37 tygodniu i nie będę musiała czekać aż do 15 grudnia :) licze na początek grudnia no ale zobaczymy

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, wy macie małe brzuszki, mi to ciężko głównie po schodach. Szczerze to jak posiedze z godzine to potem wstać nie mogę, rozprostować się. Pachwiny, nogi mnie nie bolą, ale to wstawanie siusiu co 2 godziny w nocy jest uciążliwe.
    Musze jakieś ciepłe odzienie zakupić, w które się zmieszczę bo niestety mam.same.sweterki żadnej grubej bluzy ani kurtki. Jak już to ze wszystkiego brzuch wystaje...

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup ponczo. Ja mam płaszcz ale boję się że będzie mi w nim zimno i tak się nad pończo zastanawiam dodatkowo :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojego płaszcza dokupilam grubą chustę i czapkę.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to ja bym chciała tak na dobę z brzuchem się z Wami zamienić. Szybko byście skończyły narzekać, he he. Ja to się modlę żeby jak najdłużej były w brzuszku dzieciaki a poród w terminie to moje marzenie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, też chce ich jak najdłużej w brzuchu,szyjka mi się nie skraca więc jest szansa, ale przepływy muszę mieć pod kontrolą bo są na granicach normy...
    My się już toczymy jakbyśmy miały tydzień do porodu. Dwójka maluchów razem już 3 kg plus wody, łożysko i reszta...jest co dzwigac.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa nie wyobrażam sobie co by było gdybym miała takie dwie małe bestie w brzuchu :P chyba bym sobie kupiła wózek inwalidzki :D
    Co do ciuchów to powiem Wam ze nie jestem przygotowana na polską zimę! Tam w UK zupełnie inny klimat no i brzucha nie było, tutaj jakaś masakra.. poszłam dzisiaj na targ po warzywka na zupę, założyłam płaszcz który nosiłam w Anglii zimą (oczywiście sie nie zapiełam bo sie nie da :P) i myślałam ze zamarznę! brrrr
    Tak jak pisze Shantelle przerzucam sie na ponczo, akurat jestem ich wielbicielka i mam kilka sztuk, bedą jak znalazł w obecnej brzuszkowej sytuacji :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 11:48

Siwa1001 lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiąc o zamianie Ciebie Maja nie brałam pod uwagę, bo Ty to wiesz...znasz...i doskonale rozumiesz, myślałam o tych z jednym dzieciątkiem.
    A i też nie mam kurtki, płaszcza , chodzę w kurtce mojej mamy, która jest kompletnie nie w moim stylu.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, wszystko dobrze. Serduszko its. Buźke widzieliśmy :) Mały waży 1500 kg, więc waga dobra aczkolwiek myślałam że będzie większy :)
    Alw jest wszystko w porządku, co najważniejsze :)

diana0501, framtid, Irmelin, Izieth, Kolia lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę narzekać ani na bóle, ani na częste siusianie, niewysypianie się ani tym bardziej na Synka :)
    Ale dziewczyny jak to położna nam powiedziała, że po coś to wszystko jest np.nocne siusianie. Organizm się przygotowuje do nocnego czuwania i wstawania przy Dzidzi małej ;) trenuje nas w nagłych pobudkach i potem szybkim zasypianiu ;) uważam, że w każdej sytuacji trzeba znaleźć jakieś plusy, bo co nas nie zabije, to nas wzmocni ;) koniec narzekania i marudzenia :) każda ciąża jest inna, nie ma co porównywać jednej do drugiej :) grunt to się odnaleźć dla większości z nas w nowej sytuacji, zaakceptować siebie i myśleć, że już bliżej niż dalej ;) bo po porodzie podobno wcale łatwiej nie będzie :D
    Z ubraniami też problem mam, tzn. Z kurtka. Myślałam, że jakoś przetrzymam początek zimy z rozpiera kurtka, bo niby wszędzie autem, spacery po galeriach :P no ale jak 1 listopada będzie zimno, to raczej nie dam rady w rozpietej kurteczce. I się koło zamyka :P kurtki zimowej brak :P a jednak by się przydała,bo potrzeba jednak jest :P

framtid, Irmelin lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    My po wizycie, wszystko dobrze. Serduszko its. Buźke widzieliśmy :) Mały waży 1500 kg, więc waga dobra aczkolwiek myślałam że będzie większy :)
    Alw jest wszystko w porządku, co najważniejsze :)
    No to super Shantelle! ;) przypominam Ci, że teraz zacznie się dopiero okres najwiekszego przybierania na wadze Dzidzi :) minimum osiągnie na pewno ;) a chyba im mniejszy, tym lepszy? :P

• wianna Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co o moczu mówił? Posiew trzeba zrobić?
    Ile miałaś dokładnie bakterii i leukocytów?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty 30-40 reszty nie pamiętam, idę na posiew w pn oczywiście. Bakterie liczne były na bank. I wtedy zobaczymy, nie dał narazie leku, bo nie wiadomo cóż tam może siedzieć.
    Idzie zwariować z tymi sikami.

Wizyty już będę miała co 3 tyg, potem ponoć ciut częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 12:36

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w zasadzie ja już też mniej przybieram na wadze więc pewnie to stąd. Ale spoko, ważne że jest okej. Mały że jest to też pewnie poród łatwiejszy, ale też żeby nie był malusi bo ja to złapać :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wkleiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 12:37

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantele ja zjechałam z wagi, wszystko chłopaki ciągną. Widzę że moi i Twoi prawie równiej wagi są. Moi w 2,5 tug przybrali po ok 450 gram, teraz to już będzie szło z grubej rury... Ja tak koło domu chodzę w męża bluzach na wyjście jest gorzej. Ubieram ramoneske i jakiś gruby sweter i podkoszulek żeby w brzucho było ciepełko. Ja mam ten problem że nie lubię swetrów a pod zimową kórtką jak mam coś na długi rękaw to chodę zła.jak osa. Na 1 listopada jadę tylko znicze zapalić, nie będę stała w tym roku całej mszy przy grobie...

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam wielki kawałek czarnego lasu, ciastko z Buczka i pyszny kawałek ciasta od Teściowej, z kremem. I jest mi z tym bardzo dobrze, wcześniej chińczyk na obiad.
    Raz w tygodniu postanowiłam szaleć. A dziś mecz więc pewnie chipsa zjem :D

Wagą się nie martwię, bo jest Oki ale jakoś tak mi się wydawało, że Maksio będzie większy :) ale to jest moja kochana, dzielna perełka :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle widze junior rosnie super.
    Wianna prawidlowe nastawienie, podoba mi sie :)

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ