X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, liście malin dopiero pod sam koniec, prawda?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję wodę filtrowaną w Bricie i herbatę z żurawiną(ale herbata taka lekka tylko na kilka sekund wsadzona, żeby trochę smaku dała i żurawinka świeża zmielona z cukrem ze słoiczka, bo 2 łyżeczki) Pycha;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak liście malin na pobudzenie skurczy więc przed porodem

relg3e5ejwatx9hx.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liście malin zabronione. z tymi ziołami to bym jednak uważała, tak samo i zieloną herbatą. I na miętę też uważajcie po tej polej też nie wolno jedynie pieprzowa jest dozwolona. A poza tym wszystko trzeba z umiarem (nawet kawę i herbatę) Wiadomo wypicie 3 mocnych kaw dziennie to już przesada, tak samo z mocną herbatą.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookana kwas foliowy należy przyjmować już przed ciążą, więc zacznij jak najwcześniej go łykać!

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• nutka Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie?:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całkiem dobrze - mdłości z zeszłego tygodnia i biegunka ustąpiły. Jedyny problem to wzdęcia i zatrzymywanie wody - dziś waga skoczyla w górę o kilogram, a brzuch mam jak balon... Uwielbiam nosić do pracy sukienki przylegające do ciała jak skarpeta, ale dziś to był baaaardzo kiepski pomysł... ;)

A Ty, Nutka?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś w nocy poczułam mocne uklocie w brzuchu trwające 2 s. Mam nadzieję, ze nic złego sie z fasolka nie dzieje. Lekarz dopiero w poniedziałek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie właśnie przestraszylam, właśnie taki jednorazowy mocny rwacy bol. Mam nadzieję ze to normalny objaw.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytajcie sobie wątek nt bólu brzucha we wczesnej ciąży, tam się wypowiadało kilka dziewczyn, które były z takimi bólami u lekarza. Mnie to łapami w zeszłym tygodniu, ale nie za mocno, na razie przeszło całkowicie, więc spokojnie czekam do wizyty za tydzień.

zem3upjygjyf6uag.png
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zakupilam folik, troszke mnie to zaskoczylo nie liczylam ze sie uda wiec nie bralam...przygotowywalam sie na in vitro...a teraz ciagle o tym mysle jak to bedzie :)

w piatek bede miala wyniki z bety wiec bede cos wiecej wiedziec :)

Duzo zdrowka dla nas Wszystkich! :) Buziaki!

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol a niby dlaczego zielonej herbaty nie powinno się pić?

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    zozol a niby dlaczego zielonej herbaty nie powinno się pić?

Zielona herbata ma dużo antyoksydantów, które unieczynniają kwas foliowy, dlatego picie jej we wczesnej ciąży może być szkodliwe.

Tutaj jest cytat dziewczyny z innego forum , cyt. :

"Może komuś się przyda informacja ode mnie. Na zieloną/białą herbatę w ciąży trzeba uważać. U mnie w 38tc na usg stwierdzono nieprawidłowości w serduszku dziecka. Jeszcze będąc u mnie w brzuchu córka miała robione echo serca, okazało się że przedwcześnie zaczął przymykać się przewód tętniczy (przewód Botalla) co spowodowało powiększenie jednej z komór serca oraz dysproporcje w średnicach naczyń krwionośnych. Lekarka która robiła echo - dr Dangel - podobno świetny specjalista i autorytet w tej dziedzinie - powiedziała mi że to prawdopodobnie od picia zielonej i białej herbaty w ciąży. Wyjaśniła że problem przedwczesnego przymykania przewodu Botalla był bardzo częsty w Ameryce Płd i tam zbadano ten problem - wnioskiem było że winna jest yerba mate pita przez kobiety w ciąży. A zielona/biała herbata mają związki te same co yerba więc też mogą szkodzić.

Pocieszające jedynie to że to nie jest wada serca tylko zmiana czynnościowa. Po porodzie wszystkie zmiany w sercu córki same się unormowały w ciągu miesiąca. Ale lepiej sobie tego stresu nie fundować. "

Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam, że nie powinno się jej pić, piłam, z racje tego że straciłam ciążę, tym razem w ogóle zrezygnowałam z każdej herbaty. Wolałam nie ryzykować. Zaczęłam pić teraz od września owocowe ze względu na to, że zrobiło się już zimno i chłodno i chciało się pić coś ciepłego oprócz kompotów.

Słyszałam też teorię, że nie powinno się pić zielonej herbaty, bo
    niszczy nowo powstałe komórki (ma właściwości antynowotwore). Ja przed ciążą też bardzo dużo piłam zielonej herbaty, bo ją uwielbiam, w ciąży lekarz kazał mi odstawić.
    Wolałam nie ryzykować i zrezygnować z herbaty zielonej, mimo że ją bardzo lubiłam i piłam hektolitrami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 09:06

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog też powiedziała żebym w ciąży nie piła zielonej herbaty bo powoduje wady serduszka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ewka31 Debiutantka

Wysłany: 16 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj zobaczylam 2 kreseczki ( prawie po 2 latach staran i z umowiona wizyta na invitro) :)

jak myslicie moge brac folik? czy poczekac z tym do 1 wizyty u ginekologa?

Jutro robie bete - bo ciagle nie wierze :)
    Buziaki

Szczere gratulacje :). folik najlepiej juz brac przed planowana ciaza, tego nigdy za duzo :)

Ewka31
  • zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka widzę że dziewczyny Ci już odpowiedziały bardzo wyczerpująco :)
    Kookana tym bardziej jestem zdziwiona że podczas przygotowań do in vitro nie zażywałaś kwasu, przecież kwas foliowy maleństwu jest potrzebny niezależnie od formy poczęcia. To czekamy razem z Tobą na wynik bety :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tego się nie spodziewałam w związku z zielona herbatą... Rozumiem, że co za dużo to nie zdrowo. Jestem zaskoczona, ponieważ nigdzie nie słyszałam, żeby w zupełności przestać pić zieloną herbatę w ciąży. Wiem , że zawiera ona kofeinę ale o utrudnianiu wchłaniania kwasu foliowego już nie słyszałam ani nie czytałam. Dzięki wielkie dziewczyny za wyjaśnienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to lepiej faktycznie idź do doktora, mi ból przeszedł, ale jeśli pojawi sie do poniedziałku to tez na pewno pójdę do lekarza. Lepiej dmuchać na zimne. Teraz idę odebrać wyniki z poniedziałku, przy okazji bete sobie zrobiłam, zobaczymy.

• Natalia Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez,zaskoczylyscie z zielona herbata. Ja pilam zielona co jakiś czas, bo wydawalo mi sie, ze lepsza,niż czarna, a tu niespodzianka. No nic poki co z dzidzia dobrze, mam nadzieje, ze to trochę herbaty nie wplynelo na nic:)

Anielka27 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogólnie bardzo lubiłam zieloną herbatę, ale jakoś teraz mnie do niej nie ciągnie, więc nie piję wcale;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ