X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale np w Biednej są frytki które mają super skład. Tylko ziemniaki i olej słonecznikowy. Aż w szoku byłam. One są w żółtym opakowaniu. I tej soli dużo nie ma :)
    W piekarniku zrobić... Też nie możecie takich np?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej nie :-/ a poza tym jak już jeść śmieci to prawdziwe :-) poczekam. I odbiję sobie po. Zaplanowałam, że Młody będzie tolerował wszystko co zjem ;-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po:) mam przeciwskazanie do dużego wysiłku ale dopiero jak np będę rodzić14 h i nic to wtedy. Ale mały ma szybko wyjść- tak mu tłumacze, że ma mamy nie męczyć i w trzech partych wychodzi :) inaczej mamusia będzie bardzo zmęczona i zamiast się cieszyć pójdzie spać na całe 3 dni i tatę będzie molestował

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na szkole rodzenia zgadałam się z dziewczyną, która jak się okazało też ma cukrzycę ciążową, z tym, że ona nie trzyma diety, a wyniki pisze i zaniża na właściwe, bo podobno dziecko na usg ok, to się postanowiła nie męczyć. Trochę mnie to zaskoczyło, chyba bym nie zaryzykowała aż tak. Zdarza mi się zgrzeszyć, nie mówię że nie, ale żeby olać kompletnie dietkę jestem w szoku.
    Ziemniaki jadam, ale gotowane do obiadu, frytki niestety są na czarnej liście "warzyw" zakazanych.
    Ja też ze swoimi rozmawiam, że mają się oboje dobrze ułożyć, ale chyba nie do końca mnie słuchają, zresztą za tydzień mam wizytę to się dowiem.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O frytkach to ja od wczoraj śnię, ale sobie odpuszczę. Jeszcze troszkę o sobie odbijemy te niezdrowe grzeszki ;)
    Siwa to Twoja łobuzeria jeszcze się nie ułożyła główkowo?

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Wczoraj na szkole rodzenia zgadałam się z dziewczyną, która jak się okazało też ma cukrzycę ciążową, z tym, że ona nie trzyma diety, a wyniki pisze i zaniża na właściwe, bo podobno dziecko na usg ok, to się postanowiła nie męczyć. Trochę mnie to zaskoczyło, chyba bym nie zaryzykowała aż tak. Zdarza mi się zgrzeszyć, nie mówię że nie, ale żeby olać kompletnie dietkę jestem w szoku.
    Ziemniaki jadam, ale gotowane do obiadu, frytki niestety są na czarnej liście "warzyw" zakazanych.
    Ja też ze swoimi rozmawiam, że mają się oboje dobrze ułożyć, ale chyba nie do końca mnie słuchają, zresztą za tydzień mam wizytę to się dowiem.
    Ej, to skrajna nieodpowiedzialność wg mnie. Co z tego, że na usg ok? Właśnie mnie podkusiło i włączyłam sobie szkolenie on line na temat cukrzycy, m. in. ciążowej i ewentualne powikłania mnie zmroziły :-( . Życzę tej dziewczynie, żeby mimo wszystko maluch był zdrowy, zaraz po urodzeniu a szczególnie w przyszłości. Ja po każdym przekroczonym cukrze mam dół od razu.

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari mam to samo przeżywam każdy wynik powyżej normy, teraz mniej to widać, ale na początku strasznie mnie to męczyło. Gdyby dzieci miały jakieś powikłania przez moje nie trzymanie diety nie darowałabym sobie tego.

Majekmeg córa głową do dołu, syn dupką, no chyba, że się jeszcze odwróci, ale kopie w tych samych miejscach, wiec raczej dalej jest w tej samej pozycji. Nie powinnam tracić nadziei, ale oboje mają mało miejsca w brzuchu, więc raczej już się na cesarkę nastawiam powoli choć bardzo nie chcę :(

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na pysznej pizzy, teraz ciśniemy na kino :)

diana0501, jagooo90 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane shantelle zazdroszczę ;)
    Ja niestety na szpitalnym łóżku ;);)jednak lekarz chciał mnie puścić ale skonsultowal to z inną lekarka i poszłam do szpitala jestem na Ujastku...

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam historie medyczna nie ciekawa stąd obawy...

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Riri, jednak szpital. No ale lepiej dmuchać na zimne i będziesz spokojniejsza. I dawaj znać co tam mówią. Trzymam kciuki a Ty się trzymaj tam.

r9bzabd.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jasne będę informować na bieżąco ;)

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bieżąco musisz być z nami .Jesteśmy z Tobą :*

Mam do Was pytanie: na fb jest grupa mamy dzieci z rocznika 2016 i właśnie trafiłam na post , w którym mamy się chwalą swoimi maluchami tuż po porodzie i są zdjęcia między innymi maluszków na cycu. I tu zauważyłam , że obwódki ich sutków były ogromne i bardzo ciemne mimo że skóra blada. I tak przyjrzałam się swoim - moje normalne. A jak u Was? Wiem, że to głupie ale taka refleksja mnie naszła :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri trzymaj sie.
    Diana mi ciemnieją prawie z dnia na dzień, ale od niedawna.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odczuwasz lekkie pobolewanie piersi i tak jakby znowu obrzmiałe?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku ciazy bardzo mnie bolaly. Teraz nie, tylko sa jakby napompowane.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku chyba każdą bolały, mnie wlanie teraz nawróciło.

Płakać mi się chce, boli mnie w kroku, wstać nie mogę, brzuch też łapie skurcze chyba .Jestem sama w domu :(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cycki urosły, ale już nie bolą. Otoczki ściemniały i ja akurat wogóle mam duże (niestety) no a teraz to już wogóle tarcza strzelnicza. Ale nie ma co porównywać, a na zdjęciach to wiesz, światło i wogóle kolory mogą być przekłamane ;-) ciesz się, że masz normalne cycki ;-)

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj diana, czy Ty oby nie powinnaś się bardziej oszczędzać? :-/

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie robię, poszłam tylko do okulisty i czy by przez to chodzenie tak bolało? droga króciutka tylko teraz toczę się i 3x dłużej szłam, nawet do sklepu nie chodzę tylko mąż zakupy w weekend na tydzień robi. psa 2x na szybkie potrzeby wyprowadzę i w tym czasie w budce bułki rano kupię.

Nie chcę więcej ciąży-już to w weekend mówiłam mojemu. Szymonek będzie musiał się pogodzić że będzie jedynakiem

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ