X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kosmetyków ja wspieram polska ziaje jest fajna seria od pierwszych dni zycia :)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy płyn 3in1 z Johnsona, krem do buzi na niepogodę Nivea, krem do pupki Alantan, oliwka z Nivea(ja jej bardzo długo używam więc na spółkęz małym będzie), sudocrem mam 2 próbki ze szkoły rodzenia i więcej na ten moment nie kupuję.

Może właśnie Riri w szpitalu jest i robią jej badania? Mnie w Zamościu jak podłączyli pod ktg to telefonu nie mogłam używać żeby nie zakłócać pracy sprzętu i żeby sfałszowane wyniki nie wyszły

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia jak słodko, gryzł sobie stópkę haha :)
    Ja Ziaję wspieram, sama używam ich kosmetyków, bardzo lubię tą firmę.

Kolia lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że mnie ziaja uczula?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    My kupiliśmy płyn 3in1 z Johnsona, krem do buzi na niepogodę Nivea, krem do pupki Alantan, oliwka z Nivea(ja jej bardzo długo używam więc na spółkęz małym będzie), sudocrem mam 2 próbki ze szkoły rodzenia i więcej na ten moment nie kupuję.

Może właśnie Riri w szpitalu jest i robią jej badania? Mnie w Zamościu jak podłączyli pod ktg to telefonu nie mogłam używać żeby nie zakłócać pracy sprzętu i żeby sfałszowane wyniki nie wyszły
    Mam nadzieję że pojechała, bo wiecie jak jest, a może jest okej, nie jadę....sama miałam takie myśli. Czekam że zaraz nam napisze że jest wszystko super:)

Mnie z Ziaji uczula masło kakaowe do ciała w białej butelce a w brązowej jest super :)

Wczoraj smarowałam sobie stopy kremem Scholla...tak trzeci raz. I coś mnie podkusiło przeczytać skład...a tam trzy rodzaje parabenów....nosz porażka jakaś, od razu go wywaliłam do śmieci. Dziadostwo. A ja mam jaz e z parabenami i czytam skład wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:33

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ani nie zaczęłam prac ciuszków, ani prasować, nic. Tak sobie obiecuję, że jak pogoda będzie lepsza to się wezmę, by szybciej wyschło. Tylko, że pogoda kiepska jeszcze przez co najmniej tydzień ma być...

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam grzeją kaloryfery a ciuszki Małego schną przez noc, także szybka akcja :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie matę edukacyjną taką 0+?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie planuję :) Myślę że będzie na to czas, ew Mikołajowi powiemy :D :D
    Muszę zrobić akcję miś Szumiś hahahahah w rodzinie :D ho ho ho :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin, ja jestem dzień przed Tobą dokładnie i też nic jeszcze nie piorę, ba, nawet nie wszystko mam kupione :-/ . Czekam z nadzieją, że lekarka pozwoli mi w końcu ruszyć dupsko z kanapy.
    Jutro przyjdzie do mnie mega paka z Gemini :-) same pierdoly ;-)

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha właśnie :-) też liczę na to że w święta zgarniemy trochę gadżetów od Gwiazdora (nasz lokalny Mikołaj) :-) miś szumiś w planach też jest. Dziś mąż dostał od kumpla projektor chicco za fuchę komputerową ;-)

Shantelle lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest taka sprawa że na Mikołaja liczyć możemy tylko na siebie.... Więc ten tego.....musimy sami. Karuzele mam w planach gdzieś koło 3 mca, leżaczek z becikowego no i ta mata chodzi mi po głowie. A zabawki dla noworodka? Totalnie nie wiem co i jak. Dzisiaj widziałam zabawki do wanny- już miałam je w ręce ale odłożyłam bo pomyślałam że dopiero kupię jak będzie mały zainteresowany światem wokół niego

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A noworodki potrzebują zabawki :D ? one chyba nic nie ogarniają...jedyne co mi się kojarzy, ze zawsze je interesują światełka na ścianach...suficie ?:D może właśnie projektor, coś co by się na sufit rzucało i świeciło ?:D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana dla noworodka są takie biało-czarne książeczki konturowe. My karuzelkę też już później planujemy.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Ha właśnie :-) też liczę na to że w święta zgarniemy trochę gadżetów od Gwiazdora (nasz lokalny Mikołaj) :-) miś szumiś w planach też jest. Dziś mąż dostał od kumpla projektor chicco za fuchę komputerową ;-)
    Fajna sprawa :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków dla dzidzi to ja póki co nie inwestuje bo sie naczytałam ze lepiej nie ingerować żadnymi specyfikami, skóra dziecka jest bardzo delikatna i nie chce jej niepotrzebnie traktować żadna chemia. Dopiero jak zauważę ze sie przesusza za bardzo czy cos sie dzieje niedobrego to uruchomię jakiś zestaw pielęgnacyjny ale musze poczytać co by tu zastosować :) siostra moja pracuje w aptece i przyniosła mi jakiś żel emolium na ciemieniuche, poza tym bepanthen do dupki w razie wu i to póki co wszystko :)

Ja na szczęście juz sie ogarnelam z moim serduchem, mam nadzieje ze to sie nie powtórzy. Zaczęłam brać aspargin i siostra mówi ze to mogło być od tych tabletek. Moja babcia podobno ma podobne akcje jak weźmie potas, wiec możliwe ze to faktycznie od tych tabletek.

Riri odezwij sie jak tylko będziesz mogła, czekamy na dobre wieści, oby wszystko było w porządku :**

Shantelle lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wam jeszcze napisać ze znalazłam super poduchę do karmienia która pózniej służy dziecku do siedzenia i zabawy :)
    Wstawiam link z aukcja bo na Allegro znalazłam najtaniej
    http://allegro.pl/fisher-price-rogalik-do-karmienia-4w1-dgy01-i5644676390.html

W smyku ta sama kosztuje 227zl po przecenie :O

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tylko krem na niepogodę chcę i oliwkę tak aby mieć. a na ciemieniuchę to nawet olej kokosowy może być i potem to wyczesać można :)a nawet do ciała jest super. I też coś na odparzenie i tyle. Jak najmniej :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid fajna ta poducha, nie widzałam takiej:-) ja mam węża do leżenia z motherhood to mam plan go wykorzystać później przy karmieniu.

r9bzabd.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dopiero co przekroczylam próg domu ;) pojechałam na Kopernika przyjęli mnie i od razu ktg mała nawet się nie ruszyła potem lekarka usg i znowu czy badane miałam ilość wód plodowych i ja peklam i przyznalam die jej ze byłam dziś już w innym.szpitalu i też mi to mówili i żebym się skontrolowala u was, bo tak w sumie ta kobieta pierwsza lekarka mówiła... Ona wzięła mnie na jakieś lepsze usg, i ponoć wody są ok wizualnie tak wyglądało, i wszystko jest ok.. Kazała do kontroli za tydzień do swojego lekarza ale ja narobilam takiego rabanu że on chve widzieć mnie jutro... A mała do tej pory nic a nic.. A z serduszkiem i wszystkim ok...ehhhh dziękuję Wam Kochane za troskę i wsparcie i wybaczcie że was stresowalam ;*

jagooo90 lubi tę wiadomość

Jej

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ