X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri mam to samo i też nie wiem czego dlatego denerwuje mnie belly.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela a co u Ciebie?
    Zniknęła...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ostatni raz odzywała się jakoś w połowie września worek na zabawki szyty wstawiała na forum, potem coś o cukrzycy i cisza.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie tu dawno nie było :)
    Patrze co u was dziewczyny :)
    Ściskam was :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ciebie też szukałam :) co słychać :)??

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama w pokoju zostałam... Wszystko poszło rodzic.. ;) mała coś tam.nabiera aktywności ale nie wierci się... Czuję tylko pojedyncze kopniaki..... Ja niewiem lekarze nie mowia nic, znaczy mówią że ok ale obserwujemy obserwujemy, ja liczę te ruchy na np dziennie wychodzi 12... Ale dostałam też ten steryd i po nich są mniej ruchliwe udzieci,potrafię dziewczyny zjeść batony typu snicers,puszkę coli, i nic nic nic... Jeszcze wczoraj strach bo patrzę wczoraj a tu mokre spodenki od pizamki lecę do położnych mówią wody ja już umarlam lekarz bada a to wydzielina ale aż tyle poprostu jakbym się posikala a nie posikalam ;);) chociaż tyle że dają mi tu cudowny lek na zgage i nie męczę się już...

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri jesteś pod opieką. Nie martw się, bo na pewno jest i będzie wszystko dobrze :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dobrze, że to fałszywy alarm.
    Dopadło mnie przeziębienie, no masakra jakaś!

• Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki bez wkrętki. Zaczynam sie obawiać, ze przez to forum zbyt wiele stresów. Moje znajome nieświadome wielu rzeczy m. In. Konieczności liczenia ruchów maja zdrowe bobasy. Chyba czasami nieświadomość pomaga heh. Kupilam majtki z siateczki a w jednej aptece to aż na mnie spojrzeli jak na jakiś wymysł. Ha ha. Trzymajcie sie cieplutko z waszymi maleństwami i wiecej luzu. Mniej czytać głupot a wiecej proszę sie relaksować ;)

jagooo90 lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa kuruj się. Jak ja Ci współczuję!!!

Matko, kto mi pójdzie do sklepu, potrzebuję chlebusia ew jakąś zacną bułkę!!

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę iść do apteki, piekarnie mam obok :) Wczoraj najadłam się czosnku i dziś jest gorzej niż wczoraj.

• Campari Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bidulka Siwa, ale obawiam się, że prędzej czy później każdą z nas dopadnie :-/ taka pora.
    Kolia aTy masz rację :-) mam taką fajną koleżankę, urodzila w sierpniu, a jej nieświadomość sięgała granic absurdu np.w trudności odróżnienia jajnika od jajowodu :-) he he. Zero stresu w ciąży :-)

Kolia, Shantelle, Siwa1001 lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie nigdy czosnek nie działał... Zawsze płuczę gardło wodą z wodą utlenioną bo to u mnie też zawsze jeden z objawów i jakoś mi pomaga.
    Może wodę ciepłą z cytryną pij, miód ponoć nie za bardzo jest, bo cukier namnaża wirusy...
    Wróciłam z Kauflanda, ja pier... Myślałam że przy kasie oszaleje. Baba się trafiła jak żółw na kasie.. A chłop na dodatek przede mną nie zważył ani owoców ani warzyw i czekanie aż kasjerka zważy....
    W Buczku sprawniej ale jakiś dziad wieczne mnie koszykiem trącał i w pewnym momencie się odwracam, on coś przeprasza a ja już nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę...
    Musiałam się położyć bo mi słabo po tym sklepie, ludzie to jak stado świń normalnie..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri mi w szpitalu mówili ze po sterydach dziecko jest bardzo spokojne . Siwa kuruj się. My jedziemy do Dęblin odwiedzić moich rodziców:)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja byłam wczoraj na warsztatach Mamo to ja. Ogólnie spodobało się mi i mojemu mężowi, ale jakoś dupy nie urwało. Warsztaty bardzo nastawione na promocję danego produktu (np. podczas wykładu mm Enfamil babka powiedziała żeby sięgnąć po ICH mieszankę jak dziecko nie dojada albo jak nie będzie mleka).Po szkole rodzenia kiedy tlukli do głowy że mleko ZAWSZE jest, byłam oburzona tym stwierdzeniem, ale inne kobiety kiwaly głowami. Kucze dużo kobiet ma małą wiedzę odnośnie laktacji niestety.Czas coś zjeść.Buziaki na dobry dzień!

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chociaż dali Ci tą ICH mieszankę do wypróbowania?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa mam to samo, czwarty dzień mnie męczy przeziębienie. Byłam nawet wczoraj z tym u lekarza i kategorycznie zabroniła mi już wracac do pracy. Także tym sposobem wylądowałam w końcu na zwolnieniu do końca ciąży. Ale muszę przyznać że to przeziębienie wredne, w ogóle mi nie przechodzi. A przez ciążę i cukrzycę prawie nic nie mogę brać, więc jak się wyleczyc? Chyba zgrzeszę i zrobię sobie mleko z czosnkiem, mimo że mleka mi nie wolno. A z ciekawości zmierzę po tym cukier.
    Irmelin, też miałam iść wczoraj na te warsztaty, ale niestety to przeziębienie zatrzymało mnie w domu. Za to pamiętam że byłam na tym w poprzedniej ciąży i faktycznie, reklama różnych produktów, ale przynajmniej fajne gadżety rozdawali, mnóstwo próbek. A tym razem co przyniosłaś do domu? Jeszcze w listopadzie mają być jakieś podobne (chyba Mama Wie), a we wrześniu były aż 3. Byłaś? Bezpieczny Maluch, Świadoma Mama i Johnsons and Johnson z Zawitkowskim.
    Riri, jak długo będa cię tam trzymać? Czekają aż dziecko zacznie być bardziej ruchliwe czy na co właściwie czekają? No i w zasadzie ty tam jesteś właśnie przez to że mało się rusza? Czy to będzie wskazaniem do ewentualnego wcześniejszego rozwiązania ciąży skoro sterydy dają? Sorry może o tym pisałaś ale jakoś nie ogarnęłam tego tematu. Trzymam kciuki w każdym razie i przesyłam uściski.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta byłam w aptece kupiłam Prenalen gardło (jest bez cukru) i Quixx Grip-protect spray na katar jedno i drugie bezpieczne w ciąży, do tego herbatka z pigwą i imbirem, (tu jest trochę cukru w pigwie, ale inaczej się nie da).

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta byłam w aptece kupiłam Prenalen gardło (jest bez cukru) i Quixx Grip-protect spray na katar jedno i drugie bezpieczne w ciąży, do tego herbatka z pigwą i imbirem, (tu jest trochę cukru w pigwie, ale inaczej się nie da).

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenalen syrop, ale on ma w składzie syrop glukozowo-fruktozowy i mam wrażenie że mi się po nim podnosi cukier. I mam też prenalen do nosa i jakieś inne krople przepisane przez lekarkę. Poza tym Argentin T do gardła. Ale nie jest lepiej. Herbata z imbirem to dobry pomysł, zaraz wyślę męża.

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ