X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri ja nie liczę ruchów. Moje znajome też, jak pytałam, nie liczyły.
    Może dzidzia ma taki dzień. Ja też Wam tu nieraz piszę, że coś leniwie u Małego. No on ma mniej miejsca, więc te ruchy będą inne niż przedtem.
    Ale jeżeli masz niepokój jedź i zobacz. Jednak wydaje mi się że na pewno jest wszystko Oki.

Diana tak.. Zdrowo :) jaaa miałam smaka na maka, Fish burgera i frytki. Oczywiście zamiast coli woda, bo jestem na diecie, prawda hahaha hahahaha.
    Ale już jutro poćwiczę, na kolacje sałatkę zjemy, także pion wróci :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez dość sporo sie rusza, brzuch mi lata non stop, czasem jak siedzę to tak sie buja ze aż mną rzuca :p raz mi laptop z kolan spadł przez te jego podskoki :D wciska sie cały czas gdzie tylko moze, widać ze charakterny, jak mu niewygodnie to daje czadu odrazu :) ruchów nie liczę, bo wydaje mi sie ze jest ich wystarczająco :) ale tez miał takie dni ze mało fikał i sie wtedy martwiłam troszkę, teraz oddaje ze zdwojona siła heh, także nie martw sie Riri, nie panikuj tak odrazu, moze malutka ma poprostu lenia :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahahaha :-) Shantelle rozwalilas mnie tą dietą :-)
    Ja też nie liczę na razie ruchów bo naliczyłabym z tysiąc. Dziś mój młody leniuchuje. A tych ruchow to nie ma być tak, że 3 na godzinę a 10 na dobę? Czy coś mylę?

r9bzabd.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj miałam dzień zakupowy. Szaleństwo udane ;) Zlazlam sie tyle ze mnie brzuch zaczął bolec a teraz pozycja leżąca. I właśnie czuje urzędowanie. Ale tez nie skupiam sie na liczeniu tych ruchów by nie popaść w paranoje. Jutro mam usg 3 trymestru i bardzo sie cieszę ze ujrzę mojego przystojniaka. Stosujecie juz maltan na sutki ? Ja musze kupić bo najlepiej zacząć 2 miesiące wcześniej.

• Campari Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę, że podobnie u nas z tymi ruchami, że raz szaleństwo a raz spokój. Bo wczoraj to się odwrotnie zastanawiałam, czy lekarza nie zmolestować, że mi dziecko w brzuchu oszalało.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari dlaczego się śmiejesz hahahahahha no dieta, jak dieta :D

Nie widziałam że trzeba sutki smarować wcześniej. Ale czemu tak?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez weekend z przeciagnieciem do dnia dzisiejszego sobie pofolgowalam - dosłownie. Też jadłam maka :D wieczorne, wręcz nocne jedzenie i do tego tona słodyczy .. bleh, aż mi słabo ;/

Jago
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez dwa trymestry praktycznie nie jadłam słodyczy przez te wszystkie nudnosci i problemy z żołądkiem, a teraz normalnie mnie opętało .. dwa dni temu od rana do wieczora tylko słodycze, aż wczoraj miałam moralniaka z tego powodu haha :D no ale nie umiem sie powstrzymać i co chwile jakieś czekoladki i pralinki pchają mi się do ust :P najgorsze jest to, że nie umiem sobie odmówić :(

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajtam Ajtam :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltan maść jest przecikowko przyszłym ranom które mogą sie pojawić od karmienia i gryzienia, a na maści jest podane aby maila skuteczność to trzeba juz na 2 miesiące przed zacząć stosować i pońoc to działa. Mam 2 znajome które to przerobily i nie musiały cierpieć podczas karmieńia ;)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, to może czas o tym pomyśleć.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ran i bolących sutków to słyszałam tez że bardzo dobrze działa czysta lanolina, można kupić w aptece w takiej małej tubce :) osobiście jeszcze nie zglebialam tego tematu tak dokładnie, ale moze faktycznie warto bo jeśli o mnie chodzi to ja juz mam bardzo obolałe sutki i czasem jak zahacze ręką albo cos to aż mnie ścina z nóg na chwile, taki ból. Nie chce wiec sobie wyobrażać co będzie jak mnie mały ugryzie eh :p

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Kochane powiedzcie mi jak u was z ruchami liczycie? Ostatnio mała niby kopie ale tak jakoś nie seriami tylko.kopnie dwa razy i spokój i za pół godz znowu... Albo jak poruszam brzuchem to łaskawie mi odpuka.. Niewiem co robić iść na IP, czy przesadzam
    Dziś np przed śniadaniem tylko 5 razy kopnela... Potem po śniadaniu coś tak aktywności wykazała a potem spokój koło 14 coś pukla mocniej po obiedzie nic dopiero potem... W końcu zdenerwowana ruszam brzuchem i kopnela mnie z 6 razy i cisza.. Może to też że ma mało.miejsca to już 30 tc... Trochę się denerwuje u was maluszki dużo się ruszają??
    Mój ma teraz leniwe dni i zauważyłam, że raz leń raz buszuje-zależy jaki ma dzień. Tyle że mam detektor tętna i w takie leniwe dni słucham tętna Szymonka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Riri ja nie liczę ruchów. Moje znajome też, jak pytałam, nie liczyły.
    Może dzidzia ma taki dzień. Ja też Wam tu nieraz piszę, że coś leniwie u Małego. No on ma mniej miejsca, więc te ruchy będą inne niż przedtem.
    Ale jeżeli masz niepokój jedź i zobacz. Jednak wydaje mi się że na pewno jest wszystko Oki.

Diana tak.. Zdrowo :) jaaa miałam smaka na maka, Fish burgera i frytki. Oczywiście zamiast coli woda, bo jestem na diecie, prawda hahaha hahahaha.
    Ale już jutro poćwiczę, na kolacje sałatkę zjemy, także pion wróci :)
    Mi nie wolno nic, tylko leżeć a potem bamboszka się robię -,- no ale zachcianki :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia wrote:
    Maltan maść jest przecikowko przyszłym ranom które mogą sie pojawić od karmienia i gryzienia, a na maści jest podane aby maila skuteczność to trzeba juz na 2 miesiące przed zacząć stosować i pońoc to działa. Mam 2 znajome które to przerobily i nie musiały cierpieć podczas karmieńia ;)
    A ja słyszałam o nakładkach i takie też kupiłam, o smarowaniu pierwsze słyszę a też mam tę maść. Przyłożyłam tę nakładkę i stwierdzam brak sutków u mnie( można je wyćwiczyć ale w ten sposób pobudza się hormony i do porodu a musimy jeszcze poczekać i ich sie nie czepiam )

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakładki tez mam ale przygotowane jako ostateczność. Generalnie dzisiaj szoruje po maść i działam. Lepiej zapobiegać niż pózniej leczyć. A najlepsza reklama jest opinia znajomych. Kapustę tez w lodowce bede miała ;)

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakladek nie kupowalam, kupie je jak juz naprawde bedzie taka potrzeba, ale masc mam :) a o kapuscie i jej ubijaniu tluczkiem mialam wczoraj na szkole rodzenia :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Łep mi pęka.... Pogoda jest po prostu.. Hm, zajebista..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak pogida do d...najchętniej bym dzisiaj nie wychodziła z domu, ale wizytuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:50

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia daj znać co i jak.

Ja zaraz wychodzę do lekarza rodzinnego po skierowanie do okulisty. Jutro idę oczy sprawdzić i przy okazji może mocniejsze szkła bo slepne coraz bardziej

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ