I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo Lalita super ze wszystko ok maly jest cudnyyyyy ciesz sie ze nie tyjesz ) mnie rozlozylo dzis idedo lekarza popiludniu:(( bylam u gina na przeziornosci wszystko ok i ukazal nam sie jakby siusiak troszku za wxzesnid by byc pewnym ale chyba bedzie chlopak )https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lalita2710 wrote:To życzę zdrówka Lilka:)
No wiesz ,ja się naczytałam że 1 sem to 3 kg. I się wystraszyłam czy może jakaś anemia. Ja bardzo dużo jem i się zdziwiłam. Ale chyba mój bobuś wszystko przechwyca:)
Myślę, że jest ok. Podobno waga zaczyna porządnie rosnąć dopiero ok 4-5 miesiąca Niektórym wcześniej niektórym poźniej.Moja koleżanka do 4 miesiąca nic nie przytyła i nic nie było widać (fakt, że męczyły ją mdłości i wymioty).
Ale przed samym porodem miała 25kg na plusie, więc nie ma reguły
ja póki co mam ok 1 kg więcej niż przed ciążą, ale to też zależy od dnia, bo czasami jest nawet mniej niż kilogram. Też mnie to trochę dziwiło, bo brzuszek zaczyna mi rosnąć i jem też nie mało. Ale z dzieckiem wszystko dobrze, więc myślę, że nie ma się czym przejmować, tylko cieszyć Jeszcze będziemy narzekały na wagę
Masz rację - widocznie dzieciaczki wszystko teraz sobie zabierają
-
Lalita, nie przejmuj sie !!! Niektore kobiety chudna w I trymestrze. To normalne, ja osobiscie mam juz + 4 kg ale ze 2 to moje cycki przybraly, heheh
Dziewczyny bylam dzis na przezuiernosci karku, wszystko OK. 1,4 mm Tak sie ciesze, poza tym slyszalam serduszko i widzialam wszystkie paluszki u raczki w 4D bo akurat nam tak raczke podlozyl.
Dr powiedzial ze raczej dziewczynka, ale na tym etapie to nie jest wiarygodne, najbardziej wiarygodne jest okolo 20 tyg.
Odpowiadajac na wczesniejsze pytanie ( nie pamietam ktorej z was ) usg prenatalne mialam dopochwowo, dr twierdzi ze jest bardziej szczegolowe.
Pokazywal mi dzis nawet watrobe maluszka No ciekawe czy to ksizniczka we mnie rosnie czy moze ksieciunio ?????Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Dziewczyny czy któraś z was w 10tyg nie przytyła ani grama? bo coś się martwię że ani gram na wadzę nie drgnął
Ja do 19tc nic nie przytylam, nawet mialam ok 0.5-1kg na minusie
Nie martw sie, dziecinka rosnie, czerpie z Twoich zasobów, nawet lekarz Ci to powie -
Lalita ja jestem w 16 tyg i nie przytylam ani grama, wrecz przeciwnie schudlam na poczatku prawie 3kg, teraz powolutku wracam do wagi sprzed ciazy. Ciagle mam 1kg na minusie. Nie martwie sie tym zupelńie, bo brzuszek rosnie z tygodnia na tydzien a ja tez dobrze sie czuje:) mysle, ze nie ma powodu do obaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2013, 10:49
Lalita2710 lubi tę wiadomość