X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • liri Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze przed wizytą pierwszą u gin. ponoc mamy rok na dziewczynki. ale jak pójdzie wszytsko ok, to ja urodze poczatek stycznia:) moze znowu na chlopców:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    ja jeszcze przed wizytą pierwszą u gin. ponoc mamy rok na dziewczynki. ale jak pójdzie wszytsko ok, to ja urodze poczatek stycznia:) moze znowu na chlopców:)

ja w nastepnym roku staram sie o drugie to moze uda mi sie na rok chlopakow jeszcze zalapac ;)
    Bynajmniej takie sa plany na dzis :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja jestem za...ja mam już córeczkę i z mężem (zwłaszcza mąż) marzymy o synku :)Zresztą nasza córcia też woli mieć braciszka, bo jak twierdzi cyt. "braciszek będzie ze mną grać super w piłkę nożną" :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam powiem, że tak ze zwykłej ciekawości zerknęłam do tego chińskiego kalendarza płci i mi wychodzi dziewczynka :-) niezbyt wierzę w takie rzeczy, ale pewnie komuś się to sprawdza

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ja tez nie wierzylam ale jakos sie trafilo ze synus bedzie :-) dziewczyny u mnie w bloku same dziewczynki a w rodzinie sami chlopcy hehe.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi chłopiec haha:D a patrzysz na wiek jaki masz czy np na rocznicowo:) http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm :D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem.moze przy drugim dzieciaczku sprobuje zaplanowac dziewczynke.....ale raczej marne szanse hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mieć dziewczynkę, ale coś myślę, ze to chłopak będzie :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisze też na Parentingu i tam z 16 październikówek jest 1 dziewczynka :) (ale nie wszystkie jeszcze znamy płeć :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich znajomych też jest ostatnio wysyp facetów :)
    Mi kalendarz chiński pokazuje dziewczynkę i bardzo bym się ucieszyła gdyby była dziewczynka :) Natomiast wszyscy wokół prorokują mi chłopaka i w sumie ja też takie mam przeczucie, że jednak chłopczyk, nawet mi się śniło to ostatnio :)
    Ale wiadomo, że najważniejsze żeby było zdrowe :)

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Mi wychodzi chłopiec haha:D a patrzysz na wiek jaki masz czy np na rocznicowo:) http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm :D

Z tego co ja pamietam to musisz wpisac skonczony wiek ;) to znaczy jezeli masz w pazdzierniku urodziny to do dnia urodzin piszesz ze masz np.28 a od dnia urodzin 29 ;)

Tak na marginesie mi sie kalendarz nie sprawdzil bo u mnie mial byc chlopczyk a jest ksiezniczka ;) <3

Lilka lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wśród moich znajomych ogólnie wielki wysyp ciąż:P i to same chłopaki jak narazie;)))

zsxuot7.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce druga dziewczynke..maz chce syna

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po małej nieobecności :)
    Dziś lub jutro idę do gina i oczywiście mam stresa ;)
    Dam znać jak już będzie po :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac koniecznie ;) mnie cala noc meczyly koszmary ..maz dzis wraca i podobno ma upominek dla zony :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Nina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty :-) nasze ciąże idą łeb w łeb :-)

karoam lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieñ dobry :) Zaczytuje mojego posta z wątku "plemniczka, staraczka..." gdzie również podzieliłam się opowieścią z wizyty u gina :)

Chciałam powiedzieć, że wizyta u gina zaliczona...ale co się stresu najedliśmy...
    Otóż zaczęło się od pogaduszek, sprawdzenia wyników badań (wsio ok) i ważenia (przytyłam 3kg od ostatniej wizyty)
    No i USG- jakieś 10 min jeżdżenia po brzuchu a tam pustka :( Pyta się czy przypadkiem znowu nie skorzystałam z toalety tuż przed badaniem, ale nie. Ja już lekka panika, bo dziecka nie widać. Mój A. się załamał, że jednak nic z tego ale gin mówi, że to nie tylko o dzieciaczka chodzi ale on wogóle nic nie widzi!- "gdzie Ty masz wszystkie organy" się pyta :D Jamę brzuszną zaczął sprawdzać no i ok, ale podbrzusze puste! No to pozostaje dopochwowe USG. No i wreszcie zobaczyliśmy :) Fasoleczka jest :) Kształtu ni jak nie rozpoznaliśmy mimo tłumaczeń ginka, za to bijące serduszko było bardzo wyraźnie zaznaczone :D Gin powiedział, że mam silne tyłozgięcie i dla tego nic nie było widać przy zwykłym USG. Mam poleżeć od czasu do czasu na brzuchu, pozginać się trochę na czworaka i tyle :) Stwierdził, że samo się wszystko ustawi a jak nie to w tym pomoże ;) Duphaston mam brać dalej, ze względu na tyłozgięcie nadal zakaz seksu- podobno przy penetracji byłoby jakieś ryzyko. Następna wizyta za 4t :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny mojemu M.to obojetne co bedzie drugie pierwsza mamy córeczke ale ja bym chciała synka do pary ale jak bedzie córcia to tez bede sie bardzo cieszyć tylko zeby było ZDROWE! to dla nas najważniejsze :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny mojemu M.to obojetne co bedzie drugie pierwsza mamy córeczke ale ja bym chciała synka do pary ale jak bedzie córcia to tez bede sie bardzo cieszyć tylko zeby było ZDROWE! to dla nas najważniejsze :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzieñ dobry :) Zaczytuje mojego posta z wątku "plemniczka, staraczka..." gdzie również podzieliłam się opowieścią z wizyty u gina :)

Chciałam powiedzieć, że wizyta u gina zaliczona...ale co się stresu najedliśmy...
    Otóż zaczęło się od pogaduszek, sprawdzenia wyników badań (wsio ok) i ważenia (przytyłam 3kg od ostatniej wizyty)
    No i USG- jakieś 10 min jeżdżenia po brzuchu a tam pustka :( Pyta się czy przypadkiem znowu nie skorzystałam z toalety tuż przed badaniem, ale nie. Ja już lekka panika, bo dziecka nie widać. Mój A. się załamał, że jednak nic z tego ale gin mówi, że to nie tylko o dzieciaczka chodzi ale on wogóle nic nie widzi!- "gdzie Ty masz wszystkie organy" się pyta :D Jamę brzuszną zaczął sprawdzać no i ok, ale podbrzusze puste! No to pozostaje dopochwowe USG. No i wreszcie zobaczyliśmy :) Fasoleczka jest :) Kształtu ni jak nie rozpoznaliśmy mimo tłumaczeń ginka, za to bijące serduszko było bardzo wyraźnie zaznaczone :D Gin powiedział, że mam silne tyłozgięcie i dla tego nic nie było widać przy zwykłym USG. Mam poleżeć od czasu do czasu na brzuchu, pozginać się trochę na czworaka i tyle :) Stwierdził, że samo się wszystko ustawi a jak nie to w tym pomoże ;) Duphaston mam brać dalej, ze względu na tyłozgięcie nadal zakaz seksu- podobno przy penetracji byłoby jakieś ryzyko. Następna wizyta za 4t :)

Jejku ale stresssss.ja bym chyba od razu sie poryczala jakby powiedzial ze nic nie widac.ehh wiadomo ze mysli najczarniejsze sie ma od razu.dobrze ze wszystko jest ok i serduszko bije a to najwazniejsze.tez mialam zakaz sexu na poczatku a poza tym checi nie bylo i idzie sie przyzwyczaic :-) kwasik foliowy bierzesz albo kazal cos brac?

karoam lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ