X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka z sali ma bliźniaki, 33 tc. Jeden z chłopaków cały czas wykazuje skurcze i cc jej zrobią. Ważą po 1700 i 1800. Trochę za wcześnie ale to czym próbują zatrzymać skurcze nie pomagają i muszą skończyć

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat ta jest za darmo jakis pakiet norweski- na szczescie, a zasadniczo wiem tylko o dwoch szkolach i ta mi polecali, wiec boje sie pomyslec co jest w tej nie polecanej...
    Super Diana ze wychodzisz, wszedzie dobrze,ale w domu najlepiej.
    No wlasnie do nie dawna tak bylo ze jak poprosilas o znieczulenie to dawali, tak z dwa miesiace temu, teraz podobno decyzja nalezy tylko i wylacznie do lekarza- jakies wytyczne NFZ.
    Shantelle to w miejskim szpitalu takie atrakcje i szkola Ty z mojego regionu pochodzisz to wiesz, ktory to. Ja z racji blizniakow moge rodzic tylko w miejskim lub w wojewódzkim i na stowe juz wojewódzki wybieram.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maja umowe z mama ze maja poczekac do 38 tygodnia i mam nadzieje ze dotrzymaja :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Krk jest tak, że znieczulenie Ci się należy. Trzeba tylko szybko powiedzieć o tym po przyjęciu aby zdążyli zrobić badanie krwi.
    Gaz też jest.
    Moja szkoła też jest za darmo, owszem nie przy szpitalu w którym rodze ale jest spoko loko.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo fajnie Diana, że wychodzisz. Ciekawe co u mnie w posiewie się wyhoduje.

Tak mówiła położna u nas też o wodzie z dziubkiem i najlepiej, żeby miała dużo magnezu. Przez 2 godz malucha leży u mamusi na brzuszku tylko osuszony i odkryty. Dopiero potem jest dostawiany do piersi.
    Aaa no i powiedziała, żeby koniecznie iść do swojej przychodni i zaprosić do domu położna środowiskowa, bo to w ramach nfz kilka wizyt się nalezy po porodzie, pirrwsza najlepiej jak się odbędzie w ciągu 24-48h po wyjściu ze szpitala.
    Znieczulenie też mają i dają.
    Mówiła babka, że bardo dużo CC teraz się wykonuje.
    Ale śmiesznie, bo jest 5 miejsc na porodowke. A na zmianie aż 2 położne! A czasem rodzacych 9, niezły sajgon. W szpitalu jest catering, dlatego mówiła, żeby mieć ze sobą coś do jedzenia, biszkopty czy jakieś suchary, bo jak się urodzi w nocy, to jedzenie dopiero to śniadanie o 8:30 i żeby coś przekasic ;) bo nie mając kuchni nie mają nawet bułki suchej, żeby dać :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chcesz znieczulenie? Ok tylko jakie? Bo nie dawno wprowadzili gaz. O jedzeniu nie mówili ale dopytam. A w Zamościu to wybrałam wojewódzki. Prawie jak w hotelu mam :) 34 tydzień i odstawiamy leki:) pessar zostaje do skurczy. A mój gin przychodził codziennie i pytał i rozmawialiśmy. Podobało mi się to bo skierował na szpital i odwiedzał. nie zostawił mnie sobie samej.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że podobne rzeczy się przewijają w tych naszych szkołach :)
    Jedynie u Siwej jest inaczej :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az Wam zazdroszcze normalnej szkoły rodzenia. Dzis dzien trzeci i nie chce mi sie isc, jeszcze deszcz leje :( Ide zapytac u siebie w przychodni o polozna srodowiskowa, bo na liscie poloznych ze szkoly rodzenia oczywiscie mojej dzielnicy nie ma uwzglednionej...

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak ze przy wypisie podajesz przychodnie, z której ma przyjść położna. I np jak wychodzisz w piątek to ona jest już w poniedziałek u Ciebie. Potem się umawiacie kiedy przyjść ma a ma być 6 wizyt .

Mam mega ochotę na ogórkowa:) taka kwaśna :) i karkówka z batatami i dynią pieczone plus sałatka z ogórka z pomidorem, sałatą i ugotowanym ziemniakiem :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam kurczaka (fuuuu) z makaronem rurki, ze szpinakiem i śmietaną. Pycha, bez mięsa było by lepiej.

Laski, myślicie że mogę sobie przedłużyć rzęsy? Klej spoko będzie?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam położną, ma przyjść po 32 tygodniu do mnie, tylko mam jej dać znać jak skończę 32 tydzień. Przychodzi do domu i dodatkowo monitoruje ciążę, podobno nawet KTG robi, no i po porodzie też przychodzi, w ramach NFZ.
    U mnie kalafiorowa dzisiaj.

• Campari Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś schabik z pieczarkami :-) siostra mi ugotowała, mniam.
    Shantelle, możesz przedłużyć, ale robiłaś to już wcześniej? Bardziej bałabym się podrażnienia czy uczulenia, skóra w ciąży różnie reaguje. A swoją drogą nie szkoda Ci rzęs?

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, miałam pytać gdzie jesteś :)?
    Bo ni wiem, jesteś na fb w grupie :)?
    Nie boję się uczulen, zawsze można je zdjąć.
    A chciałam już dawno zrobić :) czy rzęs szkoda? No wiadomo że to jakoś obciąża, ale chcę zobaczyć jak będzie :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam fejsbuka więc tutaj zaglądam.

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na szkole rodzenia były ćwiczenia. Super babka. Świetnie tłumaczy po co co i jak robić, jak ćwiczyć kegla i pokazała 4 ćwiczenia obręczy barkowej, żeby codziennie ćwiczyć do póki karmi się piersią, żeby nie mieć obwisłych piersi. Czaaaaad. Nie słyszałam nigdy o nich. No i oddychanie przeponą było :) Za tydzień kolejne ćwiczenia, wygodne ciuchy itp itd ;)

Shantelle Ty chyba masz swoje długie rzęsy. Na profilowym na fb widzialam, więc nie wiem czy Ci potrzebne ;) moja siostra kupiła sobie odżywkę od kosmetyczki Revita Lash, droga jest ok 200 zł i ma takie firanki rzęsy swoje, że szok, każdy myśli, że sztuczne :)

U nas mówili wczoraj,żeby dogadac się z tą położna środowiskowa, żeby do domu nie przychodzila na każdą wizytę, tylko na tą wizyte wybrać się do niej do gabinetu z dzidzia przy okazji jakiś szczepionek, bo tam zmierzy, zważy, obejrzy wszystko dokladnie, a do domu nie weźmie takich sprzętów przecież ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle w tyle.. Dopiero idę w sobotę na dni otwarte, zapisać się do szkoły rodzenia....kurka flaczek jestem w d****e

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, właśnie nasza położna środowiskowa powiedziała że ona z wagą przyjeżdża :)

Na profilowym mam rzęsy swoje, ale po odżywce Long 4 Lashes :) w ciąży zabroniona... :)
    Lubie nowości, zobaczę jak mi będzie z tymi rzęsami. Najwyżej zdejme :)

Miałam jechać jutro po pajacyki, bo mi brakowało a dziś znajomy przyjechał do mojego na grę w PlayStation i przywiózł dwa kartony ubrań po swoim małym, w sensie żona przekazała.
    No i musiałam odwołać zakup, bo bez sensu :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mnie gardło drapie, zawiało mnie chyba aaaaa.

I jestem z siebie dumna, zjadłam sałatkę na kolację, bez żadnego sosu haha i bez chleba :)!
    Brawo ja

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    A ja zrobiłam kurczaka (fuuuu) z makaronem rurki, ze szpinakiem i śmietaną. Pycha, bez mięsa było by lepiej.

Laski, myślicie że mogę sobie przedłużyć rzęsy? Klej spoko będzie?
    Ja cały czas przedłużamy. Tylko 1:1. Nie chcę efektu szczoty. Mi się zawsze trzymają 8-10 tygodni tylko mi to robi kosmetyczka co chodzi z moim męża bratem. Więc jej ufam i dobiera mi tak każdy kosmetyk żeby w ciąży nie uczulał. Te ostatnie to specjalnie do Lublina pojechała po mega miękkie i specjalny klej który nie śmierdzi. Więc Tobie też polecam na prawdę dobra kosmetyczka co nie tylko kasa w głowie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wyjściu ze szpitala poszłam na zakupy. Kupiłam takie chustoszal na szyję albo na plecy- takie duże i ciepłe i rękawiczki. Jutro ruszam na ciucha, Rossmann, galeria i kosmetyczny po lakier do paznokci:) i apteka- oczywiście litania na recepcie:)

Teściowa lekko wyprowadzila mnie dzisiaj z równowagi ale olalam:) ale Wam powiem- w sierpniu urodziła dziewczyna z sąsiedztwa. teraz mieszkają na wsi no ale teściowa z tekstem " nie kupuj ubranek bo wszystko po ewelinie ( to ta dziewczyna) dostaniesz". Do niej nie dociera ze raz : ona ma letniego synka więc inne ubranka potrzebowała ;dwa ja mam jesienne dziecko i obie będziemy to samo potrzebować. Trzy z mężem zdecydowaliśmy ze większość nowe chcemy żeby zostawić na drugie. Była dzisiaj obejrzeć łóżeczko. I co? Brak nam plozy do niego i musimy dokupić. To jej tłumacze ze mamy bujacz ale nie na plozach. I tekst ze kiedyś się kupowało. Co za kobieta

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ