X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta tak, chleb razowy to węglowodany złożone. Jedz ich więcej też w ciągu dnia. Np brązowy ryż, ciemny makaron itd. Tylko na chleb uważaj żeby nie miał w składzie żadnego słodu :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza no to kiszka jak tak. Troche slyszalam, ze polozne tam sa rozne, jedne spoko inne takie sobie,ale mialam nadzieje ze jest wiecej tych lepszych. Ja ide tam bo maja najlepszy sprzet i opieke nad noworodkami, a to jest najwazniejsze dla mnie. Kurde to tez jestem niepocieszona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:08

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz siwa, ja nie mam wyboru - muszę tam rodzić. Ale nie chciałabym żebyś przeze mnie się źle nastawiła.. Może ostatecznie okaże się ze obie będziemy zadowolone :) tego nam życzę ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza spokojnie wole sie nastawic bojowo, a potem byc pozytywnie zaskoczona. Tak wiec nic przez Ciebie :)

agusza lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie mecz? Ja już zjadłam dużo chipsów.
    :D
    I mam pytanie, co jakiś czas czuję takie coś, jakby hmmm włożenie palca pod żebra co jakiś czas, to tak zatyka i mija.
    Myślicie że to właśnie słynny atak dziecka na żebra? Nie jest to ból, ale nie jest przyjemne :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! Ja aż podskakuje gdy Hanek wklada mi.między żebra swoje małe, ruchliwe stopki. Wtedy mnie zatyka na chwilę. Nic przyjemnego

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ale Ty czy Mały :)??

Nie kumam :D
    No ja! Grubą jak swinia się robię!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyś świnie widziała :D
    Na pewno jest dobrze :) i zgrabnie :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle już nie. Tocze się jak kulka. Zadyszka itp.

A to co czujesz to na bank ataki. Mi ostatnio też pokazał co potrafi. Nie podoba mi się końcówka ciąży. Ciągle boli coś, chodzić ledwo mogę- chce już urodzić i funkcjonować normalnie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak zwykle pół postu dało. A pisałam o tym że byliśmy u księdza i nic nie zalatwilismy. Jego plecy powiedziały nam żeby jutro na 8 na mszę przyjść ale to tylko dlatego że na tygodniu nie mamy jak przyjść do kancelarii (pon-pt w godzinach 15-17)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana też mam zadyszkę, męczące to.
    A plecom mogłaś powiedzieć że o 8 to Ty na drugi bok się przerwacasz.
    Nie wiem, Ci księża to są normalnie... Ostatnio nie idzie się z żadnym dogadać z tego co słyszę. W sumie ten co nam ślub rezerwowal był spoko, ale reszta już mnie zaczyna drażnić. I z polityką i w ogóle. Wrr

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe że jak nie miałam mdlosci na poczatku ciąży to zaczęły mi się teraz? Od kilku dni jest mi niedobrze, zwłaszcza rano. Po jedzeniu na chwilę przechodzi ale generalni caly czas mi tak niewyraźnie. Czy to może wina tej diety cukrzycowej ktorej do dziś nie ogarniam i moze się kompletnie źle odżywiam? Co to może być?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Milmarta ja miałam podobnie ostatnio w Kauflandzie. Jak patrzyłam na ryby i mięso to mi się nie dobrze robiło i ogólnie tak śmierdziało :) czułam się jak na początku.
    Słyszałam że tak jest czasami właśnie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta czasem tak mam, ale w ciagu dnia. A jak jest za goraco to mi slabo sie robi. Na poczatku diety i ciazy tez mnie mdlilo dopoki nie zjadlam, ale nie wiem czy to bylo w zwiazku z cukrzyca.
    Diana jak Ty swinia to ja rasowy tucznik chyba ze swoja 7 z przodu na wadze... :) nie przesadzaj kobieto w ciazy jestes schudniesz.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski.. Ja mam ok 16-17 na plusie, więc błagam Was nie piszcie o dodatkowych kilogramach hehe.
    Jestem jak maciora przy was, zasita matorna hahahaha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, naczelna matorna tego forum idę na rzęsy :) klej koleżanka ma bezzapachowy i jest fajnie :) robię metodą 2:1. Jestem z tych, które lubią mocniejszy efekt. Na szczęście okazało się że koleżanka je robi ok 3 km ode mnie, także w każdej chwili mogę je zdjąć :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze robię 2d ale nie na tzw szczotke. Ksiądz załatwione. Dzisiaj był inny i normalny. Chcemy go na mszę a mnie kazał dbać o siebie i dzieciątko:)

Ja wczoraj pazurki robiłam a rzęsy zrobię jak moja kosmetyczka wróci z Niemiec. Jestem prawie łysa na lewym oku:)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie sama robię, hybrydy :) nie robię Bóg wie czego, ale zawsze coś wymyślę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A koleżanka narazie robi 1:1 i 2:1. 2d i 3d pewnie trzeba dodatkowy kurs. Ale po mału do celu :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta - ja też tak mam, że moja pani ginekolog za bardzo nie chce na comiesięcznych wizytach mi podawać wagi :) Twierdzi, że mam potrzebę kontroli :D Ale najważniejsze, że ona patrzy na te pomiary i wie, że wszystko w porządku...

Mamy USG III trymestru w ten sam dzień :) To już jutro, jupi! Także wszystkiego się dowiemy, jak coś to poproś o te przepływy...

Ja też ten III trymestr najgorzej znoszę, zwłaszcza, że właściwie nie miałam żołądkowych dolegliwości w pierwszym. Ale martwię się, że jak ten brzuch jeszcze przez 2 miesiące ponad będzie rósł, to jakaś masakra będzie na końcu, skoro już teraz z zawiązywaniem butów jest jakaś masakra... (odkryłam do czego służy łyżka do butów i oszukuje ;))

Shantelle, ja nawet nie sprawdzam ile mam na plusie, ale myślę, że bym Cię przelicytowała ;) Uznałam, że nie ma co się przejmować za bardzo, niech mały się dobrze wykarmi, jak urodzę będę cisnąć... Jedyne co, to faktycznie pilnuje ćwiczeń w sumie 3 razy w tygodniu, żeby nie zaśniedzieć zupełnie...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ