I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi piersi powiększyły się o rozmiar nie cały. Stały się pełniejsze. Ja mam 75D teraz. No waga się waha między 59 a 60,09 cały czas.
Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedź człowiek od razu czuję się lepiej;)))
Kupiłam sobie dziś sukienkę. Mam nadzieje że na lato mi posłuży sierpień bd 6 m-ce więc myślę że aż tak mi brzuch nie urośnie;))(mam dużo sukienek ,ale ta mi się spodobała;))vivien lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Mi piersi powiększyły się o rozmiar nie cały. Stały się pełniejsze. Ja mam 75D teraz. No waga się waha między 59 a 60,09 cały czas.
Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedź człowiek od razu czuję się lepiej;)))
Kupiłam sobie dziś sukienkę. Mam nadzieje że na lato mi posłuży sierpień bd 6 m-ce więc myślę że aż tak mi brzuch nie urośnie;))(mam dużo sukienek ,ale ta mi się spodobała;))
zrob zdiecie i wklej sukienusie ja jestem narazie na polowaniu sukienek ale nic nie widze -
Asiulka83 wrote:
Asiulka, nie martw się , pewnie teraz urośnie a za chwile wyhamuje trochę. U mnie urusł niewiele, póki co nie dokucza, zobaczymy co bedzie dalej... -
Michaela w Dublinie masz ok 3 wizyty w szpitalu gdzie robia Ci badania i szybkie usg nie robia przeziornosci itd wiec ja chodze tez prywatnie do ginekokoga.szpital zapisal mnie do kliniki endokrynologicznej ze wzgledu na niedoczynnosc tarczycy wiec bede u nich troche czesciej.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnymichaela wrote:Chodzi któraś z Was do 2 lekarzy (prwatmie i państwowo)? [tak mi sie ułozyło, ze moja pani doktor przyjmuje wyłącznie prywatnie, a ilosc zleconych badan - uhh finansowo nie udzwigne]
ja tak mam zamiar chodzić w poniedziałek mam umowioną wizytę prywatną a we wtorek powtórka u lekarza z ubezpieczenia (ja mam w pracy takie prywatne ubezpieczenie zdrowotne) -
Dzień dobry
pasia27- biore kwas foliowy i duphaston
Alexis- jakieś wieści?
Ja wciąż zero objawów. Może to i dobrze? Przynajmniej mogę pracować bez przeszkód
Postanowiłam wybrać się do innego ginekologa- tak dla porównania- może dzisiaj pójdępasia27, anetta28 lubią tę wiadomość
-
W którym tygodniu zaczęłyście kupować rzeczy dla bobusia:)) Jeden wózek mi się spodobał w dobrej cenie. Ale są przesądy żeby nic nie kupować.
Może będzie po jakaś okazja do kupna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2013, 18:04
KaRa lubi tę wiadomość
-
Na forum staraczkowym już zdawałam relację więc i tu muszę
Informuje, że zaliczyłam wizytę u gina nowego- dr Maha (dla niewtajemniczonych Maha jest arabskim imieniem damskim ) Kobitka miła zważyła (53,5), zmierzyła ciśnienie (100/70), zrobiła USG- dzidzia była widoczna tym razem bez problemu bez konieczności waginalnego USG- tak więc nie wiem czy mój pierwszy gin ma wadliwy sprzęt czy też mi się macica naprostowała W każdym razie powiedziała, że z wymiarów wychodzi, że to 9 i pół tygodnia, czyli by się zgadzało
Wrażenia pozytywne, nawet trochę bardziej niż u pierwszego, bo tu kobitka od razu zapytała czy pracuje, jaki rodzaj pracy itp. Stwierdziła, że moja praca byłaby niedopuszczalna, ale fakt, że pracuje właściwie tylko 2 razy w tygodniu ujdzie Mam unikać długiego stania, przebywania na słońcu, jeść warzywka i owoce, unikać oleju (nie licząc oliwy z oliwek), tuńczyka, wątróbki...Duphaston mam brać do 7 lipca. Kwas foliowy bez zmian również. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. No i ona odbiera również porody- szpital wybieram ja- ona ma umowę z każdym w Hurghadzie, więc pójdzie ze mną gdzie będę chciała.
No i teraz mam dylemat, przy którym lekarzu zostać...
Miłej nocki życzę