X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciśnienie 200/200 chyba głową mi pęka mój mąż cały zestresowany cała rodzina,a moja malpeczka denerwuje mamusie ;)

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, to Ci mała stracha napędziła :-) może po prostu zrobiła sobie dzień leniucha. Dobrze, że pojechałaś, skontrolowałaś i wszystko jest dobrze. Odetchnij.

Jiji lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri cieszę się że wszystko dobrze, widocznie dzieci mają swoje dni że im się zwyczajnie nie chce :)

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za nieposłuszne te dziedziaczki, żeby tak mamę straszyć. Wstydzić się powinny.

Jiji lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jak dobrze ze wszystko ok :) ale co za nieznośny leniwiec z tej Twojej córci Riri :) czasem mi sie wydaje że te dzieciaczki jak są w brzuchu to sobie normalnie za dużo pozwalają i są dla nas wredne :D my sie martwimy a one zadowolone albo tańcują albo sobie smacznie śpią i odpoczywają :P

Jiji lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wszystko oki Riri u Ciebie ;) lenia to moj na usg nawet miał. Pani doktor próbowała go rozruszać ale marne były tego efekty heh. Dzień lenia jak nic !

Jiji lubi tę wiadomość

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłyście że nasze dzieci się zsynchronizowały? Jak dzień lenia to u każdej , jak harce to tak samo? :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie żeby to był jeszcze dzień lenia ona mi już od dłuższej chwili była za spokojna, a chuligan z niej był kopala, nawet kłaść się nie musiałam... Stąd się tak zaniepokoilam a jeszcze dziś zupełny brak ruchów...wiecie jakie czarne myśli.. A glowa to mi pęka... Idę chyba spać.. Oczywiście mała nadal cicha, ale ja już nerwy mam spokojniejsze.. Buziaki dobrej nocki ;)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połóż się i odpoczywaj :) jest wszystko ok, już się nie martw.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, cieszę się ze jest okej. Mam nadzieję że mała wróci do formy i jutro już będzie Cię porządnie naparzać :) a tymczasem odpoczywaj :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dobrze, ze wszystko sie ulożylo.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dobrze, że już dobrze. Odpocznij teraz Ty. Na pewno nerwy wymęczyły.

Dziś na szkole rodzenia lekarz mówił właśnie o leczeniu ruchów, że absolutnie ich codziennie nie liczyć, tylko jak nas zaniepokoi, że dziecko mało aktywne. I mówił, żeby liczyć po głównym posiłku, położyć się i w ciągu godziny powinno być 6. Bo u mnie też dziś mało aktywny, na zajęciach coś tam popukał a potem już nic no i zjadłam kolacje i doliczyłam się tych 6, więc metoda sprawdzona ;)
    Widzialam też sale porodowe. Niestety jedna jest tylko pojedyncza, a dwie podwójne, oddzielone tylko zasłonką. Ale cóż damy radę ;) oby nie odesłali tylko ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zabawek, to karuzelę już zamówiłam, bo oczywiście sowy z filcu w takich kolorach jak ja chcę, z tego co kojarzę jest to raczej ozdobą w pokoju niz zabawka interesująca dzieci, dlatego postanowiłam, ze będzie taka jak mi sie podoba,żeby pasowała do całości i mojej sypialni, bo nie podobaja mi się te plastikowe i kolorowe :P resztę zabawek mikołaj przyniesie ;) bo bujaczek a nawet dwa bujaczki juz mam spadkowe ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, jak to dobrze, że jest dobrze :)

Ja miałam bardzo intensywne dni, udało nam się w końcu umieścić zakupione sprzęty w pomieszczeniu do tego przeznaczonym (coś w rodzaju spiżarki obok kuchni), ale do tego było wywalanie futryny, podłoga, kucie, malowanie... Także wiana u nas też remonty... Teraz robimy półki i trzeba jakoś to wszystko na nowo zorganizować, żeby się pomieścić. Więc kupowaliśmy dzisiaj pojemniki w Ikei i będę organizować...

Dzisiaj przywiozłam też ciuszki od koleżanki, ale okazało się, że te akurat są większe - na 80 cm plus. Jeszcze z jednego źródła dostanę mniejsze ciuszki, więc mam normalnie ponad rok noszenia z głowy ;) Także ja także nie zaczęłam prania i też czekam na szafę, którą musimy zrobić w sypialni i dokupić komódek jakiś, żeby mieć gdzie te ciuszki zmieścić... Ech... I też jeszcze nie mam wszystkiego z wyprawki, ale to na spokojnie sukcesywnie będę ogarniać sobie...

Milmarta - u nas na USG wszystko wyszło wporzo :) Mały waży około 1750 gram, generalnie wszystko ma większe... Z tego USG termin mi wychodzi na 7 grudnia, podczas gdy oficjalny jest na 22 grudnia... Więc rośnie jak na drożdżach. Co do przepływów, to jakieś takie śmieszne echa puszczała na niektórych naczyniach i dość sporo czasu na tym spędziła.

Dzisiaj się dowiedziałam od koleżanki o konflikcie płytkowym. Ponoć Brus ma jakąś teraz akcję, że badają pod tym kątem bezpłatnie kobiety w ciąży. Przypadłość nie jest częsta, ale skoro można sprawdzić, to planuję się zapisać :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dziś planuje uprać i ogarnąć kolejną partię ubranek.
    Właśnie mój lekarz też mówi, że jak ruchy są nie halo, aby coś zjeść i położyć się na lewym boku. Po 30min powinien się ruszyć. I tak do 2h liczyć jak coś, nawet może nie liczyć ale słuchać co i jak.

Wianna ja też staram się ogarnąć kącik małemu tak, aby nam w pokoju pasowało. Mamy jeden pokój więc chcemy aby ładnie było noo :)

Z dobrych wiadomości, waga stoi, nie tyje. Więc sałatki na noc, bez chleba i innych węglowodanów robi robotę :)!!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja prawie pieczywo nie jem, mam mniejszy apetyt i waga w górę.

Pogoda ma wiele do życzenia a muszę wstać i zacząć się zbierać do okulisty. Oczy pieką jak nie wiem co.

Spałam przy uchylonym oknie bo nie szło wytrzymać mimo że kaloryfery skręcone. Mierzylam temperatura w nocy i 36,4°

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzisiaj kolejna partia prania i prasowania. Myśle ze jeszcze tydzien i sie ogarnie. Tymbardziej ze teraz lepiej schnie bo juz grzeją. Pogoda znowu zapowiada dzień leńia he he. Idealnie na domowe prace ;) kupiłam wczoraj ta maść maltan ulgę od razu poczułam bo miałam efekt swędzenia i braku nawilżenia, dałam całe 9,50 wiec groszowa sprawa. Polecam ;) A macie juz wyprawkę do szpitala? Zastanawiam sie nad bielizna ? W sensie czy bierzecie majtki normalne czy te jednorazowe zakupilyscie? Ja jeszcze do końca nie spakowana no i musze spakować w razie W małego ;) 2 torby jak na wczasy he he.

• framtid Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) dzis w nocy kolejne przygody, tym razem prawa noga i pośladek - dostałam jakiegoś skurczu od pośladka aż do pięty przeszywało i tak trzykrotnie w ciągu nocy. Ból straszny że nie mogłam sie ruszyć, normalnie paraliż ;/ teraz bolą mnie plecy zaraz nad tyłkiem i czuje sie jakbym spała na kamieniach :( jutro wizyta u lekarza, niech sprawdzi gdzie ta mała bestia znowu wlazła i na co mi tak uciska że ciagle tylko ból heh

A tak poza tym mam nadzieje ze u Was dzień zaczął sie lepiej, miłego i ciepłego Wam życzę bo chyba za oknem zimnooo :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca ale duży chłopak, zazdraszczam! Tez bym chciała termin wcześniej a mam póki co 23 grudnia yh :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 09:04

Nasca lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-) Poznańska pogoda pod psem. Najlepiej nie wyłazić spod kołdry, ble. Framtid ja mam na 26, wiem co czujesz ;-) ale sobie wybrałyśmy he he ;-) a w nocy mogłaś mieć atak rwy kulszowej, to się często zdarza w ciąży. Ja to się zastanawiam co Wy tak pierzecie i pierzecie, jak patrzę na moje zaopatrzenie to ogarnę to jedną pralką. No może dwiema :-/ i zaczynam popadać w kompleksy, hmm.

Irmelin lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ