X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Shantelle ja też bym była hop siup i tak było do 24tc dopóki nie wylądowałam w szpitalu.
    Mi dzisiaj nieco przeszło, wstaję jakoś i mogę się przekręcić za to cały brzuch spięty i mały jeszcze się nie ruszał a śniadanie jadłam zaraz jak wstałam czyli o 7:15 już sobie zrobiłam. Czekam do wieczora i jadę do szpitala

Ciekawe co u Riri?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana dobrze, że nie boli. Mój reaguje na zimne picie, może spróbuj. A wiecie coś mnie zastanawia... ja mam czasem tak, że Mlody się wypnie, albo tak ułoży, że połowa brzucha twarda i napięta i normalnie czuję jakbym go po pleckach glaskała i on sobie tak siedzi dłuższą chwilę. Zastanawiam się czy to jest normalne, że tak wyraźnie go czuję przez skórę. Jeny, jeszcze tydzień do usg...

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari chyba normalne, mało ma miejsca to jak się wypnie to tak porządnie :) mój czasami też tak potrafi tylko bardziej mi się wydaje że to pupka . No chyba mój malutki królewicz chyba się budzi bo leciutko było go czuć. Wczoraj aktywny to chyba dzisiaj ma lenia. Podobno to jaki jest teraz będzie po porodzie-ciekawe ile w tym prawdy?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mega ochotę na pepsi.... Lepiej się czuję to pójdę na zakupy i zrobię dziś bigos :)

aaaa i wygotowałam całą wodę z jajek-miały być na miękko, wody brak, garnek trochę przypalony-zapomniałam o jajkach !

Nasca lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Diana:-) ciążowe roztargnienie :-) przypomniało mi się jak mój mąż spalił brokuła na węgiel,gotując go na parze ;-)
    Włosy mi wyłażą garściami. Normalnie wyłysieję :-/ powiedzcie, że odrosną :-/

diana0501 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrosną.. Muszą. Mi też wychodzą jak dzikie świnie. Mam nadzieję że to przejściowe, ale na bank :)
    Ja zauważyłam że mój jest w nocy nieaktywny, śpi, ok 8 wstaje, po śniadaniu jak zjem coś się rusza. Ogólnie po południu jest rozruszany :)

diana0501 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój koło 10-11 wieczorem szaleństwo, o 5 rano jak biore leki przywitanie, o 7 jak tatuś robi zastrzyk przywitanie drugie a potem co jakiś czas kopniak przypominający w ciągu dnia :-) Ja mam jednak cichą nadzieję, że jak mama w niemowlęctwie będzie jadł i spał, przynajmniej jakiś czas, żeby szło coś ogarnąć... choć w sumie ja przy takim trybie życia jako roczniak wyglądałam jak ludzik michelin...więc może lepiej nie...

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrosna na pewno.
    Diana moj wczoraj spalil krokiety.
    Wyobrazcie sobie, ze dzis sie do mnie przyczepila starsza babka w sklepie ze za duze zakupy zrobilam (w sensie za ciezkie), ze w moim stanie nie wolno I bla bla bla. Nosz kurde ja chyba lepiej wiem czy dam rade to niesc czy nie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, chciała się wykazać troską może i nie wyszło he he :-) powinna zaproponować, że Ci pomoże nieść ;-)

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he dobre :) ze tez na to nie wpadlam zeby jej tak powiedziec.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Wasi mężowie też roztargnieni :d

Byłam w Biedronce- 4 kasy i tłumy do lodówek(oczywiście nikt nie wpuści a jak chcesz przejechać wózkiem między alejkami to Cię zjedzą bo myślą że w kolejkę się wpychasz).

Spotkałam w kolejce taką panią doktor z mojej uczelni(mieszka w sąsiednim bloku) wydział zamknęli a doktorom obiecywali wakat albo w Lublinie albo w Stalowej i jak się okazuje ona i jeszcze jeden doktor jutro idą po wypowiedzenie. Pensję KUL wypłaca im do lutego a potem co? Szkoda mi jej bo to jedna z najbardziej ludzkich istot na tej uczelni.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej!!!! Diana miałam tak z ziemniakami maz wrócił z pracy cieszył się na.obiadek a tu zonk zasnelam... Ziemniaki dymily... Ja leżę sobie spokojnie, mam.mega zgage myślami chcialam wyjsc ale potrzymaja mnie parę dni na obserwacji, narazie nie wiem nico na obchodzie dwie minutki i ktg wygląda dobrze i tyle... Także ale cieszę się bo.zrobia mi wszystkie badania... I dwa razy dziennie słyszę mała, a wykteca mi takie nr na zasypia na ktg i przez to dłużej muszę robić adrenalina wtedy skacze.. Leżę prawie cały czas bo jestem pod kroplowka a nie mam tej jezdzacej muszę o.nia poprosić... Wiecie co mam obiekcie bo ten ujastek to spoko szpital

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie chciałaś rodzić?
    A tak narzekają na Ujastek, na wszystkie szpitale w sumie się narzeka..... I chwali. I tak w kółko.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj każdemu coś nie będzie pasować i tak w koło Macieja. Niektórzy myślą że idą do hotelu 5gwiazdkowego. Ja jakm byłam w Zamościu to babka obok mojego łóżka narzekała na jedzenie bo za mało mięsa( baba ze wsi to i pół świni zje) a wg mnie jedzenie aż tak rewelacyjne nie było ale dobre i smaczne i nie trzeba dokarmiać.Gdyby poleżała w TL to by z głodu padła

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie czy Wasze pępki są wypnięte na maksa na zewnątrz?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, a za miesiąc to już nie będę miała pępka w ogóle bo zniknie, tak mi maluchy rozciągają skórę.

• Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze lekka dziurkę, ale skóra nad pępkiem się taki zawinęła w taki dziubek :-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest wywinięty na drugą stronę i to już od dawna. Aż śmiesznie wygląda

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek na maksa... Na zewnątrz, aż dziwne że tak wyszedł, bo mam z natury w formie dziury.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja nie narzekam na żaden ale kurcze Tu miły personel i wogole miło....

Jej

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ