X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki dziewczyny za dobre rady.
    Za szkołę rodzenia płaciłam 280zł za 21h. Zajęcia 2 razy w tyg. po 3godziny plus 4h zajęć dodatkowych(śpiewanie, chusty, pieluszki wielorazowe, rola ojca przy porodzie i połogu)
    Czy wasi mężczyźni też się tak napalili na te zajęcia? Mój mąż chodzi chętniej niż ja i nawet notatki ostatnio robił:)
    Widać, że bardzo na poważnie podchodzi do tematu, a mnie to bardzo cieszy:)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, ja na zajęcia szkoły rodzenia będę chodzić u siebie w Ostródzie :) a rodzić będziemy w Olsztynie bo cukrzyca, wiadomo. Chodzę do Ramsa prywatnie w Ostródzie, a w poradni patologii ciąży w wojewódzkim przyjmuje zazwyczaj Lassota-Hoppe. Ale tam to wiesz, porażka ta cała ich poradnia.. A Ty jakiego masz lekarza? :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odwołali zajęcia w szkole rodzenia. Położna odbiera poród i nie da rady przyjechać hehe.
    Odebrałam telefon jak skończyłam się malować :) i musiałam zmyć make up, bo w zasadzie to nie mam gdzie iść hehe. Jestem jakaś niewyraźna więc może to i dobrze :P

Mój facet baaardzo chętnie chodzi na zajęcia, cieszę się że nie marudzi, tylko chętnie uczestniczy :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dr Baneta, niedawno pracował w Wojewódzkim, teraz przyjmuje tylko prywatnie. Nie narzekam, on mi właśnie radził do porodu Wojewódzki, bo bliźniaki i dodatkowo cukrzyca ciążowa a to najlepszy szpital do powikłanych ciąż. Nie tylko poradnia patologi to porażka, ta moja nieszczęsna poradnia diabetologiczna to też właśnie wojewódzki...
    Rams chyba też kiedyś przyjmował w Olsztynie na Jarotach, albo mi się wydaje, bo kojarzę nazwisko.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, on w ogóle jest z Olsztyna. Teraz zmienił tam chyba gabinet ale przyjmuje nadal.
    Od kiedy jestem w ciąży to też chodzę do tej poradni diabetologicznej. Wcześniej jeździłam do Białegostoku bo tam miałam założoną pompę. Ale wiesz, ciąża zagrożona od początku to musiałam się przenieść tu bliżej. I niestety też jestem zdania, że ta cała poradnia to żenada.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło, że jest ktoś kto podziela moje zdanie i zna mój ból :) He he
    A Wojewódzki można tak sobie zwiedzić, czy trzeba wcześniej się jakoś umawiać? Bo nie myślałam o tym.

agusza lubi tę wiadomość

• agusza Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobiliśmy tak, że poszliśmy się we wtorek (przy okazji diab) zapytać czy będzie taka możliwość w sobotę. Pani powiedziała że jak najbardziej mamy do tego prawo, zwłaszcza ze chcemy rodzić razem tylko ze zaprasza najlepiej popołudniu :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szkołę chodzę z koleżanką też w ciąży. Nasi mężowie razem pracują i są tylko w weekendy. Tylko że ona już kura skończyła i więcej chodzić nie będzie. A ja od wtorku w Zamościu będę chodzić na szkołę. Akurat jest w moim szpitalu . Ostatnio jak byłam w tl na szkołę to druga niebieska paczkę dostałam z probkami więc mam już druga butelkę z aventu , sudocrem i lovela

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ciekawe jak oni to przeżyją ;);)
    Ja też raczej nie musiałam mojego namawiać jakoś samo wyszło, dziewczyny co myślicie o lozeczkach dostawnych.. Doradzcie mały pokój nasza sypialnia będzie połączona z niemowlakiem narazie zagracac jeszcze lozeczkiem czy kupić dostawne?? Jak.myslicie? I odpada łóżeczko koło okna nie?

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri ja chcialam takie poki nie wyszlo ze bliźniaki, wydawalo mi sie wygodne, ze w razie co dam cyca czy pomasuje brzuszek. Tylko to podobno do pol roku potem jest za male.

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chodzą do poradni patologii - co oni wam tam robią i jak często tam chodzicie? Czy ktoś was tam bada czy tylko przepytuja pod kątem cukrzycy? No bo ja jak mówiłam raz się przeszłam, kazał przyjść za miesiąc, ale tak pod moim naciskiem bardziej, a sama wizyta trwała może 3 minuty. Obejrzał tylko moje cukry.
    Łóżeczko dostawne to dla mnie hit, ja długo szukałam takiego które byłoby dłuższe niż 90 cm, no i znalazłam w Niemczech. Po dłuuuugich poszukiwaniach znalazłam je też w Polsce, a ostatecznie udało mi się kupić używane (właściwie dostać bo facet nie upomina sie o pieniądze, długa historia, opisywałam wam). Oto i ono: http://fitness-home.pl/pl/p/Lozeczko-dla-dziecka-ROBA-P106-BALDACHIM/2233
    Ono jest niestety z tymi wszystkimi dodatkami typu baldachim, pościel, ochraniacz dlatego takie drogie. Ale jest super.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na belly pokazuje mi że do porodu zostało mi 56 dni:)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tę sobiotę idę i też dam Wam kilka zdjęć jak mi dziewczyna już zrobi :D motyw przewodni : strach na wróble w polu dyni plus pies :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że jajko na miękko by można było? Strasznie za mną chodzi

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana dobrze jajko z dibrze scietym białkiem podobno można :)

Milmarta super zdjęcia, ja mam wrażenie, że ta ciąża gdzieś mi ucieka na zdjęciach j nie mam takich chyba żadnych :(

Irmelin ale przygody! Mamy nadzieję, że wszystko dobrzes kończy się w grudniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:46

Irmelin lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta ja chodzę do poradni diabetologicznej, oni mają takie wymogi(program opieki), ze ciężarne mają wizyty co 2 tygodnie. Ja częściej jestem u diabetologa niż ginekologa :)
    Zawsze mam ważenie i pomiar ciśnienia, czasem lekarz osłuchuje, ale nie każdy. Pyta o cukry, analizuje co jadłam i jakie są wyniki pomiarów, jak się czuję i jak dzieci się rozwijają i ulubione pytanie: czy się najadam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:45

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać.. Wgapiam się w sufit ehhh...śliczne to łóżeczko.. Milimarta nawet nie wiedziałam że dostawne mogą być z baldachimem, aż dziw że koleś nie chce kasy pamiętam że pisałaś tu o nim... No tyle dostawne moje też kosztuje uoatrzone chciałam chicco next2me, bardzo fajne... No właśnie ten kontakt z dzieckiem ale też małe rozmiary żeby nie zagracac sypialni a jak podrisnie wstawić większe...No nic jeszcze jutro wszystko pomierze... Diana myślę. Że możesz tylko tak jak piszą dziewczyny zetnij białko.. Ja jem normalnie, w sensie od czasu do czasu, poprostu chwilkę dłużej gotuje.. No właśnie Siwa ten komfort zcycem nakarmie i poprostu zzsune do łóżeczka bo we 3 nie ma szans w naszym łóżku.. Zdjęcia piękne, mój mąż też fotograf z zamiłowania, i też chcę sesje ;) ale pogoda kijowa..s chce w plenerze parę fot ;)

Jej

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że dostawne to wygoda. Pamiętam jak wstawalam po kilka razy w nocy do pierwszego dziecka, to mimo ze łóżeczko stalo w tym samym pokoju to jednak trzeba bylo wstac, przespacerować się w jedną i w drugą i skutecznie mnie to rozbudzalo. Nie ma potrzeby dostawnego jak dziecko przesypia noce, wtedy w ogóle jest luksusowo. Ja chodziłam permanentnie zmęczona aż w końcu jak syn skończył 13 miesięcy to się złamałam i wzięłam go do łóżka (a bardzo się przed tym wzbranialam).
    No i uznalam ze dostawka to jest jakies wyjście, ale nie chciałam takiego małego na 90 cm bo to trzeba i tak wymienić po kilku miesiącach.

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż fotograf to super sprawa, pewnie jesteś jego muzą? :)

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś kiepsko spałam :/ nie dość ze mąż chory , cała noc smarkal to i ja nie mogłam spać :( aaa dziś babski wyjazd do Zakopanego na cały weekend - już się nie mogę doczekać :D

Jago
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ