Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od wtorku do wczoraj byłam w szpitalu. Spanikowałam, bo słabo ruchy czułam, nie pomagało jedzenie, leżenie i zaczepki. Przepłakałam pół dnia i pojechałam. Myślałam, że tylko USG zrobią i pojadę do domu uspokojona, a tu zonk, zatrzymali na obserwację.
Ominęły mnie dwie szkoły rodzenia i warsztaty Mamo to Ja, ale przynajmniej zwolniłam tempo Mała już we wtorek wieczorem się obudziła i nie dała sobie zrobić porządnego USG A przedwczoraj i wczoraj istne szaleństwo
Cieszę się, że pojechałam, mimo że ewidentnie spanikowałam, bo wszystko ok Ale kilka razy dziennie, nawet w środku nocy sprawdzali tętno, 2 razy dziennie KTG (pierwszy raz w życiu miałam) i 2 USG, więc jestem przebadana i mniej zabiegana
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
A i dzisiaj ja biorę ślub cywilny Kurcze, stresuję się trochę Włosy jakieś dzisiaj beznadziejne są, bolerko wyszło białe, a sukienka ecru, więc trochę się gryzie, o szampanie zapomnieliśmy, nie wiem o czym jeszcze, ale co tam, sami swoi na tym skromnym przyjęciu będą, to wybaczą
Kościelny zaklepaliśmy na poniedziałek wielkanocny Razem z chrzcinami będzieframtid, Irmelin, Nasca lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Diana gdzies kiedys czytalam ze dziewczyna dostala uczulenia na baze Semilaca mimo ze jej uzywala z dwa lata i wlasnie w okresie zimowym, zmyla zrobila przerwe I na wiosne juz bylo ok. Czasem tez jest na oliwke albo aceton.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Riri nie wiedziałam że Siemiradzki taki jest, ale tak samo zrobili jak w Rydygierze. Chcesz się czuć dobrze płać. Trochę bez sensu, bo nie każdy ma kasę aby zapłacić za komfort. Ja bym w życiu nie zapłaciła. I tak płacę składki, więc coś mi się należy a położne są w pracy o są od tego aby ogarniać...
-
Izieth no to powodzenia dzisiaj i wszystkiego najlepszego oczywiście! ) ja jeszcze wczoraj sie nie stresowałam ale dzis juz mnie różne myśli nachodzą i panikuje, bo ja lubię wszystko na spokojnie a w tej ciąży to nie potrafię sie ogarnąć pewnie jak juz będzie po wszystkim to mi sie przypomni co chciałam zrobić, czego nie założyłam, nie wzięłam itp
Izieth lubi tę wiadomość
-
Ja na swoje wesele, a nocowaliśmy w hotelu w którym się odbywało zapomniałam...kosmetyczki nie miałam ani szczotki do włosów ani szczoteczki do zębów nic
Dziewczyny, piękny dzień Was czeka, nie stresujcie się niczym bo nawet jak się o czymś zapomni to najważniejsi w tym dniu jesteście Wy, Wasza miłość i radość powodzenia. -
Hej Izeth, Fratmid wszystkiego najlepszego!
Wczoraj czułam się tak strasznie beznadziejnie, że nie miałam siły nic pisać.
Na wizycie okazało się, że o dziwo szyjka wydłużyłą się i ma aż(!) 29mm. Za to niestety bardziej niż ostatnio jest otwarta. Zalecenia takie jak przedtem, zero obciążania i łażenia, tylko leżeć i leżeć. Z leków dalej biorę luteinę dopochwowo rano i wieczorem i 3x na dzień Duphaston.
Za to moja gwiazda była wczoraj w tak dziwnej pozycji, że na usg nic nie widziałam. A mianowicie wisi główką w dół z zarzuconymi na twarz nóżkami. Do tego tuli się do pępowiny. Jak można się tak zgiąć to ja nie wiem.
Gdy wróciłam od lekarza zaczął mi się brzuch stawiać, to znaczy strasznie stwardniał i tak jakby...wibrował? Nie wiem jak to określić. Jeszcze wczoraj jechałąm na szkołę rodzenia bo to przedostatnie zajęcia i przez cały czas polało mnie podbrzusze, do tego doszły skurcze takie przeszywające. Wróciliśmy do domu to się połozyłąm i wzięłąm nospę. Niby mozna w ciąży więc zaryzykowałam i wiecie że wszystko ustało? Za to dzidzia mega aktywna, mam wrażenie że królewna nie śpi już czwarty dzień! Non stop fika, kopie w żebra i rozciąga mi dół brzucha - to akurat jest bardzo bolesne. To pewnie te stópki na twarzy, eh.
Idę się położyć, miłego dnia wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:36
Izieth lubi tę wiadomość
-
Irmelin powtórzę się, ale słuchaj lekarza-leżymy. Jak skurcze to no-spa, można w ciąży, choć całkiem obojętna nie jest i trzeba być później wyczulonym na ewentualne (odwracalne) skutki. Skurcze niestety nie służą szyjce, za to pozycja pozioma jak najbardziej . Ja leżę tylko na lekach od 16 tyg jakoś z krótką szyjką i się trzymamy.
A z innej beczki...mam na tułowiu powyżej pasa taki pieprzyk, pewnego dnia, dawno temu się pojawił i...kuźwa dziś mi się nie podoba już sobie wkręciłam czerniaka...zaraz się na dziś umówiłam do dermatologa. I wogóle popłakałam sie, nie wiem, chyba hormony, bo napisałam do męża o moich obawach a On, że już się urywa i do mnie jedzie... kochany. A przecież to tylko głupi pieprzyk nie? Mam nadzieję... -
A ja dziś od rana w kuchni zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów z mozarellą a na drugie będzie tarta szpinakowa na spodzie jaglanym omnomno dawno nie jadłam, już się nie mogę doczekać jak zjem
A po południu basen - nie mam siły już na przysiady czy wykroki więc 45 minut pływania zrelaksuje
A wam jak dzień mija?Jago