I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
HOPE83 wrote:Ja właśnie wróciłam z USG!!!Ciąża rozwija się prawidłowo, zarodek jest i widać już bijące serduszko!Boże jaka jestem szczęśliwa, że wszystko dobrze!Mam nadal brać duphaston profilaktycznie z uwagi na te bóle brzucha, ale lekarz nie widzi narazie nic niepokojącego ))
Hope, cieszymy sie razem z Tobaanetta28 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Rubi67 prywatnie idziesz na to badanie.. ile płacisz? Bo refundowane jest tylko po 35 roku życia prawda.
Tak, ide prywatnie na to badanie. Place 90 zł. Nie wiem dlaczego tak malo, dziewczyny placa wiecej, moja kolezanka placila 200 zł. Wydaje mi sie, ze po prostu dlatego, ze troche juz znam sie z dr i wszystkie moje siostry sa jego pacjentakmi to moze taka promocja, heheh -
rubi67 wrote:Lalita2710 wrote:Rubi67 prywatnie idziesz na to badanie.. ile płacisz? Bo refundowane jest tylko po 35 roku życia prawda.
Tak, ide prywatnie na to badanie. Place 90 zł. Nie wiem dlaczego tak malo, dziewczyny placa wiecej, moja kolezanka placila 200 zł. Wydaje mi sie, ze po prostu dlatego, ze troche juz znam sie z dr i wszystkie moje siostry sa jego pacjentakmi to moze taka promocja, heheh
No to jak za darmo to badanie naprawdę. U nas w granicach 250-300zł są...
Tak że dość sporo.
Hmm co do płci ciekawe , może dziewczynka;) Bo wszyscy w opisach mają Czekam na ... ( imiona chłopaków) może będziesz odskocznią) -
nick nieaktualnyHOPE83 wrote:Ja właśnie wróciłam z USG!!!Ciąża rozwija się prawidłowo, zarodek jest i widać już bijące serduszko!Boże jaka jestem szczęśliwa, że wszystko dobrze!Mam nadal brać duphaston profilaktycznie z uwagi na te bóle brzucha, ale lekarz nie widzi narazie nic niepokojącego ))
super wiadomości, ja mam wizytę za tydzień i to jak wieczność -
Wizyta w szptialu juz za nami bylo baaardzo sympatycznie zmierzono zwazono (OOOO ZGROZO ile ja WAZE i pobrano krew i mocz :)usg tez bylo ale jakosc nijaka bardzo kiepska totez zdjec nie wrzucam.dobrze ze urlop sie konczy bo podejrzewam wygladalabym wkrotce jak slonica!Maz chory i nawet spac ze mna niechce eh i padal grad przed chwila
rubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka przytylas juz ??? Czy po postu Twoja waga Ci nie odpowiada. ?? Mi przybylo 4 kg z tego wszystkiego, ale ja ogolnie stres zajadam takze zawsze w ciezkich sytuacjach siegalam po czekolade, batona itp... Nie powiem, na poczatku ciazy tez mailam stresa, zreszta nadal mam przed kazda wizyta i nie samowita ulge po wizycie
-
Lilka wrote:Rubi mi lekarz powiedzial ze bedzie wiadomo czy to chlopiec czy dziewczynka za ok 2 tygodnie
Czyli w ten piatke nie mam szans by dowiedziec sie czy chlopiec czy dziewuszka ?? No coz.. nastepna wizyta 7 czerwca, moze wtedy sie dowiem, a jak nie to dopiero w lipcu... -
Rubi no mi do tamtego tygodnia przybylo 3 kg i to bylo ok a teraz nastepne 2 czyli w sumie 5 kg..nie widac w sumie oprocz brzucha ale ja jestem malutka to tez to tempo mnie przeraza!https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
HOPE83 wrote:Ja właśnie wróciłam z USG!!!Ciąża rozwija się prawidłowo, zarodek jest i widać już bijące serduszko!Boże jaka jestem szczęśliwa, że wszystko dobrze!Mam nadal brać duphaston profilaktycznie z uwagi na te bóle brzucha, ale lekarz nie widzi narazie nic niepokojącego ))
To super, że bije serduszko i wszystko ok -
Lilka wrote:Rubi no mi do tamtego tygodnia przybylo 3 kg i to bylo ok a teraz nastepne 2 czyli w sumie 5 kg..nie widac w sumie oprocz brzucha ale ja jestem malutka to tez to tempo mnie przeraza!
Lilka, na pewno bedziesz slicznie wygladac, wg mnie takie drobniutkie i filigranowe kobitki super wygladaja z brzuszkiem. Nic sie nie martw, potem bedziemy zrzucac zbedne kg. -
Cześć, jestem już po ginekologu...niby wszystko było okej, serduszko bije, rączki i nóżki są- nawet dzidziuś paluszka ssał u rączki ale ginekolog zwrócił szczególną uwagę na główkę dziecka...cały czas do niej wracał, z każdej strony ja oglądał i powiedział nagle, ze chciałby żeby zobaczył to usg inny ginekolog zapytałam co jest nie tak?? A on na to że nie ma pewności bo dziecko jest źle ułożone i nie może dotrzeć do tyłu główki ale z tego co widzi to że jest tam jakaś torbiel albo coś podobnego... (( no i oczywiście że nie chce jak narazie nic mówić póki nie potwierzi tego jego kolega po fachu, bo on może się mylić, a nie chce żebym się niepotrzebnie stresowała- cholera i tak się stresuję!!!!! I to moze jeszcze bardziej...ale jutro albo pojutrze mam zostac przyjęta przez tego drugiego ginekologa- zobaczymy co i jak- powiedział gin że jak się potwierzi, to będę musiała amniopunkcję zrobić a ja się boję tej amniopunkcji- nie chcę tego!!! Bez sensu!!! Czy ja nie mogę poprostu bezstresowo i bezproblemowo sobie ciąży przejść i urodzic zdrowe dziecko???? Porażka!!!!!!
-
Lilka, fajnie, ze wizyta ok. Moje usg tez bylo takie jakies byle jakie... Nie ma jednak co narzekac:)
Hope bardzo dobra wiadomosc:) teraz odpoczywaj i sie relaksuj:)
Alexis, wiem, ze to nie bedzie latwe, ale nie martw sie za bardzo. Poczekaj na opinie drugiego lekarza. Bede bardzo mocno trzymac kciuki, zeby wszystko bylo ok. Trzeba byc dobrej mysli. Nie mysc o amniopunkcji, to ostatecznosc. Dobrze, ze juz za kilka dni zobaczy Cie inny lekarz.