X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna to dziurawy pączek :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha :D Ja nie pączkowa dlatego nie wiem :D choć u mnie chyba mało popularne :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię pączków ale oponki już tak a przecież ten sam przepis :D
    Na Tłusty Czwartek wszyscy kupują pączusie kartonami a ja tylko z 1 :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pół prywatny szpital i żeby był komfort się płaci za salę do porodu rodzinnego za położna i za salę po porodzie taka spoko sama 1...

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba dostałam uczulenia na hybryde. Palce w pecherzach, nie śpię od 5 bo swędzi .

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wtorku do wczoraj byłam w szpitalu. Spanikowałam, bo słabo ruchy czułam, nie pomagało jedzenie, leżenie i zaczepki. Przepłakałam pół dnia i pojechałam. Myślałam, że tylko USG zrobią i pojadę do domu uspokojona, a tu zonk, zatrzymali na obserwację.

Ominęły mnie dwie szkoły rodzenia i warsztaty Mamo to Ja, ale przynajmniej zwolniłam tempo :) Mała już we wtorek wieczorem się obudziła i nie dała sobie zrobić porządnego USG ;) A przedwczoraj i wczoraj istne szaleństwo :D

Cieszę się, że pojechałam, mimo że ewidentnie spanikowałam, bo wszystko ok :) Ale kilka razy dziennie, nawet w środku nocy sprawdzali tętno, 2 razy dziennie KTG (pierwszy raz w życiu miałam) i 2 USG, więc jestem przebadana i mniej zabiegana :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj ja biorę ślub cywilny :) Kurcze, stresuję się trochę ;) Włosy jakieś dzisiaj beznadziejne są, bolerko wyszło białe, a sukienka ecru, więc trochę się gryzie, o szampanie zapomnieliśmy, nie wiem o czym jeszcze, ale co tam, sami swoi na tym skromnym przyjęciu będą, to wybaczą ;)

Kościelny zaklepaliśmy na poniedziałek wielkanocny :) Razem z chrzcinami będzie :)

framtid, Irmelin, Nasca lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia. Duzo milości !

Izieth lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana gdzies kiedys czytalam ze dziewczyna dostala uczulenia na baze Semilaca mimo ze jej uzywala z dwa lata i wlasnie w okresie zimowym, zmyla zrobila przerwe I na wiosne juz bylo ok. Czasem tez jest na oliwke albo aceton.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry pięknie sloneczny :-)
    Izeth, framtid wszystkiego najlepszego :-)

Izieth lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Izieth najlepszości na nowej drodze życia :) ale fajnie :)
    Też słyszałam o tej alergii. Zdjmejmij je może i chwilę poczekaj, zobacz co się będzie działo.

Izieth lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri nie wiedziałam że Siemiradzki taki jest, ale tak samo zrobili jak w Rydygierze. Chcesz się czuć dobrze płać. Trochę bez sensu, bo nie każdy ma kasę aby zapłacić za komfort. Ja bym w życiu nie zapłaciła. I tak płacę składki, więc coś mi się należy a położne są w pracy o są od tego aby ogarniać...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth no to powodzenia dzisiaj i wszystkiego najlepszego oczywiście! :)) ja jeszcze wczoraj sie nie stresowałam ale dzis juz mnie różne myśli nachodzą i panikuje, bo ja lubię wszystko na spokojnie a w tej ciąży to nie potrafię sie ogarnąć :P pewnie jak juz będzie po wszystkim to mi sie przypomni co chciałam zrobić, czego nie założyłam, nie wzięłam itp :P

Izieth lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swoje wesele, a nocowaliśmy w hotelu w którym się odbywało zapomniałam...kosmetyczki :-) nie miałam ani szczotki do włosów ani szczoteczki do zębów ;-) nic :-)
    Dziewczyny, piękny dzień Was czeka, nie stresujcie się niczym bo nawet jak się o czymś zapomni to najważniejsi w tym dniu jesteście Wy, Wasza miłość i radość :-) powodzenia.

r9bzabd.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Izeth, Fratmid wszystkiego najlepszego!
    Wczoraj czułam się tak strasznie beznadziejnie, że nie miałam siły nic pisać.
    Na wizycie okazało się, że o dziwo szyjka wydłużyłą się i ma aż(!) 29mm. Za to niestety bardziej niż ostatnio jest otwarta. Zalecenia takie jak przedtem, zero obciążania i łażenia, tylko leżeć i leżeć. Z leków dalej biorę luteinę dopochwowo rano i wieczorem i 3x na dzień Duphaston.
    Za to moja gwiazda była wczoraj w tak dziwnej pozycji, że na usg nic nie widziałam. A mianowicie wisi główką w dół z zarzuconymi na twarz nóżkami. Do tego tuli się do pępowiny. Jak można się tak zgiąć to ja nie wiem.
    Gdy wróciłam od lekarza zaczął mi się brzuch stawiać, to znaczy strasznie stwardniał i tak jakby...wibrował? Nie wiem jak to określić. Jeszcze wczoraj jechałąm na szkołę rodzenia bo to przedostatnie zajęcia i przez cały czas polało mnie podbrzusze, do tego doszły skurcze takie przeszywające. Wróciliśmy do domu to się połozyłąm i wzięłąm nospę. Niby mozna w ciąży więc zaryzykowałam i wiecie że wszystko ustało? Za to dzidzia mega aktywna, mam wrażenie że królewna nie śpi już czwarty dzień! Non stop fika, kopie w żebra i rozciąga mi dół brzucha - to akurat jest bardzo bolesne. To pewnie te stópki na twarzy, eh.
    Idę się położyć, miłego dnia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:36

Izieth lubi tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin powtórzę się, ale słuchaj lekarza-leżymy. Jak skurcze to no-spa, można w ciąży, choć całkiem obojętna nie jest i trzeba być później wyczulonym na ewentualne (odwracalne) skutki. Skurcze niestety nie służą szyjce, za to pozycja pozioma jak najbardziej :-) . Ja leżę tylko na lekach od 16 tyg jakoś z krótką szyjką i się trzymamy.
    A z innej beczki...mam na tułowiu powyżej pasa taki pieprzyk, pewnego dnia, dawno temu się pojawił i...kuźwa dziś mi się nie podoba :-/ już sobie wkręciłam czerniaka...zaraz się na dziś umówiłam do dermatologa. I wogóle popłakałam sie, nie wiem, chyba hormony, bo napisałam do męża o moich obawach a On, że już się urywa i do mnie jedzie... kochany. A przecież to tylko głupi pieprzyk nie? Mam nadzieję...

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może on ściemniał przez hormony, tak jak sutki i okolice wiecie czego :D
    Ale jedź i zobacz. Niczym się nie denerwuj. Na pewno jest wszytko dobrze.
    Co do sutków, znowu mam wrażliwe i obwódki są duże i ciemne, jak spodki haha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth gratki

Izieth lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od rana w kuchni :) zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów z mozarellą :) a na drugie będzie tarta szpinakowa na spodzie jaglanym :D omnomno dawno nie jadłam, już się nie mogę doczekać jak zjem :)
    A po południu basen - nie mam siły już na przysiady czy wykroki więc 45 minut pływania zrelaksuje ;)
    A wam jak dzień mija?

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kuchni nie będę szaleć bo nie jestem do tego stworzona :D
    Po południu pewnie poćwiczę, bo jeszcze siły są :)
    Narazie czytam książkę :) mega jest :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ