X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri ja nie liczę ruchów. Moje znajome też, jak pytałam, nie liczyły.
    Może dzidzia ma taki dzień. Ja też Wam tu nieraz piszę, że coś leniwie u Małego. No on ma mniej miejsca, więc te ruchy będą inne niż przedtem.
    Ale jeżeli masz niepokój jedź i zobacz. Jednak wydaje mi się że na pewno jest wszystko Oki.

Diana tak.. Zdrowo :) jaaa miałam smaka na maka, Fish burgera i frytki. Oczywiście zamiast coli woda, bo jestem na diecie, prawda hahaha hahahaha.
    Ale już jutro poćwiczę, na kolacje sałatkę zjemy, także pion wróci :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez dość sporo sie rusza, brzuch mi lata non stop, czasem jak siedzę to tak sie buja ze aż mną rzuca :p raz mi laptop z kolan spadł przez te jego podskoki :D wciska sie cały czas gdzie tylko moze, widać ze charakterny, jak mu niewygodnie to daje czadu odrazu :) ruchów nie liczę, bo wydaje mi sie ze jest ich wystarczająco :) ale tez miał takie dni ze mało fikał i sie wtedy martwiłam troszkę, teraz oddaje ze zdwojona siła heh, także nie martw sie Riri, nie panikuj tak odrazu, moze malutka ma poprostu lenia :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahahaha :-) Shantelle rozwalilas mnie tą dietą :-)
    Ja też nie liczę na razie ruchów bo naliczyłabym z tysiąc. Dziś mój młody leniuchuje. A tych ruchow to nie ma być tak, że 3 na godzinę a 10 na dobę? Czy coś mylę?

r9bzabd.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj miałam dzień zakupowy. Szaleństwo udane ;) Zlazlam sie tyle ze mnie brzuch zaczął bolec a teraz pozycja leżąca. I właśnie czuje urzędowanie. Ale tez nie skupiam sie na liczeniu tych ruchów by nie popaść w paranoje. Jutro mam usg 3 trymestru i bardzo sie cieszę ze ujrzę mojego przystojniaka. Stosujecie juz maltan na sutki ? Ja musze kupić bo najlepiej zacząć 2 miesiące wcześniej.

• Campari Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę, że podobnie u nas z tymi ruchami, że raz szaleństwo a raz spokój. Bo wczoraj to się odwrotnie zastanawiałam, czy lekarza nie zmolestować, że mi dziecko w brzuchu oszalało.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari dlaczego się śmiejesz hahahahahha no dieta, jak dieta :D

Nie widziałam że trzeba sutki smarować wcześniej. Ale czemu tak?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez weekend z przeciagnieciem do dnia dzisiejszego sobie pofolgowalam - dosłownie. Też jadłam maka :D wieczorne, wręcz nocne jedzenie i do tego tona słodyczy .. bleh, aż mi słabo ;/

Jago
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez dwa trymestry praktycznie nie jadłam słodyczy przez te wszystkie nudnosci i problemy z żołądkiem, a teraz normalnie mnie opętało .. dwa dni temu od rana do wieczora tylko słodycze, aż wczoraj miałam moralniaka z tego powodu haha :D no ale nie umiem sie powstrzymać i co chwile jakieś czekoladki i pralinki pchają mi się do ust :P najgorsze jest to, że nie umiem sobie odmówić :(

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajtam Ajtam :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltan maść jest przecikowko przyszłym ranom które mogą sie pojawić od karmienia i gryzienia, a na maści jest podane aby maila skuteczność to trzeba juz na 2 miesiące przed zacząć stosować i pońoc to działa. Mam 2 znajome które to przerobily i nie musiały cierpieć podczas karmieńia ;)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, to może czas o tym pomyśleć.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ran i bolących sutków to słyszałam tez że bardzo dobrze działa czysta lanolina, można kupić w aptece w takiej małej tubce :) osobiście jeszcze nie zglebialam tego tematu tak dokładnie, ale moze faktycznie warto bo jeśli o mnie chodzi to ja juz mam bardzo obolałe sutki i czasem jak zahacze ręką albo cos to aż mnie ścina z nóg na chwile, taki ból. Nie chce wiec sobie wyobrażać co będzie jak mnie mały ugryzie eh :p

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Kochane powiedzcie mi jak u was z ruchami liczycie? Ostatnio mała niby kopie ale tak jakoś nie seriami tylko.kopnie dwa razy i spokój i za pół godz znowu... Albo jak poruszam brzuchem to łaskawie mi odpuka.. Niewiem co robić iść na IP, czy przesadzam
    Dziś np przed śniadaniem tylko 5 razy kopnela... Potem po śniadaniu coś tak aktywności wykazała a potem spokój koło 14 coś pukla mocniej po obiedzie nic dopiero potem... W końcu zdenerwowana ruszam brzuchem i kopnela mnie z 6 razy i cisza.. Może to też że ma mało.miejsca to już 30 tc... Trochę się denerwuje u was maluszki dużo się ruszają??
    Mój ma teraz leniwe dni i zauważyłam, że raz leń raz buszuje-zależy jaki ma dzień. Tyle że mam detektor tętna i w takie leniwe dni słucham tętna Szymonka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Riri ja nie liczę ruchów. Moje znajome też, jak pytałam, nie liczyły.
    Może dzidzia ma taki dzień. Ja też Wam tu nieraz piszę, że coś leniwie u Małego. No on ma mniej miejsca, więc te ruchy będą inne niż przedtem.
    Ale jeżeli masz niepokój jedź i zobacz. Jednak wydaje mi się że na pewno jest wszystko Oki.

Diana tak.. Zdrowo :) jaaa miałam smaka na maka, Fish burgera i frytki. Oczywiście zamiast coli woda, bo jestem na diecie, prawda hahaha hahahaha.
    Ale już jutro poćwiczę, na kolacje sałatkę zjemy, także pion wróci :)
    Mi nie wolno nic, tylko leżeć a potem bamboszka się robię -,- no ale zachcianki :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia wrote:
    Maltan maść jest przecikowko przyszłym ranom które mogą sie pojawić od karmienia i gryzienia, a na maści jest podane aby maila skuteczność to trzeba juz na 2 miesiące przed zacząć stosować i pońoc to działa. Mam 2 znajome które to przerobily i nie musiały cierpieć podczas karmieńia ;)
    A ja słyszałam o nakładkach i takie też kupiłam, o smarowaniu pierwsze słyszę a też mam tę maść. Przyłożyłam tę nakładkę i stwierdzam brak sutków u mnie( można je wyćwiczyć ale w ten sposób pobudza się hormony i do porodu a musimy jeszcze poczekać i ich sie nie czepiam )

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakładki tez mam ale przygotowane jako ostateczność. Generalnie dzisiaj szoruje po maść i działam. Lepiej zapobiegać niż pózniej leczyć. A najlepsza reklama jest opinia znajomych. Kapustę tez w lodowce bede miała ;)

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakladek nie kupowalam, kupie je jak juz naprawde bedzie taka potrzeba, ale masc mam :) a o kapuscie i jej ubijaniu tluczkiem mialam wczoraj na szkole rodzenia :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Łep mi pęka.... Pogoda jest po prostu.. Hm, zajebista..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak pogida do d...najchętniej bym dzisiaj nie wychodziła z domu, ale wizytuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:50

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia daj znać co i jak.

Ja zaraz wychodzę do lekarza rodzinnego po skierowanie do okulisty. Jutro idę oczy sprawdzić i przy okazji może mocniejsze szkła bo slepne coraz bardziej

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ