X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się ostatnio wydawało ze coraz słabiej wiedzę, a się okazało ze mi się wzrok polepszyl . Haha robiłam badanie dna oka, przy porodzie naturalnym jest to ważne żeby sprawdzić jak się ma wadę wzroku.

Ja też się czuję okropnie. W nocy się krece, a teraz sie czuje taka zmeczona jak nigdy :( słabo, tak jakby chorobowo ;( Chyba 3 trymestr zaczyna nam doskwierac.

Tyle dobrego, że puscilam ostatnie pranie rzeczy Adasia, a jutro zabieram się za prasowanie :) mamusia przyjeżdża, jest chętna do pomocy to skorzystam :) już pasuje miec większość ogarnietych rzeczy, plus spakować torbę do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 10:18

Shantelle lubi tę wiadomość

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do okulisty trzeba mieć skierowanie? A nie jest to lekarz pierwszego kontaktu?

Ja idę w listopadzie na drugie badanie dna oka bo tak mi kazała. Kurde, mi się wydaje właśnie że chyba mi wzrok poleciał, ale może tylko mam jazdę.. W sensie, że mi się wydaje.

Ja się z prania naszych ciuchów odkopuje... A Małego mam w planie od jutra prać. Prasowanie powoli wchodzi w krew, więc może nie będzie tak źle.

Trzeba dziś już coś poćwiczyć.. Nie ma to, tamto :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ledwo nasze popralam :D
    Zostala mi partia bialego i bedzie git, na biezaco :) Koniecznie trzeba poćwiczyć !! Może coś się człowiek lepiej poczuje :D

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się okaże, że muszę cc mieć, to zwariuje chyba.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jago to o której ustawka na ćwiczenia :D?

Powiedz że potem hahahha

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 13? :D

Jago
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    A jak się okaże, że muszę cc mieć, to zwariuje chyba.
    Nie ma co zakładać z góry najgorszego :) jak pierwsze badanie oka wyszło w miarę dobrze to nie ma co się stresować. Wiadomo, ze wszystko jest możliwe, no ale po co się nakecac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 10:47

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po 13 :D?
    Bo o tej porze obiad jadam hehe :)

Badanie wyszło spoko, ale muszę powtórzyć, także myślę że jednak będzie git :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wyjdzie dobrze :)
    Zobaczę jak się zorganizuje z czasem na ten trening dziś :D

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiedzie :)
    Czytam mega książkę, nie mogę się oderwać hehe

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, mi oczy najbardziej dostały po dwóch stymulacjach do in vitro i dwóch narkozach przy punkcji jajników. Z tygodnia na tydzień się pogarszało. Włosy leciały kępami. Mi też okulista by się przydał. Mam w rodzinie batdzo dobrego specjalistę, chyba się umówię, bo oślepnę. Czasem coś czytam i zlewa mi się, obraz zamazuje, masakra się dzieje. Po ciemku bez okularów już autem nie pojadę.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie, idź, zobacz co tam się dzieje.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pogoda rzeczywiscie beznadziejna, mi sie tez nic nie chce i jeszcze katar mnie meczy, na szczescie nic poza tym, ale juz eliksir zimowy zrobiony, wiec bede sie kurować! ;) czasem jak smarknę to też pojawi się krew, więc chyba normalne w ciąży, te naczynka osłabione :)
    Próbuje ogarnąć się po remoncie, ale jest tyle sprzątania.. a człowiek się już szybko męczy w tym ósmym miesiącu hehe ;) nie ma lekko :P

Milmarta tym wymiarem rączek i nóżek chyba nie ma co się martwić tym bardziej, że jak mówisz Wy jesteście też niscy. Mój synek ma na każdym usg kość udową mniejszą w stosunku do brzuszka i główki, ale lekarz nigdy nie mówił, że to coś niepokojącego, może u Ciebie akurat czepliwy :) albo mógł mieć w swojej karierze taki przypadek dziecka z tą chorobą i dlatego zwraca bardzo na to uwagę :) różnie może być :) ale póki co spokojnie ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • framtid Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj strasznie kiepski dzień ;/ rano wymiotowałam i to jeszcze przed śniadaniem, nagle mnie jakoś tak wzięło. Potem dostałam jakieś kołatanie serca, myślałam ze mi wyskoczy ;/ teraz siedzę z wyprostowanymi plecami bo tylko tak moge swobodnie oddychać. Nie wiem czy to przez pogodę czy od czego, ale przez chwile sie zmartwiłam .. teraz niby jest lepiej, juz tak serducho nie wali ale wciąż czuje sie taka kopnięta, jakby przemęczona no i ten ucisk w klatce piersiowej. Czyżby mały gdzieś tam wlazł i mi zaserwował takich wrażeń

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, no na razie nie panikuje, Szymon (pierworodny :) ) tez miał krótsze nóżki, ale specjalnie znalazłam stare wyniki i one były krótsze o kilka dni, a tu aż 2 tygodnie. No zobaczymy jak będzie na kolejnym usg, teraz nic nie wymyślę. Oby w ogole rosły a nie że np. się zatrzymają. Ja się ciągle nie mogę wziąć za pranie ciuszków bo ich nawet jeszcze nie zwiozłam (czesc jest u męża siostry ktora niedawno urodziła dziewczynkę a reszta w tzw. Domku letniskowym). A nie przywożę bo nie mam gdzie ich pochować, ciągle czekam aż mąż szafę zrobi do dziecinnego. Także ja jestem daleeeeko w tyle za wami.

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej fratmid, moze to faktycznie maluch gdzies cie uciska na jakas tętnice.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się czymś zatrułaś?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro okulistę a oczy tak się męczą, jestem albo w okularach albo soczewkach i nie widzę drugiego końca pokoju- wszystko rozmazane. Gdzieś nie dawno się tak zrobiło. Pewnie bym poszła po Nowym Roku a tak mam okazję teraz sprawdzić i może da jakieś fajne krople do oczu bo dosłownie piasek.

Miałam dzisiaj jechać na szkołę rodzenia ale dodzwonić się nie mogę, żeby się dowiedzieć jaka godzina no i właśnie się dowiedziałam że w Zamościu zajęcia są od 25 tc a jakończę33 i nie wiem czy jeszcze można

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie włożył sobie mały chyba stópkę pod żebro... Nie idzie oddychać i boli

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja byłam u okulisty w 6 miesiącu i nie kazał już przychodzić, chociaż był prywatny. Wada -7 ale podobno dno oka super i nie ma przeciwwskazań do porodu siłami natury....nie wiem czy się cieszyć czy bać...

f2w343r8au6frwux.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ