I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Megan Witamy
Lalita krostki powiadasz..no mnie pieknie obsypalo caka broda i czolo i nie moge sie tego pozbyc od 2 tyg stosowalam masc cynkowa troszke zeby to wysuszyc ale absokutnie nic nie pomaga
Do inhalacji uzywam olejka olbas tylko kropelke..pisza ze moznaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2013, 10:28
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Megan, mysle ze mozesz smialo do nas dolaczyc Witamy !! Trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte.
Lalita, ja mam podobny problem z tym, ze na plecach Lato jest, a ja mam zsypane plecy, wyglada to nie zbyt ladnie;/ Nie wiem czym to przesuszyc, uzywalam Davercin ale w ciazy niekoniecznie... Chyba musze troszke na slonko je wystawic -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny, jesli o krostki, to ja od ponad roku na pryszcze czy cokolwiek uzywa La Roche Posay Effaclar K taki punktowy (uzywalam go w pierwszej ciazy, caly czas - nic mi nie bylo, teraz tez uzywam i jak narazie jest ok). On wysusza krostki, zawsze mialam problemy z cera a odkad go uzywam moja buzia juz nie wyglada jak pole minowe haha Do tego uzywam Effaclar Duo rano i wieczorem i mi efekt odpowiada
Odrazu napisze, ze nie wiem jakie opinie on ma u kobiet w ciazy,ja czytalam, ze nie jest szkodliwy, lekarz tez nie zabronil mi go uzywac
Edit : Aha, uzywalam go tez punktowo na plecy i dalo radeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2013, 20:01
-
Lalita2710 wrote:Witamy wsród zaciążony dziewczyn;))) Megan8
Lilka ja ogólnie na przeziębienia używałam inhalacji z olejku eukaliptusowego ,ale niestety w ciąży jst niedozwolony. Szkoda Ciężko co kolwiek doradzić.
A wy macie jakieś pomysły na małe chrostki ropne na twarzy ,które wyskakują...? bo nie wiem co by używać.
ja używam maści cynkowej cere w ciąży mam okropną mam nadzieje ze to minie -
Cześć kobitki, również witam nowe koleżanki wczoraj byłam na usg, pierwszy raz razem z mężem i maluszek ma teraz 2,7 cmm i rośnie jak szalony :-)serduszko bije, pierwszy raz wczoraj je usłyszeliśmy- niesamowite przeżycie!!! a maluch leżał sobie do góry nogami Usg prenatalne mam 11.06
kasiaks lubi tę wiadomość
-
eh, super!! też nie mogę doczekać się gdy usłyszę bicie serca maluszka:P A to już za tydzień. Mój lekarz twierdzi, że wcześniej byłoby za wcześnie bo to obciążenie dla takiego malca, choć z tego co czytam na forum wiele z Was slyszało bicie już w pierwszych tygodnaich:))) Za tydzień też mam mieć mierzone NT, itd. Zupełnie nie jestem typem panikary, ale nie wiem czemu lekki stresik mam, ale cóż, każdy musi to przeżyć))
Lalita2710, megan8, Kropka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNina wrote:Cześć kobitki, również witam nowe koleżanki wczoraj byłam na usg, pierwszy raz razem z mężem i maluszek ma teraz 2,7 cmm i rośnie jak szalony :-)serduszko bije, pierwszy raz wczoraj je usłyszeliśmy- niesamowite przeżycie!!! a maluch leżał sobie do góry nogami Usg prenatalne mam 11.06
potwierdzam usłyszeć serduszko bezcenne, ja walcyłam ze sobą żeby się nie poryczećLalita2710, Nina lubią tę wiadomość
-
Ja w czwartek mam moje pierwsze usg, nie mogę się doczekać ale zarazem się boję... oby wszystko było dobrze.
A brzuszek powolutku się pojawia Z rana w miarę płaski, ale w ciągu dnia powiększa się znacznie, szczególnie po obiedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 16:33
-
Ja tez !! )))) kaszel nie pozwalal spac katar oddychac i w ogole do niczego bylam u lekarza znow dzis i bylam jedyna chora na poczekalni serio kaszlaca smarkajaca i w ogole padnieta pani zalecila odpoczynek miod i cytryne i dala zwolnienie do sb wrocilam do domu wymiotowalam okropnie lzy ki ciekly katar sie lal z nosa obraz nedzy i rozpaczyhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15