Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnio zauważyłam ze dookoła sutka w sumie na granicy sutek-reszta cyca zrobiła sie taka ciemniejsza ramka ale ogólnie sutki nie ściemniały tak mocno, są jak dla mnie normalne, moze ciut większe niż przed ciąża choć mój twierdzi ze są większe :p wiem napewno ze strasznie mnie bolą i zaczęło z nich teraz lecieć, wczoraj jak sie położyłam to normalnie poczułam mokro przy cycku, patrzę a tu leci i plama na koszulce. Właśnie mi Krzysztof poszedł do apteki i kupił tą maść maltan, mam nadzieje ze pomoże bo na dana chwile są one tak wrażliwe ze nie wiem co zrobię jak mnie mały ugryzie
Brzuch mnie tez boli, mam spięty i ładuje w siebie magnez a do tego wzięłam nospe. Czasem mam tez takie uczucie jakby mi pipka sie tak spinała i drętwiała nie wiem jak to opisać ale koszmarne uczucie ;/ -
Diana mam te same myśli jeśli chodzi o ciąże i staranie sie o rodzeństwo dla synka. Cały czas powtarzam ze mały będzie jedynakiem bo mam dość i nie chce tego przezywać po raz kolejny
-
To chyba powinnaś się skonsultować z lekarzem, tak myślę. Wiesz, powiem Ci na swoim przykładzie, u mnie pojawiły się skurcze, które młodego spychały w dół mocno. Lekarka mi powiedziała, że najważniejsze to te skurcze wyeliminować. Dostałam właśnie no-spa max 3x dziennie i magnez, luteinę podjęzykową jem jak tik-taki-4x2. Stosujesz jakiś progesteron? I zostaje jeszcze relanium przed którym się bronię nogami i rękami. Zapytaj lekarza, może coś jeszcze Ci włączy skoro czujesz, że leki nie działają. I odpoczywaj na maxa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 19:36
-
Riri jesteś pod dobra opieka wszystko się na pewno ułoży
Moje piersi są większe i właśnie znowu sutki coraz bardziej wrażliwe znowu i rzeczywiście ciemnieja. Ja kupiłam z ziaji Lano maść podobno dobra do pielęgnacji sutkow w okresie karmienia i właśnie przeczytałam,że też zaleca sie hartowanie brodawek na 2 miesiące przed, także zacznę chyba też smarować
Kurcze po tej szkole rodzenia wychodzę normalnie zaskoczona. Ta babka która prowadzi ćwiczenia jest genialna. Opisuje wprost jak będzie wyglądać poród i co zrobić, żeby go skrócić czy łagodniej przejść, np każe ćwiczyć przysiady, żeby weszło w krew przykucanie na calych stopach, bo często podczaś skurczy kobieta wspina się na palce napręzajac wszystkie mięśnie, pozbywajac się energii no i przede wszystkim źle układa się wtedy miednica. Jeśli to wszystko zapamiętam, zastosuje przy porodzie, to on naprawdę będzie jak ten z mojego snu niczym pierdnięcie haha dobrze, że mąż chodzi to mam nadzieję, że będzie panował nad tym co robię i przypominał co powinnam robić A brzuch jak oddycham przeponą to już mam chyba jak 10 albo i 11 miesiąc hahadiana0501 lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
A ja tam kocham stan ciążowy generalnie chciałabym drugie - hahah zobaczymy czy zmienie zdanie jak się Adaś urodzi , czy da nam popalić.
Co do piersi to obwodki się zrobiły ciemniejsze , ale co najgorsze to rozstępy i to mnie mega martwi pomimo, że smaruję regularnie.
Jago -
Riri a co się dzieje. Najważniejsze że jesteś w szpitalu, pod opieką. Będzie dobrze.
My po kinie i oczywiście reguła się potwierdza że lepsza książka jak film. Dobrze że poszliśmy do kina na środę z Orange, zapłaciliśmy za dwa bilety jak za jeden i wyszło 25 zł. No film dupy nie urwał więc jakbym dała pół gola, to bym pewnie nie była zadowolona.
Mój zaczął ziewać na początku i ziewał do końca.
Film spokojny... Tak jakoś leciał i leciał. Akcja w ogóle w Nowym Jorku a nie Londynie, nie wiem czemu.
Można go zobaczyć, ale to nie jest tzn szał pał
-
Nie no w Ujastku super, przeszłam trochę tych szpitali w ciągu tych dni i narazie on wywarł najlepsze wrażenie personel młody uśmiechnięte te dziewczyny, a i ogólnie opieka spoko ktg mam dwa razy dziennie dostałam kroplowke po której mała wykazała więcej aktywności bo to była glukoza steryd na plucka magnez mała zrobiła się jak dawniej czuje misie jak szaleje .. Jak przed tą całą akcja.. Zobaczymynjutro bez glukozy..Jej
-
No tez mam sutki powiększone a i zauważyłam ze wieczorem ciemnieją. Ale zaczęłam używać tej maści maltan i inne dolegliwości z nimi związane przeszły Szkoda, ze tak źle znosicie ten piękny stan. Ja osobiście poki co wyglada na to ze jestem stworzona do tego. Na Frania bardzo długo czekaliśmy i na bank jeśli bedzie jeszcze możliwość bedziemy chcieli mieć kolejne dziecko. Poza małymi awariami czujemy sie super ...no zobaczymy jak sam poród bo tego sie najbardziej obawiam. Dzisiaj polecę w takim razie po te majteczki z siateczki i pare kosmetyków do samego szpitala. Trzymajcie sie ciepło i miłego dnia
-
Cześć dziewczyny. Ja o 13dziś mam wizytę bo tydzień temu moja szyjka skrocila się o 7mm w tydzień i dziś zobaczymy czy dalej się kurczu, czy stoi w miejscu. Ciąży też już mam po kokardki, ale z tego co tu widzę jestem ostatnia w drodze na porodowke -termin na 1stycznia. Ale od początku jestem na grudniowym forum bo mam przeczucie, że urodze wcześniej
Trzymajcie się dziewczyny!Dam znać po wizycie -
Ty to wogóle Shantelle jesteś mega pozytywna a jazdy ma każdy chyba- ja np. mam obsesję sączących się wód i małowodzia . A czasem jak Młody za spokojny to też wymyślam...a później czekam jak na zbawienie, żeby choć na chwilę się uspokoił.
Generalnie, żeby nie to leżenie i strach o szyjkę to mi też byłoby całkiem ok