X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam katar z krwią, także to ponoc normalne w ciazy :)

Jago
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG a Ty Nasca jak tam? No więc tak: nadal chłopiec. Wszystko jest w porzo, waży 1,5 kg. Ma trochę za krótkie ręce i nogi (a jeszcze na połówkowych miał w nomie...w zasadzie to jeszcze 2 tygodnie temu noga była w normie, hmm, zaraz zacznę się martwić). Pytałam o te przepływy no i na przepływy trzeba się osobno umawiać ze skierowaniem - zwariować idzie z tym Luxmedem, tam na wszystko trzeba się osobno umawiać. Jak idę do kardiologa to też jest tylko wizyta a usg nie zrobi, mimo że ma w gabinecie, trzeba się dodatkowo umówić. Powiedziała jeszcze że to że cukrzyca to wcale nie znaczy że trzeba przepływy robić, że to tylko wtedy jak ciąża jest mocno powikłana, jak dziecko słabo rośnie, jak sa podejrzenia czegośtam u dziecka. Czyli całkiem inna bajka niż po ostatniej wizycie. Co lekarz, to inne informacje.
    W każdym razie dziejszą wizytę zaliczam do udanych (no może poza tym krótkimi nogami).
    Diana, ciekawe co to było. Ale dobrze że przeszło.
    Shantalle tak, krew z nosa to normalka raczej.

• agusza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz kazał mi brać 3x1 rutinoscorbin gdy będzie leciała mi krew z nosa. Dwa razy przez około tydzień już brałam i pomogło :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • agusza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta a kiedy teraz masz wizytę żeby skontrolować te rączki i nóżki?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 tygdonie, 24.10

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One niby mieszczą się jeszcze w normie, ale w dolnej granicy. Powiedziała że to może wynikać z tego że my jesteśmy niscy i po prostu urodzi się trochę krótszy. Ale ja wiem, że jest taka choroba co się ma za krótkie ręce i nogi no i już sobie wbiłam w głowę. W sumie te poprzednie pomiary nie były 2 tygodnie temu tylko 3,5 tyg. temu, i to na kiepskim sprzęcie, co kilkakrotnie podkreślała lekarka.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta może jest błąd w obliczeniach? To tylko sprzęt i daje wynik mniej więcej. A poza tym widział ktoś człowieka idealnie proporcjonalnego ? Nie martw się na zapas.

Poszłam do apteki po magnez i znów bolał brzuch ale nie tak jak wczoraj. Wczoraj na lezaco bolał, na stojąco bolał, na piłce też. Wróciłam już do domu i siedzę i wszystko gra. Teraz to chyba mały tak uciskal że bolał brzuch( w końcu ma główkę w dół i chyba podczas chodzenia Napiera?) .

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ma rację, nie denerwuj się. Poczekaj te 2 tygodnie i na następnej wizycie sprawdzą znów czy wszystko gra. Najważniejsze że jeszcze jest w normie :)
    Diana, uważaj na siebie.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Diana, ja też czasami jak idę to muszę stanąć bo czuje ucisk na dole. I jestem pewna że Mały uciska główką, grawitacja robi swoje :)

Milmarta, nic się nie martw. Na pewno wszystko dobrze. Mały zwyczajnie będzie krótki, jak to mówią :)
    Mój ma większą główkę i lekarz powtarza że tak może być, bo tak jest. Nie denerwuj się :)
    Ogarnęłam chatę bo Dziada z Babą było brak.
    Muszę jutro czy pojutrze uprać kolejną część ciuchów dla małego... W ogóle mam tyle prania w domu że nie ogarniam tematu :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nieustannie pralką chodzi..do tego kończymy mały remont wiec dosłownie syf i brud :/

Jago
  • agusza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja zaraz zjem i też biorę się za pranie ciuszków :)
    A od środy zaczynamy szkołę rodzenia i my :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z początkiem 30 tygodnia :-)
    Milmarta, skoro są w normach to nie ma nerwów, ale wiem jak jest, że chciałybyśmy żeby odstępstw nie bylo. Nasz miał cały czas krótsze girki a ostatnio się okazało że ma szczudła he he ;-) . My podglądamy za tydzień w czwartek. A wiecie co, czasami ten dzieć mój mnie tak męczy...czuję się jak worek treningowy, wczoraj jak już skończył swoją 3 godzinną gimnastykę to się bałam jeść, pić i ruszać żeby nie zaczął na nowo, bo jakkolwiek to że się rusza jest fajne to czasami potrafi zmęczyć...
    Dostalam ubranka po dzieciach bratowej małża i też czas się brać do roboty, muszę policzyć ile czego jest i uzupełnić ewentualne braki, dokupić jakieś wyjściowe szaty. Mam problem z zimową czapeczką. Jaki rozmiar tej czapeczki kupić?
    A wogóle to zwlokłam się wczoraj i pojechaliśmy obejrzeć wózki. I się zawiodłam bo nic nie mieli z tego w co celowałam i chyba w ciemno kupię.

r9bzabd.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też poluję na czapeczki zimowe. Jeżeli chodzi onrozmiar to 38/40. To obwód główki. A moje dziecie nie lubią jeździć autem po dziurach, wtedy matka jest strasznie okopana...

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam czapeczki :), dziś polowałam na kurtkę zimową dla siebie, oblazłam 5 ciucholandów i znalazłam.... bodziaki z muszką i spodenki dla małego...a kurtki dalej nie. Wczoraj kupiłam 2 koszule ciążowe do szpitala.

Milmarta nie martw się będzie dobrze, na dolnej granicy, ale w normie i tego się trzymaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 14:54

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czapek i skarpetek dostałam mega dużo. Jak sobie kupiłam to oczywiście dostałam kolejną partię :) mam sporo ubranek. Mały z tego może nie założy ani raz.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czapkę chyba kupię dopiero jak urodze. A ostatnio trafiłam na radę by nie kupować takiej grubej tylko założyć bawełniane plus kaptur i tyle. No i ja w ciuszku nie kupuje ani body ani czapek ani skarpetek. Jakoś tak nie mogę. wolę nowe.
    Miałam dzisiaj sesję zdjęciową w domu:) ciekawa jestem efektu no i w nagrodę zamówiłam sobie pizze:)

Jutro jadę do Zamościa do szkoły rodzenia i zobaczymy co tam ciekawego będą mówić

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam z McDonald's haha

diana0501, jagooo90, Siwa1001, Irmelin lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowo się odzywiamy Shantelle

Shantelle lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie mi jak u was z ruchami liczycie? Ostatnio mała niby kopie ale tak jakoś nie seriami tylko.kopnie dwa razy i spokój i za pół godz znowu... Albo jak poruszam brzuchem to łaskawie mi odpuka.. Niewiem co robić iść na IP, czy przesadzam
    Dziś np przed śniadaniem tylko 5 razy kopnela... Potem po śniadaniu coś tak aktywności wykazała a potem spokój koło 14 coś pukla mocniej po obiedzie nic dopiero potem... W końcu zdenerwowana ruszam brzuchem i kopnela mnie z 6 razy i cisza.. Może to też że ma mało.miejsca to już 30 tc... Trochę się denerwuje u was maluszki dużo się ruszają??

Jej

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się rusza sporo, ale szczerze to nie liczę ruchów, więc to takie subiektywne odczucie że często.

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ