I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Alexis trzeba byc dobrej mysli.ja tez po dzisiejszej wizycie i niestety musze zrobic jeszcze raz badanie krzywej cukrowej bo mam ponad norme cukier..mam powtorzyc i zobaczy sie bo to moze byc poczatek cukrzycy ciazowej eh poza tym mam trzymac diete zeby za duzo nie przytyc mam jesc mniej pol porcji..jestem +8kg i jestem przerazona opcja +25 kg i moj lekarz tez bo moze byc problem przy porodzie eh zawsze cos ale badzmy dobrej mysli
-
alexis jesteśmy z Toba musi byc wszystko dobrze. ja wyczytałam,ze często się zdarzają torbieli u dzieci w okresie płodowym i one same sie wchłaniają i zazwyczaj nie mają one żadnego wpływu na rozwój dzieciątka, wyczytałąm także, że im młodsza ciąża tym wieksze szanse na zniknięcie torbielki. głowa do góry jestem z Tobą i na pewno okaże się, że wszystko jest ok, a pewnie jak pójdziesz do drugiego lekarza to okaże się, że nic tam nie ma.
-
Dziewczyny przedstawiam moje dzielo:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c85404e45c05c42.html
Darijka moze wrzucisz zdjecia brzuszka:) Ty masz pewnie wiekszy, bo masz jednak dwie dzidzie w srodku, a nie jak ja, jedna:)
PS Lilka nigdy nie wrzucilas zdjec brzuszka... cos sie ociagasz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2013, 19:58
Nina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlexis choć to banalnie brzmi myśl pozytywnie, wiem że każda z nas przeżywałaby to tak samo, ale musisz wierzyć że z Maluszkiem jest wszystko dobrze. Nie ma ludzi nieomylnych i trzymam mocno aby ta druga wizyta potwierdziła to że lekarz się tam źle dopatrzył.
-
Stokrotka84 wrote:Dziewczyny przedstawiam moje dzielo:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c85404e45c05c42.html
Darijka moze wrzucisz zdjecia brzuszka:) Ty masz pewnie wiekszy, bo masz jednak dwie dzidzie w srodku, a nie jak ja, jedna:)
PS Lilka nigdy nie wrzucilas zdjec brzuszka... cos sie ociagasz:)
widać, że brzuszek ślicznie rośnie.
ja narazie nie wrzucam bo nie ma co. jak na ciąże bliźniaczą to nie jest jakiś tam większy od twojego, ja jestem szeroka w biodrach i rozlewa sie po całości. poczekam jeszcze z 2 tygodnie i coś tam wam wrzucę ok -
Alexis trzymam kciuki za kolejną wizytę, oby ten lekarz po prostu się mylił. Tak jak dziewczyny piszą, po to jest kontrola u innego lekarza - tamten mógł po prostu coś źle zobaczyć. A może dzidziuś źle się obrócił. Były tu chyba nawet takie przypadki na forum, że jeden lekarz coś źle ocenił, a u drugiego było już ok.
Wierzę, że będzie dobrze! -
alexis wrote:Cześć, jestem już po ginekologu...niby wszystko było okej, serduszko bije, rączki i nóżki są- nawet dzidziuś paluszka ssał u rączki ale ginekolog zwrócił szczególną uwagę na główkę dziecka...cały czas do niej wracał, z każdej strony ja oglądał i powiedział nagle, ze chciałby żeby zobaczył to usg inny ginekolog zapytałam co jest nie tak?? A on na to że nie ma pewności bo dziecko jest źle ułożone i nie może dotrzeć do tyłu główki ale z tego co widzi to że jest tam jakaś torbiel albo coś podobnego... (( no i oczywiście że nie chce jak narazie nic mówić póki nie potwierzi tego jego kolega po fachu, bo on może się mylić, a nie chce żebym się niepotrzebnie stresowała- cholera i tak się stresuję!!!!! I to moze jeszcze bardziej...ale jutro albo pojutrze mam zostac przyjęta przez tego drugiego ginekologa- zobaczymy co i jak- powiedział gin że jak się potwierzi, to będę musiała amniopunkcję zrobić a ja się boję tej amniopunkcji- nie chcę tego!!! Bez sensu!!! Czy ja nie mogę poprostu bezstresowo i bezproblemowo sobie ciąży przejść i urodzic zdrowe dziecko???? Porażka!!!!!!
Alexis trzymaj sie, miejmy nadzieje, ze ten lekarz sie myli... Badz dobrej mysli. -
Alexis,
w wątku przebieg ciąży opisywałam w kwietniu moja sytuację. Miałam zwiekszona przezierność karkowa- 6mm, reszta w porzadku. Szybko prywatnie zrobiłam biopsje- wstepny wynik prawidłowy, ale w hodowli długoterminowej komórki sie nie wyhodowały. W zeszłym tygodniu w czwartek miałam amnipopunkcje (juz za darmo), wynik Rapid-fish, czyli taki szybki -prawidłowy.
Nie bój się amniopunkcji. Biopsja jest nieprzyjemna, ale amnipopunkcję mogłabym miec codziennie, pobranie krwi jest gorsze. Trwa 30 sekund. Oczywiście wszystko zalezy od lekarza który ją przeprowadza.Jest niby 0,5-1% ryzyko poronienia, ale raczej sie nie zdarzają. ryzyko to zostało obliczone X lat temu, a medycyna idzie do przodu, techniki teraz maja inne, inne igły-cienkie jak włos. Nic nie boli i nie masz sie czym martwić.
Idz do innego, dobrego lekarza, który ma dobry sprzet usg, niech obejrzy jeszcze raz dzidziusia. Możliwe ze juz za pare dni nie bedzie śladu po torbieli-jesli wogóle była. -
Dziewczyny pogoda wcale spacerowa i ciagnie mnie do cwiczen..przed ciazowa jezdzilam regularnie na rowerku stacjnarnym wczoraj pytalam o to polozna i mowila ze jesli jezdzilam przed ciaza to moge kontynuowac tylko bez przesady lekarz tez mowi ze ok ale ciagle mam obawy myslalam zeby nawet powoli 15 minut tylko jezdzic..a moze stepper??https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
anika wrote:
to może będą dwa dzidziolki...:)jak beta wysoka...
-
Hej dziewczyny:) piękna pogoda u mnie w końcu dziś...
Już jutro 1 Usg ,boje się strasznie. Ciąża dalej bezobjawowo.
Oprócz tego że wieczorem robi mi się strasznie zimno i mam lekkie drgawki z zimna. I w nocy boli mnie serduszko ( i budzę się co chwilę. Śpię na lewym boczku ,ale to nic zbytnio nie daję. Czy któraś też tak miała??