I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:Dziewczyny jestem już po USG. No więc ciąża jest na 10 tydzień 5 dzień.
Bobuś ma 4cm 3mm , nóżki rączki serducho było. Nie słuchaliśmy bicia. Było widać. Pani dr nie chciała obciążać dzidziuach falami... 28 maja ide na badania prenatalne więc tam bd wszystko wiadomo. Następna wizyta 5 czerwca.
Dzidziuś tak nam tańczył lambade że sikałyśmy ze śmiechu ,wykonywał ruchy choby tanie brzucha... ))
świetnie ! To dobre wieści ! Bardzo miło się czyta takie wpisy !
Lecę zbierać się do lekarza, muszę obiad wstawić, wykąpać się. Wizyta o 17:40... Nie mogę się doczekać, a serce kołacze mi jak oszalałe -
Złamałabym przez głupią babę szłam z 80cm od pasów ,a ona zapieprzała autem i na mnie trąbiła i jeszcze pokazała mi że mam nasrane za przeproszeniem.
Jakaś wariatka ,jak widzi mnie z daleka powinna zwolnić ,a nie trąbić na mnie... w końcu pasy były. I uliczka zabudowana , gdzie jest organicznie prędkości. Więc ja wbiegłam na chodnik i noga wówczas mi się podwinęła.
Ninormalna czekamy na info;) a tym czasem ja uciekam na drzemkę
P.S wczoraj by mnie potrącił rowerzysta na chodniku. Zapieprzał na bmx z zakrętu i powiem szczerze ,że gdybym szła z psem ( on by już nie żył jakby on w niego wjechał) taka prędkość.. ,czy szłaby kobieta w ciąży zaawansowanej czy starsza osoba nie odskoczyłabym w porę... On jak zakręcał z taka prędkością debil nie widział kogoś drugiego. -
Dziewczyny mam do Was pytanie, czy te badania prenatalne to standatd? Czy każda jest na nie kierowana? Czy wykonuje je lekarz, do którego chodzicie czy trzeba się gdzieś rejestrować? W poniedziałek byłam na pierwszej wizycie i w końcu zapomniałam zapytać, a kolejną mam 10.06. i to będzie już 12t6d więc późno na takie pytania
-
иιєиσямαℓиα nie stresuj sie, czekamy na takie info jak Lalita nam przekazala, bedzie dobrze
Lalita, ja mam jutro prenatalne i strasznie sie stresuje, podejrzewam, ze dzis noc bez snu ;/ Ale musze byc dobrej mysli. Ciesze sie, ze Twoj bobas sobie szalal Oby tak dalej .... !!
UWAZAJ NA SIEBIE !!! -
Tinka85 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie, czy te badania prenatalne to standatd? Czy każda jest na nie kierowana? Czy wykonuje je lekarz, do którego chodzicie czy trzeba się gdzieś rejestrować? W poniedziałek byłam na pierwszej wizycie i w końcu zapomniałam zapytać, a kolejną mam 10.06. i to będzie już 12t6d więc późno na takie pytania
Tinka, z tego co wiem to kazda kobieta ma takie badanie w okolo 13 tyg. Wykonuje je zazwyczaj lekarz ginekolog prowadzacy ciaze. Moze Twoja taka wizyta odbedzie sie wlasnie 10.06, z tego co piszesz bedzie to 12t6d wiec doskonaly czas na to badabnie. -
anika wrote:
beta rzeczywiscie bardzo wysoka ja w 33 dniu miałam 3500 owu było 18 dnia cyklu, czyli mniej więcej tyle samo dni od owu do bety jak u CIEBIE. u mnie bliźniaki. okazało się dopiero na 3 wizycie w 12 tygodniu tak się sprytnie jeden chował więc kochana po wyniku bety może przypuszczać, że może być ciąża mnoga -
иιєиσямαℓиα wrote:kobitki korzystając z okazji chciałam zachęcić was do polubienia mojej strony na facebooku . Zależy mi na jej rozpowszechnieniu więc lajkujcie
https://www.facebook.com/pages/Bransoletki-hand-made/185346938287328
polubiłam!иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
marzycielka29 wrote:Dziewczyny jestem szczęśliwa mój dzidzius ma 3 cm i pięknie biło serduszko a tak bardzo sie bałam dobranoc kochane .
To super,ze wszystko dobrze!ale spory juz Twoj dzidzius,bo jestesmy w tym samym tygodniu,a moj wczoraj mial 2 cmn