X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis trzeba byc dobrej mysli.ja tez po dzisiejszej wizycie i niestety musze zrobic jeszcze raz badanie krzywej cukrowej bo mam ponad norme cukier..mam powtorzyc i zobaczy sie bo to moze byc poczatek cukrzycy ciazowej :-( eh poza tym mam trzymac diete zeby za duzo nie przytyc mam jesc mniej pol porcji..jestem +8kg i jestem przerazona opcja +25 kg i moj lekarz tez bo moze byc problem przy porodzie :-( eh zawsze cos ale badzmy dobrej mysli

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis jesteśmy z Toba musi byc wszystko dobrze. ja wyczytałam,ze często się zdarzają torbieli u dzieci w okresie płodowym i one same sie wchłaniają i zazwyczaj nie mają one żadnego wpływu na rozwój dzieciątka, wyczytałąm także, że im młodsza ciąża tym wieksze szanse na zniknięcie torbielki. głowa do góry jestem z Tobą i na pewno okaże się, że wszystko jest ok, a pewnie jak pójdziesz do drugiego lekarza to okaże się, że nic tam nie ma.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przedstawiam moje dzielo:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c85404e45c05c42.html

Darijka moze wrzucisz zdjecia brzuszka:) Ty masz pewnie wiekszy, bo masz jednak dwie dzidzie w srodku, a nie jak ja, jedna:)

PS Lilka nigdy nie wrzucilas zdjec brzuszka... cos sie ociagasz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2013, 19:58

Nina lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis choć to banalnie brzmi myśl pozytywnie, wiem że każda z nas przeżywałaby to tak samo, ale musisz wierzyć że z Maluszkiem jest wszystko dobrze. Nie ma ludzi nieomylnych i trzymam mocno aby ta druga wizyta potwierdziła to że lekarz się tam źle dopatrzył.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz robie :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis trzymam kciuki by wszystko było w porządku &&&

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Dziewczyny przedstawiam moje dzielo:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c85404e45c05c42.html

Darijka moze wrzucisz zdjecia brzuszka:) Ty masz pewnie wiekszy, bo masz jednak dwie dzidzie w srodku, a nie jak ja, jedna:)

PS Lilka nigdy nie wrzucilas zdjec brzuszka... cos sie ociagasz:)

widać, że brzuszek ślicznie rośnie.
    ja narazie nie wrzucam bo nie ma co. jak na ciąże bliźniaczą to nie jest jakiś tam większy od twojego, ja jestem szeroka w biodrach i rozlewa sie po całości. poczekam jeszcze z 2 tygodnie i coś tam wam wrzucę ok :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee wszystkie jakies nieudane wrzuce innym razem ;)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka i darijka bedziemy czekac na Wasze fotki:)))

Lilka lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis trzymam kciuki za kolejną wizytę, oby ten lekarz po prostu się mylił. Tak jak dziewczyny piszą, po to jest kontrola u innego lekarza - tamten mógł po prostu coś źle zobaczyć. A może dzidziuś źle się obrócił. Były tu chyba nawet takie przypadki na forum, że jeden lekarz coś źle ocenił, a u drugiego było już ok.
    Wierzę, że będzie dobrze!

82do20mm8gkktux6.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis jestem z Tobą i trzymam kciuki :*

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Cześć, jestem już po ginekologu...niby wszystko było okej, serduszko bije, rączki i nóżki są- nawet dzidziuś paluszka ssał u rączki ale ginekolog zwrócił szczególną uwagę na główkę dziecka...cały czas do niej wracał, z każdej strony ja oglądał i powiedział nagle, ze chciałby żeby zobaczył to usg inny ginekolog :( zapytałam co jest nie tak?? A on na to że nie ma pewności bo dziecko jest źle ułożone i nie może dotrzeć do tyłu główki ale z tego co widzi to że jest tam jakaś torbiel albo coś podobnego... :((( no i oczywiście że nie chce jak narazie nic mówić póki nie potwierzi tego jego kolega po fachu, bo on może się mylić, a nie chce żebym się niepotrzebnie stresowała- cholera i tak się stresuję!!!!! I to moze jeszcze bardziej...ale jutro albo pojutrze mam zostac przyjęta przez tego drugiego ginekologa- zobaczymy co i jak- powiedział gin że jak się potwierzi, to będę musiała amniopunkcję zrobić :( a ja się boję tej amniopunkcji- nie chcę tego!!! Bez sensu!!! Czy ja nie mogę poprostu bezstresowo i bezproblemowo sobie ciąży przejść i urodzic zdrowe dziecko???? Porażka!!!!!! :(

Alexis trzymaj sie, miejmy nadzieje, ze ten lekarz sie myli... Badz dobrej mysli.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Anka-Skakanka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis,
    w wątku przebieg ciąży opisywałam w kwietniu moja sytuację. Miałam zwiekszona przezierność karkowa- 6mm, reszta w porzadku. Szybko prywatnie zrobiłam biopsje- wstepny wynik prawidłowy, ale w hodowli długoterminowej komórki sie nie wyhodowały. W zeszłym tygodniu w czwartek miałam amnipopunkcje (juz za darmo), wynik Rapid-fish, czyli taki szybki -prawidłowy.

Nie bój się amniopunkcji. Biopsja jest nieprzyjemna, ale amnipopunkcję mogłabym miec codziennie, pobranie krwi jest gorsze. Trwa 30 sekund. Oczywiście wszystko zalezy od lekarza który ją przeprowadza.Jest niby 0,5-1% ryzyko poronienia, ale raczej sie nie zdarzają. ryzyko to zostało obliczone X lat temu, a medycyna idzie do przodu, techniki teraz maja inne, inne igły-cienkie jak włos. Nic nie boli i nie masz sie czym martwić.

Idz do innego, dobrego lekarza, który ma dobry sprzet usg, niech obejrzy jeszcze raz dzidziusia. Możliwe ze juz za pare dni nie bedzie śladu po torbieli-jesli wogóle była.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pogoda wcale spacerowa i ciagnie mnie do cwiczen..przed ciazowa jezdzilam regularnie na rowerku stacjnarnym wczoraj pytalam o to polozna i mowila ze jesli jezdzilam przed ciaza to moge kontynuowac tylko bez przesady lekarz tez mowi ze ok ale ciagle mam obawy myslalam zeby nawet powoli 15 minut tylko jezdzic..a moze stepper??

• anika Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja
    Teraz meeega mdłości..ledwo żyje.
    Bylam na kolejnym usg.. oto rezultat DSCF3793_1_JPG_300x300_q85.jpg
    Beta w sob 5200 a dwa dni pozniej 8030 lekarz strasznie sie zdziwił ze beta wysoka jak jeszcze zarodka nie widać

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Witam sie i ja
    Teraz meeega mdłości..ledwo żyje.
    Bylam na kolejnym usg.. oto rezultat DSCF3793_1_JPG_300x300_q85.jpg
    Beta w sob 5200 a dwa dni pozniej 8030 lekarz strasznie sie zdziwił ze beta wysoka jak jeszcze zarodka nie widać

to może będą dwa dzidziolki...:)jak beta wysoka...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calkiem prawdopodobne ze bliznieta ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• anika Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dwójką OK. Ale z trójką to bedzie dopiero wyzwanie :D haha

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) piękna pogoda u mnie w końcu dziś...
    Już jutro 1 Usg ,boje się strasznie. Ciąża dalej bezobjawowo.
    Oprócz tego że wieczorem robi mi się strasznie zimno i mam lekkie drgawki z zimna. I w nocy boli mnie serduszko :(( i budzę się co chwilę. Śpię na lewym boczku ,ale to nic zbytnio nie daję. Czy któraś też tak miała??

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

a ja dzisiaj z nowinami :D

na 80% będzie synek :) córcię już mam więc bardzo się z mężem cieszymy :D

Lalita2710, Kropla, Stokrotka84, pasia27, Kropka, anetta28 lubią tę wiadomość

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ