X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Shantelle ja też bym była hop siup i tak było do 24tc dopóki nie wylądowałam w szpitalu.
    Mi dzisiaj nieco przeszło, wstaję jakoś i mogę się przekręcić za to cały brzuch spięty i mały jeszcze się nie ruszał a śniadanie jadłam zaraz jak wstałam czyli o 7:15 już sobie zrobiłam. Czekam do wieczora i jadę do szpitala

Ciekawe co u Riri?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana dobrze, że nie boli. Mój reaguje na zimne picie, może spróbuj. A wiecie coś mnie zastanawia... ja mam czasem tak, że Mlody się wypnie, albo tak ułoży, że połowa brzucha twarda i napięta i normalnie czuję jakbym go po pleckach glaskała i on sobie tak siedzi dłuższą chwilę. Zastanawiam się czy to jest normalne, że tak wyraźnie go czuję przez skórę. Jeny, jeszcze tydzień do usg...

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari chyba normalne, mało ma miejsca to jak się wypnie to tak porządnie :) mój czasami też tak potrafi tylko bardziej mi się wydaje że to pupka . No chyba mój malutki królewicz chyba się budzi bo leciutko było go czuć. Wczoraj aktywny to chyba dzisiaj ma lenia. Podobno to jaki jest teraz będzie po porodzie-ciekawe ile w tym prawdy?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mega ochotę na pepsi.... Lepiej się czuję to pójdę na zakupy i zrobię dziś bigos :)

aaaa i wygotowałam całą wodę z jajek-miały być na miękko, wody brak, garnek trochę przypalony-zapomniałam o jajkach !

Nasca lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Diana:-) ciążowe roztargnienie :-) przypomniało mi się jak mój mąż spalił brokuła na węgiel,gotując go na parze ;-)
    Włosy mi wyłażą garściami. Normalnie wyłysieję :-/ powiedzcie, że odrosną :-/

diana0501 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrosną.. Muszą. Mi też wychodzą jak dzikie świnie. Mam nadzieję że to przejściowe, ale na bank :)
    Ja zauważyłam że mój jest w nocy nieaktywny, śpi, ok 8 wstaje, po śniadaniu jak zjem coś się rusza. Ogólnie po południu jest rozruszany :)

diana0501 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój koło 10-11 wieczorem szaleństwo, o 5 rano jak biore leki przywitanie, o 7 jak tatuś robi zastrzyk przywitanie drugie a potem co jakiś czas kopniak przypominający w ciągu dnia :-) Ja mam jednak cichą nadzieję, że jak mama w niemowlęctwie będzie jadł i spał, przynajmniej jakiś czas, żeby szło coś ogarnąć... choć w sumie ja przy takim trybie życia jako roczniak wyglądałam jak ludzik michelin...więc może lepiej nie...

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrosna na pewno.
    Diana moj wczoraj spalil krokiety.
    Wyobrazcie sobie, ze dzis sie do mnie przyczepila starsza babka w sklepie ze za duze zakupy zrobilam (w sensie za ciezkie), ze w moim stanie nie wolno I bla bla bla. Nosz kurde ja chyba lepiej wiem czy dam rade to niesc czy nie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, chciała się wykazać troską może i nie wyszło he he :-) powinna zaproponować, że Ci pomoże nieść ;-)

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he dobre :) ze tez na to nie wpadlam zeby jej tak powiedziec.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Wasi mężowie też roztargnieni :d

Byłam w Biedronce- 4 kasy i tłumy do lodówek(oczywiście nikt nie wpuści a jak chcesz przejechać wózkiem między alejkami to Cię zjedzą bo myślą że w kolejkę się wpychasz).

Spotkałam w kolejce taką panią doktor z mojej uczelni(mieszka w sąsiednim bloku) wydział zamknęli a doktorom obiecywali wakat albo w Lublinie albo w Stalowej i jak się okazuje ona i jeszcze jeden doktor jutro idą po wypowiedzenie. Pensję KUL wypłaca im do lutego a potem co? Szkoda mi jej bo to jedna z najbardziej ludzkich istot na tej uczelni.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej!!!! Diana miałam tak z ziemniakami maz wrócił z pracy cieszył się na.obiadek a tu zonk zasnelam... Ziemniaki dymily... Ja leżę sobie spokojnie, mam.mega zgage myślami chcialam wyjsc ale potrzymaja mnie parę dni na obserwacji, narazie nie wiem nico na obchodzie dwie minutki i ktg wygląda dobrze i tyle... Także ale cieszę się bo.zrobia mi wszystkie badania... I dwa razy dziennie słyszę mała, a wykteca mi takie nr na zasypia na ktg i przez to dłużej muszę robić adrenalina wtedy skacze.. Leżę prawie cały czas bo jestem pod kroplowka a nie mam tej jezdzacej muszę o.nia poprosić... Wiecie co mam obiekcie bo ten ujastek to spoko szpital

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie chciałaś rodzić?
    A tak narzekają na Ujastek, na wszystkie szpitale w sumie się narzeka..... I chwali. I tak w kółko.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj każdemu coś nie będzie pasować i tak w koło Macieja. Niektórzy myślą że idą do hotelu 5gwiazdkowego. Ja jakm byłam w Zamościu to babka obok mojego łóżka narzekała na jedzenie bo za mało mięsa( baba ze wsi to i pół świni zje) a wg mnie jedzenie aż tak rewelacyjne nie było ale dobre i smaczne i nie trzeba dokarmiać.Gdyby poleżała w TL to by z głodu padła

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie czy Wasze pępki są wypnięte na maksa na zewnątrz?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, a za miesiąc to już nie będę miała pępka w ogóle bo zniknie, tak mi maluchy rozciągają skórę.

• Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze lekka dziurkę, ale skóra nad pępkiem się taki zawinęła w taki dziubek :-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest wywinięty na drugą stronę i to już od dawna. Aż śmiesznie wygląda

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek na maksa... Na zewnątrz, aż dziwne że tak wyszedł, bo mam z natury w formie dziury.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja nie narzekam na żaden ale kurcze Tu miły personel i wogole miło....

Jej

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ