X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • framtid Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zauważyłam ze dookoła sutka w sumie na granicy sutek-reszta cyca zrobiła sie taka ciemniejsza ramka ale ogólnie sutki nie ściemniały tak mocno, są jak dla mnie normalne, moze ciut większe niż przed ciąża choć mój twierdzi ze są większe :p wiem napewno ze strasznie mnie bolą i zaczęło z nich teraz lecieć, wczoraj jak sie położyłam to normalnie poczułam mokro przy cycku, patrzę a tu leci i plama na koszulce. Właśnie mi Krzysztof poszedł do apteki i kupił tą maść maltan, mam nadzieje ze pomoże bo na dana chwile są one tak wrażliwe ze nie wiem co zrobię jak mnie mały ugryzie :P

Brzuch mnie tez boli, mam spięty i ładuje w siebie magnez a do tego wzięłam nospe. Czasem mam tez takie uczucie jakby mi pipka sie tak spinała i drętwiała nie wiem jak to opisać ale koszmarne uczucie ;/

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana mam te same myśli jeśli chodzi o ciąże i staranie sie o rodzeństwo dla synka. Cały czas powtarzam ze mały będzie jedynakiem bo mam dość i nie chce tego przezywać po raz kolejny

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam to samo...tak mi ciąża daje w kość, choć u nas to mimo myślenia o kolejnym to czasu może nie starczyć i tak. Diana połóż się, weź no spę i magnez i odpoczywaj.

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpałam się bo generalnie pomagało, magnez i tak mam brać razem z no spą więc one już chyba przestają działać w sensie że organizm nie reaguje.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba powinnaś się skonsultować z lekarzem, tak myślę. Wiesz, powiem Ci na swoim przykładzie, u mnie pojawiły się skurcze, które młodego spychały w dół mocno. Lekarka mi powiedziała, że najważniejsze to te skurcze wyeliminować. Dostałam właśnie no-spa max 3x dziennie i magnez, luteinę podjęzykową jem jak tik-taki-4x2. Stosujesz jakiś progesteron? I zostaje jeszcze relanium przed którym się bronię nogami i rękami. Zapytaj lekarza, może coś jeszcze Ci włączy skoro czujesz, że leki nie działają. I odpoczywaj na maxa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 19:36

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri jesteś pod dobra opieka :) wszystko się na pewno ułoży ;)

Moje piersi są większe i właśnie znowu sutki coraz bardziej wrażliwe znowu i rzeczywiście ciemnieja. Ja kupiłam z ziaji Lano maść podobno dobra do pielęgnacji sutkow w okresie karmienia i właśnie przeczytałam,że też zaleca sie hartowanie brodawek na 2 miesiące przed, także zacznę chyba też smarować ;)

Kurcze po tej szkole rodzenia wychodzę normalnie zaskoczona. Ta babka która prowadzi ćwiczenia jest genialna. Opisuje wprost jak będzie wyglądać poród i co zrobić, żeby go skrócić czy łagodniej przejść, np każe ćwiczyć przysiady, żeby weszło w krew przykucanie na calych stopach, bo często podczaś skurczy kobieta wspina się na palce napręzajac wszystkie mięśnie, pozbywajac się energii no i przede wszystkim źle układa się wtedy miednica. Jeśli to wszystko zapamiętam, zastosuje przy porodzie, to on naprawdę będzie jak ten z mojego snu niczym pierdnięcie :D haha :D dobrze, że mąż chodzi to mam nadzieję, że będzie panował nad tym co robię :D i przypominał co powinnam robić :D A brzuch jak oddycham przeponą to już mam chyba jak 10 albo i 11 miesiąc :D haha :D

diana0501 lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jak bóle nie ustąpią to spróbuję złapać mojego gina na prywatną wizytę, bo tak w szpitalu mam u niego 21.10

Wiana poprawiłaś mi humor z 10 czy 11 miesiącem :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam kocham stan ciążowy :) generalnie chciałabym drugie - hahah zobaczymy czy zmienie zdanie jak się Adaś urodzi , czy da nam popalić.
    Co do piersi to obwodki się zrobiły ciemniejsze , ale co najgorsze to rozstępy :( i to mnie mega martwi pomimo, że smaruję regularnie.

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri a co się dzieje. Najważniejsze że jesteś w szpitalu, pod opieką. Będzie dobrze.
    My po kinie i oczywiście reguła się potwierdza że lepsza książka jak film. Dobrze że poszliśmy do kina na środę z Orange, zapłaciliśmy za dwa bilety jak za jeden i wyszło 25 zł. No film dupy nie urwał więc jakbym dała pół gola, to bym pewnie nie była zadowolona.
    Mój zaczął ziewać na początku i ziewał do końca.
    Film spokojny... Tak jakoś leciał i leciał. Akcja w ogóle w Nowym Jorku a nie Londynie, nie wiem czemu.
    Można go zobaczyć, ale to nie jest tzn szał pał :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri a w ogóle jak na tym Ujastku? Dobrze Cie traktują?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ogarniania rzeczy mlodego to mam wszystko poprane i poprasowane - dziś była mama i mi pomogla - zbawienie moje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:23

Shantelle, diana0501 lubią tę wiadomość

Jago
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no w Ujastku super, przeszłam trochę tych szpitali w ciągu tych dni i narazie on wywarł najlepsze wrażenie personel młody uśmiechnięte te dziewczyny, a i ogólnie opieka spoko ktg mam dwa razy dziennie dostałam kroplowke po której mała wykazała więcej aktywności bo to była glukoza steryd na plucka magnez mała zrobiła się jak dawniej czuje misie jak szaleje .. Jak przed tą całą akcja.. Zobaczymynjutro bez glukozy..

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri cieszę się że już lepiej. Przynajmniej jesteś bardziej spokojna.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mam sutki powiększone a i zauważyłam ze wieczorem ciemnieją. Ale zaczęłam używać tej maści maltan i inne dolegliwości z nimi związane przeszły ;) Szkoda, ze tak źle znosicie ten piękny stan. Ja osobiście poki co wyglada na to ze jestem stworzona do tego. Na Frania bardzo długo czekaliśmy i na bank jeśli bedzie jeszcze możliwość bedziemy chcieli mieć kolejne dziecko. Poza małymi awariami czujemy sie super ...no zobaczymy jak sam poród bo tego sie najbardziej obawiam. Dzisiaj polecę w takim razie po te majteczki z siateczki i pare kosmetyków do samego szpitala. Trzymajcie sie ciepło i miłego dnia

• Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a Ty jak się czujesz dzisiaj?

r9bzabd.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja o 13dziś mam wizytę bo tydzień temu moja szyjka skrocila się o 7mm w tydzień i dziś zobaczymy czy dalej się kurczu, czy stoi w miejscu. Ciąży też już mam po kokardki, ale z tego co tu widzę jestem ostatnia w drodze na porodowke -termin na 1stycznia. Ale od początku jestem na grudniowym forum bo mam przeczucie, że urodze wcześniej :-)
    Trzymajcie się dziewczyny!Dam znać po wizycie :-)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciąży nie jest źle, mogę ćwiczyć, mogę jeść na co mam ochotę.. Jednak jak chwilę Małego nie czuje mam jazdy, wczoraj zasnąć nie mogłam bo mnie jakieś myśli nachodziły. Ale ważne aby myśleć pozytywnie, prawda?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to wogóle Shantelle jesteś mega pozytywna ;-) a jazdy ma każdy chyba- ja np. mam obsesję sączących się wód i małowodzia :-/ . A czasem jak Młody za spokojny to też wymyślam...a później czekam jak na zbawienie, żeby choć na chwilę się uspokoił.
    Generalnie, żeby nie to leżenie i strach o szyjkę to mi też byłoby całkiem ok :-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pozytywna ale też panikara. Serio. Na dodatek jestem z osób teraz, tu, natychmiast :)
    Ale czasami pukam się w głowę i mówię sobie, uspokój się... Wdech i wydech :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ