X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia co do majtek to ja biorę siatkowe wielorazowe, nie jednorazowe fliselinowe bo na te sie krzywią i wezme sobie też zwykłe bawełniane.

Kolia lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Campari te siateczkowe, potem bawełniane.
    Podobno nie ma co się sugerować tymi terminami porodu z obecnych usg, co najwyżej tym z prenatalnych z 12 tc ;)
    I dobrze, bo byłabym listopadowka a nie grudniowka! A jak tak nie lubię listopada!

Dziś śniło mi się, że już urodziłam i to błyskawicznie. Z dzidzia było wszystko e porządku, a Wy pytalyscie hak to możliwe, że tak szybko i jak to jest rodzic i takie tam haha ;D Najbardziej Diana zazdrościla, że ja już po buehehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 09:53

diana0501, Siwa1001, milmarta, Nasca lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca wrote:

Milmarta - u nas na USG wszystko wyszło wporzo :) Mały waży około 1750 gram, generalnie wszystko ma większe... Z tego USG termin mi wychodzi na 7 grudnia, podczas gdy oficjalny jest na 22 grudnia... Więc rośnie jak na drożdżach. Co do przepływów, to jakieś takie śmieszne echa puszczała na niektórych naczyniach i dość sporo czasu na tym spędziła.

Dzisiaj się dowiedziałam od koleżanki o konflikcie płytkowym. Ponoć Brus ma jakąś teraz akcję, że badają pod tym kątem bezpłatnie kobiety w ciąży. Przypadłość nie jest częsta, ale skoro można sprawdzić, to planuję się zapisać :)

Wczytałam się w ten program badania konfliktu płytkowego, gdyż lubię wszelkie medyczne nowinki, i prawdopodobnie do tego programu można przystąpić między 8 a 20 tygodniem ciąży, także się nie łapiemy.

Nasca, nieźle ci termin przyspieszył, znaczy dzidziuś przyspieszył, bo termin i tak będzie brany pod uwagę ten początkowy.

Riri ależ miałaś przygody, dobrze że cię kilku obejrzało to przynajmniej masz pewność, że wszystko oki. Ciekawe co dzisiaj powie na to wszystko Twój gin.

A mnie chyba coś wzięło (już nie wiem który raz w tej ciąży jestem przeziębiona). Syn na mnie nakaszlał i teraz męcz się matko. 24.10 mam wizytę u gina i już nie ma bata, biorę zwolnienie, dzieci w szkole też prątkują różnymi świństwami. Chyba czas najwyższy przestać tam chodzić

Nasca lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna dobre hahahahahha
    My dziś idziemy do kina na Dziewczynę z pociągu.
    Do szpitala kupiłam cztery pary majtek siatkowych, wielorazowych :)

Campari ja właśnie wstawiłam dziś trzecie pranie. Dziele tak na kolory. Wstawiłam kolory i nie włożyłam kombinezonu na zimę :/ ale może z czymś dorzucę. Zostanie pralka białego, potem rożek, ten kocyk minky, ręczniki... Prześcieradła. No, myślę że kilka pralek i tyle.
    Kurde zła jestem na ten kombinezon że zapomniałam wrr

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta czas najwyższy na zwolnienie;)

Ja zazdroscilam? Hehehe:) chciałabym zobaczyć swoją minę w Twoim śnie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 40 minut szłam do okulisty który jest na sąsiedniej ulicy! Normalne w 10 szłam kiedyś! Same starsze panie i patrzą się na mnie jak na tredowata. Zawsze tyle tu ludzi a dziś szok- malutki. Wyciągam bułki i jem śniadanie.:)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle daj znać jak wrażenia z tego filmu. Też chce iść na niego tylko w weekend jak mój wróci.

A co do majtek. Mam bawełniane moje, jednorazowe i 2 pary wielorazowe. Te wielorazowe dostałam gratis w aptece bo wtedy na sama mnie Wydalam coś koło 200 zl

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać, pewnie.
    Chociaż czytam że film nie porywa.
    Co do tycia Diana, ja mam jakieś 16-17 kg do przodu, także moja droga w porównaniu do Ciebie i Twojego "tycia" to chyba i tak wyszłaś lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 10:21

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytalam Dziewczynę z pociągu :-) książka fajna, ciekawa jestem filmu.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam, zajęło mi to nie cały jeden dzień :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pójdę po książkę w drodze powrotnej jeśli biblioteka będzie ją mieć.

A tycie to mam już 68 kg i postanowiłam ze do porodu został mi miesiąc to przytyje jeszcze Max 2 kg .

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja też sobie powtarzam, jeszcze Max 2 Kg tylko 2 kg jak coś hehe :) mam 2 msc do porodu :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce 2 kilo!! Najlepiej w postaci 2kg frytek belgijskich!! Aaaa!! Marze o zjedzeniu jekiegoś świnstewka.

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w teorii zostało 50 dni ale ginekolog mówi 36-37 i rodzimy. 21.10 wizytuje i zobaczymy co tam słychać. Szyjki prawie nie było tydzień temu. Skurczy póki co nie było ale bóle mam non stop w dole tylko raz mocniej raz słabiej. Nawet lezakowanie nie pomaga

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana czyli jako pierwsza chyba nam się tu rozpakujesz :-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak bo nawet z miesiączki mam 1.12.

Gorzej widzę o pół diopri i astygmatyzm się poglebil ale mocy nie zmieniamy bo ciąża i może zafalszowac wynik. Dopiero jak skończę karmić to jeszcze raz badamy. Pani dr zapuscila słabszy roztwór czegoś tam i obejrzymy dno oka.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą forum listopadowej mi się nie podoba:) lubię Was jakbyśmy się znały masę lat:) mam takie ogólnie przeczucia ze po wszystkich świętych Szymon będzie z nami

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana pojedzie pierwsza, A potem każda z nas po kolei :D czad total :)
    Ja też lubię tylko te nasze forum, jakoś tak nas mało i przytulnie. Czytałam tamte grudniówki, ale jakoś nie ogarniam ich klimatu :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga pokazuje 75 kg - już nawet znajoma Pani z piekarni stwierdziła, że widać, że mi coraz ciężej.
    Diana jak już blisko, jak ten czas szybko leci.
    A i już wiem co to czkawka u płodu, śmieszne uczucie.
    Campari jakby się tak dobrze zastanowić to frytki belgijskie to ziemniaki, a ziemniaki to warzywa, a przy cukrzycy warzywa są wskazane... he he :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówilaś mnie Siwa ;-) he he.

r9bzabd.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ