X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • framtid Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :** Izieth jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i wszystkiego co najlepsze :) ja tez przyzwyczajam sie teraz do obrączki a Krzysztof cały czas sie za palec łapie i obraca, kręci, nie daje mu spokoju tej pierścień hehe :D

Dzisiaj tylko kanapa, seriale i ciepła herbatka. Olewam wszystko i chilluje :) miłego dnia dla Was!

Izieth lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywajcie wszystkie dziewczyny :)
    Ja robię też dziś dzień regeneracji, bo łapię się na tym że ćwiczę codziennie a w Nd musi być odpoczynek.
    Dziś jest półmaraton Cracovia. Biegłam w 1,2 edycji a dziś jest 3...smutno mi troszkę ale najlepszy bieg ukończę w grudniu :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wszystkiego najwspanislszego#
    S co do warsztatów to dostałam zabawkę sensoryczna w sensie szmatka z metkami, jeden pampers Dada, mały plyn johson johsonno i ulotki. żadnego konkursu nie wygrałam, ale nigdy nawet 3w lotto nie trafiłam, więc tym się nie przejmuję. Za to we wrzesniu byłam na Bezpiecznym Maluchu i ten warsztat był w mojej ocenie dużo lepszy, bo przy pierwszej pomocy każda para dostawała lale i mogła ćwiczyć na żywo, a nie tylko patrzeć jakk się to robi.
    Nie pisałam Wam że dostałam ze szkoły urodzenia bilety do filharmonii na specjalny koncert orkiestry, który był dedykowany dzieciom w brzuszku. To w ramach akcji Pospiewaj mi mamo, pospiewaj tato. I wiecie co? Było mega! Muzyka Bacha, Chopina,te znane utwory, spokojne takie właśnie do słuchania. Hani się bardzo podobało, bo spała przez cały czas, tylko oklaski ją wzbudzały. A wy śpiewacie brzuszkom kołysanki? Ja codziennie przed snem tę samą. Podobno jak Hania się urodzi to będzie ją pamiętać i szybciej się uspokoi.

Izieth lubi tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzadko śpiewam w mówię do brzucha bo się głupio czuje :P
    Puszczam za to czasami muzykę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, framtid - moje wielkie gratulacje!!! Teraz odpocznijcie sobie i nacieszcie się starą/nową rodzinką :D

U nas powoli dobiega końca pierwsza faza remontu, sprzęty już w schowku, nawet mniej więcej już udało się schować tam wszystkie rzeczy, które tam wcześniej były, co wymagało niemałej logistyki :D

We wtorek przywiozłam ciuszki, te są od 80 w górę, dzisiaj dostanę kilka kartonów dla maluszków, normalnie chyba jestem obkupiona na rok :D Jak zrobimy szafę (druga faza remontu, a jesteśmy konkretnie wymęczeni pierwszą), to zacznie się akcja pranie, coś czuję, że to już w listopadzie, ech ;)

Dziewczyny, które z Was mają już torby do szpitala spakowane? Mi jeszcze takich okołoporodowych drobiazgów sporo brakuje i zastanawiam się, czy robić teraz akcję, czy trochę jeszcze poczekać... Chociaż w sumie nie lubię guzików, zwłaszcza w piżamach (taka mała fobia ;)), więc będę musiała koszule jakieś fajne sobie w Internecie zamówić, to może zwroty itp., więc chyba muszę pocisnąć, ech...

Wczoraj na ćwiczeniach na szkole rodzenia była joga, sympatyczne to, ale dzisiaj sporo "nowych" mięśni czuję ;)

Kurcze, pisałam do Was jakoś wczoraj, czy przedwczoraj i jakoś tak się między stronami przeklikałam, że zniknęło zanim wysłałam, a potem już nie dałam rady napisać od nowa, mam wrażenie, że coś tam jeszcze było ;)

Izieth lubi tę wiadomość

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj właśnie jadę na zakupy żeby kupić sobie jakieś koszule, szlafrok i klapeczki :) ale torbę może zacznę pakować za tydzień jak nie zapomnę oczywiście ..

Kurcze w nocy mi brzuch twardnieje ze spać się nie da .. mam nadzieje ze dotrwam do 37 tygodnia a później niech się dzieje co chce :)

Powiedzcie mi dziewczyny czy Wy też jak leżycie to Wam się tak ciężko oddycha ? Minsie nieraz wydaje ze się udusze :/ i po 100 razy musze się obracać na łóżku

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, już się pakujecie? Ja to chyba strasznie zapóźniona jestem :-/ choć i tak zrobiłam krok w przód-zamówiliśmy karocę dla królewicza :-)
    Tysia mi też się ciężko oddycha, nie cały czas, ale często i mam zadyszkę przy jedzeniu ;-) najgorzej jak mały się wierci i rozpycha co powoduje, że brzuch się napina, a jak jest spokojny to lepiej :-) he he, narzekamy teraz a co będzie przy końcówce ;-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem spakowana i jeszcze nie mam zamiaru :P
    Dziś dostaliśmy 500 zł na łóżeczko od Teściowej :)

diana0501, Izieth, Irmelin lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie jestem spakowana i narazie nie zamierzam chociaż się zastanawiam bo ciśnienie mi zaczyna znowu skakać :/ mam nadzieje ze się uspokoi bo jak nie to tez będę musiała leżeć w szpitalu bo tutaj nie dają leków na to ..

Campari no właśnie :) najgorzej jak się różnych i brzuch twardnieje wtedy .. ja mam jeszcze dokonca 2 miesiace haha i juz się boje co to będzie :D

Shantelle to masz fajna teściowa ! :) dla wnusia może dać :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Shantelle-to się mamuśka wykazała :-) nam nikt i na nic dać nie chce jak na razie, za to wcisnąć używane graty jak najbardziej, nie, że gardzę, ale kombinezonik zimowy po dziecku urodzodzonym w lipcu to mi się średnio przyda :-/

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice kupią nam wózek. Jest mi miło z tego powodu. Chcieli nam dać niektórzy używane łóżeczko np... Tylko ono ma 15 lat, jest w piwnicy, oszczane pewnie 100 razy przez koty, jasne brązowe.... No a mi się marzyło białe. Że tak powiem, łóżka nie są mega drogie więc wolę nowe...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin a gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?

• 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja torbę będę pakować w tym tygodniu, przygotuję też dla maluchów. Znając życie mąż połowy by zapomniał. Dzisiaj łóżeczka poskładaliśmy, jak będę w szpitalu to tylko mąż przeniesie do pokoju obok.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie jestem spakowana do szpitala, nawet bym nie miała co pakować bo nie mam nic dla siebie oprócz wkładów poporodowych i ciuszków dla małego :D zacznę to ogarniać niedługo :P

Tysia ja mam problem z oddychaniem nie tylko na leżąco ale tez jak siedzę tak oparta na kanapie ze nie mam kąta prostego tylko tak jakby na wpół leżąco, masakra jakaś musze podkładać sobie poduszki bo momentami czuje jakbym zaraz miała sie udusić przez brak tlenu.

Moja mama i moja siostra powiedziały ze dokładają sie do wózka po 500zl każda (my wykładamy resztę czyli 800zl) a po wczorajszym dniu jest mi strasznie głupio bo dostałam z okazji ślubu bardzo grube koperty od nich i powiedziałam ze juz nie chce żeby na ten wózek dawały, ale sie uparły strasznie ze to nie dla mnie wózek tylko dla malutkiego :) wiec jest mi strasznie miło i strasznie głupio zarazem heh

Za to teściowie to nic dla dziecka nie kupili jak narazie i nic nawet nie mówią na ten temat ani sie nie oferują. Teściowa wręcz powiedziała ze po co chce gondole kupować jak z dzieckiem zima z domu nie bede wychodzić i lepiej odrazu spacerówkę a ja na nią wielkie oczy i sie pytam 'to co mam z dzieckiem pół roku w domu siedzieć?' No rozwaliła mnie .. o_0

Kolia lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś Ty..... Ale przecież nie wsadzisz małego do spacerówki.... A kręgosłup?? Hello??

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle no ja nie wiem co ona miała w głowie podsuwając mi takie głupie pomysły :P ja rozumiem ze jest zima mróz na dworze i sie nie spędza całych dni z dzieckiem na dworze ale na spacer trzeba wyjść i to góra po jakiś dwóch trzech tygodniach wiec i dzidzi za malutkie nadal na spacerówkę. No ale cóż, uświadomiłam ją że dziecko conajmniej pół roku w gondoli śmiga i moje również będzie i w dodatku w nowym wózku do ktorego moja rodzina sie dokłada :P musiałam jej dowalić hah nie mogłam sie powstrzymać :D

jagooo90, Izieth lubią tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej co jest z tymi teściówkami :-/ kurczę, ja na swoją generalnie nerzekać nie powinnam, ale czasem jak się na coś zafiksuje to nie ma zmiłuj.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid, mina pewnie jej bezcenna :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji mojej wtorkowej paniki spakowałam się częściowo do szpitala, bo różne myśli do głowy mi przychodziły, że skoro słabo się rusza, to może trzeba będzie Martynkę wyciągnąć, żeby ją ratować. Może w tym tygodniu przepakuję torbę, żeby już była cała i kompletna, czas tak szybko leci i nigdy nie wiadomo kiedy mała zechce wyjść :)

Framtid, ale ta Twoja teściowa ma pomysły ;) Dobrze jej nagadałaś :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki torby można mieć spakowane rzeczywiście coby głowa była spokojniejsza, tymbardziej , ze nasi mężowie mogli by nam dowozić potem rzeczy po 3 razy dziennie ...bynajmniej moj. Oczywiście trzymam kciuki za nas wszystkie coby wcześniej nie były potrzebne ;) choć ja mam termin ok połowy grudnia jakoś po cichu chciałabym 6 grudnia w Mikołaja Frania ujrzeć ;) no ale zobaczymy.

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ