Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Po wizycie jak zwykle wspaniałe. Mój lekarz to ma takie podejście, że na wszystko inaczej się patrzy na te wyniki moczu powiedział, że coś dziwne i na razie spokojnie czekać na wynik posiewu i dać znać zrobił też usg nerek dla pewności i wszystko tam w porządku. A Synek jak zwykle wstydzioch-po tatusiu (Diana jak u Ciebie zupełnie) widzialam jak rączkę pcha do buzi i się zaslaniał, więc zdjęć nie ma. Synek 1900 g, szyjka zamknięta i wszystko w porząsiu jak ja lubię takie wiadomości! A zaraz lecimy na szkołę rodzenia zajęcia nr 1
Co do rozmiaru ja szykuje się na 56 na wszystkich wymiarach długość kości udowej wychodzi najmniejsza z pozostałych pomiarów, więc myślę, że długi nie będzie a poza tym te maluszki są przykurczone kulki a w razie co mąż dowiezieagusza, diana0501, framtid, Nasca lubią tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Bezrobotne i uczące się matki mają prawo do macierzyńskiego ( takie coś co dostają matki które miały umowę o pracę). To jest 1000 zł przez rok od urodzenia dziecka. Z tym że wniosek składa się w mopsie. Ja będę z tego korzystać bo nie pracuje. Męża dochody się nie liczą.
-
My odpadamy przy 500+ bo dochód znacznie nam przekracza. Byłam jakiś czas temu w mopsie i pytałam o co mogę się ubiegać. To tylko becikowe i kosiakowe( macierzyńskie).
A zauważyłaś ile na fb pytają co będzie się im należeć jak zajda w ciążę? Jakby dziecko było źródłem dochodu? To jest przerażające -
Taka prawda. Ludzie rezygnują pracy, bo mają 500+. Po co mają pracować, skoro kasa jest za frytki.
Ja na 500+ też się nie łapie, mimo iż bym była samotną matką, bo musi dochód być 800 zł na osobę, a ja mam umowę o pracę i zarabiam więcej. Więc nie ma sensu składać.
-
Nie no moich jajek chyba nie da się pomyśleć z pipką skoro ja nawet je rozpoznaje
Po szkole rodzenia super fajna położna, ciekawe rzeczy już mówiła o porodzie, każde zajęcia wykladowe z kim innym,z lekarzami nawet. Dużo mówiła o szpitalu i zwyczajach, jakie panują. Co spakować do szpitala itp np.mowila o pomadce do ust swojej żeby wziąć, bo usta wysychają w trakcie porodu albo poduszkę do karmienia rogala najlepiej mimo że duży to przydaje się także jako zabezpieczenie łóżka, żeby Dzidzi nie spadło. O masażu krocza mówiła, o tym że coraz więcej kobiet rodzi bez nacięcia i żeby zaufać położnej, która zdecyduje czy nacinać,widząc postęp akcji porodowej, tak samo z lewatywą, ogólnie super! W grupie jest nas tylko 7, więc kameralne, tym bardziej będzie fajnie na zajęciach praktycznych jutroIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Znowu ogladalismy film tym razem krecony w latach 80-tych (po fryzurach poznalam) z pierwszego karmienia. Kurna filmy to ja sobie w domu moge ogladac pod kocem i z herbatka. Uslyszalam, ze sie zmienily przepisy niedawno i juz nie daja znieczulen i przy naturalnym porodzie marne szanse zeby dostac. A i nie ma cwiczen tylko relaksacje lezysz i sluchasz muzyki, a babka mowi co masz sobie wyobrazic. Pare rzeczy tylko istotnych mowila o smołce, zółtaczce fizjologicznej, przekarmieniu witaminami w trakcie ciazy, a reszta nuda.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.