X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciśnienie 200/200 chyba głową mi pęka mój mąż cały zestresowany cała rodzina,a moja malpeczka denerwuje mamusie ;)

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, to Ci mała stracha napędziła :-) może po prostu zrobiła sobie dzień leniucha. Dobrze, że pojechałaś, skontrolowałaś i wszystko jest dobrze. Odetchnij.

Jiji lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri cieszę się że wszystko dobrze, widocznie dzieci mają swoje dni że im się zwyczajnie nie chce :)

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za nieposłuszne te dziedziaczki, żeby tak mamę straszyć. Wstydzić się powinny.

Jiji lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jak dobrze ze wszystko ok :) ale co za nieznośny leniwiec z tej Twojej córci Riri :) czasem mi sie wydaje że te dzieciaczki jak są w brzuchu to sobie normalnie za dużo pozwalają i są dla nas wredne :D my sie martwimy a one zadowolone albo tańcują albo sobie smacznie śpią i odpoczywają :P

Jiji lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wszystko oki Riri u Ciebie ;) lenia to moj na usg nawet miał. Pani doktor próbowała go rozruszać ale marne były tego efekty heh. Dzień lenia jak nic !

Jiji lubi tę wiadomość

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłyście że nasze dzieci się zsynchronizowały? Jak dzień lenia to u każdej , jak harce to tak samo? :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie żeby to był jeszcze dzień lenia ona mi już od dłuższej chwili była za spokojna, a chuligan z niej był kopala, nawet kłaść się nie musiałam... Stąd się tak zaniepokoilam a jeszcze dziś zupełny brak ruchów...wiecie jakie czarne myśli.. A glowa to mi pęka... Idę chyba spać.. Oczywiście mała nadal cicha, ale ja już nerwy mam spokojniejsze.. Buziaki dobrej nocki ;)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połóż się i odpoczywaj :) jest wszystko ok, już się nie martw.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, cieszę się ze jest okej. Mam nadzieję że mała wróci do formy i jutro już będzie Cię porządnie naparzać :) a tymczasem odpoczywaj :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dobrze, ze wszystko sie ulożylo.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dobrze, że już dobrze. Odpocznij teraz Ty. Na pewno nerwy wymęczyły.

Dziś na szkole rodzenia lekarz mówił właśnie o leczeniu ruchów, że absolutnie ich codziennie nie liczyć, tylko jak nas zaniepokoi, że dziecko mało aktywne. I mówił, żeby liczyć po głównym posiłku, położyć się i w ciągu godziny powinno być 6. Bo u mnie też dziś mało aktywny, na zajęciach coś tam popukał a potem już nic no i zjadłam kolacje i doliczyłam się tych 6, więc metoda sprawdzona ;)
    Widzialam też sale porodowe. Niestety jedna jest tylko pojedyncza, a dwie podwójne, oddzielone tylko zasłonką. Ale cóż damy radę ;) oby nie odesłali tylko ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zabawek, to karuzelę już zamówiłam, bo oczywiście sowy z filcu w takich kolorach jak ja chcę, z tego co kojarzę jest to raczej ozdobą w pokoju niz zabawka interesująca dzieci, dlatego postanowiłam, ze będzie taka jak mi sie podoba,żeby pasowała do całości i mojej sypialni, bo nie podobaja mi się te plastikowe i kolorowe :P resztę zabawek mikołaj przyniesie ;) bo bujaczek a nawet dwa bujaczki juz mam spadkowe ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, jak to dobrze, że jest dobrze :)

Ja miałam bardzo intensywne dni, udało nam się w końcu umieścić zakupione sprzęty w pomieszczeniu do tego przeznaczonym (coś w rodzaju spiżarki obok kuchni), ale do tego było wywalanie futryny, podłoga, kucie, malowanie... Także wiana u nas też remonty... Teraz robimy półki i trzeba jakoś to wszystko na nowo zorganizować, żeby się pomieścić. Więc kupowaliśmy dzisiaj pojemniki w Ikei i będę organizować...

Dzisiaj przywiozłam też ciuszki od koleżanki, ale okazało się, że te akurat są większe - na 80 cm plus. Jeszcze z jednego źródła dostanę mniejsze ciuszki, więc mam normalnie ponad rok noszenia z głowy ;) Także ja także nie zaczęłam prania i też czekam na szafę, którą musimy zrobić w sypialni i dokupić komódek jakiś, żeby mieć gdzie te ciuszki zmieścić... Ech... I też jeszcze nie mam wszystkiego z wyprawki, ale to na spokojnie sukcesywnie będę ogarniać sobie...

Milmarta - u nas na USG wszystko wyszło wporzo :) Mały waży około 1750 gram, generalnie wszystko ma większe... Z tego USG termin mi wychodzi na 7 grudnia, podczas gdy oficjalny jest na 22 grudnia... Więc rośnie jak na drożdżach. Co do przepływów, to jakieś takie śmieszne echa puszczała na niektórych naczyniach i dość sporo czasu na tym spędziła.

Dzisiaj się dowiedziałam od koleżanki o konflikcie płytkowym. Ponoć Brus ma jakąś teraz akcję, że badają pod tym kątem bezpłatnie kobiety w ciąży. Przypadłość nie jest częsta, ale skoro można sprawdzić, to planuję się zapisać :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dziś planuje uprać i ogarnąć kolejną partię ubranek.
    Właśnie mój lekarz też mówi, że jak ruchy są nie halo, aby coś zjeść i położyć się na lewym boku. Po 30min powinien się ruszyć. I tak do 2h liczyć jak coś, nawet może nie liczyć ale słuchać co i jak.

Wianna ja też staram się ogarnąć kącik małemu tak, aby nam w pokoju pasowało. Mamy jeden pokój więc chcemy aby ładnie było noo :)

Z dobrych wiadomości, waga stoi, nie tyje. Więc sałatki na noc, bez chleba i innych węglowodanów robi robotę :)!!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja prawie pieczywo nie jem, mam mniejszy apetyt i waga w górę.

Pogoda ma wiele do życzenia a muszę wstać i zacząć się zbierać do okulisty. Oczy pieką jak nie wiem co.

Spałam przy uchylonym oknie bo nie szło wytrzymać mimo że kaloryfery skręcone. Mierzylam temperatura w nocy i 36,4°

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzisiaj kolejna partia prania i prasowania. Myśle ze jeszcze tydzien i sie ogarnie. Tymbardziej ze teraz lepiej schnie bo juz grzeją. Pogoda znowu zapowiada dzień leńia he he. Idealnie na domowe prace ;) kupiłam wczoraj ta maść maltan ulgę od razu poczułam bo miałam efekt swędzenia i braku nawilżenia, dałam całe 9,50 wiec groszowa sprawa. Polecam ;) A macie juz wyprawkę do szpitala? Zastanawiam sie nad bielizna ? W sensie czy bierzecie majtki normalne czy te jednorazowe zakupilyscie? Ja jeszcze do końca nie spakowana no i musze spakować w razie W małego ;) 2 torby jak na wczasy he he.

• framtid Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) dzis w nocy kolejne przygody, tym razem prawa noga i pośladek - dostałam jakiegoś skurczu od pośladka aż do pięty przeszywało i tak trzykrotnie w ciągu nocy. Ból straszny że nie mogłam sie ruszyć, normalnie paraliż ;/ teraz bolą mnie plecy zaraz nad tyłkiem i czuje sie jakbym spała na kamieniach :( jutro wizyta u lekarza, niech sprawdzi gdzie ta mała bestia znowu wlazła i na co mi tak uciska że ciagle tylko ból heh

A tak poza tym mam nadzieje ze u Was dzień zaczął sie lepiej, miłego i ciepłego Wam życzę bo chyba za oknem zimnooo :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca ale duży chłopak, zazdraszczam! Tez bym chciała termin wcześniej a mam póki co 23 grudnia yh :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 09:04

Nasca lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-) Poznańska pogoda pod psem. Najlepiej nie wyłazić spod kołdry, ble. Framtid ja mam na 26, wiem co czujesz ;-) ale sobie wybrałyśmy he he ;-) a w nocy mogłaś mieć atak rwy kulszowej, to się często zdarza w ciąży. Ja to się zastanawiam co Wy tak pierzecie i pierzecie, jak patrzę na moje zaopatrzenie to ogarnę to jedną pralką. No może dwiema :-/ i zaczynam popadać w kompleksy, hmm.

Irmelin lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ