X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie masło do ciała Nacomi. Słyszałyście o tej firmie? Zapach mnie powalił-pozytywnie :-) ciekawe jak się będzie sprawowało.

r9bzabd.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za darmo a w Siemiradzkim muszę wybulic 2500tys za poród.. ;(

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu tyle?

Campari, nie słyszałam :) a czym pachnie :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek jeszcze siedzi w dołku, ale coraz bardziej chyba chce wyjść na wierzch ;) Riri a dlaczego poród płatny? Jakieś specjalne warunki?? Czy to szpital prywatny??
    Mi włosy też wychodzą, a po ostatniej hybrydzie z początku września łamią mi się paznokcie nawet jak je teraz skrocilam :/ robiłam je gdzie indziej niż zwykle no i beznadziejne były, szybko zeszły i płytka jeszcze się nie zregenerowala po miesiącu.. Ehh.
    Do porodu bez lakierów? Dobrze mi się kojarzy?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, do porodu bez lakieru i makijażu.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu bez makijażu? Pytam z ciekawości, osobiście nie maluję się i tak.
    Masło pachnie...tak ładnie, znaczy mi bardzo przypadł do gustu zapach, taki owocowy, słodki.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdjęłam hybrydy, wkurzały mnie ostatnio...
    Ten szpital co Riri pisze nie jest prywatny, więc nie wiem co tam tak drogo, za co siebie liczą..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam bazę proteinową z Indigo na płytkę-lepiej działa niż nie jedna zwykła odzywka albo manicure japoński. Ja przed ciążą na włosy brałam Revalid- niestety w ciąży zakazany mimo ziołowego składu a nie wiem jak przy kp. Na pewno do tych tabletek wrócę, bo teraz mam ładne a po porodzie mogą lecieć.
    A szpital skoro nie jest prywatny to skąd tyle chcą za poród? Niby z jakiej okazji?

Wiana coś dla Ciebie- na fb na stronce sprzedam w Tl czy jakoś tak są naklejki sówki na ścianę za 22 zł :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari oczywiście zakazu całkowitego nie ma, ale bez makijażu choćby dlatego, że w szpitalach na porodówkach jest gorąco, spocisz się, popłaczesz z bólu lub wzruszenia i na bank wszystko Ci spłynie, a zresztą makijaż będzie ostatnią rzeczą o jakiej pomyślisz rodząc. Często położne też krzyczą za tapetę.

• wianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie podobno miałam proteinowa bazę ostatnio, choć nie wiem jakiej firmy. Ale masakra, naprawdę, żeby krótkie się łamały to jeszcze tak nie miałam :/
    Też myślę, że makijaż zbędny na porodowke hehe :D A koleżanka poradziła, żeby suchy szampon wziąć, potem się przydaje dla odświeżenia szybkiego :D
    Sówki dziewczyny już pokazywały naklejki, muszę i ja obczaić ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tej bazie proteinowej indygo, muszę ją obczaić.

Właśnie ja nie wiem, co oni w tym szpitalu tak liczą, muszą mieć cennik... Znieczulenia są refundowane więc odpada. Nie wiem, położna? Osoba sala??

Ja tam na poród chce mieć rzęsy jedynie i to już mi wystarczy.. I nie wiem, jak rodzić... W sensie okulary? Soczewki pewnie odpadają.. I co mam taka ślepa rodzić?
    Muszę to ogarnąć, bo tak jak ślepa kura, to ja się tam pozabijam o własne nogi :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, to mnie nikt nie okrzyczy bo ja zawsze jestem au naturel i saute :-) z chwilą skończenia szkoły kosmetycznej odechciało mi się makijaży, paznokci itp :-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Słyszałam o tej bazie proteinowej indygo, muszę ją obczaić.

Właśnie ja nie wiem, co oni w tym szpitalu tak liczą, muszą mieć cennik... Znieczulenia są refundowane więc odpada. Nie wiem, położna? Osoba sala??

Ja tam na poród chce mieć rzęsy jedynie i to już mi wystarczy.. I nie wiem, jak rodzić... W sensie okulary? Soczewki pewnie odpadają.. I co mam taka ślepa rodzić?
    Muszę to ogarnąć, bo tak jak ślepa kura, to ja się tam pozabijam o własne nogi :D
    Ja też nie wiem czy soczewki czy okulary a ślepa jak kret jestem. Jak się spocimy to okulary będą nam zjeżdzać z nosa a ze zmęczenia możemy zasnąć w soczewkach. No ale chyba soczewki wybiorę, mam nadzieję szybko po porodzie na prysznic i wtedy jak coś zdejmę. Ja suchego szampoinu jakoś się przemóc nie mogę- wolę świeżo pachnące i czyste. Makijaż to nie problem aby rzęsy zrobię a pazury to będę mieć aby na stopach nie. właśnie robię sobie, to na fb wam pokażę :D

Wianna jak znajdę znowu to ogłoszenie to wyślę Ci link na fb albo oznaczę nie wiem które się da

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kurtka-plaszcz-czarna-parka-pikowana-futerko-m-38-i5683430762.html

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A soczewka nie uszkodzi oka? Mam głupie wrażenie że tak, chociaż bieganie i ćwiczenia to też wysiłek.
    A nie widzę się w zaparowanych okularach, które zjeżdżają, dokładnie hahaha.
    No ja ma dłoniach nie będę miała na pewno lakieru. Tak, mnie te hybrydy wkurzają, nie chce mi się ich ściągnąć i robić i tak w kółko :) pomalowałam dziś już zwykłym.
    Idę zaraz na szkołę rodzenia, ciekawe co dziś będzie ciekawego :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, szewc bez butów chodzi :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam paczkę chemii z Niemiec i przyszła dzisiaj cała zalana i musiałam odesłać, a wzięłam parę nowości i się niecierpliwiłam na testowanie , a tu zonk :(
    Campari, ja też się mało maluję, zazwyczaj na jakieś wyjścia, do pracy tylko rzęsy i paznokcie.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle też mam posiew czysty, więc nie wiem co z tymi leukocytami :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa ja mam to samo i dał mi jakies inne czopki dopochwowe. A soczewki nie powinny nic zrobić

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowywałam paczkę z apteki i się mi wylał płyn do kąpieli. Pachnę teraz jak...dzidziuś :-)

r9bzabd.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ